icon

Termín pôrodu júl 2013

fracle
25. okt 2012

Prida sa niekto? 😉

gogusa
26. máj 2013

@ewwwe ahoj no bola sm ale nic mi nevravela o tyvh kurzoch lebo som bola vystrasena z toho ze mam prezretu placentu a hlavicku ma babo vasciu o 3 tyzdne tak sa bojim budu ma castejsie kontrolovat a v piatok mi ide vypisovat matersku tebe ju uz vypisovala? Som nezamestnana tak neviem co to znamena pracovala som len na dohodu a to sa vraj nerata ?

denka1
27. máj 2013

Ahojte kocky.Chcem sa opytat,uz mavate sem tam bolesti v krizoch a podbruska?Mne dlho tvrdne spodok brucha,ale to si tak neberiem,ale dnes mi zacali aj take predmenzsesove mini bolesti.Sice mam 4 tehu,ale uz si nepamatam,kedy mi zacali taketo stavy...🙂

henika40
27. máj 2013

@denka1... ja som v 35 tt a uz par tyzdnov mavam niekedy pocit v podbrusku akokeby som mala slabu MS.... z nicoho nic to mam a po chvili nic necitim... doktorka vravela, ze je to ok, pokial sa krcok maternice neotvara....

denka1
27. máj 2013

@henika40 ja idem až 10 do poradne,tak som zvdedava ,stále mam taký pocit,ako keby som sa otvárala,ale pritom na poslednej poradni sa nález nezmenil,Len vonkajšia branka na špičku prsta a krcok na 2,5cm ,to že je na moje 4 tehu ok...

denka1
28. máj 2013

A ako sú otocene vaše babatka?Nasa je priečne ,tak dúfam,že sa otočí ...

henika40
28. máj 2013

@denka1 ja to nemam casto a trva to ozaj velmi kratko, beriem magnezko a nema to na to vplyv... krcok nezmeneny, maternica zeby trenovala 😒 babo mam dole hlavickou od 24 tt... a este netlaci na porodne cesty, nech tak este par tt vydrzi....drobci sa otacaju, ako sa im chce, este ma stale casu, neboj....

denka1
28. máj 2013

@henika40 ja len dúfam,že ťa naša zubrienka tam ostane aspoň do 37 týždňa 🙂

henika40
28. máj 2013

@denka1 nema dovod sa ponahlat na svet 😉

denka1
28. máj 2013

@henika40 to teda nie 😒

henika40
28. máj 2013

@denka1 v ktorom tyzdni ste? ak je to take zle, pre istotu zajdi radsej na kontrolu..

denka1
28. máj 2013

@henika40 ja mam 33 týždeň,ale už to je 4 tehu,takze viem kedy mam bezat k Dr , to tvrdnutie som mala pri všetkých deťoch a na budúci tyz idem k Dr ktorý by ma mal rodiť...

ewwwe
28. máj 2013

@gogusa ahoj, aby si dostavala matersku musela si za posledne roky mat odvody na nemocenske min 270 dni. S tou hlavickou, urcite vsetko bude OK, neboj. Vzdy sa objavia nejake komplikacie ale potom sa na konci da vsetko do poriadku. Verim tomu.

ewwwe
28. máj 2013

@denka1 uau 4 tehu, to je boma. Drzim palce aby vsetko dobre dopadlo. Ja cakam prve som v 33 tiez na kontrole som bola min. tyzden. Na krv idem buduci , nakolko som RH negat. a potom na kontrolu v 36. Vy to mate baby ako. Ropdite u svojho gynekologa. Lebo ja rodim uplne inde ako rodi moj lekar v tej nemocnici nemam ani lekara zajednaneho. A idete si dat epiduralku? ja som bola cele tehu proti ale dostavam sa k tomu ze asi si ju dam...co na to hovorite

gogusa
28. máj 2013

@ewwwe v to dufam aj ja ze bude vsetko o.k. len mi povedaly ze mam prezretu placentu niaky 2-3 stupen ci co tak ze asi pojdem skor a mam menej plodovej vody zda sa mi to trosku viac diagnoz na raz preto sa bojim :(

ajkag
28. máj 2013

@ewwwe ahoj, ja som v 34. tyzdni, zajtra idem na kontrolu, 2.6. mam nastupit na matersku. Ja tiez nerodim u svojho gynekologa, aj ked budem chodit na vsetky vysetrenia az do porodu k nemu a nie do nemocnice. A horsie na tom je, ze aj moj gynekolog aj nemocnica, v ktorej chcem rodit su v inom okrese, okolo 35 km z domu, tak dufam, ze to stihneme ked to pride 🙂 A epiduralku urcite planujem, mala som ju aj pri prvom (aj ked porod nakoniec skoncil cisarskym rezom, lebo maly mal obtoceny pupocnik). Ja som za to, ze preco si porod neulahcit, ak sa to da 🙂

