icon

Termín pôrodu júl 2013

fracle
25. okt 2012

Prida sa niekto? 😉

michaelamia1902
31. okt 2012

@ockayova no ved toto ja som 1x rodila v 36tt takze chodím aj do témy junoviek nejak si aj myslím ze teraz budem rodiť tiez skôr - mám aj krátky cyklus tak asi aj preto.

ockayova
31. okt 2012

@michaelamia1902 36tt neni ešte také hrozné, to je začiatok 9mes.? a všetko bolo v poho? ja mám termín 30. júna, tak by som asi tiež mala tam chodiť... možno aj tam aj tam budem 😝

jajka81
1. nov 2012

Ahojte kočky, aj ja by som sa k vám rada pridala. Včera som testovala a mám krásne 2// 🙂))
Predbežný termín podľa tehotenskej kalkulačky mi vychádza na 5.jula. Môj prvý chlapček sa narodil 4 jula, tak možno dostane narodeninovy darček v podobe babatka 🙂)
U lekárky som este nebola, skúsim jej zajtra zavolať kedy môžem prist na krv. Čo si pamätám z predchádzajúceho tehu, takna sono ona objednava až v 8.tt.

cirkularka
1. nov 2012

tak dnesny vysledok vyzera lepsie, snad mu stresy poslednych dni neuskodili

alzbeta828
1. nov 2012

Ahojte baby,tak rada by som sa pridala k vam, bola som doteraz v inej, snazilkovskej teme,ale dufam, ze po dnesnom testiku budem tu s vami 🙂 som teraz 12 dpo, no snad tie dve ciarky budu uz len silniet 🙂 predbezny termin podla tehu kalkulacky mam 12.7. 🙂

jajka81
1. nov 2012

Baby a uz si nejako aj doplnate kyselinu listovu?

tamarar
1. nov 2012

@jajka81 ahoj. ja ju beriem uz od konca sept.🙂, ale teraz ju beriem uz 800 jednotiek 1x denne. termin mam podla kalkulacky 9.7., v stredu idem k lekarovi.

korylan
1. nov 2012

Gratulujem vsetkym buducim maminam, dobre sa to cita 🙂

jajka81
1. nov 2012

@tamarar A beries cistu kyselinu listovu alebo nejake tie multivitaminy pre tehotne? Ja som pri predchadzajucom tehu mala Femibion, ale brala som ho len tak 2-3krat do tyzdna. Teraz zvazujem, ci vobec nieco take budem brat, alebo ci zacnem radsej pojedat viac zeleniny.... Nechcem zase, aby bolo mimi prilis velke a vraj to tie vitaminy sposobuju....

tamarar
1. nov 2012

@jajka81 beriem cistu kyselinu listovu. zacala som 400, ked sme sa zacali "snazit🙂". teraz si uz davam 800, 1x denne.
Nejedavala som moc mliecne vyrobky, okrem bryndze a acidka. Ale teraz sa mi akosi zacalo ziadat jest jogurty. Neviem, ale asi je to tehotenstvom🙂). Lebo inak jogurty nejedavam, nechutili mi. A inak ziadne ine vitaminy nejem. Myslim, v umelom stave.

korylan
1. nov 2012

@tamarar tak predsa sa mozes tesit s nami, super. Zatial vsetko ok?

michaelamia1902
1. nov 2012

Ja tiez teraz beriem femibion materna je tam všetko ale budem to brat len prvé 3 mesiace max do konca februára potom bude viac čerstvej zeleniny a ovocie a kyselina listinu som brala už keď sme skúšali.

michaelamia1902
1. nov 2012

Včera a dnes sme to už povedali aj rodičom. OTÁZKA baby čo čakáte druhé babo kedy to poviete prvému? Mala nás počula ako sme sa o tom večer bavili sme mysleli ze už spí a na druhý Den Ella vravela mojej mame ze ona už bude bývať u nich lebo rodičia budú mat nové mininko. Vôbec neviem čo teraz či to nechať tak a povedať jej to neskôr keď už bude vidno bruško alebo vysvetľovať teraz. Momentálne má take obdobie ze nechce súrodenca.

cirkularka
1. nov 2012

@michaelamia1902 v takom pripade by som to povedala radsej hned, nasa este nerozumie, takze u nas to bude ked porastie brusko

tamarar
1. nov 2012

@michaelamia1902 preco len prve 3 mesiace? potom to uz nie je vhodne?

tamarar
1. nov 2012

@korylan jasne, vsetko ok zatial. ak by to bolo takto cely cas🙂, bolo by to super🙂)....v stredu idem k lekarovi na potvrdenie. testy pozitivne, hadam je vsetko v poriadku teda....

