Termín pôrodu júl 2013
Prida sa niekto? 😉
@zuzulik51 bola som dlho doma, lebo som si myslela ze to este nie je ono.Teda nebola som si ista. Az ked zacali byt kontrakcie kazde 3 minuty, tak manzel zhodnotil ze uz by sme asi mali ist. Cakala som, ze ro bude ovela strasnejsia bolest a bala som sa ze ma poslu z nemocky domov, ze co robim predcasne paniku 😉 A nakoniec to uz predsa boli poriadne kontrakcie. Aj ked skutocna bolest zacala az po pusteni plodovej vody, nastastie netrvala dlho
Ja som tak vela citala o tej "strasnej a neznesitelnej" bolesti pri kontralciach ze som nechcela verit ze to uz je ono. V skutocnosti to bolo znesitelnejsie ako sa vsade pise. A to ja som poriadna citlivka a chcela som za kazdu cenu EPI ( ktoru som samozrejme uz nestihla) a teraz som za to rada 🙂 ze som to zvladla. 🙂
Maminky z juloviek, my sme junovcatko a uz sme vyrastli z plienok Huggies 2-6kg a ostalo nam este cca plus minus 60ks.
Je tu niekto z Bratislavy, komu by sa zisli a dohodli by sme osobne prevzatie? Byvam v Karlovke, Ak sa neozve nikto do dnes 20:00, poputuju na Kramare na novorodenecke :o) Tak sup - sup :o)
Tak maminky, to bola rychla akcia - plienky uz su rezervovane, berte spravu vyssie uz ako bezpredmetnu :o)
Majte sa krasne :a vela radosti s babatkami o)
tutky@nneennee tak co este stale s bruskom ja som bola vcera v poradni a ze este pomaly na dva prsty ale ze je to uzavrete tak mi povedal ze ked nic v pondelok na prijem bola som aj v porodnici na zaznam a primar no je tam zvysena aktivita tak ze ked budu bolesti kazdych 5min.mam prist ma velmi potesili ja neviem preco ani jedno zo mna nechce von uz som jak taka korytnacka,este aj tie co maju prve porodili pred terminom som dost na nervy z toho vsetkeho som tak nenervacila ani pri prvom a teraz sa divim sama sebe.no musime len cakat a cakat a blahozelam vsetkym mamkam uzivajte v pohode
@didi30 didi s tymi bolestami sme na tom podobne. Ja som ich mala hned v 10 min intervaloch,a zacali hned tie brutalne,ale hovorim polovicke,ze to este moze trvat a trvat,ze skusim spat.no prdky trtky,xixi to boli dve hodiny rano a o tretej som uz bola na 5-6 min,tak ze ideme,ale pri tych bolestiach,resp. ako som ich predychavala,sme zobudili dcerku,takze boj s uspavanim. O pol stvrtej zaspala (4 min intervaly) 4.05 sme zastavili na centralnom prijme,4.20 som prisla na porodnicu, 4.40 mi pustili vodu ( to zacala najvacsia parada) a 4.50 sa maly narodil. Dosla som otvorena na 8 cm🙂 uz som aj zabudla,ako to asi bolelo,ale viem, ze som kricala. Esteze som rodila na celych Kramaroch sama,bo by som asi niekoho vyplasila🙂 a epi som tiez nemala a som tomu rada. Pri prvom som si ju dala a vobec som necitila kedy tlacit,ani bolesti ani nic a tak to aj dopadlo. 4 tyzdne som nesedela. Tento porod bol super.fit som bola uz v ten den,keby boli vsetky porody taketo 🙂🙂🙂
@didi30 ahoj, ako vidim, predbehla si ma nakoniec o jedeen den. moj porod bol tazky, vyvolavany... respektive velmi bolavy .. ale nakoniec sa to podarilo... akurat potom sa to skomplikovalo... hned na dalsi den po navrate z porodnice som musela do nemocnice a vratila som sa az dnes... bola som 8 dni bez drobca
kocky,dakujem
Dievcata odporucam vam stranku Mamila.sk Keby ste mali njaky problem s kojenim,velmi cenne rady🙂
@denka1 stranka naozaj s cennymi info, skoda, ze pre mna uz neaktualna ,,,mala som velmi malo mliecka a maly vela papal od sameho zaciatku, myslela som, ze doma sa to rozbehne, no vzhladom na to,ze moj zdr,stav sa skomplikoival a ja skoncila hned den po navrate z porodnice v nemocnici, prisla som aj o to malo 😢
tak srdecne blahozelam a nech nam tie nase deturence robia radost a nech su zdrave
@gogusa noooo, tak my uz mame za sebou aj prve starosti nielen radosti, ale to patri k babatkam... mali sme problem s mlieckom, z nicho nic viac ako dvoch tyzdnoch nas zacalo nepocuvat brusko a crievka... si vies predstavit kolko placu a strestu sme zazili ... nakoniec sme zmenili mliecko a travenie je ako tak faj, ale tak uplakanost a strach nam ostali kdesi v podvedomi... ale snad to bude ok casom.
mala som velmi malo mliecka a maly uz v nemocnici pil velmi vela, sa sestricky nestihali cudovat... on potreboval 60 a zo mna si dokazal vytiahnut len desiatku. skusala som aj odsavat, ze azda viac nataham, ale neslo.... a myslela som, ze po navrate domov sa to rozbehne,no sa mi zdrav. stav skomplikoval a ja skoncila opat v nemocnic na 8 dni a teda prisla aj o tu biednu desiatku, tak preto sme na UM
@fopka jaj tak to je na prd ja mam mlieka az prilis vela az ani nechapem ako moze mat niekto malo alebo vobec mlieka ja som mala mlieko uz na porodnej sale mala nevracala plodovu vodu ale mlieko a mala ta papala tolko ze mi v nemocnci pribrala.Ale to mas zas vyhodu ze mozes ist a male mozes nechat pri tatkovi a da mu papat ja nemozem nikam ist lebo kazde 2-3 hodin kojim
baby ahoj, aj my sme sa narodili v juli..19, mame chlapceka🙂)) je zlati, stale kojim, len sa chcem spytat, ci niektora z vas nema problem s vysypom na tvaricke...nam sa vyhodil ked mal maly 4 tyzdne a nemozeme sa ho zbavit, doktorka nam dala holtovu mast, ta to zmierni ale nikdy mu to uplne nezmizne, je to taky uuplne drobucky vysyp ako krupicka ma to hlavne cielku, okolo oci...dakujem a cenim si kazdy pripevok..pa🙂))
@sisajan ahoj, tak ja má chlapčeka, tiež júl..31., sme boli vysypaný okolo 6 týždňa, dostali sme holtov krém tiež, nám pomohol, ale len postupne sa to čistilo...tuším aj tri týždne a ten krém len výsyp dávali, nie na celú tvár..krém hasí len príznaky...ja som musela prísť na to, čo v mojej strave mu nerobí dobre, pretože ho plne kojím. U nás to je čokoláda, takže ani kúsok, ani kakao 🙂 keď jem príliš veľa mliečnych výrobkov a všimla som si, že ak som často jedla šunku alebo trvanlivé salámy...tak raz do týždňa max. dvakrát mi to toleruje...asi tie všeliaké éčka v nich nám budú vadiť...
my tiez patrime k julovym detickam, nas chlapcek sa narodil 26., dva dni po termine mi vyvolavali porod... az teraz som zistila ze su tu taketo skupiny tak som rada 🙂

@denka1 dakujem 🙂