icon

Termín pôrodu júl 2016

dendulka4444
2. nov 2015

Ahojte. Tak to som zvedavá kolko sa nás tu nazbiera 😉

katka90
3. máj 2016

Ahojte😊 už som tu veľmi dlho nebola..potrebujem sa posťažovať😂 Ako sa máte? Mna strasne boli lonova kosť, už neviem ani chodiť,otočiť sa, nic😢 .....pri prvej dcere som toto vôbec nemala plus zaha ma páli ....s tou lonovou kosťou sa to dá nejako riešiť? Neviete?A každú chvíľku mi tvrdne brusko tak dávam magnezko 4x denne ....dnes som začala 29tt,nic nemam nakupene (pri malej som už mala aj postielku postavenu) ani zbalena zatiaľ nie som..nevladzem vstat z postele😢 ...moje dvojicky majú 930g a 1018g...dúfam,ze este vydržia chvilku

katka90
3. máj 2016

Čakáte niektorá aj DVOJICKY?😊

sharff
3. máj 2016

@katka90 S tou lonovou kosťou ťa nepoteším. To bude až do pôrodu. Hlavne veľa oddychuj. Podľa všetkého sa asi jedno uložilo dole hlavičkou a tlačí ti na pôrodné cesty. Ja som to mala pri treťom synovi. Po pôrode to prestane. držím ti pršteky. ;)

katka90
3. máj 2016

@sharff Ďakujem😊😘 Áno jedno je dole hlavičkou a druhé sedi

ninai
3. máj 2016

Baby, ziadna sa nechystate rodit v DK? 🙂

sharff
3. máj 2016

@katka90 Len hlavne veľa lež s vyloženými nohami. vtedy odľahčíš panvu. Ja som nedokázala si ísť ani po vodu. Na wc som chodila po štyroch. Moji dvaja najstarší synovia mi pomáhali ( jeden mal 6 rokov a druhý 4 roky) . Robili mi kukuričný chlieb s nutelou. ;)

lucita2707
4. máj 2016

@renulka111
@trubi
@adusqua
Tak žienky..od štredy lezim v nemocnici ☹ Urgentne má z Trebišov prenášali sanitkou do Košic na Fakultu..sme otvorený na 2 palce plus..odteká nam hlien pomaly ☹ Dopuju nás infuziami..chvála bohu dnes je to druhý deň bez bolesti. Sme v 30tt...bábätko vraj mešká s váhou ako keby 2tyzdne dozadu..stredu mal drobec kilo ☹ teraz má mechcu pozerať spodom. Plán máme s primárom vydržať a neporodit do 32tt minimálne a s minimaaalnou váhou 1350g ahhh :'(

adusqua
4. máj 2016

@lucita2707 Ahoj moja, panebože, dúfam, že všetko dobre dopadne.Už týžden som myslela na teba, že čo s tebou či si šla do tej nemocnice alebo nie a nakoniec takto..... A z čoho sa ti to začalo diať? ☹ Držím ti palce a ak môžeš daj vedieť ako to pokračuje a ako sa máš.... 😔 Ale neboj bude to dobré, ešte jedno dievča je tu na MK čo jej už odteká plodovka a tiež sa snažia čo najdlhšie udržať v brušku bábo...

trubi
4. máj 2016

@lucita2707 myslela som na teba, som rada, že si sa ozvala. Držíme ti palčeky, nech vám to dobre dopadne. Mysli pozitívne, si pod dohľadom, bude to dobré.

dendulka4444
autor
4. máj 2016

@lucita2707 ..držim ti palce! Drzkajte sa, je to ťažké ale skus myslieť pozitívne.. Vydržte dvojka!

lucita2707
4. máj 2016

@adusqua tak ako som písala. Malá som silné bolesti v podbrušku a tvrdnutie bruška. V stredu ráno som utekala na gyndu..lekár má pozeral spodom no a spustil..PAME BOZE VED VY STE OTVORENA..A POZRITE ODCHADZA VAM HLIEN. OKA!ZITE CHODTE DO NEMOCNICE A MODLITE SA NECH VAM PLODOVA VODA NEODTECIE LEBO JE TO SKOROO .A MOZNO VAS AJ DO KE DNES PRENESU. Takže šok. Celá roztrúsená. V nemocnici má prijal primar. Pozeral má..robil ultrazvuk aj von aj dnu .okomentoval to že je to zlé. A že ma to že som v tomto týždni tak babo má len kilo. A že škoda keď sa narodí teraz s takou malickou váhou. Tak si ma na noc nechali na pôrodných sálach pre istotu..za ten deň a noc 6 infúzií..plus každé 4hodiny injekcie do zadku pre malého na vývin pľúc..teda napichali do mňa kortikoidy či ako sa to volá ..vkuse sledovali drobca. Ozvy robili. Malý je oki zatiaľ ..no štvrtok ráno ma lekár pozeral a bola som už otvorená na už má 2palce..tak objednali sanitku a preniesli má do KE poležiačky. Musím ležať. Mac.na wc ísť a hneď ležať. Aj keď vyšetrenia robia tak ma vozíčku má nosia len aby malý ostal vo mne..len ten problém že odchádza hlien. Dakomu odíde za deň. Inej odchádza aj 2tyzdne..a keď odíde úplne..tak rodime ☹ Máme cieľ vydržať 32tt..duuufam že to zmakneme. Beriem aj antibiotiká má zápal. Aj čapíky a takzvané bloby do vnútra..vraj mám veľa bielych krviniek ☹ A to otváranie vraj spôsobil zápal. Takže tak. Ahhhhhh

