Termín pôrodu júl 2013
Prida sa niekto? 😉
@lulutsija joooj, ako mu to povieš? úplne normálne... 🙂 nemusíš sa hanbiť .....
vieš koľko on už videl hemeroidov ???? 🙂
jasné, je ti to nepríjemné, ale sú to úplne bežné veci, ktoré nás sprevádzajú tehotenstvom, počítam, že je pre teba bolestivý, zatiaĺ ti poradím natrieť si to , skús aspoň vazelínu, alebo ozaj mastný krém, inak ťa to bude bolieť viacej, nesmie sa trieť.... a pomáha teplo..... daj si naň teplé obklady, ale len naň!.... teplo ho stiahne do vnútra.
čo sa týka krémov na hemeroidy, neviem ako je to s ich používaním v tehotenstve, myslím, že by nemali ublížiť, spýtaj sa v lekárni....ale ako vravím, zatiaľ postačí aj niečo ozaj mastné a zajtra to na poradni dorieš s dr.
a naozaj sa nehanbi... je to predsa tvoj dr...ako chceš teda pred ním rodiť ? 🙂 pozerá ti medzi nohy.... bud ťa vidieť v tej najchúlostivejšej situácií, keď budeš malého tlačiť von.... ver, že ho tvoj hemeroid nijak nepobúri 🙂
ja som už zbalená, jediné, čo tam musím ešte pribaliť je voda a moja droga: pepsi.... tá mi pomáha neskutočne, ak mi je aspoň trochu nevolno....
vineu momentálne nemôžem ani cítiť, prepila som sa jej 🙂 ževraj podporuje ale tvorbu mliečka, že je dobre ju piť pri kojení......
neviem, nemám osvedčené....
daj zajtra vedieť, čo ti povedal dr, som zvedavá.....
budeš na nete, keď budeš v nemocnici?
@lamai no ja len dufam, ze ma bude rodit on, lebo ide na tu dovolenku, a preto si ma mozno ani nezazmluvni...no neviem, zajtra s nim musim viac pokecat...
inak vobec ma to neboli, nastastie...je to fakt len mini kusok, ale aj tak sa ho spytam, ze co a ako...
zajtra tam idem uz na 7,30, lebo kvoli EPI si mam dat spravit cerstvy krvny obraz, tak snad sa zajtra aj rychlo vybavim, nie ako minule 4 hodiny. potom dam vediet 🙂
hej, aj ja este vodu si musim pribalit a vincu mi potom donesie manzel, tu mam rada 🙂
v nemocnici predpokladam budem na nete, cez mobil, tak dufam, ze budem schopna pisat 🙂
@lulutsija 🙂 aj ja idem v stredu už na pol 8... chce mi aj krv vziať kôli železu.....
ako dieťa nám v škôlke dávali kvasnicovú pomazánku.... nemohla som ju ani len cítiť.......neznášala som ju!!!!!
dnes si ju moja dcéra v brušku vypýtala.... takú chuť som na ňu dostala, že som letela do obchodu kúpiť droždie......
síce nám smrdí celý byt... a možno zisím, že mi chutiť nebude.... za celé tehotenstvo u mňa zvlášť kombinačné chute neboli, jediné, čo som sa nevedela dojesť bol kaleráb, uhorka a jabĺčka - moja mama vraví, že ešte dve také tehotné a náš zeleninár si môže kúpiť nové auto 🙂 teraz fičíme na jahodách....
tak uvidím, aký úspech bude mať nátierka ..... 🙂
ako si prežila tehotenské chute ty?
ahojte, pozeram, ze uz ste vacsinou zbalene, ja mam uz skoro vsetko pokupene, ale do toho balenia sa mi moc nechce, mam pocit, ze casu mam este habadej 🙂
Dnes som bola v poradni, mala doteraz rastla ukazkovo akurat za posledny tyzden a pol nic moc, pribrala len necelych 200 g ( 35+1a 2350 g). Kolko vazia vase?
