icon

Termín pôrodu júl 2013

fracle
25. okt 2012

Prida sa niekto? 😉

denka1
5. jún 2013

@bastika No...bola som u Dr a malinka sa otocila dole hlavkou,tak som rada.Vazi okolo 2400g,co povedal Dr,ze je mesia,ale ked som tu citala,kolko vazia vase deti terz,tak je to podla mna OK...Ze to nic neznamena a ze, aj tak su to orientacne vahy.Otvorena na jeden prst a krcok na 2cm.Brucho tvrdne ,ako dive,tak dufam,ze sa nic nebude diat a zda sa mi,ze mi vcera vysla hlienova zadka,lebo,ked som sa utrela,tak mi vysiel hlien zafarbeny do hneda.Mozno to bolo len po vysetreni...ale hlien po vysetreni som este nemala,skor take spinenie...Este aspon dva tyz ,aby sme vydrzali🙂Idem sa dnes balit,aby som nahodou nic nepremeskala a bola pripravena...

lamai
5. jún 2013

@lulutsija no...tak ja som mala 47 pred tehotenstvom....
sakra, prečo sa akurát na mňa toľko toho nalepilo 🙂 🙂 🙂

a ešte som sa chcela spýtať...takže manžel tvoj bude teda pri pôrode, správne som to pochopila?

bastika
5. jún 2013

@denka1 no tak to držím palce aby si to ešte vytiahla, pokiaľ by to bola hienová, aj tak ešte môžeš potiahnuť. Tak len lež pokiaľ sa ti dá, aby malá netlačila na krčok. Aj malý tlačí, až mávam z toho bolesti ale aj ja sa už budem viac šetriť. Ešte mesiac...

denka1
5. jún 2013

@bastika Dakujem.Dufam,ze potiahneme co najviac🙂Ja si myslim,ze mi urcite tlaci na krcok,lebo ked sedim,lezim,tak som v pohode,ako nahle stojim,hned mi tvrdne brusko..Tiez drzim palce,aby malinky este priberal a rastol🙂Tam im je este najlepsie🙂Uz sa jej nemozeme dockat a moje deti sa uz teraz hadaju,kto ju bude varovat,krmit,atd🙂

lulutsija
6. jún 2013

@lamai kila pojdu rychlo dole, neboj sa, a hlavne pri kojeni...

ano, bude so mnou pri porode, ale ak by mu to nerobilo dobre, kludne moze odist, ale je rohodnuty, ze ide...

lamai
6. jún 2013

@lulutsija
my sme sa rozhodli, lepšie povedané, od začiatku cítime, že tam nebude...je možné, že to nakoniec dopadne inak, ale ja ho tam nechcem a on ma tiež neprehovára 🙂
no, veď uvidíme 🙂
ako sa inak cítiš v 37tt? ja mám o dva týždne menej, ale už teraz mám srdiečko v krku....
a mám pocit, že rastiem každým dňom.....
🙂

lulutsija
6. jún 2013

@lamai a teda nebudes mat vobec nikoho pri porode, hej? no vsak jasne, ako je tebe lepsie 🙂
37tt je zatial uplne v pohode, aj ked som v podstate mozno aj v 38tt, kedze mi doktor posunul ten termin 🙂 tento tyzden je v podstate celkom pohodovy, nic zvlastne sa nedeje, maly kopka ako ma 🙂 prave som pre neho chystala veci do porodnice.
Uz ani nemam pocit, ze by som rastla, tak uvidime ako to bude pokracovat...

tichydazd
6. jún 2013

Ahojte, pridávam sa k júlovkám 🙂 som v 34 týždni, začalo mi sem tam tvrdnúť bruško, pred pár dňami ale boli aj bolestivé, nasadili mi magnézko, chcem sa len opýtať, v ktorom týždni vám ho odporučili vysadiť..nejak sa na to rôznia názory aj lekárov 🙂 mne povedal môj, že uvidíme ...inak mi tiež začali mini akoby menštruačné bolesti, sem tam kríže, ale čítam, že to to už máte aj skôr ako v 34 t. Som druhorodička, ale všetko toto ma v prvom tehu obišlo, dokonca som ani netvrdla až tesne pred pôrodom.