meggie07
4. máj 2016

@lucita2707 drzim palce,nech vsetko dobre dopadne 🙏

lucita2707
4. máj 2016

@dendulka4444 ďakujem krásne. Ja duufam že to vydržíme čo najdlhšie hlavne drobec

lucita2707
4. máj 2016

@meggie07 dakujem pekne :'(

meggie07
4. máj 2016

@lucita2707 inak pre povzbudenie..kamaratka rodila v 29tt.. Si pamatam tu fotku..plienka vacsia ako malinka.. A teraz taka babizna z nej.. 😉 Bude dobre.. Budem silno drzat paste 😊✊

lucita2707
4. máj 2016

@meggie07 už som počula a tu zažila piatok ..jedna porodila pani v 25tt..metusi!m ako dopadla. Snáď dobre. Vďaka za podporu. Cením si to

adusqua
4. máj 2016

@lucita2707 Ach jaj, no ja Vám strašne držím palčeky, ani by ma nenapadlo, že sa ti takto može skomplikovať tehotenstvo zo dna na den... Verím že lekári urobia čo bude v ich silách a aj ked sa narodí predčasne bábo že bude v poriadku, v inkubátore dorastie a v lete na toto obdobie už len budete spomínať...
Keby som vedela že si v Ke aj ťa dôjdem pozriež, akurat dnes som bola na poradni v novej nemocnici v Ke...
Drž sa a daj vedieť kebyže máš niečo nové....

lucita2707
4. máj 2016

Ani mňa vo sne nenapadlo že takto skončím. Tehotenstvo bolo super a bez problému. Ale tak prišlo to..už len dúfať. Bolesti ustúpili..uvidíme dokedy. Kazdy!m dňom sa teším..len nech ich pribúda.
No vidíš. Skôr keby som mala nett tak by som aj skôr ozvala..a by si prišla. Tu wi-fi nie je tak naši mi doniesli tablet.
Keby niečo ozvem sa určite. Len dávaj pozor na seba. Nič nepodcenuj !

adusqua
4. máj 2016

@lucita2707 Tak dúfam, že aspon tie dva týždne potiahnete 2v1 🙂 A čo je to vlastne za zápal, nech si dáme aj ostatné na to pozor....
A máš pravdu ked už viem čo všetko može vzniknut len z bolesti v podbrušku tak radsej hned budem utekať k dokimu... Ja už tiež cítim, že posledný týžden už som menej zo silami, trošku pochodím a musím spomaliť či sadnuť, lebo brucho ma tahá k zemi a z toho aj akokeby trošku bolelo...
A dobre sa o teba starajú v nemocnici? V ktorej vlastne si?

lucita2707
4. máj 2016

@adusqua Vieš čo..netušia čo za zápal. Moc dobrý,ster z pošvy dobrý..že kdesi musí byť zápal a tým pádom stúpol počet bielych krviniek. Beriem antibiotiká má zápal ale nekonkretny plus tablety do pošvy betadine sa volajú. Magnézium mi dávali v infúzií 6x denne 4mg/500ml...teraz posledné dve dni 2x denne polovičnú dávku 250ml..snažia sa má nastaviť tak aby som ostala len na tabletkách magnézia aby som mohla ísť domov.
Ta bolesť čo som mala pripomínala siiilny menzes plus tvrdnutie bruška. Bolesti sa stupňovali a keď trvali musela som ísť až do klbka..nemohla som byť vyrovnaná. No hnus.
Ja som na Fakultnej novej na 17tom Áčku..Prv má prijali ma B..ale keďže neboli kontrakcie dali má na Acko
Starajú sa klobuuuk dole. Stále !a sledujú..merajú tlak..robia ozvy. Spokojná som určite. Cíti! Sa tu bezpečné.

adusqua
5. máj 2016

@lucita2707 No tak možno až tak nehrozí predčasný pôrod, ked ťa budu môcť pustiť domov ak budeš na Magnéziu....
Fúha, tak si si aspon vyskúšala, že čo to je asi za bolesť ked začínaš rodiť, čo ti povedali? že to boli kontrakcie?
Tak to som rada, že si tam spokojná, asi každý tam ma iné skusenosti, zaleži asi na aké sestričky a lekárov narazíš...
Ja už od včera som taka nepokojná, nespokojná, ked vidím kolké tu na MK majú už tak skoro komplikácie, ale nič musím to brať s chladnou hlavou a veriť že všetko bude OK.

