Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@pavuciatko presne tak to vidim aj ja...je to jednorazova investicia, a tiez si myslim, ze s tym nie je az tolko roboty, je to lepsie aj pre babo, aj pre zivotne prostredie a aj pre nase penazenky 🙂 ale mozno som len moc mudra, kedze s tym nemam este skusenosti :D ale som odvazna aj kvoli tomu, ze ideme kupovat susicku, takze to si myslim, ze bude velka pomoc...ale suhlasim, ze vsetky tie nohavicky a vkladacky a neviem co vsetko mozu posobit zlozito na zaciatok, ja som tiez z toho este stale jelen, ale snazim sa v tom najst nejaku logiku...najepsie su tie cele sady, kde to mas proste vsetko nabalene, presne tolko kolko potrebujes na cely cas az kym babo nezacne nocnikovat. tak snad sa z toho nejak vysomarime 🙂
@anjelicek26 chcem sa ta este spytat, ked je dieta na skejte, nezavadzia ti pri tlaceni kocika?
@pavuciatko úžasne si to napisala :D krásne plienkové obdobie 🙂.
@romikiki no mne sa to tiez zda zlozite, ale ked budem na uz doma a budem mat viac casu, tak to postudujem. Ja by som fakt do toho rada sla. Len este mam taku jednu dilemu, ze neviem ako sa bude ta pracka dezinfikovat :-/. Predsa, babatkovske, ale su to vykaly.
@misza1 no uz pocuvame hudbu, ale len doma 🙂
@danielle - no zavadzia, ale s teleskopickou ruckou to ide, tak do toho nekopes. Idealne to nie je, ale tak ked by si mala starsie dieta niest a druhe tlacit, to uz by neslo asi vobec 😀
No a k teme latkove plienky - za seba - ani nahodou. Mne nejde o peniazky, MOZNO to je uspora, ale kedze isla hore elektrika +12%, voda tiez nie je zadarmo, prasok tiez nie, tak o tomto nie som taka presvedcena. No ale k veci. Latkova plienka znamena robotu a castejsie prebalovanie. Znamena to odstranovanie hovienka z plienky (co je prve mesiace tekuta srajda, nic si nenahovarajme, formovane hovienko az po prvych prikrmoch), a prat to v pracke, kde periete babatkovske veci (co mi prijde proste nehygienicke na n-tu, hlavne, ze flasky a cumle sa sterilizuju). Plienky treba smradlave aj volakde skladovat, kym sa pracka naplni. No dobre povedzme, ze to niekoho neodradi. Lenze novorodenca prebaluje 10x denne, tie plienky nielen perie, ale aj vesia, zvesiava, sklada, odklada a spociatku zehli. Toto stoji hodne hodne casu kazducky den. A cas pri dietati je jedina veci, co clovek akosi nema a ak ho ma (dieta spi), je dost fajn moct vylozit nohy. V terene je bavlnena plienka tiez zataz, nevydrzi tak dlho ako pamperska a pouzitu vozit kde, v kociku ci kabelke? Krasna aroma 😀
My ostaneme pri pamperskach ako pri prvych dvoch. Plienky u nas idu do spalovne. V spalovniach dokonca produkuju teplo a prud, ze ano. Moje deti nikdy nemali zaparenu ritku, nikdy sa neprecikali. Bez plienok boli den a noc v 19 a 20 mesiacoch (skorej ako niektore latkujuce deti). Takze ja nemam dovod ani pri tomto dietati nic menit. Argumenty, ktore su - mna teda - vobec nepresvedcili.
@delica no, ja som citala pri tych plienkach, ze kym je babo iba na materskom mlieku, tak sa to cele hadze do pracky aj so vsetkym co na tej plienke je, lebo ze take hovienka su este vo vode rozpustne 🙂 a ked sa zacne s prikrmami, tak to samozrejme uz treba odstranovat...no a to uz bude trosku zlozitejsie 🙂 aj ked mne sa velmi nezda ani ten zaciatok, ked je len mlieko, moc si neviem predstavit to hodit do pracky "so vsim vsudy" 🙂 aj ked by to malo rozpustene normalne vyjst s odpadovou vodou. no neviem veru...