lamai
6. jún 2013

@lulutsija
nie, nebudem mať nikoho .... na jednej strane mám obavu pred tým veľkým momentom... ale na druhej strane si neviem ani predstaviť, že by tam niekto so mnou bol.... aaale, veď tam bude dr a sestričky 🙂 🙂 🙂

bola som dnes s kamoškou nejaké vecičky ešte pre naše deťušky pozerať a musím si spraviť poriadok v tom, čo mám, podeliť podľa veľkosti a tak..
ešte len dnes som kúpila teplomer, zajtra ideme po matrac a zistila som, že nemám zavinovačku....
inak by som už mala mať všetko 🙂
ja rastiem stále, každým dňom... sama to vidím, ani ešte niekto, kto ma pár dní nevidí 🙂

tak pekný deń ti zatiaĺ želám .)

denka1
6. jún 2013

@tichydazd Ja mavam to iste,uzivam magnecko,aj tvrdnutie a hlavne vecer a tiez sa mi pridali take menstruacne bolesti,ale nie silne...Magnecko mam prestat uzivat v 36 tyz.Teraz uzivam 4 krat za den,ale brala som viac 6-8 tabletiek za den.Od utorka mi odtiekla hlienova zadka,vcera nic a dnes rano zase,tak uvidime,kedy sa vypyta na svet.Je to stvrte babo ,takze moze to byt ,aj skor.Inac,ze druhe dietatko ide rychlejsie,ako tretie,takze bud rada🙂Ja som zvedava,ako pojde nasa malinka...Dufam,ze nie moc rychlo a nie moc pomaly🙂

luckacer
6. jún 2013

Ahojte, chysta niektora porod na Kramaroch?

dulkagabulka
6. jún 2013

mamičky, ktoré idete rodit, premýšlali ste nad samoprisatím?

Video s komentárom dr. Jacka Newmana: „Toto je upravené video zo Slovenska, ukazuje bábätko, ktoré sa plazí k prsníku okamžite po pôrode. Keď sa bábätko plazí k prsníku, v kontakte koža na kožu s matkou a prisaje sa, dojčenie začína aj pre matku, aj pre dieťa omnoho lepšie. Pre drvivú väčšinu matiek a detí málokedy nastane situácia, že plazenie k prsníku nie je možné uskutočniť. Názov videa je „Prvé prisatie a „dôležitosť počítača“ – pretože napriek tomu, že dieťa sa zjavne plazí k prsníku, práve, keď sa ide prisať, je počuť sestru hovoriť, že potrebuje dieťa odniesť. Je prekvapivé, ako je možné, aby sa niekto pozeral na dieťa plaziace sa k prsníku a nevidel, aká jedinečná chvíľa to je. Taká chvíľa by mala byť posvätná a mala by fascinovať a udivovať všetkých, ktorí sa pozerajú. Otec dieťaťa a sestra sa dohadujú o odnesení dieťaťa preč a argument sestry je: „Ale počítač potrebuje údaje.“ A tak sa technológia stáva dôležitejšou než bábätká.

https://www.youtube.com/watch?v=_ijzUDnSDsM
denka1
6. jún 2013

@dulkagabulka to som si dnes pozerala a napísala som tam aj komentár.Tak krásna chvila a nik okolo si to neuvedomoval...

lulutsija
7. jún 2013

@lamai ja som tiez delila vecicky podla velkosti tento tyzden, lebo stale sme nieco dostavali, tak sa to opralo, ozehlilo a dalo do skrine, ale uz v tom mam poriadok 🙂

my uz mame hadam vsetko, no okrem nejakych detskych liecikov, ale to cakam na pediatricku, co povie. Neviem, rozmyslam, ci by som mala kupit este jednu zavinovacku, lebo jednu mam, ale to je taka krasna biela cipkovana, skor na krst ako na bezne pouzivanie.

A ty ako planujes, ked pojdes z nemocnice, budes brat malicku vo vajicku alebo v zavinovacke v aute? Inak uz som sa ta pytala ako sa bude malinka volat, ak to nie je tajomstvo? 🙂

didi30
7. jún 2013

@dulkagabulka.....jedna vec je rozmyslat a druha ci to v porodnici umoznia. Ja budem rodit v roosveltke v BB a tam nieco take neprichazda do uvahy. Babo porodis, na chvilku ti ho ukazu, osetria ocistia, ukazu uz zabalene a odvezu na novordenecke :( Je to skoda, lebo to musi byt ten najuzasnejsi zazitok v zivote zeny a babatka.....