Ahojte "julovky" tak ako sa citite? Mna dnes cely den bolia krize, tak som si pre istotu uz naozaj tu tasku do porodnice pobalila, keby nahodou..... Dnes idem posledny krat na kozmetiku a ku kadernicke, trochu si oddychnut a opeknit sa pred dnom D 🙂 Potom uz na to dlho dlho dlho nebude cas. Zacinam mat strach a cely den rozmyslam len o porode...ake to bude, ci to bude naozaj tak strasne ako sa pise alebo take krasne ako obcas vidim v telke.... Hlavne nech je babo zdrave.... Na ultrazvuku 4D nam povedali ze to bude dievcatko a ja mam tolko ruzovych veciciek, ze sa to u nas cele ruzovie 🙂 Ak by z toho bol nakoniec predsa len chlapec, tak minimalne tri mesiace bude celyyyy ruzovyyy 🙂 🙂 🙂 Postielku aj prebalovaci pultik mam este zlozeny v krabici...co myslite? Mam to uz vyriahnut alebo je este skoro?? Ach jaj, chcem to uz mat za sebou a citi ten maly batozok ovoniavat ho bozkavat a tulit sa k nemu..Strasne sa tesiiiiiim a bojiiim a takto sa to u mna hompala hore dole. A vy ako baby???
@ajkag moja bambulka mala v 35 tt 2500 gramov.... A na poradnu idem vo stvrtok tak som zvedava kolko pribrala... ale tiez mam trochu obavy, lebo ja som nepribrala ani gram :( Tak neviem..... Dokonca mi vsetci na okolo hovoria ze - ty si v 9tom mesiaci? A nemas male bruho? A takto ma potom stresuju...som ozaj zbvedava co bude na poradni....
@didi30 vobec sa nestresuj, ved tvoja mala ma ukazkovu vahu 🙂 moja taku mavala az do minuleho tyzdna, ked sa pohorsila 🙂 A inak, ja pocuvam to iste, ze kde mam brucho, ze vobec nevyzeram na to, ze som v 36 tt a za mesiac mam termin. Vsetky kamosky, co idu rodit az po mne maju bruska vacsie a nakoniec ma este predbehnu 🙂 A co sa tyka mojej vahy, tiez uz zo dva tyzdne mam stale plus 10,5 kg, v prvom tehotenstve som pribrala 16 kg, tak uvidime 🙂
@lamai ahoj, ako si dopadla na poradni? ja vcera nic nove, vsetko po starom, malemu sa von nechce na svet, v brusku mu je dobre 🙂
mala som v pondelok a utorok pichanie pri srdci, z pondelka na utorok som spala, teda vlastne nespala v sede. tak ma doktor poslal k internistovi, nic sa nezistilo, vraj to musi prejst samo...mozno to ide z chrbtice...ale poviem ti, bolo to strasne, nemohla som lezat ani na jednom boku, ukrutne bolesti...
tehotenske chute som ja vobec nemala, ani nemam 🙂 jem tak normalne, hocico, pribrala som 13 kg. Teraz mam iba vacsiu chut na sladke 🙂
@lulutsija ahoj.
Poradňa v pohode, až na to, že som dnes šla na lačno kôli krvi, potom som šla na poradňu a kým prišiel dr, tak som do seba natlačila nejaké jedlo....
v tom som si pomyslela, že asi by bolo fajn si odbehnúť teda eśte na toaletu....
aj som oľutovala to, že som sa najedla ... :( no katastrofa na toalete....
necítila som nikdy nič horšie, špinu a proste celé okolo....naozaj nepreháňam
no mala som čo robiť, aby som môj žalúdok skľudnila.....
s trasúcimi nohami som čakala na poradňu 🙂 no že celé zle
dr : že všetko ok len váhal, že ako budem rodiť a dnes padol konečný verdikt, že bude sc.
Tak mi malú vyberie začiatkom júla.
ďalšiu poradňu si dohodneme presný termín....
tak mi trošku stiahlo ritku.....
Ty máš kedy presný termín?
Tehulky, ktoré si želáte prirodzený pôrod, želám vám porodiť takto:
http://www.zenskekruhy.sk/tehulky/porodne-pribe...
ako som to videla ja
http://www.zenskekruhy.sk/tehulky/porodne-pribe...
@lamai juuj, no vidim, ze tento tyzden sme akesi rozladene, mna picha v srdci, tebe je zle, no pekne to finisujeme.
