icon

Termín pôrodu júl 2013

fracle
25. okt 2012

Prida sa niekto? 😉

lamai
17. jún 2013

@lulutsija
a samozrejme... som rada, že je u Vás vśetko ok 🙂

ajkag
18. jún 2013

ahojte, uz som po poradni 🙂 . Mala je v poriadku, bola som na pasoch, cinnost maternice je zvysena, tak mi dr. nasadil 2x denne magnezium. Uzivate ho niekto, ak ano do ktoreho tyzdna to asi treba brat? Baby, este sa vas idem opytat, ako daleko to mate z domu do porodnice? Byvam kusok od Ziliny (tam rodit nechcem) a planujem ist do Martina (aj prveho syna som tam rodila), no smola je, ze do konca jula robia cestu medzi ZA a MT a tak su tu velke zdrzania. Preto uvazujem ci ist na dva tyzdne pred porodom k nasim ak nechcem cakat niekde v kolone.

denka1
18. jún 2013

@ajkag ja by som magnecko uz nebrala,prečo to ho dali,keď si uz pred pôrodom skoro?mne ho vysadili teraz v 36 tyz...

ajkag
18. jún 2013

@denka1 dnes som bola na pasoch a kontrakcie, ktore tam boli by mohli viest k predcasnemu porodu, tak vraj preto. Neviem dokedy ma to necha uzivat, dufam, ze nie cele balenie, to by mi vychadzalo, ze to doberiem 2 dni pred terminom ☹

petolub
18. jún 2013

@ajkag ja uz by som magnecko urcite nebrala.. ved si v 37 tyzdni to kludne aj keby si uz isla rodit by malo byt vsetko v poriadku.. ja uz by som to nechala na prirodzenu cestu 🙂
A do porodnice to mam 60-70 km..

didi30
18. jún 2013

@ajkag urcite uz neber to magnezium, alebo maximalne este 1 tyzden. Mne ho tiez lekar vysadil v 36 tt. Udajne v neskorsich tyzdnoch uz moze oddialovat porod...Keby sa ti babo narodilo teraz, bolo by to v poriadku... Ja som dnes mala opat bolesti v krizoch a podbrusku, zacinam mat pocit ze sa to kazdym dnom stupnuje ale pravidelne to nie je. Ja mam porodnicu 5 minut od domu, takze v tomto som kludna, to stihnem urcite 🙂 Najradsej by som tam uz isla... Doteaz som mala strach ale uz sa na to tesiiim a neviem sa dockat 🙂

ajkag
18. jún 2013

baby, dakujem za rady 🙂 Este to teda asi do konca tohto tyzdna, t.j. do ukonceneho 37 tt doberiem a potom sa to uz aj mne zda zbytocne. Buduci utorok idem znova k dr. tak uvidime 🙂

ajkag
18. jún 2013

@petolub tak to mas aj dost 60 - 70 km 🙂 Ja to mam do MT asi 40 km, len s tymito zdrzaniami, ktore tu momentalne su to moze trvat aj 3 hodiny

zuzulka558
18. jún 2013

no baby ja ležím v nemocke a berem magnezko,som na konci 36. tyzdna a taham tu uz tyzden ☹

lamai
18. jún 2013

@lulutsija
no...akosi sa nehlásiš......

denka1
18. jún 2013

@ajkag ja by som magnecko uz úplne vysadila,tiež som mala včera na pasoch kontrakcie a nič nemusím brat,babo uz je v pohode, takze sa to môže spustat...akurát sa ti to bude oddialovat...

ajkag
18. jún 2013

@denka1 a kedy mas termin? Ja mam 14.7.

petolub
18. jún 2013

@didi30 tak to mas uplne super.. to by som bola doma vo vani az dokial by nebola 3 minutova pauza medzi kontrakciami 🙂 ja sa chystam tak pri 10 minutach vyrazit...
Najviac s abojim toho ze ma to chyti ked bude priatel v praci a on to ma domov prave tych 70 km a nechodi autom.. tak dufam ze porod vychytame na vikend alebo po praci 🙂

denka1
18. jún 2013

@ajkag ja mam termín 18.7.

denka1
18. jún 2013

@ajkag a rodím v Martine.

janinna11
18. jún 2013

Ahojte baby, ja mam termin podla sona 4.7. a uz sa neviem dockat, aj ja som vyadila magnezko, nemusela som ho brat, ale mam rada sumive tablety s magnezkom a tak uz neuzivam ani tie, lebo chcem co najskor porodit. V tychto horucavach sa mi teda vobec nechce prenasat ...