ockayova
1. nov 2012

@michaelamia1902 no v tomto ani ja neviem čo robiť, malému sme to postupne dávkovali, ale tiež niekedy chce, inokedy nie a je to asi choré, ale mne je ho tak ľúto, nechcem aby tým trpel, alebo sa cítil odsunutý... doteraz sme milovai najviac na svete len jeho a neviem ako to v tej malej hlavičke teraz detičky chápu... bojím sa o tom hovoriť skôr aby sa necítil že ho už lúbime menej a neskoro by mohlo znamenať, že bude žiarliť ešte viac, alebo sa s tám dlho nebude vedieť vyrovnať. Druhé miminko sme plánovali a chceli sme ho a na toto sme nejak nemysleli.

jajka81
2. nov 2012

@michaelamia1902 Nás Risko ma teraz len 16 mesiecov, čiže este to moc nechápe, ale my sme mu to uz povedali a budeme mu to opakovať až kým to nepochopí 🙂 Aka stará je tvoja dcérka?

jajka81
2. nov 2012

@tamarar ahoj, tie tehotenske vitamíny spôsobujú, že babatka z nich príliš rastu. Je to jeden z dôvodov prečo sa teraz rodí toľko deticiek cez 4kg. Jasné, je to najpohodlnejsia cesta ako zabezpečiť aby bábätko malo všetko čo potrebuje. Ale aj kazdy dobry lekar tí povie, že ak sa dobre stravujes, nepotrebujes žiadne vitamíny, maximálne tak dopĺňať kyselinu listovu počas prvých mesiacov. Ja si asi femibion kúpim, ale budem si dávať len 2x do tyzdna.
A dnes som k ranajkam zjedla pol hlavy ľadového šalátu 🙂

jajka81
2. nov 2012

@ockayova ja mám tiež strach ako bude Risko brať súrodenca. Ale tiež mám strach či to zvládneme my ako rodičia dávkovať tu lásku tak, aby ani jednému nič nechýbalo. Nechcem aby sa nám stalo to ako to bolo u nás v rodine. U nás to dopadlo tak, že starší bracho bol maminkin a ja ako mladšia sestra tatinkova. A ostalo to tak doteraz :( Ja chcem, aby moje deti obe boli maminkine aj tatinkove... Ale mám podozrenie, že Risko to bude dost ťažko niesť...

tamarar
2. nov 2012

@jajka81 Dakujem za radu🙂....Ja som vekom "starsia" mamina, mam 38🙂....a ked som mala prve dieta,, tak som ziadne vitaminy nebrala. Tehotenstvo bolo pre mna genialne obdobie. Nebolo mi spatne, nic.....citila som sa vyborne. Ale to som mala 18🙂))))......a synator sa narodil ako 4 kg🙂 a 53 cm. Ja som mala 62 kg, ked som rodila - cisarak🙂))

nicolettka2126
2. nov 2012

no baby moje takze ja sa od vas asi nadobro lucim,vcera mrcha mrchava hnusna dorazila po 3dnovom meskani ☹
Tak vam aspon vsetkym prajem prijemne tehulkovanie a davajte si na seba pozor..

tamarar
2. nov 2012

@nicolettka2126 nezufaj, nebud sklamana...urcite to klapne coskoro. drzim palce a vela stasticka prajem 😉

nicolettka2126
2. nov 2012

@tamarar no neviem ci to klapne coskoro,kedze nesnazilkujeme..teraz som bola uplne vytesena ze to mohlo byt aj bez snazenia a nakoniec toto...aach,musim sa s tym zmierit...co uz..

muckag
2. nov 2012

Ahojky,tak aj ja sa k Vam pridavam v stredu som si robila test a objavili sa // ,tak nas to trosku zaskocilo,kedze uz mam dve deticky.Vcera som radsej testovala aj hned rano,a zasa // ,tak som si isla kupit este testik a vecer som skusala znova.Ja som sice chcela este jedno babo,ale az ked by boli deticky vacsie.Ale tak teraz zostava len dufat aby bolo vsetko v poriadku a babinko zdravunke.Baby prajem nam aby sme to dotiahli do uspesneho konca 😀

tamarar
2. nov 2012

@nicolettka2126 ale ty si mala tehotenske testy pozitivne, ze?

tamarar
2. nov 2012

@muckag gratulujem🙂 a vitaj medzi nami....

nicolettka2126
2. nov 2012

@tamarar ano mala,ved preto som sa tak tesila..uz somm si aj termin k lekarke zacala planovat..a potom dorazila mrcha ☹

muckag
2. nov 2012

@tamarar dakujem velmi pekne,sice stale tomu nemozem uverit,ci som naozaj tehu.
@nicolettka2126 to mi je luto,ale ako je teda mozne,ze ti testik vysiel pozitivny? ☹

akatka
2. nov 2012

Ahojte dievcata, pridavam sa ku vam s velkou radostou. Tehu sme, ale potvrdene od lekarky este nemame. Planujem telefonovat v pondelok, kedy mozem prist. MS meska presne tyzden. Juch, tesiiime sa hrozne 😵