Termín pôrodu júl 2013
Prida sa niekto? 😉
Ahojte julovky....Tak dalsia poradna za mnou....Ach jaaaj, kolko krat tam este budem musiet ist kym to pride... Kazdy den mi to beha po rozume. Po dlhom case som videla moju malicku a naozaj je malicka, ma len 2700 gramov a ja mam 14 dni do terminu...No neviem neviem ci nieco este stihne pribrat do vtedy. Nakoniec to vyzera tak, ze este budem prenasat a to ma vsetci strasili, ze porodim skor. Baby myslite si ze priberanie babatka priamo suvisi smnozstvom jedla ktore zjem? Ja totiz vela nejem...nie preto ze by som cchela byt chuda ale preto ze mi nechuti. Vobec nemam taku "zravku" ako ine mamicky. Mne nechuti nic a jej len nasilu lebo musim a nie je toho vela. Nechapem to lebo pred tehotenstvom som bola papkac prvej triedy, zjedla som vsetkomco nezjedlo mna, kazdy den cokolada a tak....a teraz...nic mi nechuti a a ani nepocitujem hlad.... 😒
@didi30 babatko pribera najviac posledne tyzdne, ked su organy vyvinute a dosiahne svoju velkost.... vaha suvisi najviac s genetikou, ale urcite aj so stravou, velke babatka maju zeny u ktorych sa vyskytne tehu cukrovka.... ak nechces prijimat jednoduche cukry, sladke, biele pecivo, zemiaky a pod.... skus aspon viac sladkeho ovocia 🙂
Holky akos te si vybavovali partnera pri porode? ja uz som bola 1x na poradnia a o tom mi este nic nehovorili.. ak by to na mna doslo skorej ze ci ho tam vobec pustia, ci musi mat nejake poucenie ci co.. ako ste vybavovali vy?
@didi30 je to vzdy individualne, ale malo by teraz priberat priblizne 200g tyzdenne, tak zavisi, kedy sa vypyta na svet 🙂 ono mne lekarka hovorila, ze mimi si vzdy svoje zoberie, ak je aj nedostatok nejakych latok, ukratena je matka, nie mimi.... moja mamina bola chudunka, cele tehotenstva vracala, skoro nic v sebe neudrzala... nic nepribrala, posledny mesiac aj chudla a narodila som sa takmer 4kilova a brat 4,10g... my nie sme vacsieho zdrastu a cakame vacsie mimi, je to zalezitost genetiky, aj manzel mal porodnu vahu skoro 4kg.... ci mensie - alebo vacsie ,hlavne nech su zdrave 😉 tak kludne papaj, co Ti chuti a sezonne ovocie/zelenina je dobry vyber 🙂
do TP mi ostava 12 dni, brusko mi vobec neklesa a zda sa mi, ze je este vyssie ako predtym... clenky mi opuchaju v tychto horucavach, mate s tym problem aj vy?
Ahojik nezhsnite někdo oblečko na klucinu
Barborka 87 mate zajem
Cavte kocky, ja mam termin podla usg 4.7. a tiez mi este vobec neklesa brusko a zacinam fest zadrziavat vodu, a bojim sa, ze budem prenasat. Je tu nejaka tehulka, co planuje rodit v Ziari nad Hronom?? 🙂
@henika40 ja napriklad ani neviem, ako ma to klesajuce, alebo spadnute brusko vyzerat.. Tiez mam termin 5 jul ale neviem kam este nizsie sa moze posunut....mam pocit ze cele tehotenstvo ho mam nizko, doktorka mi povedala, ze aj hlavicka je nizsie....tak snad... A kedy by to malo klesnut? Je na to nejaky termin? Vsimnem si to vobec? Co sa tyka tych horucav...je to na nevydrzanie...vcera ked sa trochu ochladilo, tak som bola stastna... Clenky zatial nepuchnu, mozno este len zacnu, akurat sa strasne strasne strasne potiiiiiim, tak ako nikdy pred tym. Chcem aby tomuz prislo, ale mam taky tusak, ze sa este nacakam....