tichydazd
7. jún 2013

@denka1 no ja mám užívať len dve tabletky a to ráno a večer, jedna má 470 mg, to berieš toho toľko, či možno máš menej mg tabletky...no mne dcérka na prvorodičku išla jedna radosť) taký pôrod aký som mala pri dcérke by som si priala aj teraz...tak to už musíš byť pripravená na malú, keď ti zátka odišla, ale počula som aj také, že ešte potiahli aj cez týždeň po uvoľnení zátky, mne odišla v deň pôrodu, malú som mala na 38 t., ale mala 3400 g a 51 cm..

denka1
7. jún 2013

@tichydazd ja užívam tie 500-ky.ale mne tvrdlo brucho od 3 mesiaca.Som sama zvedava,že kedy sa to spustí ,mam aj take spinenie,tak uvidíme koľko ešte potiahneme,ale včera som si pobalila veci,lebo už sa mi o všetkom sníva a nechcem nič nechať na poslednú chvíľu

dulkagabulka
8. jún 2013

@denka1 uživaš magnezium?

dulkagabulka
8. jún 2013

@didi30
to, čo robia , ak to urobia proti tvoje vôli, je násilie a únos dieťatka

si to TY , kto má nárok zo zákona rozhodovať o postupe ošetrenia tvojho dieťatka- ich rutina nie je dovod nato,aby si to nemohla prežit presne takto
treba žiadať- najlepšie písomne a dopredu a cez podatelnu,aby si mala od toho doklad,ze si to podala..a slovo my to takto nerobime, nebrať do úvahy, treba žiadať aj s paragrafmi
ved napriklad samo Ministerstvo zdravotníctva SR vydalo Odborné usmernenie, kde je takýto postup odporúčaný...

tvoje babatko nema nikoho ineho, len teba a očakáva, že sa po pôrode dostane na správne miesto- čo si TY..a nie plastová krabica...tak to urob pre neho

denka1
8. jún 2013

@dulkagabulka áno,ale teraz uz menej ,ešte týždeň a uz ho budem vysadzat...teraz si dávam dve za den,ešte pre istotu,každé tehu som brala magnecko,tvrdnutie brucha od 3 mes

lamai
8. jún 2013

@lulutsija ahoj.
no, zavinovačku mám, hlavne aby sa manželovi lepšie potom manipulovalo s malou, predsa len, bude istejší. a mám zavinovačku takú, ktorá je mierne od spodu vystužená.
Perinku ešte nemám, asi ani kupovať nebudem, kúpim ešte jednu zavinovačku, ale bez výstuže.
Malú berieme z pôrodnice vo vajíčku, ani nesranduj, žeby si si ju odviezla len v perinke!!!!! Musíte mať vajíčko!!!!!!
Nikdy nevieš, čo sa môže stať, aj keď pôjdeš v aute len pár metrov, bábo musí byť fixované.
a neviem, či to nie je aj podmienka na pustenie z nemocky, že ju odvážate vo vajíčku....
neboj, jej tam bude dobre 🙂
Malá sa bude volať, teda už ju voláme, Juliana.
Ja som vždy chcela Lucku, alebo Hanku.... a manžel navrhol Julianu, mne sa to meno tiež páči a tak som si povedala, nech sa teda malá volá takto 🙂
A tvoj poklad v brušku sa ukrýva pod aký menom ? 🙂

budete aj krstiť?