Ale hadam bude lepsie... ja mam termin posunuty na 24.6., ale tak bohvie kedy to pride, mozem cakat hocikedy ...
je to strasne zvlastny pocit cakat uz a nevies kedy to pride...
neboj sa urobia ti sc a hned budes mat malicku pri sebe 🙂 aspon to bude rychlejsie... a preco vlastne sc? je zle otocena, ci velka?
@lulutsija 24ho..bože, veď to je o chvíľku..... sa ti nečudujem, že máš už aj srdcové stavy ... 🙂
neboj, možno len dôsledok nejakej zlej polohy..tvojej myslím...
a môj sc? no mám takú blbú ortopedickú diagnózu, nebude riskovať.
ako veľká je babulka, tak to neviem, to sme už dnes neriešili....budúci týždeň sa dozviem viac.
Ledva som sa pripravila na vaginálny pôrod 🙂 a teraz toto 🙂 🙂 🙂
takže mám asi 3 týždne...
nepripadá mi to tak dávno, čo sme sa dozvedeli, že som tehotná...a teraz riešime pôrod .) príde mi to také neskutočné všetko......
na sc mi príde asi ako výhoda to, že vieš, kedy to príde ....
u teba musíme posluśne čakať....
tak hlás prosím vitálne funkcie každý deň ... 🙂
@lamai presne ako pises, len ,,teraz" sme otehotneli a uz budeme rodit... strasne rychlo nam ide ten zivot, niekedy az uteka pomedzi prsty... preto si treba vazit kazdy den...
ten nas malicky mi robi v brusku taky cirkus, niekedy ma tak buchne rucickou dole, ze neviem, ci uz je to kontrakcia, alebo zasa vymysla 🙂
ani my nevieme, aky je velky, dozvieme sa dufam v pondelok, ideme konecne na ten posledny ultrazvuk 🙂
tak EPI nebudes potrebovat nakoniec...
veru...v podstate ja to tipujem niekedy na buduci tyzden, tak som velmi zvedava, ci to tak bude, znie to az neuveritelne ako to rychlo ubehlo... vcera mi akurat svokrovci povedali, ze aki su radi, ze som cele tehotenstvo tak dobre zvladla, tak som sa tak potesila, ze ma tak povzbudili 🙂 vzhladom na moju stihlu postavu, co som mala pred porodom, som sa aj ja bala ako to vsetko unesiem 🙂
jasnacka, budem sa hlasit kazdy den 🙂 a pockaj o chvilu tu budeme riesit komu ako tecie mliecko a ako ide kojenie 🙂))
@lulutsija :( som taká akási rozladená....
už asi tretí týždeň čakáme na postieľku a nie sú schopní nám ju dodať....ale už som im povedala, že pokiaĺ nepríde dnes, objednávku ruším a kupime niekde inde....objednali sme úplne obyčajnú, akurátne som sa z nej vytešovala, lebo má aj šuplík.....toľko eshopov, čo som popozerala...vlastne všetky veci, čo sme kupovali, sme dlho vyberali ....takáto dôsledná som nebola ani pri kúpe auta 🙂 strašné 🙂 🙂 🙂
už by som tak chcela mať všetko na poriadku, aj keď mám ešte nejaký ten deň do pôrodu....
Ahojte julovky 🙂 Tak poradna je za mnou, otvorena na spicku prsta, malicka ma hlavu dost nizko, tak to uz vyzera, ze nakoniec budeme na svete skor 🙂 Ja neviem ci je to len u mna, ale posledne dni mala tak strasne kope a hybe sa...uplna aktivita cely den. Nastastie v noci je pokoj a aspon sa vyspim. Chcem sa vas opytat, uz ste niektora zacali pit caj z ostruziny malinovej na lahsi porod? alebo pijete ho niektore, ci vobec nie? Lebo ja mam pocit ze ako som zacala tak malinka je v brusku velmi aktivna aj ked neviem ci to s tym moze suvisiet 🙂
@lamai hlasim sa, ze som este kinderko 🙂 dnes zacina 39tt, neuveritelne 🙂
chapem, ze si z toho rozladena, mne keby este nieco chybalo, tiez by som z toho bola na nervy...my sme kupili postielku aj s matracom za 50 eur z tohto bazáriku na koníkovi a sme veľmi spokojni...je ako nová a pani bola veľmi milá ešte nám dala aj kopu darčekov pomimo...