@romikiki - mozem ta sklamat - rozpustne to veru nie je 😝 Mna pri teme hodit dokakane plienky do pracky napada jedine, ze sa mi chce blinkat 🤐 🤐 🤐 🤐 Ako nehovorim vyvarit, ale teda ta latka tych modernych latkoviek vyvaranie neznesie, ak das na 90 stupnov, uz to ti stvrdne latka a bez avivaze to nepojde. Ak das avivaz,, zas ma dieta na zadku chemiu. A savost sa tiez znizi. Ako som pisala vyssie, nic pre nas.
@anjelicek26 @romikiki moja sestra pouziva separacky - cize do latkovky vlozi separacny papier a ked sa mala pokaka, ten vyberie a odhodi do wc a splachne. Cize vobec neperie pokakane plienky. Funguju jej uplne perfektne a je s nimi velmi spokojna. Takze ja osobne v latkovkach nevidim nijaky problem. Len si na to treba zvyknut. Tie nove sa urcite nevyvaraju, ani nic podobne.
@anjelicek26 hej, no je to tricky, tiez si to moc neviem predstavit, ze by to tam malo ist aj s tym...avivaz na to nesmie ist, perie sa to podla mna na 60...ale to este musim pozriet. ja som tie plienky zazila u sestrenicinej malej, davali sme to dole, prali v baby friendly prostriedku, aj ked nepamatam na kolko stupnov, bolo to v US, cize tie fahrenheity mi nejak neutkveli...ako zo skusenosti to take pracne nebolo, kedze mala susicku...ta kvazi funguje namiesto zehlenia...a samozrejme ked niekde ides, je to zlozite, cize to vacsinou skoncis pri jednorazovych, aby si to nemusela niekde skladovat...a doma na to existuju speci kose. akoze ja sa vobec nedotahujem, hovorim, ty to mozes porovnat s dvomi, ja budem mudrejsia po tomto prvom 🙂
@danielle mucoplant sa moze 🙂
@katkalubkova dakujem, ale nie je to sirup proti kaslu? alebo aj na bolest hradla?
cakam prve babo, ale neviem si predstavit aby som este prala jednorazove plienky, ked si mozem kupit pampersy :D. ten cas co by som prala,, pojdem radsej s drobcom niekam von. kazdeho osobna vec a nazor... len mna by to nebavilo :DD
@delica takze je to tiez chlapcek?
@milionova151 No ja cakam druhé bábo, a teraz si to neviem predstaviť duplom, pretoze to je podla mna strata casu, ktory mozme stravit s rodinou, venovat sa detom atd....
V dnesnej dobe je vela veci, ktore nam ulahcuju zivot, su zial i take, ktore nam ho ulahcuju zbytocne, pripadne este k tomu aj skodia - napr. mikrovlnky, ale jednorazove plienky k tomu urcite nepatria, je to obrovska pomoc, hlavne v prvych mesiacoch zivota babatka. Ja si to ani neviem predstavit, kedze dost cestujeme, ze by sme kazdu chvilu niekde stali a menila by som malemu plienky kazdu polhodinu, teraz uz nie, uz mame plineky len na noc, ale ked bol mensi. Latkovky mam sice doma, ale kupila som ich, ked mal maly pred 2 narodeninami, a sem tam som ich pouzila, aby citil mokro, a aby sa mi zacal pytat cikat, na toto su podla mna ok. Ja som maleho davala na nocnik odkedy vedele poriadne sam sediet a nemala som neskor problemy, ze by nechcel obsediet na nocniku, potom sa aj zaala v pohode pytat na nocnik. Takze mamicky, ja davat jenorazovym plienkam jednoznacne palec hore, i ked samozrejme nie je jednorazovka ako jednorazovka, ale nechcem tu robit reklamu, koniec koncov kazdej maminke a babatku vyhovuje asi ina znacka a niekedy je to i o cenach a moznostiach...
@kavaapalma tak na 80% vieme :D ale zajtra nam potvrdia. No ale vyzera to, ze mi sme si s ockom uz zvykli, maly sem, maly tam :D.
pri tych plienkach mi tiez nejde o peniaze, ale skor o to, ze kolko materialu a energie sa spotrebuje pri ich vyrobe...
