Termín pôrodu júl 2013
Prida sa niekto? 😉
Ahoj tak ja rodičmi 8 júla cisarom v celkovej anestke teda pokial maly dovtedy vydrží zatiaľ mam 14 kilo plus a dúfam že uz velmi neporastiem
@bastika A preco musis ist CR?Ja sa toho tiez obavam,uvidime v pondelok.Idem k Dr,tak som zvedava...Ja som pribrala zatial 7.5 kg.Na posledom sone mala malinka 1616g.to som bola v 30 tyz a aj mne Dr povedal,ze je o tyzden vacsia.Inac drzim palce.Mne nenormalne tvrdne brucho.Dlhodobo beriem Magnecko 😒
@lulutsija
odpísala som, ale v tom mi spadol net, tak skúsim napísať znovu.
Mám termín 14.7, ale dr predpokladá, že to bude skôr.
Do poradne chodím už dávnejšie, odišla som totižto od môjho pôvodného dr, bol to amatér a budem ho riešiť, nakoľko som k nemu chodila na súkromnú kliniku a platila za to, ale toto budem rieśiť ž po pôrode....
Lekára na antolskej mám vybratého , som s ním maximálne spokojná, vybrala som si ho na základe odporúčania švagrinej, ktorá ho pozná ako odborníka (pracuje tiež na antolskej a aj je jeho pacientkou - je tehotná termínovo rovnako so mnou) a aj ďalšej kamarátke odrodil dve deti......som presvedčená, že som si vybrala dobre 🙂
@lamai jasne, treba zmenit Dr. ked s nim nie si spokojna a hlavne, ked si za to este aj platis...ja som dostala tiez odporucenie...na Dr. Havaldu, prvykrat ideme v utorok do poradne, tak som strasne zvedava aj na neho aj na to, co mi povie...dufam, ze je vsetko v poriadku...a ako ti prebieha tehotenstvo?
@lulutsija určite je všetko v poriadku 🙂 neboj. Budeš mať dievčatko, alebo chlapčeka? a prvé dieťa?
Na Havaldu som tiež počula len samé dobré veci, tak mala by si byť spokojná.....
moje tehotenstvo? ďakujem, už je to dobré, na začiatku som sa cítia zle......
hlavne sa teším, keď už bude princezná naša na svete 🙂
@lamai budeme mat chlapceka, nase prve babatko a sme uz velmi zvedavi ako bude vyzerat a na koho sa bude podobat 🙂 a chodila si uz na nejake kurzy? ak nie, viem ti odporucit...ides tam len dvakrat, tretikrat s partnerom, ak bude chciet a nie je to predrazene ako ine kurzy. A kurz vedie porodna asistentka z antolskej.
No ja som bola na kontrole naposledy v 33tt, este u svojho gyn, ale tak mesiac nic nevediet je dost vela, tak sa aj tesim na utorok...
to som rada, ze ti je uz dobre, clovek sa boji o babatko aj o seba, na psychike to moc neprida. A co, mala si tehotensku nevolnost?
Takze budete mat dievcatko? Ja som vzdy chcela mat dievcatko, ale ked doktor povedal, ze to bude chlapcek, aj slzicku sme mali s manzelom na krajicku 🙂 A teda si z BA?
@lulutsija nie, nechodila som na žiadne kurzy, len som skúšala klasické cvičenie pre tehotné. Ano, som z BA. Ja mám poradňu v stredu 🙂
s manželom máme ale jasno, pri pôrode nebude... tak to obaja cítime. Mám samozrejme obavu, ako to celé prebehne, ale veď ...bude to dobré...🙂)))))))
tehotenská nevolnosť? fu, nechcelo sa mi ani dýchať.....
my sme sa ale od začiatku verili, že to bude dievčatko 🙂 cítila som to nejak... a potom sme šli do Martina ku Grochalovi na UZV a ten nám v 17tt povedal, že určite baba 🙂 Bože, keby si vtedy videla môjho.. 🙂 len sa pousmial, a prikývol ( v zmysle, že AHA! pozri, moje dielo 🙂)))))))
a to, že ty máš chlapčeka na ceste.... veď aj to je krásne, nech je len zdravý a baba bude nabudúce 🙂
@lamai ani ja som nechcela ist na kurz, ale potom som neolutovala...je to aj taka priprava na porod...a z neho mam teda pekny stres...aj ja som z BA, z podunajskych.
ani neviem, kam tam mam ist, to musim ist tam kde sa vchadza do polikliniky? ja musim ist niekde na prizemie c.22. a aky mas nazor na EPI, budes ju chciet, ak bude treba?
mna nastastie tehotenska nevolnost uplne obisla...inak by som bola ako skapacinka, ako sa poznam.