viem si predstavit, to tvoje "chodenie" po eshopoch, ja som taka ista, kym nieco kupim, trva to neskutocne dlho, porovnavam vsetko a hlavne aj ceny. A ked to mam porovnat s kupou auta, tiez som doslednejsia pri vybere s veciciek pre malinkeho 🙂 🙂 🙂
uz som len par dni do porodu, vies ake je toto cakanie zvlastne? uz mam niekedy aj take stahy dole, ze neviem co to ma znamenat, ale nakoniec vzdy prestanu, tak to neriesim... asi urcite rozoname vsetky tie ozajstne kontrakcie...
No a ta postielka dorazila, ci si zrusila objednavku?
@didi30 ahoj, aj mne vzdy doktor od 33tt hovoril, ze otvorena na spicku prsta a maly tlaci hlavickou, ze porod bude zrejme skor a nic ... som uz zrazu v 39tt a malemu sa von ist nechce. Je uplne normalne, ze sa ti malinka tak hyperaktivne hybe, ja to mam tiez az sa niekedy cudujem, ze kde tam berie tolko miesta... akurat, ze tie kopance uz aj trosku viac bolia... a v noci mam takisto klud, maminka spinka, tak spinka aj malinky...uvidime ci to tak bude aj po porode 🙂 Caj z malinovych listov mozes v pohode pit, ja ho uz pijem 2 tyzdne. Jednu salku denne. Vraj to ma uvolnovat panvove dno a pytala som sa aj doktora, ci to mozem pit a on ze mozte, aspon nebudete prenasat 🙂 no tak uvidime...
@lulutsija ja taktieź hlásim nezmenený stav 🙂
posledné dni je malá akosi až moc kľudná.... niekedy s mojim čakáme dosť dlho, kým sa aspoň pomrví.....
postieľka nedorazila :(
idem im napísať pekný mail.....
dnes to vyzará na príjemný deň, spravíme si s manželom výlet v rámci mojich fyzických možnosti 🙂 🙂 žiadne dlhé túry, lebo by som to neudýchala 🙂
chceli sme ísť tu kúsok za hranice do AT pozrieť zámok, ale tam by som sa asi tiež veľa nachodila, môj mi vraví, že asi by nám neprešlo, keby sme v polke prednášky na zámku zahlásili, že mi už nevládzeme 🙂
tak musíme ísť niekam, kde si môžem hocikedy postát tak dlho, ako potrebujem......
a tiež si myslím, že ozajstné kontrakcie rozoznáš 🙂
a čo sa týka čakania...
tiež sa neviem dočkať.... od dnes mám oficiálne 29 dní do pôrodu, ale dr vravel, že odsekčíme začiatkom júla, takže to skôr
@lamai ahoj, tak ako dopadla prechádzka včera? boli ste nakoniec niekde?
pocas dna bolo strasne horuco...som len v chladku sedela a pozerala na manzela ako pracuje 🙂
citala si, ze antolska je preplnena? ze neprijimaju rodicky :( a mna to caka kazdu chvilu, tak hadam sa to dovtedy uvolni tam vsetko...
to je normalne, ze malicka sa uz len tak obdas pomrvi, hlavne, aby to bolo cca 10x za den. nas maly hyperaktivista sa hybe v kuse niekedy. Hlavne ked cestuje v aute, to je stale "hore" 🙂
zajtra idem konecne na ten ultrazvuk, uz sa neviem dockat, dufam, ze vsetko v poriadku...ako to rychlo ubehlo, tie dva tyzdne...
pekne slovo ,,odsekcite" , to sa mi páči 🙂 tak malicku, budete o par dni drzat v naruci 🙂
@lulutsija 🙂 ale, vieš, akos me dopadli?
