icon

Termín pôrodu júl 2016

dendulka4444
2. nov 2015

Ahojte. Tak to som zvedavá kolko sa nás tu nazbiera 😉

chymenitta33
22. apr 2016

@trubi - áno, to je fajn, keď si takto zručná, ja nemám k šitiu vzťah

trubi
22. apr 2016

@chymenitta33 Vzťah by aj bol, len skúsenosti zatiaľ nič moc. Zatiaľ som len rodine skracovala nohavice 😀 Tak uvidíme aký bude výsledok. Prinajhoršom poprosím nejakú šičku v práci 😀

adusqua
22. apr 2016

@lucita2707 JJ, budem do toho Pepca chodiť častejšie a hlavne po pôrode, nech ušetríme kde sa dá 🙂

Dobre vedieť, že aj prsia sa môže prechladnúť 😉 takže dám si na to pozor, župan zoberiem pre istotu radšej tak či tak...

A akú farbu ste si zvolili? 🙂 My asi budeme všade dávať biele, možno v obývačke dáme jednu tmavšiu kde bude obývacia sena, lebo tá bude asi tiež biela tak nech trošku vynikne :D

Ty to máš lepšie, aspon to má v maminom šatníku, ale moja pampeliška ma veci po taškách a na zemi , lebo už ja svoje veci nemám kde dávať 😀 😀 joj už nech sme v byte a mám tam normálnu velikánsku skriňu....

Ale ja nechapem prečo nás tie kríže tak musia bolieť, tiež ma včera neskutočne boleli z toho chodenia... 😒 Čo bude o dva mesiace 😲 😀

chymenitta33
22. apr 2016

@adusqua - pepco ma pekne veci aj na vačšie detičky.

adusqua
22. apr 2016

@chymenitta33 JJ, všimla som si 😉

lucassia
22. apr 2016

no ja už som si požehlila vecičky a pomaly budem baliť do tašky i ked neviem čo presne akolko toho kedže bude teplo

trubi
22. apr 2016

@adusqua a ja, že som jediná. Ja mam zatiaľ svoje veci po zemi. Radšej už triedim. Musím ešte vymysliet kde bude mať malinký vecičky, kým bude domček..

trubi
22. apr 2016

Ja už sa teším, keď poperiem, požehlím a budem ukladať.. Ale musím počkať na dovču..

trubi
22. apr 2016

@lucassia ja už vidím, že zabalím min. 3x toľko ako treba 😀

trubi
22. apr 2016

@chymenitta33 ja mam odtiaľ aj super tepláky. Vraj ma zužujú. Drahý sa vyjadril..

adusqua
22. apr 2016

@trubi Ja už plánujem kupiť jej nejakú komodu do ktorej jej dám veci a potom ked sa prestahujeme bude ju mať aj v izbičke 🙂 Koncom mesiaca má byť v Kike akcia 40% na nábytok....

trubi
22. apr 2016

@adusqua paráda, dobré vedieť 😉

chymenitta33
22. apr 2016

@adusqua - aj ja sa chystám, chcem plastový regál do skrine, ktorá je na vešanie a tam poukladám. Nech to mám na poriadku, lebo komodu, nemám kde dať.

lucassia
22. apr 2016

ja som pobalila po 3 kusy .... body s dlhym rukavom, bez a dupacky, teplačky, svetriky, 3 parz ponžiek, 2 čiapočky

lucita2707
22. apr 2016

@adusqua Urcite si ber zupan. Urcite sa zijde 😉
Dnes sme zas makali..a zajtra zas. Spalnu sme davali bielu..akurat za manzelskou postelou oranzovu. A obyvacka sa mi paci najviac. Steny biele..ale za obyvacou stenou je tmava siva..aj za gaucom sme dali tmavo sivu a okolo dveri. No super to je..uvidime ako to ukaze ked popratam a podavame nabytok na miesto. Ale zatial obyvacka pre mna top. Na to ze sme ju roku mali celu v odtieni oker.
Tak ja si uskladnujem u mami..ale Ty si uz budes uskladnovat vo svojom 🙂 Si to uzijes 🙂 Take veci s radostou co sa tyka babatka 🙂
Samozrejme na vsetko treba cas a ja verim ze cosoro si vo svojom uz 🙂
Veru krize bolia a ti este kde je jul ☹ A ked pridu este tie teploty cp minuly rok..achhh
Inak aky si mala dnes den?
Mala bola dnes aktivna? Lebo moj ano..myslim ze si robil party v brusku 😀

trubi
23. apr 2016

@lucita2707 aj môj malý mal včera party. Aj v práci, aj potom doma, keď som chcela spať. Asi už vedia, čo je piatok 😀 často keď sa uložím na pravý bok, tak ma tam kopne.

bibi8
23. apr 2016

Baby co si myslite o porode do vody ?

adusqua
24. apr 2016

@lucita2707 Zoberem župan 🙂 a ty máš nejaký?