My sme boli najskor v tom, ze to bude na 60 percent dievcatko a zrazu, ked sme v 20tt boli na UZV, tak dr. - tak bude to chlapcek 🙂 manzel velmi tuzil po syncekovi a ja som stastna, ze to bude chlapcek, a ano, baba mozno nabuduce 🙂 hlavne nech su nase deticky zdrave a my nech to nejako tiez prezijeme 🙂
@lulutsija
áno, treba ísť do polikliniky, presne , ako píšeš, prízemie - ľahko to nájdeš, je to niekoľko gyn.ambulancií po sebe.
Epidurálku? samozrejme, nie som predsa zo železa :D ... ja aj pri vstupe k zubárke otváram ústa s tým, nech hneď pichá anestetikum, aj keď len vŕtať ideme ......
ono, keď tak nad tým všetkým rozmýšľam....ani nemám strach, ale mám pred tým všetkým obrovský rešpekt.
Hlavne byť psychicky v pohode, i keď idem do úplne neznámej situácie 🙂))))))))
už chcem mať ten náš malý uzlíček doma.... ale to snáď každá.
Práve u mňa nastávajú dni, kedy len tak idem ku skrini, otvorím ju a pozerám na tie komínky detských vecí...
a cítim obrovskú pohodu.
Neviem nájsť poriadne slová, ktoré by vyjadrili, čo sa vo mne odohráva.
@denka1 Ahoj no dcerku som mala tiež, ale ja som šla dobrovoľne rodičia su lekari tak mi to vzhľadom že som veľa športovala odporučili že pre bábo to je lepšie tak som šla a teraz teda hneď.
V pohode trochu sa natrápiš ale malá bola krásna nepotlačená. a bola som v celkovej narkóze ja som posero trošku
.malý má cca 2200 g. v 34 týždni ale to nikdy nie je presné. Inak mamka je gyndoška.drž sa
@bastika Ja uz sa nemozem dnes dockat.Uz sa tesim ,co mi povie Dr🙂Stale mam taky pocit,ze sa otvaram,le to len moj pocit.v 28tyz som bola otvorena na spicku prsta,ale teraz mavam take aj predmenstruacne mini bolesti,tak mozno je to pravda,ze sa pomaly otvaram.Urcite dam vediet...Tak ty si pod dohladom.To je super.Hlavne,aby nam vsetko dobre dopadlo.ja sa teraz tiez istim a zajednavam si Dr k porodu,tento by ma mal aj rodit,dnes mame prve "rande" 🙂
@sasaa22 No ja som doma len od dnes tak uvidime ci sa nebudem nudit,ale urcite nie lebo na domceku je vzdy co robit. No výbavicku uz mam vela veci sme podostavali takze ja som dokupila hlavne kozmetiku a take vecicky. Tento vikend som prala maleho vecia nachystala som si pre neho veci do porodnice aby odchadzal ako fešak :D Bude sa volať SAMKO :D a už sa velmi tešime. No ja tipujem ze moja prva kontrola v Ruzinove bude asi toho 17.6. uvidim dam vediet, na poslednu kontorlu k doktorke idem teraz 10.06.
@lulutsija na poučenie o EPI sa chodí na poschodie, č.dverí si už nepamätám, ale ľahko to nájdeš, len si nezabudni od dr.vypýtať SPRIEVODNÝ lístok, inak ťa vrátia a budeš zasa zbytočne pred ambulanciou anesteziológa čakať.
Mňa tak otočili.... a poviem ti, hore dole schodami a fučala som ako baset a zbytočne som tam potom ďalších 20 minút čakala. a sú tam každý deň - musia 🙂
je to poučenie o tom, čo ťa vlastne čaká, ak ťa niečo zaújma, treba sa spýtať, tam ti odpovedia....
potom podpíšeš papier, že si bola poučená, dostaneš tlačivo, ktoré si vyplníš a zaplatíš EPI.... či v ten deň, alebo inokedy, je na tebe..... len do nemocnice už musíš ísť s potvrením, že to máš zaplatené, inak ti EPI nepichnú..... a ak by si ju náhodou nevyužila ( možno nestihnú, alebo by bola akútna SC, poprípade si ju jednoducho nevyžiadaš), peniaze ti vrátia- mínus 10 eur,to je nejaký ich administratívny poplatok.......