dulkagabulka
8. jún 2013

@denka1
Česká PA Zuzana Štromerová o používaní magnézia v tehotenstve povedala na jednej z prednášok toto:
Niektorým mamičkám začne v 2-3 trimestri viac tvrdnút bruško, resp. si to začnú viac uvedomovať. Keď s tým zájdu za lekárom, naordinuje magnézium vo veľkých dávkach. A protivné je, že to magnézium sa dostane do placenty, potom má vplyv na jej zretie. Veľké dávky magnézia pretrvávajú v organizme dlho. Nielenže v je v placente,ale bráni placente ,aby dobre dozrievala a aby dobre vyživovala dieťatko až do konca tehotentva a to magnezium môže spôsobiť, že tie deti horšie rastú, že sú akoby mladšie. Nehovorím, že to robí, ale že môže. Ďalej môže prispieť k tomu, že čiastočne zruší tie rastové sťahy. Nie že uplne, ale oslabí ich. A tým, že pretrváva dlho a ak tá mamička berie vysoké dávky (3x2 tabl)tak sa môže sťat, že na konci tehotenstva nedochádza k tým prípravným sťahom a často tehotenstvo aj prechádza cez termín, lebo bábatko nie je ničím "pchané" dolu. Môže k tomu prispieť. oni tam môžu byť ďalšie faktory iné a horšie je,ked je tých faktorov stretne viac. A čo ešte môže spôsobiť, ak pretrváva vyššia dávka magnézia pred pôrodom a v čase pôrodu, vzhľadom k tomu, že magnézium pôsobí nielen na bežné svalové vlákna a uvoľnuje ich napätie,ale i na tie mikrovlákienka, ktoré sú vedľa ciev , a ak sa porežete, tak to bude krvácat a časom tá rana prestane krvácať, elbo tie cievočky to stiahnu, ono to pôsobí aj pri vačšom poranení, tie vlásočnice to proste stiahnu. Ale nie keď je veľká hladina magnézia a tie cievy tak nezareaguju, nestiahnu. Čo teda je nebezpečné, ak sa robí nástrih, ten môže veľmi krvácať (natrhnutie nie,pri natrhnutí vačšinou neprasknú cievy, pri nástrihu áno- tam je to prerušené natvrdo) alebo pri odlučovaní placenty. Nemusí sa tá rana tak stiahnuť a môže to prispieť v k väčšiemu krvácaniu. Aj keby ste mali nejaké sťahy a vyzeralo by to, že to dieťatko chce ísť niekam a von môžn, magnéziom tomu nepomôžete, rozhodne magnézium nezastaví predčasný pôrod.Ale môže hednikepovať to dieťa iným spôsobom. Práve cez tu placentu. Teda ak sa vám objavia také sťahy predzvestné, nepríjemné, prvé čo urobíte, naordinujete si samé kľudový režim. Zrevidujete, čo za den robíte a zvolníte. Ak máte malé deti, zvolíte také aktivity, pri ktorých môžete ležať, rozhodne sa nebudete brátit spánku. Ak máte malé deti, poprosíte babaičky, aby s nimi chodili von, v žiadnom pripade nebudete tahať ťažké tašky. Nebudete dvíhať mladšie deti...atd..a uvidíte, že za taký týžden kludového režimu sa veci zmenia a pôjdete dalej bez liekov. A čo ešte? Budtete prísne dbať na to, aby ste dostatočne pili. Dosť často sa také nepríjemne pociťované stavy objavujú u mamičiek, ktoré menej pijú a majú menej plodovej vody. A ak sa ten balonik nafúkne, to dieťatko sa tam môže lepšie hýbať a nekope do tej maternice zvnútra tak veľa
Ako spoznať či sú tie sťahy ešte v norme a kedy nie? Ak je zároveň pocit tlaku v podbrušku smerom dolu- akože to bábatko sa tam zosúva, tak to je trošku varovný signál.Ale nepovedal by som,že je to dôvod na to, brať magnézium. Magnézium všade vo svete, okrem postkomunistických krajininách, sa užíva na zníženie tlaku a proti kŕčom..Ale ked sa dáva proti krčom, najskôr sa robí mineralogram. Najskôr sa zistí, či je ho málo, pretože môže byť nižsia hladina, ale je dobré najskôr to zistiť až potom ho dplnovať. Ale najskôr by som skúsila doplnovanie stravou- Piť minerálku s magnéziom, jesť cereálie, mandle, nejakú dobu to robiť takto a plus ten kľudový režim a je to."
Koniec citatu..

Počula som, že sa stáva, že detičky, ktorý matky užívali vysoké dávky magnézia, sa môžu narodiť hypotonické, ba dokonca hrozí, že budú mať adstinenčné príznaky ...už som jedno take babatko videla na vlastne oči..a tiež mi pisala baba, v ktorej rodine sa to tiež stalo- a sama neurolgoička im to povedala, že babatko ma abstaky na magnezium..