Tiež sme tak planovali aj v spalni za manželskou inú farbu alebo tapetu uvidíme, dnes v novom bývaní davali takú celkom peknú tapetu kameňa za postel, dobre to vyzralo, len moderné to asi dlho nebude, tak ešte sa rozhodneme...
Potom by si mohla pofotit ako vyzerá ten výsledný efekt..
No a uvidime, boli sme dnes pozerať komody a skrinky ale oničom, nič sa mi velmi nepáčilo, ešte skusim decodom a blackredwhite...
Vieš čo, celkom dosť aktívna bola dnes malá :D už cítim pohyby aj ked chodím a nie som zameraná na to, taže sranda, vtedy ked trošku viac chodím mam pocit akokeby mi tvrdlo bruško, ale niesom si istá 😒
A ty ako po víkende?

lucita2707
24. apr 2016

@adusqua Este nemam zupan. Ale uz som si vyhliadla u cinana ruzovy,dlhy a s kapucnou je..cena 10,50..pohodicka. A tensi je cize myslim ze postaci.
Dnes sme akurat podavali nabytok na svoje miesto..mensie poriafky porobili ale este tu je co pratat
Ked bude vsetko jak ma byt dam foto 🙂
Ja som po vikende hotova. Od piatku mam opuchnute clenky a nohy. Boli ma hrdlo..mam suchy drazdivy lasel. Co Ti poviem ☹ 4dni od rana do noci na nohach, lebo sme chceli cim skor mat porobene a byt vo svojom. Na svojej posteli ci vo svojej obyvacke. Dokalicila som sa. A este z toho spania na gauci ma boli ak chrbtica. Ale najviac ma trapia nohy opuchnute. Uz som skusala pagastan krem..nepomohol..dnes som si kupila v lekarni kostihoj..ale pani v lekarni vravela ze tie opuchy nemusia vobec vymyznut..proste ze to je tehotenstvo..a ze mi nevie zarucit ze mi voobec tento krem pomoze..ze mi dava len radu pit vela vody a mat vysie polozene nohy.
Musim pytat od gynekologa tie pancuchy..kdesi som citala ze tehotna ma narok na 2je v tehotenstve.
Dnes sa maly vela nenahybal..asi aj on ma uz dost..4dni zataz na organizmus..ale zato sme dnes dostali brutalnu chut na sladke a na makovnik tak sme si dopriali 😀
Co sa tyka tapety na stenu..nooo..je to pekne lebo jee..aj roboty s tym je..co ja viem ci to vyjde skoro z mody..?..Len viem ze sa to blbo odstranuje..Moj oco je nazoru ze tapety su somarina ze stena ,,nedycha,,a zeby nebol problem s plesnou potom..lebo kedysi som chcela aj ja tapetu..ale nenasla som nikoho kto by ju dal na stenu..a este oco ma odhivaral..tak som sa nato vykaslala.

adusqua
25. apr 2016

@lucita2707 Fuha, tak teraz musíš len oddychovať a dať sa dokopy, tiež som mala hnusný kašel začiatkom roka a nevedela som sa ho zbaviť asi 3 týždne 😝 Daj si medovkový čaj s medom, možno pomôže trošku.... No a na nohy neviem čo pomôže asi len si ich stale vykladať a nejesť velmi slané jedlá... Ja zas cítim že opúcham celá ruky hlavne ked je mi teplo...nohy až tak necítim, tak som fakt zvedavá že čo zo mna bude ked sa oteplý..asi sa nafúknem jak balón :D No a skus sa spýtat na tie pančuchy som zvedavá čo ti povie gyndoš....