Vecičky na oblečenie mám už všetky, tiež sme veľa dostali, dokupovala som len čiapočky, rukavičky, ponožky, nejaké veci,co som nevedela odolať 🙂
kupovali sme len všetky veci - nie na oblečenie... pre kočík ideme zajtra.
Zaplatil sme zálohu len a nechali v predajni... ale už chce mať povoz pre moje slniečko doma 🙂
a postielka by mala prísť tento týždeň tiež....
dni mi celkom rýchlo utekajú, bála som sa, každý ma strašil, ako to pomaly pôjde... len keby sa dalo ísť normálne von ....
ak je takéto počasie, je mi ťažšie.... tak sa len motkám po byte....
už som upratala snáď všetko 🙂 mám neskutočnú potrebu všetko prestavať, upratať......len aby sa malá cítila dobre.
Si na tom rovnako ? 🙂 🙂 🙂
@lamai no super, dakujem za info, pokusim sa to zajtra vsetko vybavit, nech to mam z krku, lebo vsak prist to moze v podstate hocikedy uz...a nesmiem zabudnut na ten sprievodny listok 🙂 ty si uz na tom bola? ja som sa vzdy tej EPI bala kvoli poskodeniu miechy a tak ...
my sme tiez preorganizovali celu izbu, aby sa zmestila postielka a vsetko ostatne, maly ma uz plne dve komody 🙂 vecicky, deky, perinka, no proste vsetko 🙂 ale vzdy sa tesim aj z niecoho dalsieho noveho, aj ked to uz pomaly nemam kam davat 🙂
aj mne tie dni idu velmi rychlo, som sa obavala, ze co budem robit cele dni, ale akosi to ide samo 🙂 tyzden po tyzdni a zrazu je uz jun...
hej, aj ja som na tom rovnako 🙂 stale si vsetko prezeram, ci uz mam vsetko, tazku do porodnice mam cca zbalenu, este vecicky pre malickeho musim pripravit, aby mi otecko nahodou do nemocnice nedoniesol celu komodu 🙂
@lulutsija 🙂))))))
ja som si do tašky do pôrodnice zbalila aj základné vecičky pre malú, môj mi potom už len prinesie zvyšok plienok a ak by nebolo teplo, tak niečo teplejšie na oblečenie, lebo zbalila som jej bodyčko také tenšie....
čudujem sa sama, lebo som sa zmestila so všetkým do toho malého kufru, do lietadla, čo si berieš ako príručnú batožinu 🙂 tak snáď mám všetko 🙂)))))
ja som na tom poučení už bola, ešte to musím zaplatiť...ale to vybavím teraz v stredu, ako pôjdem na poradňu.
Nemáš sa čoho báť, naozaj.... ja som pred časom absolvovala lumbálnu punkciu, miesto vpichu mi ani lokálne neumrtvili a naozaj to bolo úplne v pohode môj strach bol väčší ako bolesť....a tu je to dokonca tak, že ti miesto vpichu znecitlivia, až potom pichajú EPI.... strach z poškodenie miechy....myslím, že je zbytočný.
a čo sa týka nežiadúcich účinkov..... ono je to u každého individuálne, radšej o nich ani nevedieť, lebo ich budeš čakať!
Tiež som veľa a o všetkom čítala, jasné, človek je zvedavý, ale potom som pochopila, že je to v niektorých prípadoch skôr na škodu.
každá sme iná..... inak reagujeme.... inak vnímame 🙂
Ahojte baby. Sorry ze sa vam vkradam do temy;) ale mam v ponuke skoro novy /cca 3ttpouzyvany /vankusik na kojenie. Nepredavam tu veci v bazare ani neviem ako sa to robi preto som zvolila tuto cestu. Vankusik je absolutne prakticky,mne velmi pomohol ale potom som zistila ze sa mi lepsie koji v lahu. Ma aj vibracnu vlozku a original obal.povodna cena 35eur teraz 20.prajem stastnw porody;).lenny
@lamai aj ja som sa zmestila do jednej cestovnej tasky, ale je fakt, ze tam este nemam veci pre maleho 🙂
napadlo mi, ze ked tam zajtra pojdem, to sa len posadim pred ambulanciu, spytam sa kto je posledny a budem cakat? alebo ako to prebieha? Lebo ked som volala s Dr. tak povedal, ze mam prist medzi 10,00-10,30. Snad sa mi zajtra podari vybavit to poucenie.