Ahojte dievčence ale vas tu je a ja som vas tu našla až teraz
@katkalubkova od pn ma este odradza, ze sme chceli ist v marci na pobyt do tatier, a strasne som sa tesila, ze si este uzijeme oddychu. Manzel to ma v praci preplatene. Uz som vybrala aj hotel ☹ A pocas pnky to nebudem moct.
Ja viem je to banalita, ale fakt som sa tesila.
@jankastubka aha, no tak to treba vyuzit, tak chodte na dovolenku a potom chod na pn, ja som sa uz naucila, ze nie je moc dobre brat na ludi ohlad, lebo ani na mna nik ohlad nebral!!!! 😠 😠 😠
danielle no je to hlavne od zahlienenia a uvolnenia hrdla, ale myslim si, ze Ti to neublizi, ked si kupis ten maly je to cca do 3e, alebo okolo 3e a je vyborny, aj detom to velmi odporucaju!!! To je len bylin. sirup, popripade sa porad v lekarni, vyborny je aj florsalmin spray, ale to sa uz porad, ale je fakt obry! Ja som musela zase vybrat cely Quix s aloe vera ( sprejik do nosa) , lebo som mala katastrofu, co mi islo z nosa INAK AK BY KOCKY POTREBOVALI RADU, TAK JE VYBORNY!!!! QUIX S ALOE VERA. Trocha od veci som ukoncila tuto spravu, no mozno to niekomu pomoze 🙂
@21zuzana21 tak ak budem mat ja syna, tak to bude tiez Matej, meno vybrate, len nevieme co cakame... 😒
@katkalubkova ešte ti nepovedali, či si nebola na 3D?????
mna tiez latkovky neoslovili, plne suhlasim co napisala anjelicek26, este keby babo len cikalo 😀 tak to by sa dalo zvladnut, ale s tymi hovienkami to fakt nemam chut sa natahovat s tym a riesit to nonstop a presne skladovat spinave plienky, sak nemozem ich nonstop prat
@katkalubkova mne sa to meno strašne páči, tak snád to bude naozaj chlapec 🙂
baby cvicite nieco v tehotenstve? mna zacina trochu boliet chrbat obcas tak nizsie tak asi budem musiet zacat cvicit
@katkalubkova my jsme meli jednoznacne pro holku a je to kluk, ted se nevime rozhodnout jestli Oskar nebo Filip...
@janka_k ja se chystam ve stredu na cviceni pro tehule, tak snad to bude fajn, zkousela jsem plavani, ale nedela mi to dobre, bylo mi neprijemne jak se mi prelivala voda v brise...
@katkalubkova Jeej, aj my cakame a tiez bude Matej a aj Jakuba mame, tak ako vy, my uz vieme, ze nam pribudne dalsi pipik 🙂
@delica urcite su tu temy o latkovkach, asi by som sa tam skusila poradit skusenych...
@anjelicek26 tak potom daj vediet, ani ja to este neriesim
@pavuciatko ok, proti gustu... 😉
@delica to musis najprv predprat rucne od hovienka, namocit, az potom do pracky....navyse to skladovanie plienok, kktore cakaju na opranei, susenie (u nas aj v zime musim susit von a dosusat na radiatoroch kvoli vlhkosti), su velke a tazke na nosenie, my sme chodili na celodenne vylety a mala som dost veci aj bez toho...proste u nas latkovky nie, ale nie som proti, ak to niekomu vyhovuje, nech sa paci...

@hobit prečo nie látkové? moje kamošky si ich ohromne chvália, že s tým nie je skoro žiadna robota, len to hodia do práčky a hotovo, tieto sa už ani nežehlia, ani nič. je to ekologickejšie a napriek prvotnej väčšej investícii, sú rozhodne aj lacnejšie ako tie kvantá pampersiek. a sú veľkostne nastaviteľné, takže ich môžeš používať od narodenia až po koniec toho krásneho plienkového obdobia 🙂 ja som už rozhodnutá, ale jasné, že z času na čas použijem aj jednorazové.