sama viem, ake to je..brucho mi velmi velmi tvrdlo pri každom tehu..pri rpvom som brala magnezium v injekciach- do žily každy den- dlhodobo...ten pôrod naozaj aj tak vyzeral...pri druhom a tretom som magnezko neuživala, maternica tvrdla presne tak isto ako pri provm a porodila som rovnako..žiaden predčasny pôrod sa nekonal 🙂
držim palce

denka1
8. jún 2013

@dulkagabulktoto je moje 4 tehu a pri kazdom tehu som brala magnezium.Kazde moje dieta sa narodilo v termine a nad 3,5kg a bez njakej znamky niecoho.Magnecko mi predpisala moja Dr a aj v nemocnici.Som rada,ze sa moje tehu udrzalo,pretoze toto posledne bolo sprevadzane spinenim a krvacanim a tvrdnutim brucha.Nemohla som sa ani prechadzat,ako mi tvrdlo brucho a kludovy rezim u mna nebol a ani nebude mozny,kedze mi nik nepomoze.Ono sa to lahko pise,ze pomozu babicky a ocko ,ale bohuzilal,nie v kazdej rodine je to mozne.Moj kludovy rezim bol taky a teda aj taky je,ze si na obed pospim a potom robim bezne veci,ako do teraz...Ono sa uz teraz o magnecku zacina tak rozpravat,ako o ockovani a ja si to vsetko rada precitam, v podstate som rada,ze mi pomohol.Moje tvrdnutie brucha nebolo take ,ze 4 krat za den,ale asi 20 krat za den a to ma dost unavovalo a hlavne v 28 tyz,ked som sa bala,ze budem predcasne rodit.Bola som v nemocnici a otvorena na spicku prsta a krcok mal tiez 2,5 cm.Takze to bolo dost skoro na porod a som rada,ze som vydrzala, az do teraz.A myslim si,ze keby si toto precitali porodnici,tak urcite by vedeli reagovat...Ja som lajk a zatial pocuvam,to co mi nakazali moji Dr...Babatko je podla sona v poriadku a aj rastie tak,ako ma🙂
Pri kazdom nastrihnuti som njak nekrvacala a placenta a vsetko okolo toho bolo v poriadku...Tak ja len dufam,ze to vsetko dobre dopadne a malinka bude ok,ako vsetky moje deti,ktore su zdrave,sikovne,mudre,aj po uzivani magnezia a ockovani 🙂

denka1
8. jún 2013

@dulkagabulka To iste sa pise aj o uzivani vitaminov v tehotenstve,Ja som uzivala a este stale uzivam tehu vitaminy.Ked neuzivam tehu vitaminy,tak uzivam ine a 10 rokov som nemala ziadny zubny kaz ,alebo njake vazne zdravotne problemy.Mam kamaratky,ktore nic nebrali v tehu a maju zle zuby a vlasy,atd.Dva tyz som nemala kupene tehu vitaminy a hned sa mi urobil herpes a ochorela som,kaslem a mam nadchu...Stravujem sa velmi zdravo.Jem vela salatov,ovocia,orechov ,semienok,atd...aj aj napriek tomu som musela uzivat pri kazdom tehu zelezo,pretoze mi chybalo...Moj nazor na uzivanie vitaminov v tehu sa nemeni a mne len pomohli...Dokonca mi zmizla dlhorocna bradavica ,kt som mala na prste 🙂 🙂

lulutsija
8. jún 2013

@lamai no my urcite malinkeho budeme brat vo vajicku, ale kedysi take vymozenosti neboli, tak niektori este stale beru babatko len v perinke. Nebudeme nic riskovat...
Nas pokladik sa bude volat Jurko...po tatinkovi 🙂

Rozmyslam este aj ja nad jednou zavinovackou...
Hej bude krstit... a vy?

bastika
9. jún 2013

@luckacer ahoj ja rodín na Kramároch

lamai
9. jún 2013

@lulutsija
ahoj. Jasné, budeme krstiť , už máme aj krstných rodičov vybratých 🙂
Juraj je veľmi pekné meno , dobre ste vybrali 🙂

Včera som vybalila tašku do pôrodnice, všetko kontrolovala....stále mám pocit, že mám tých vecí strašne málo...oproti tomu, čo čítam, že aké veľké tašky majú ostatné 🙂 🙂 🙂 a aj tak som ešte pár vecí vylúčila, že tie mi potom manžel vie dodatočne priniesť ......
ty si už kompletne pobalená?

luckacer
9. jún 2013

@bastika ahoj, a v ktorom si tyzdni? Uz tam chodis do poradne?

bastika
10. jún 2013

Ahoj ja koncim 35 ty nie nechodí mamu mam gynekologicku ja len čisto odrodit tam idem k doc.rusnakovi

bastika
10. jún 2013

Aj malu som rodina na Kramároch presne pred 4 rokmi, teraz to bude Maxim