trubi
5. máj 2016

@lucita2707 som rada, že sa o teba dobre starajú. Držím palce, nech vydržíte, čo najdlhšie. Keby nie, malý to určite zvládne, aj ked bruško je najlepší inkubátor. Ak sa dá mysľou posielať dobrá energia, tak posielame.

lucita2707
5. máj 2016

@adusqua Dnes uz spomenuli že či sa cítim ísť domov. No jasné že nie. Neuteciem domov a o dve dni xas skončím na pohotovosti. Ešte nech ma tu držia. Stále som má infúziách...
V Trebišove mi robili ozvy tak že kontrakcie to nie sú...v KE mi povedali že tie bolesti čo som mala že to suu kontrakcie...tak nech sa dohodnú. Jeden lekár povie tak druhý inak..výber si čo pasuje csss..
Nestresuj saaa. Este si sama nieco privolas. Každá žena je iná..iné xdravproblemy mala a má. Niektoré niečo aj dedia. Neber si to príliš. Ale dávaj bacha..šetrí sa a snaz sa čo najviac oddychovať. Nezdá sa to ale fakt treba byť v kľude..užívať si tehotenstvo a nenamahat sa

lucita2707
5. máj 2016

@trubi áno bruško je pre bábo najlepšie. Tak uvidíme. Každý deň pre nás cenný. Ďakujem za podporu.

lucassia
5. máj 2016

no v Trebišove su "kati"

renulka111
5. máj 2016

@lucita2707 to mi je luto ani nevies ako ta chapem. Drzim palce J na nohach aby ste to do toho 32 tt potiahli. To ze mate kortikoidy uz v obehu je dobre aspon sa babatko uz pripravuje ze bude musiet ist von. Velmi mu to pomoze na dychanie. Moc moc drzim palce.

renulka111
5. máj 2016

Tak baby inak aj ja lezim uz tyzden v nemocnici. Mame patologiu na placente je cela vybujnena obrovska tak ma hospitalizovali na pozorovanie lebo mala mala aj zle prietoky. Dnes mi dr. Povedal takuto verziu. Zajtra vas mozeme prepustit domov. Bohuzial s vasou diagnozou sme sa tu nikto nestretli nikdy sme nic podobne nevideli. Viete ak vam ma babatko zomriet je jedno ci ste v nemocnici ci doma. Bude dobre potiahnut graviditu do 36 tt a potom sa rozhodneme ako budete rodit. Podogykam ze na hospitalizaciu ma posielal moj gynekolog ako eventualne ukoncenie gravidity a podanie kortikoidnej liecby co je pre babatko na plucka. Potom sa to po prijme zmenilo na slefovanie bez kortikoidnej liecby s tym ze graviditu potiahneme aspon do 34 alebo 35 tt a mala pojde von. Dnes bol dany takyto verdikt a ja som cela vyklepana tiez rozmyslam ako sa mozu nazory lekarov tak lisit. Ci to bude azda zas len o peniazoch alebo aby sa nedvihali naklady na pridlhu hospitalizaciu? Bo mi tak bolo povadane ze tu nemaju rafi dlhe hospitalizacie ani cisarske rezy. Tak som uuuuplne zmatena vylakana a nestastna. Uz tu googlim a hladam cesty kto nam bude schopny pomoct respektive sa o nas postarat adekvatne stavu. Uff. Nechcela som to tu pisat ale potrebujem sa vyrozpravat potrebujem ventil bo to je tazke. Najprv zly skrining co som si vyslovene odtevala tazke dva mesiace a kef som si myslela ze mame to zle za sebou a blizime sa k pomalicky k cielu taka teraz zrazia na kolena. ☹

martinaj
5. máj 2016

@renulka111 a nezvazuju radsej predcasny porod? Ako moze doktor povedat, ze ak ma zomriet je jedno kde.... pichnut injekcie na pluca a radsej porod..... kks to kde sme.....😦 drzte sa, to date, aj ty aj drobcek....

adusqua
5. máj 2016

@lucita2707 No tak to je dosť blbé ked jeden lekár tak povie druhý tak... ale čo som čítala na nete tak spomínali že kontrakcie bolia asi tak ako menšštruačné bolesti, takže skôr by som sa priklánali asi k lekárom z Ke....
Tak skus si vybavit nech si co najdlhsie v nemocke az kým nebudes mat uplne ok pocit, že už je to v poriadku a nič nehrozí... Inak dnes mi kámošky povedali, že je lepšie rodiť ked tak v 7mom a nie 8mom mesiaci, kvôli bábatku, kvôli plúckam, neviem čo je na tom pravdy....
No a snažím sa aj oddychovať ale aj zase nesedieť na zadku aby sa na mna kila nelepili, stale plno starosti s bytom, komplikácie a pod, ale snazim sa mysliet pozitívne kvôli bábu a brat to tak že vsetko zle je na niečo dobré a pánbožko to kvôli niečomu takto zariadil 🙂 a už mi je lepšie hned :P

adusqua
5. máj 2016

@renulka111 Prosím ta a to v ktorej nemocnici su takýto doktori?????? 😨 😠