Iśli sme nakoniec do čilistova, že tam sa prejdeme pri vodičke, dáme si nejaké nealko....
tak sme prišli do hotela kormorán, boli tam nejaké preteky na vode, do toho ešte nejaká svadba...
tak sme si dali na terase fresh.... a nevedela som sa ani postaviť... konečná pre mňa 🙂
tak sme zaplatili a šli naspäť do ba, večer sme šli k známym na grilovačku, ale to ma tam o chvíľku tiež už mrle žrali, vśetko ma tlačilo 🙂 myslím lavica, na ktorej som sedela 🙂 opuchali nohy, no katastrofa 🙂 .) 🙂
od utorka do śtvrtka hlásia ževraj nejaký teplotný extrém, tak som si povedala, že cez deň radšej ani z bytu nevyjdem....
až večer....
nikdy by som si nepomyslela, že tehotenstvo je až taký strašný zaberák na organizmus.....
veď ešte stále neviem spojiť nejakú činnosť a do toho sa s niekým rozprávať...lebo vyzerám a dychčím ako pred kolapsom.....
tak ja rátam, že ešte tri týždne....
musím vydržať.... musíme 🙂
túto noc som bola za 8 hodín 4krát hore....
som navená viac, ako večer pred spánkom.....
aspoň, keby tá návšteva WC bola opodstatnená.....
nechápem, ako ma môže to pol deci tak tlačiť 🙂 a zobudiť a vyhnať z postele.....
a o antolskej som čítala....
veď sa spýtaj potom dr, že čo je na tom pravdy a ako máš ďalej postupovať...ak to na teba príde...
ty nemáš zazmluvneného nikoho, však?
ja sa tiež spýtam môjho v stredu.....
@lulutsija no super....a ja ze ked sa otvaram a hlavicka je nizko tak ze porod pride kazdu chvilku....Neviem si predstavit ze budem prenasat...uz teraz ledva chodim...Chcela by som to mat za sebou ale to asi kazda z nas.... Inak aj teba boli krize a mavas obcas bolesti v podbrusku? Je to normalne? Len tento tyzden to zacalo....
@didi30 no ja som to zacala mat take horsie minuly tyzden.. som isla autom a zrazu ma zacalo boliet podbrusko uplne ze az pichat zacalo mi pekne tvrdnut brucho ze mi za tym volantom nebolo vsetko jedno.. potom mi ale kamoska co uz ma 3 denti povedala ze to su typicky poslickovia.. den pred tym som dost chodila co ja nezvyknem lebo ma tak bolia krize a klby ze zvladnem ledva nakupit ak zaparkujem hned pred obchodom..
A v noci? tolko krat co som bola tuto noc curat som nebola asi nidky.. minimalne 5 krat odkedy som si lahla.. A to vstavanie s "plnym" mocakom je uz dost bolestive pre mna.. priatel mi musi vzdy pomoct vygulat sa z postele :D
@petolub ak su to poslickovia, tak som rada 🙂 Ty este soferujes? Ja sa bojim....Prave toho ze ked nasadnem sama do autatak vtedy sa nieco stane...odtecie mi voda alebo zacnu kontrakcie a budem v strese 🙂 Do obchodu idem len s manzelom a to za nim chodim ako taka kacka 🙂 A co sa tyka toho vstavania s plnym mechurom...tak to je sila...ja som si vcera dala cerveny melon a ked som sa po pol hodine postavila ze idem na wcko tak som tam ledva dokrivkala popri stene. Tento posledny mesiac je poriadne narocny....a to mi kazdy hovori aby som si uzivala oddych, lebo potom uz tak skoro ziadny nebude 🙂 Juuuuuj....tak sa tesim na tu moju princeznu...🙂 🙂 🙂 Vo stvrtok idem do poradne, dufam ze sa dozviem nieco nove a ze ju uvidim...
@didi30 no este soferujem ale uz sa trosku bojim no.. som si celu cestu hovorila prosim nech zajdem aspon po dom nasich :D ale no ked nemam inu moznost a musela som ist este veci vybavovat keby priatel dosiel z prace uz to nestihnem.. ale uz to obmedzujem ked moze riadi on ja riadim len ked si da nejake to pivecko :D
inak co sa tyka pohodlnosti brucha ja mam pocit ze tento mesiac je to napriklad pohodlnejsie ako napriklad v 6 mesiaci lebo vtedy ma to brucho tlacilo ked som sedela ted ako sa vyhuplo dopredu az tak netlaci.. ked nieco robim sedim na fitlopte alebo v pololeze s tym tehotenskym vankusom co je pre mna taaaak pohodlna vec ted lebo sa krasne vypodlozim kde potrebujem 🙂
Ja idem do poradne v stredu tak dufam ze ma neposlu z antolskej niekam inam, lebo zevraj ted maju plno..