Aj u mna su take dni, že malá je pokojná až sa bojím či je v poriadku, ale zvykne potom obživnuť večer ked zjem sladké alebo v noci, asi aj oni majú svoje nálady v brušku :P
Juj ale už sa nám to kráti 🙂 už len 3 mesiace a budú s nami krpci, už sa na to aj celkom dosť teším ako bude vyzerať, aký bude mať hlások, či bude pokojná, alebo bude len plakať 😀

No asi mášpravdu s tou tapetou, asi radšej dáme farbu, do spálne som chcela nejakú kapučínovú, ešte uvidím čo na to môj drahý a do obývačky chcel on sivú, ale ja by som skôr niečo take teplejšie, tak uvidíme, možno ked uvidím vašu sivú obývačku budem si to vedieť viac predstaviť....

Inak, nič nové nemám, ani so cez víkend pre malú nič nenakupovala, akurát som zistila, že v tescu predávajú sady body cca po 5 kusov, bolo mi vela za to dať 13-15 Eur, ale ked som si prepočítala kolko to vychádza na jedno, zmenila som názor 😀 počkám na vyučtovanie bodov a možno prídu aj nejaké poukážky na detské veci, kedže som dosť nakupovala pre malú veci.... A ked neprídu kúpim aj tak aspon jednu sadu s dlhým a jednu s krátkym rukávom a aj nejaké pyžamká....

katka8855
25. apr 2016

@adusqua treba pockat na akcie, byvaju casto, ja som v tescu kupovala body 5ks za 7-9 eur

adusqua
25. apr 2016

@katka8855 JJ, boli tam aj teraz akcie na niektoré druhy, ale také čo sa mi veľmi nepáčili,asi preto boli aj v akcii 😝

katka1981
25. apr 2016

Dievcata piste potom aktualne zlavy prosim. Potrebujem z Tesca overaly s dlhym rukavom na spinkanie a bodynka biele s dlhym aj kratkym rukavom, dakujem.

trubi
25. apr 2016

@katka1981 v Trnave sú momentálne skoro stále, môžem kľudne písať ak budú zľavy, no len neviem, či je to aj v iných mestách..

trubi
25. apr 2016

ak by niekto nevedel, tak DM má aj program dm babybonus, ak máte kartičku dm active beaty, tak sa môžte prihlásiť, ale až najskôr 2 mesiace pred termínom pôrodu. Ak nemáte, tak šup šup zaregistrovať 😀 Po prihlásení, vraj dostaneme štartovací balíček: kupónovú knižky so zľavovými poukážkami, brožúrku a vzorky. Potom pošlú balíček každého pol roka, do 2. roku dieťaťa.

Ja musím ešte mesiac vydržať ☹
ale určite sa prihlásim 🙂

katka1981
25. apr 2016

@trubi, dakujem

monka1123
26. apr 2016

Prvy prirastok pre malu 🙂
Babka ustrikivala deku a ja som v Tescu neodolala 🙂

trubi
26. apr 2016

@monka1123 my máme tiež takú súpravičku v modrom 🙂

lucita2707
26. apr 2016

@adusqua Chvala bohu to ustupilo. Poctivo som ficala na citronoch,mede a caju. Akurat nohy este stale opuchnute.
Ano uz sa nam to krati. Nedavno sme zistili ze sme tehotne a uz aj doraz rodime 🙂
Mna akurat trapi to ze ked sedim alebo chodim tak citim tlak v podbrusku..aj tvrdsie ho mam. Uplne taky pocit ako keby sa drobec tlacil. Neviem no taky pocit tlak. Neviem to opisat. Ako drobec sa hybe aj kopka. Neviem co sa to tam dnu dene. Musim pockat do utorka co na to gynekolog.
Tak teraz letia tie farby kremove..svetle hnede..sive. Su to zaroven farby ku ktorym vsetko vies doladit. A take nevyrazne su..prijemne.
Ci panecky. Vsade v Tescu vypredaje len u nas nic. Strasne.
Uz tiez musim najblizsie nieco dokupit. Od stvrtka sa venujem lem izbam a prataniu po troske. Ale musim zas podokupovat malemu. Clovek nikdy nevie kedy to moze prist tak nech mam co treba. Teraz este aj skrina nam nevysla. Sme cceli dat drobcovi robit no tal akoze za skrinu 360eura nedam..cize este aj za skrinou sa ohanat.
Uz mam dokoncovacky co sa izieb tyka tak porobim foto ako to vyzera.
Dufam ze Ty nemas nijake problemy. Ze si zdrava.

joyance
26. apr 2016

@monka1123 my zas máme supravicku v sivom 🙂

Ja už nesmiem nič kupovať, minimalne do 4 mesiaca máme nakupene 🙂