janinna11
18. jún 2013

Ozaj, nerodite niektora v Zirai nad Hronom? Ja ano, teda, chcem a dufam, ze aj stihnem 🙂

ajkag
19. jún 2013

@denka1 fakt? aj ja 🙂 tak to sa mozno stretneme 🙂

didi30
19. jún 2013

@petolub 70 km....to este nie je take zle....ale kym pride priatel....tak sa to o nieco predlzi. Ale aj tak si myslim, ze to v pohode zvladnete, ved zena neporodi za hodinu....a ak ano, tak je to ta najstastnejsia pod slnkom a vyskytuje sa raz za 100 rokov 🙂 Kym to realne na teba pride, urcite to stihnete. Aspon nebudes musiet byt dlho na vzdychacke. Ako vidim, cakas prve babo tak ako ja, takze u nas to bude trvat urcite o nieco dlhsie ako pri zenach, co uz rodili. Ozaj a preco dochadzas 70 km? Blizsie nie je porodnica? Alebo sa ti nepaci?

didi30
19. jún 2013

@janinna11 prenasat v tomto teple nechce asi ziadna z nas.... Ja uz normalne cakam, kedy to pride...nech je to co najskor. Inak ja mam termin 5.7 takze to sme na tom skoro rovnako 🙂

janinna11
19. jún 2013

@didi30 No to ano, to mas pravdu... A kde rodis?? Kedze si z BB.. 🙂

lulutsija
19. jún 2013

@lamai no ahoj, hlasim sa az teraz, lebo sme vcera s manzelom isli hned z poradne ku svokrovcom a potom este na dom, pokosit a tak trosku poupratovat...vratili sme sa az vecer, ja som uz bola unavena ako hrom, ani pocitac som nezapla...
tak pytala som sa dokiho, ze co s tym STOP stavom, povedal, ze sa to u nich vyskytuje iba zriedka (ale ja viem, ze v maji to bolo, aj teraz v juni), no a ze poslali prec asi 6 mamiciek, ze naozaj uz ich nemali kam davat a ze posielali prec aj zazmluvnene...takze to by nam nepomohlo.
okrem toho sa u mna nic nezmenilo, dal mi akurat papat zelezo, mam ho trosicku znizene, nic hrozne, ale ze 1 tbl neuskodi. Malemu sa von ist nechce, mam iba CS-2 otvaranie (stupnica je do 10), takze este tyzden nic nemusi byt, ale ak predsa, mozem mu zavolat.
Boli sme vcera zaplatit EPI aj pritomnost manzela pri porode, tak som sa hned spytala, ze ak by som si zazmluvnila nejakeho doktora a on by neprisiel, tak plnu sumu 300 eur vratia.
S ultravukom bol doki spokojny, tak som sa ho pytala, ci pre moju uzku postavu nebudem mat problem ho porodit a on povedal, ze uvidime, ked zacnem rodit, ci sa to bude dat normalne alebo sekciou...hovorim si, ze no parada, tak zas nic neviem...takze ak maly bude este v brusku dlho bude mat skoro aj 4 kg a ja este vacsi stres...len aby to dobre dopadlo...

presne, aj ja si idem asi spravit manikuru, aj ked lepsie, keby mi ju niekto urobil, ale sama uz nikam nejdem a na vlasy som tiez chcela ist kadernicke, akosi som nestihla, tak ma mama zafarbila sama...myslim, ze vysledok je fajn 🙂

no hej na ten ultrazvuk, co som bola v pondelok ma poslal moj doki, pred dvoma tyzdnami som sa tam objednavala...
a na tych pasoch som ani ja nebola a nikto o tom nic nehovori...tak asi nemusim...kedze babatko sa hybe ako hrom a srdiecko mu krasne bije...tak tam asi vsetkych neposielaju...

Daj vediet ako si dnes dopadla na poradni ty, tesim sa na novinky 🙂

lamai
19. jún 2013

@lulutsija
ahoj 🙂
no, už som si myslela, že si mamina 🙂
dnes , ako som šla z poradne som rozmýšľala, že čo je s tebou.