A inak aj ja som si dala vcera pred spanim melon a asi som to nemala robit :D ale mala osm chut bud na melon alebo na zmrzlinu tak som si vybrala aspon tu zdravsiu variantu :p
@lamai ano? boli ste v cilistove? poznam to tam dobre, skoro sme tam mali svadbu...aj my tam obcas chodievame k vode, aj ked uz sme tam dlho neboli...
no verim ti, ze si musela byt unavena, clovek uz v tomto poslednom mesiaci vela nevydrzi, najlepsie je doma v posteli s vylozenymi nohami 🙂
dnes som bola na tom ultrazvuku, tie dva tyzdne ubehli velmi rychlo 🙂 tak si predstav, ze nas maly ma 3640 g uz teraz a si zober, ze ma cca 2 tyzdne do normalneho povodneho terminu, tak to co bude mat 4 kg? to mam ako odrodit? A obvod hlavicky uz teraz 9,6. Maly nas zase nesklamal a prekvapil 🙂 inak je vsetko v poriadku, tak sa velmi tesim. Inak myslis, ze kvoli velkosti babatka mi doktor navrhne cisarsky?
Inak dnes je vonku 32,5 stupna, aspon bolo, mozno aj viac niekde...a vo stvrtok ma byt az 36, to bufe pre nas strasny hic.
no zajtra sa musim doktora opytat na ten stop stav co mali cez vikend...ze ci este trva, alebo co vtedy robit...
ja zatial nemam zazmluvneneho nikoho, kedze som chcela Havaldu, ale ten ide na dovolenku od 28.6.
@didi30 bolesti v krizoch a v podbrusku su od tvojho tyzdna upne normalne... su to ti tzv. poslickovia a maternica sa pripravuje, stahuje a roztahuje... pokial nie su pravidelne, ze kazdych 15 min, 10 min,... atd., tak sa neboj, nie su to kontrakcie 🙂 ak by boli pravidelne, a doba by sa skracovala, tak to je uz o inom... a ked ti odtecie plodova voda, hned utekaj do nemocnice...
@lulutsija
ak mi pomôže aj to, aby som odrodila na antolskej, tak zazmluvním... nechcem ísť rodiť inde....
dnes som si užila fajn deň, mihalnice, manikúra aj s manželom...zajtra vlasy....
a môžeme ísť na to...aby som nebola v pôrodnici ako nejaká zanedbaná ženská 🙂
podaj zajtra info, čo si sa dozvedela, veď každý vraví niečo iné, lebo to ide cez dvadsať úst.....
a to, ćo si bola dnes... na o ťa poslal tvoj dr, hej?
každá píše, ako chodí na pásy... aja stále nić....
tak sa ho spýtam v stredu, či ja som od macochy 🙂
no, niekedy kôli veľkosti indikujú sekciu....
ale ani to meranie, resp.váženie bábatka ževraj nie je až tak presné....
a ty by si chcela sc?

@lamai dakujeme 🙂
tasku mam pobalenu tak na 90%, este si tam musim dat take malickosti ako pribor, kozmetika, prezuvky,... a maleho veci este tiez nemam uplne zbalene.
Teraz ma skor trapi, ze vcera som si objavila malicky hemoroid, alebo vystupene kusok zily, nikdy som to nemala, ale maly uz zacina tlacit zrejme aj tam, asi sa posuva dole a tak. Akoze obcas sa to schova a obcas je kusocek vonku. Neviem, co si mam na to dat, asi radsej pckam, co mi zajtra povie doki, len este neviem ako mu to poviem, hanbim sa...Ja chapem, ze v 38tt to je uz asi normalne, ale pri porode sa to asi urcite zhorsi a maj boja navyse...