@petolub Ja si myslim ze ti ani nic nepovedia, kym sa ty neopytas.... Ja rodim v roosveltke v BB, oytala som sa setricky na poradni ci mi vie povedat ako postupovat, ked chcem mat manzela pri porode. Vraj staci, ked uz prideme rodit ist zaplatit poplatok....tusim cca 40 eur, mat zo sebou veci na prezlecenie, tricko teplaky a papuce a to je vsetko. Na pouceni nemusi byt ( ja som ho poucila 😀)
@didi30 no mne svokra povedala, ze brusko klesa postupne par dni pred porodom a ked je padnute, celu dlan das medzi prsia a brusko, mamicke sa ulavi, lepsie sa jej dycha a pod. (ja s dychanim nemam problem, skvor s nozkami, niekedy mam pocit, ze ma uz neunesu...) ... ale samozrejme, neda sa na to spolahnut, nepadne kazdej 😀
zmena pocasia aj mne priniesla ulavu, neviem, do coho sa pytam, ale isla by som uz rodit 😀
@didi30 neboj, za chvilocku sme pri konci a mozno to na nas pride necakane 🙂
co som citala, aj prenasanie ma svoje rizika... niektori lekari to nechavaju, ale tehotenstvo dosledne sleduju, monitoruju.... ini porod radsej vyvolaju, zalezi od nemocnice, myslim, ze u nas nenechaju matku prenasat dlhsie ako tyzden po TP...
@petolub no neviem, keď ťa to chytí cez víkend, či to budeš mať kde zaplatiť. neviem či je ich pokladňa otvorená nonstop, ja si to chcem povybavovať tento týždeň (aj epidurálku aj tatu pri pôrode 😉 - termín mám 17.7.). A priateľ má byť kvôli čomu zbalený? bude s tebou aj potom na izbe?
@andrejta bola som minuly tyzden.. lenze doktorka mala taky natresk ze som sa dostala na radu po 3,5 hodine a ani som nestihla nic vnimat ako isla doktorka rychlo.. doslova ma uz po vysetreni poslala prec lebo nestihala takze vsetko na mna vychrstla naraz aj so setstrickou ale o tomto nic nehovorila.. a ja taka zmetena ledva som si pametala co mi hovorila som odisla.. a pak s ami zacali vynarat otazky co som sa chcela spytat..
@petolub no tak to si na tom bola asi tak ako ja dnes 😀 - za tri minuty 150 informácií... aj som dvakrát zablúdila, kým som našla kde robia ekg a poučenie o PEDA (tam som sa dnes ani nedostala, lebo už bolo veľa hodín, veľa ľudí a žiaden poradový lístok, tak tam idem zajtra ráno a môžem sa opýtať tam, keď budú mať dobrú náladu, že kde sa všetky tie veci platia a či treba aj nejaký lístok od gyndoša
@ala317 no tak potom ja budem asi podobny pripad. Aj mne povedal Dr ze malicka je nizko, zaha nepali ani ma nic netlaci na zaludok... A nozicky pod rebrami 🙂 Takze uz asi nema kam spadnut 🙂 uz len von z bruska 🙂 juuuuuj, tak sa tesim. Kazdy den sa sledujem 🙂 Tehotenstvo ubehlo strasne rychlo...ale tieto posledne dni cakania su vecne...
ahoj nebola som sa tam kuknut ale bola so tam lezat lezala som uz aj na sale lebo mi tam robily pasi a potom aj zatazovy test a som z oklia zh tak to mam najblizsie 🙂
@didi30 spadnute brusko je doslova spadnute ... ale ked mas miminko nizko celkovo, tak sa to asi ani neprejavi ... u mna pokles bruska evidentny aj citelny, nakolko ma uz asi tyzden prestala palit zaha a nerobia sa mi tie hnusné zalud. stavy, ktore ma trapili od 5.mesiaca. A presne ako pisala henika, zistis to podla dlane ... A tiez normalne citim, ako sa mi maly zosuva dolu ... tak dufam, ze to bude skor ako v urceny termin, tiez by som bola najradsej, keby aj hned teraz ako dopisem 😀
@didi30 a vaha babatka?.... no je to asi naozaj individualne a povedala by som, ze asi nesuvisi s nicim. Ale myslim, ze urcite ju neovplyvnuje tehotenske prejedanie sa ci cukrovka ci prijimanie sladkeho ... moj malicky mal na poslednej poradni pred tyzdnom 3 700 gramov a to som nemala ani tehu cukrovku, takmeer vobec som nejedla sladke, kedze ma velmi palila zaha a robili sa mi stavy, ktore po zjedeni sladsieho boli neznesitelne, a vobec som sa neprejedala... by som povedala, ze v niektorych obdobiach mi nechutilo a jedla som menej ako obvykle ... ale na druhej strane musim povedat, ze od sameho zaciatku tehu som mala dostatok ovocia a zeleniny a mlieka, vratane kysleho... a tak to ostalo doteraz

ahojte, je tu niekto, kto bude rodiť v Topoľčanoch?