U mňa všetko ok, je to tam katastrofa čakať, bolo nás ta, asi tak 15-20.... na dve ambulancie... žiadny vzduch čerstvý, neskutočné teplo....a tie presklenené steny, cez ktoré ti praží slnko... chuderky tehotné, čo tam sedeli, vďaka bohu, sedela som normálne za stenou, ale od tepla som aj tak bola na pokraji kolapsu.....

no..a tebe teda nezávidím toho malého valibuka tlačiť von....
ale verím, že to bude dobré, neboj.
Buď pripravená na to, že to pôjde ľahko a ono to aj ľahko pôjde 🙂

FE papaj, ja mám tiež 🙂

Musím ísť vymyslieť plán, ako môjho manžela ukecám na klímu ....

lebo to asi nevydržím.........
je mi neskutočne horko, dám si sprchu...a je mi dobre, kým nezastavím vodu 🙂
potom som tam, kde som aj bola, keď som šla do vane.....
v noci je to katastrofa....konečne otvoríš okno, lebo cez deň svieti presne do okien....a o 3:30 ráno si musí nejaký trapný vták niečo dokazovať .... vlastne, je ich potom celá tlupa! nedá sa pri tom ich piskote spať.

a to mám zvieratká rada!

O pásoch sme sa tiež nebavili, ani som sa nepýtala, veď asi keby nebolo niečo v neporiadku, tak by povedal....

termín máme už pevný : 4.7. 🙂
a asi teda zazmluvňujem...
teda, eśte som sa s manželom nebavila, predsa len, je to viac peňazí.
Ale chcem mať istotu, že ma vezme a aj odoperuje práve môj dr.......

takže, mám cca dva týždne na psychickú prípravu. 🙂
ak teda zazmluvníme a prišlo by to na mňa skôr, tiež mám istotu, že nám našu krpaňu vyberie z bruška práve on 🙂
zmluvu som už podpísala, len to musím ísť na -1 uhradiť...pokiaľ neuhradím, tak zmluva samozrejme prepadá.....
no, mám ešte týždeň na rozmyslenie... zajtra si idem vybaviť internistu a predoperačné vyšetrenia.

lulutsija
19. jún 2013

@lamai ano, je to tam strasne na tej chodbe, preto sme tam radsej vcera sedeli uz od pol osmej, kym este nebolo tak strasne teplo...

no nasmu krpcekovi sa von nechce ani za svet, je teda dost mozne, ze sa tam este aj stretneme, ak by sme prenasali 🙂 prosim ta, ku ktoremu Dr, chodis ty, lebo moj Havalda uz tam je len buduci tyzden a povedal, ze potom si budem musiet vybrat ineho Dr. A ja uz nechcem zazit to, ze mi znova niekto povie, no smola idem na dovolenku. A si s tym tvojim spokojna?

no ja stale, hore dole zapinam a vypinam klimu v obyvacke, dvere otvorene, aby to islo do bytu...okna zavrete a zastrete, inak by tu bolo na nevydrzanie...

4.7. je pekny datum 🙂 a radsej veru zazmluvni... ja by som tiez chcela, ale nemam koho :(
vies ako sa velmi bojim toho ako pojde maly von ked je taky velky? :(((

som rada, ze vy ste v poriadku a ze mas stanoveny termin, dva tyzdne ubehnu ako voda a malicka bude s vami 🙂 juj, tesim sa 🙂

lamai
19. jún 2013

@lulutsija napíšem ti IP

lulutsija
19. jún 2013

@lamai okey 🙂

didi30
19. jún 2013

@janinna11 ja budem nakoniec rodit v BB. Aj ked som pocula ze je to tam ako na beziacom pase, pristup lekarov a sestier nie velmi dobry ale maju najlepsie vybavenie. O mna nejde, hlavne nech je babo v poriadku. Chcela som ist rodit do Banskej Stiavnice aj som tam bola pozriet, je to tam velmi pekne, krasne prostrdie mily personal... Je to tam take rodinne, vobec som sa necitila ako v nemocnici....ale co sa tyka technickeho vybavenia, to je tam velmi slabe, pri komplikaciach vsetko posielaju do BB. Navyse tam nepichaju epiduralku a ja ju asi chcem....v BB mi ju pichnu. Ty chces EPI alebo ides bez? A ako je to v Ziari? Si spokojna?

petolub
19. jún 2013

@didi30 no blizsie ani nemame mame nieco o par km blizsie ale zase horsi pristup takze casovo sme rychlejsie v bratislave po dialnici.. takze volime rychlejsiu alternativu :p

janinna11
19. jún 2013

@didi30 v ziari som bola pred 3 rokmi s prvym mimi a bola som spokojna, je to sice stara nemocnica, ale cista a nie je nad mily personal, a ten bol velmi prijemny, i pocas porodu i na novorodeneckom. Detom nepodavaju ani um, ale glukozu, a je tam aj mila laktacna, verim, ze personal sa nezmenil a budem znovu spokojna 🙂

maja21041989
20. jún 2013

Niekto s termínom okolo 1.7.??? Halóóó baby mám pre vás niečo! Ktorá sa prvá ozve je to jej!