ano, mas pravdu, cim viac citam a zaujimam sa tym horsie niekedy, lebo potom sa mi o tom aj sniva a rozmyslam nad tym a nemozem spat... a pritom si uvedomujem, ze u kazdej je to ine 🙂
@lulutsija no, neviem, ako je to u Havaldu, ale u môjho to chodí tak, že prídem, spýtam sa, ktorá je posledná a potom čakám, kým príde na mňa rada...
tak si vezmi niečo na čítanie, ale nikdy som dlho nečakala, vždy to tam išlo rýchlo......
príď na desiatu a sama uvidíš, koľko žien bude pred tebou, poprípade sa spýtaj sestričky, keď otvorí dvere....
Verím, že nad všetkým rozmýšľaš.... ale vo všetkom, čo ťa čaká, hľadaj len pozitíva.
Strach si nijak nevymetieš sice z hlavy, ale eliminuj akékoľvek elementy, ktoré ti ho len zvyšujú.
Radšej si teraz rozmysli všetko, na čo nemáš odpovede, zajtra pred dr vytiahni poznámky a normálne ho vyšťav chudáka ... 🙂
ale nie, že na neho vytiahneš zapísanú A4 :D :D :D ...veď to nerozdýcha 🙂
ahojte, chcela by som sa spytat, idete niektora rodit do antolskej bez toho aby ste tam mali zazmluvneneho porodnika? Teda tym myslim, ze rodit pojdete tak , ze ked to na vas pride, odrodi vas kto bude mat sluzbu a pritom mate gynekologa nie z Antolskej? Je to tak ze potom 4 tyzdne pred porodom, prestanete chodit svojmu gynekologovi a treba zacat chodit kazdy t. do poradne akemuklvek gynekologovi na Antolskej? To ma tam vezmu len tak? Mate s tym skusenosti?
@ewwwe ja som si minuly tyzden tam odsedela, bola som tam prvykrat, je tam asi 5 dveri.. Tak som si sadla pred prve, a tam som sa spytala doktorky ( vola sa Máľová, taka mlada) ako to chodi. Ta ma objednala na prvu prehliadku, pojdem tam v stredu. Tiez nemam nikoho zazmluvneneho, odrodit ma musia tak ci tak. Len tam musim byt nahlasena. K svojmu gynekologovi mam ist na kontrolu az po sestonedeli.
@lamai ahoj 🙂 no v podstate asi dobre, az na to, ze som cakala, ze sa dozviem, aky je malinky velky a ze si ho opat pozriem, ale nic z toho, lebo na ultrazvuk ma objednali az na 17.6. a to dovtedy aj porodim mozno, tak som isla odtial taka znechutena. Bola som akiurat na EKG, pre pripadny cisarsky rez a na poucenie o EPI, no to bol trapas, za 2 minuty som bola vonku a v podstate len podpises papier. Moč aj tlak mam OK, doktor bol mily cez brusko aspon popocuval srdiecko. no a povedal, ze od 10.6. mozem rodit hocikedy, ale mozem aj prenasat, tak si mozem vybrat ... na dalsiu poradnu idem 11.6. ... tak mam take zmiesane pocity.
@lulutsija
hm... tak to nechápem, prečo si tam bola tak málo, ale myslím, že predvčerom sme to riešili s babami, že tiež mali takúto skúsenosť na poučení o EPI....bola si tam sama, alebo ešte s niekým?
Potrebuješ ešte nejaké info? Švagriná je anesteziologička, tak ak ťa teda ešte niečo konkrétne zaujíma, tak sa spýtam....
mňa dnes vyspovedal z môjho jedálnička, neustále priberám, teda, môj nárast váhy je fakt brutálny a nechápeme, z čoho to ide tak hore, pretože sa neprejedám, nejem sledké..... (sem tam, cukrík, koláčik ) .
a aj tak som už malý slon skrížený s veľrybou, ešteže máme v paneláku aj nákladný výťah 🙂 🙂 🙂
a neboj, bábatko sa vypýta na svet vtedy, keď bude pripravené 🙂
ja idem opäť 12.6. ....
@lamai som nad tym trosku dnes rozmyslala, vies nad tym vcerajskom, ale uz som zase v pohode, len som ho chcela vcera vidiet na UVZ a vediet ako sa mu v brusku dari 🙂 aj tak mam pocit, ze sa narodi troska skor, lebo asi 2 dni mam taky vytok akoby to bola ta hlienova zatka, neviem totiz ako to ma presne vyzerat, lebo u kazdej je to ine, ale to tak po troskach ide. Ešte mi doki povedal, ze krcok sa skracuje, a pomaly sa otvara, tak neviem no..uvidime 🙂 bude to, ked to bude mat byt. Vcera sme s manzelom stravili v tej nemocnici celkovo 4 hodiny...