denka1
28. máj 2013

Ja tiež len s epiduralkou budem rodiť,mala som epi pri každom pôrode a odporúčam každej,aj keď pri prvom dieťaťu som bola frajerka,že budem rodiť bez epi🙂je to naozaj ulahcenie pre ženu ,aspoň v niečom sa nám dá pomôcť a tomu som vdacna.ja som bojko🙂

gogusa
29. máj 2013

@denka1 ja idem rodit prvy krat ale epi si radsej nedam nektore si to chvalia ie zas by to nechcely ani pocut a kedze mi zeny sme stavane na porod musime to vydrzat ☹ Kedysi epi neboly a nase starke rodily prirodzene a prezily tak si drzme palcoky 😀

denka1
29. máj 2013

@gogusa To som si aj ja myslela,ze som nastavena,ako zena na porod bez epi a vydrzala som asi po 6 cm🙂))No,ja len obdivujem,ja by som som bez epi rodit nesla.Ked sa da zene pomoct,tak preco nie.Mojim detom to vobec neuskodilo a ani mne... 😎

denka1
29. máj 2013

@gogusa A dalsia vec je...Clovek moze citat a pocut a konstatovat,ale osobna skusenost je najlepsia 🙂 Kazda maminka nech si vyberie podla pocitov priamo na mieste... 🙂

evinkaslo
29. máj 2013

@denka1 neboj, otočí sa..naša malá bola pred dvomo týždňami priečne a doktor vravel,že sa asi neotočí.. a na poslednej poradni už bola pekne otočená 🙂))

denka1
29. máj 2013

@evinkaslo ja idem teraz v pondelok k Dr tak som zvedava,že čo mi povie,už sa teším 🙂tak to je super, že sa ti otočila,naša stále akrobati a vôbec neoddychuje.Je až moc akcna🙂

mimmka25
30. máj 2013

Ahojte tehulky pridávam sa do partie. Náš predpokladaný termín pôrodu je 15.7.2013 ale malý je o 2týzdne popredu tak uvidíme :D Najbližšie idem do poradne 10.6 tak som zvedavá co mi povie doktorka,to bude naša posledná poradňa na gynde potom už začnem chodiť do poradne do pôrodnice. Nie je nejaká maminka, ktorá sa chystá rodit v Ružinove v BA?A zajtra posledný deň v práci a od 3.6.2013 MD :D

didi30
30. máj 2013

Ahojte tehulky, tiez sa pridavam k julovkam 🙂 Termin mam 5.7.2103 aj ked podla sona je moja malicka vascia, tak mozno to bude aj skor. Budem rodit v Banskej Bystrici ak ste tu nejaka tehula, dajte mi vediet. Aj ja chcem EPI ale po dnesnej poradni som uplne na vazkach. Dr. Molitoris v BB mi povedal ze v Roosveltke sa podava EPI 10tim zenam z 1000 porodov....!!!!!!!!! Bola som sokovana.... To je strasne malo...Teraz neviem co robit...ci to riskovat, ak su to amateri a robia to len zriedka, je to velke riziko... 😒

sasaa22
30. máj 2013

@mimmka25 Ahoj! Ja mám oficiálny termín 17.07.2013 ,ale naša malá je o týždeň popredu...a chystám sa rodiť v Ružinove ako aj ty.....ja som už doma , mám dovču a od 5.6. MD.......🙂))

didi30
30. máj 2013

Baby este jedna otazocka....kolko vazi podla sona vase mimi? Ja som 35tt a mala ma 2500 gramov...nie je to vela?

ajkag
30. máj 2013

@didi30 ahoj, ja som bola vcera v poradni 33+3 a nasa mala merala 2160 g, myslim si, ze vaha tvojej je idealna 🙂

mimmka25
31. máj 2013

@sasaa22 No aj nas malý je popredu takze uvidime kedy to pride :D No tak by to bola sranda keby sme sa tam stretli :D mamicky z modreho koníka :D Ja som dnes posledný den v praci :D od pondelka najdlhšia dovolenka aku som kedy mala :D

mimmka25
31. máj 2013

@didi30 To mas idealnu vahu :D ja som bola na poslednom sone v 31tt a malý mal okolo 1850g :D doktorka my povedala ze je o 2 týzdne popredu :D teraz idem na sono 10.6 tak som zvedava co mi povie :D dam vediet co za maleho valibuka my rastie v brusku :D

sasaa22
31. máj 2013

@didi30 Moja malá mala pri poslednej kontrole 31+5 cca 2100 gramov a doki povedal , že je trochu popredu.........mimmka25 ja som doma už cca 2 týźdne, myslela som si ,že sa budem nudiť ,ale odkedy som doma , stále niečo upratujem , periem , žehlím.....máš už celú výbavu pripravenú?Ja mám kontrolu 17.06. a potom už do poradne v Ružinove, možno sa aj tam stretneme....aké máte vybraté meno pre malého?

lulutsija
31. máj 2013

ahojte, budete tu niektore rodit na antolskej v BA?