Pytala som sa tej anesteziologicky, ze povedzte mi aspon nejake rizika tej EPI a ona s usmevom, ze nema to ziadne, co nie je pravda... Povedala mi: Hlavne to zaplatte! a tu si mozete nieco precitat... Mam si ale dat urobit cerstvy krvny obraz buduci tyzden...lebo zo 7.5. nestaci, kvoli EPI.
Som na teba dnes myslela, že ako ty na poradni. A kolko si pribrala zatial za celu dobu? Ja 12 kg. Na 12 kg sa mi to zastavilo uz od minuleho mesiaca, tak maly uz asi moc nerastie, alebo co.
Ja si tiez niekedy pripadam ako maly hrosik, ale je take zlate to brusko 🙂
No hej, ty mavas poradne vzdy den po mne 🙂 tak teraz budeme cakat do dalsieho tyzdna 🙂
@lulutsija chápem ťa, že si malého chcela vidieť, ak ale aspoň trošku ukľudním tvoju dušičku, tak ani ja som našu nevidela, už pekne dlho, naposledy na UZV v 30 tt.... spravil mi aj fotečku, tak odvtedy sa na ňu pozerám a stískam ako svätý obrázok 🙂 takže ťa plne chápem, no nejak to už dobojuješ 🙂
čo sa týka tých rizík.... na jednej strane je to taká sila sugescie, že čo najmenej vieš, čo môžeš čakať, tak tým je menšia pravdepodobnosť, že potom nejaký vedľajší účinok príde a riziko máš moja vždy a všade....
vpich ťa určite bolieť nebude, hlavne ostaň v kľude a spoľahni sa na anesteziológa....nie si prvá a ani posledná, ktorej to pichnú, tak ver, že už nejakú prax v tom má 🙂
pribaľ si so sebou určite pitie....
treba potom veľa piť, hlavne po spinálke (ale tá určite nebude tvoj prípad )
epi ti pomôže 🙂
čo sa týka môjho pribratia...tak k dnešnému dňu mám plus 23 kg....
no katastrofa čistá........ i keď, pred tehu som bola extrémne chudá.....
tak som sa dnes nahnevala a svoj žiaľ, rozpoloženie a zúfalstvo zajedla jahodovou bublaninou a zaklincovala som to mentolovým cukríkom 🙂 🙂 🙂
inak jem veľmi veĺa zeleniny....
ale nie je to na mne nejak vidno, že mám toľko pribraté.... len moje kĺby to hlavne cítia a ja sama som z tej váhy nervózna.....
no, už to nejak doklepem....
po odkojení môžem zhadzovať 🙂
hlienovka neviem ako vyzerá, ale ako vraví moja mamina:
neboj, určite spoznáš, že rodíš 🙂
moja malá momentálne robí v bruchu asi veľké upratovanie , 🙂 je to bomba pocit, že tam máš malého človeka, s ktorým budeš láska už na furt 🙂
@lamai nooo veru, aj ja som ho naposledy videla v 30tt, ale teda, uz to tie dva týždne nejako vydrzim...teda ak vydrzime 2 v 1 🙂
ano, vsak toto ma ukludnuje, ze uz to pichali mnoho zenam, tak preco ja by som mala byt prave ta rizikova pri EPI...no nie?
no ja som tiez prave bola velmi chuda pred tehotenstvom, aj ked ja som si z toho nikdy nic nerobila, lebo mam po rodicoch rychly metabolizmus... pred tehu som mala 46,5 kg 🙂 a teraz mam 58,5 ... takze tak
a to sa netrap nad vahou, po porode a pri kojeni to pojde velmi rychlo dole
ja som sa vlastne skoro ani nezmenila, len brusko mi narastlo...v 8 mesiaci ma velmi bolievali bedrove kosti...to ako sa roztahovali, ale uz je to v poriadku teraz.
tak ano, to urcite spozname kedy sa zacne porod, o tom nepochybujem...
aj mne maly casto robi sarapatu v brusku...dava na znamost, ze uz je to velky chlap a ze sa na nas tesi 🙂 a my zasa na neho 🙂

@lulutsija
ja 🙂
ale som júlová ...