icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

katuska54
2. feb 2013

@willy_wonka aj my ju mame nacatu v chladnicke,preto ma tak laka. uz som si dala glk.

katuska54
2. feb 2013

potrebujem inspiraciu, co zajtra varit?

qtinka77
2. feb 2013

@hobit No tak ja ten plienkovy vyuzijem tiez az v juni...predpokladam teda, ze skor sa babo neohlasi...takze uz potom Ti mozem dat sice vediet, ale uz to bude asi neaktualne pre Teba :o)

qtinka77
2. feb 2013

@delica
@willy_wonka Ja necakam sice prve babatko, ale po 12-tich rokoch, tak uz som niektore veci pozabudala a vela sa zmenilo, tak niekedy mam aj taky pocit, ako keby som cakala prve :o)
Dokonca moja dcera mi tak mierne urazane povedala tento tyzden, ze sa spravam ako by som cakala prve dieta - a ked som sa jej spytala, ze preco...No vsetko studujes, pozeras na internete, citas, hladas...
No ano - ked som cakala ju, internet bol len v plienkach a vsetky info som cerpala z knih, casopisov... :o)
Ja som vedela, ze som tehotna hadam uz od "splynutia" vajka so spermiou :o) Fakt som to citila strasne skoro - skor ako mi ukazoval test.. :o) A neviem to logicky vysvetlit, ale rovnako som vedela, ze je to chlapcek a aj sa mi to potvrdilo na UTZ :o)

Tak ja som povodne nechcela kupovat veci - ako kocik a postielku a tak skor ako po porode (ze vraj povercivost a podobne), ale tiez si myslim, ze to moze byt tak, ze pride babo aj skor (neprajem si to samozrejme) alebo ze budem musiet do porodnice a na muza to rozhodne vsetko nechavat nechcem - radsej si sama zaobstaram, co chcem a nie tie chlapske "to je dobre" a "Na co?" :o)

qtinka77
2. feb 2013

@danielle Vies co, este v decembri som zdielala nazor Tvojho manzela - tiez som si hovorila, ze monitor dychu - na co? Len aby tahali z ludi peniaze...ale prisiel december, a vo vzdialenej rodine zomrel 3-mesacny zdravy chlapcek na sndrom nahleho umrtia dojciat, aj v telke to bolo...a strasne sa ma to dotklo, takze po tejto tragickej skusenosti uz skutocne nie je o com...
Chlapcek bol zdravy, rodina slusna, poriadna...to bolo cisto o tom, ze a maly proste nenadychol a uz sa ho nepodarilo zachranit, ked ho rano nasli.. :o(
Tu fakt nie je co rozmyslat...

willy_wonka
2. feb 2013

@qtinka77 tak, tak,treba si to rozumne rozkuskovat,aby aspon to najdolezitejsie bolo pripravene v cas. Ked hovoris, ze aj u teba to moze prist skor, mas rizikove,alebo aj malu si porodila skor? Ja sa do 37tt budem setrit-lezat,lezat,lezat,potom uz nie🙂

willy_wonka
2. feb 2013

@katuska54 a stacil ti glg?🙂)

danielle
2. feb 2013

@qtinka77 ja viem, ze mas pravdu, ja ho spracujem... 🙂

delica
2. feb 2013

@qtinka77 no tak ty mas doma velku pomocnicku potom 🙂. Moja svagrina mala druhe, ked jej dcera mala 15 a tiez pre nu vsetko bolo akoby nove 🙂 a po prvy raz. No a tretie mala potom o 2.5 roka a to uz mala vsetko natrenovane 🙂.

qtinka77
2. feb 2013

@willy_wonka Ja som v decembri 2006 absolvovala konizaciu krcka maternice, tak preto je to trocha rizikovejsie - ja samozrejme pevne dufam, ze vsetko vydrzi ako treba a babo pride na cas - nie skor ako na konci maja :o) Termin mame 5.6.
Som od zaciatku doma na PN, takze sa snazim sa setrit, tak to snad spolu vsetko zvladneme :o)

qtinka77
2. feb 2013

@delica Joooj tak na tretie uz neviem, ci by ma niekto prehovoril, uz toto sa mi zda neskoro :o) V utorok budem mat 36...

willy_wonka
2. feb 2013

@qtinka77 verim, ze nebudes mat ziadne tazkosti...ja som ziadny gyn zasah nepodstupila a moj krcok strajkuje:-/ a to som zvedava ako vydrzim posledne dva mesiace,ked drobec buce vacsi....na morfo v 22tt mal 474g a 3dni naskok...a ja som taka nijaka,krpec🙂

qtinka77
2. feb 2013

@willy_wonka Tak len sa setri!! Co najmenej upratovat, nakupy nevlacit a podobbne!

willy_wonka
2. feb 2013

@qtinka77 ja som to ponala radikalne...len lezim:D upratovanie nehrozi,nakupy detto, po porode to manzelovi vynahradm:D

delica
2. feb 2013

@willy_wonka
@qtinka77
vodnárky :D
@willy_wonka to ti ako zistuju, ze sa ti zmensuje? ultrazvukom alebo pohmatom?

willy_wonka
2. feb 2013

@delica najlepsie znamenie🙂))
doteraz iba pohmatom,lekar povedal, ze sa mam setrit najma ziadne tutu mutu,..:D

qtinka77
2. feb 2013

@delica
@willy_wonka Aj Ty si vodnarik? :o) A dietatko bude tiez pravdepodobne blizenec? :o)
Dobre robis - nikdy v zivote Ti nijaky zamestnavatel nepodakuje za to, co pre neho robis... Ked mas akykolvek napor v praci, pokym naozaj nemaj totalny klud, treba kaslat na pracu a proste ist na PN - to je prvorade a nie praca...ta nie je dolezita ani omylom, to si treba uvedomit..
Hovorim z vlastnej skusenosti...v 4.tyzdni som po 6 a pol roku dostala taku nechutnu vypoved, ze to bolo ako by ma vysvahalo mokrou handrou po ksichte - po 6 a pol roku poctivej a zodpovednej prace..
Ale nevadi, stalo sa mi to prvy krat v zivote a aj to je na nieco dobre - to si clovek aspon uvedomi kde su tie hodnoty v zivote...a praca (u mna) uz medzi ne rozhodne nepatri...
Ale beriem to tak, ze to tak malo byt a ze to bolo preto, aby som babatko v klude donosila - tym som si to uzavrela v sebe a hotovo :o)
Ale stacilo tyzden - dva a neboli by ma tak lahko vysypnut - ja hlupacik som im pod tym nechutnym tlakom co na mna urobili podpisala este aj dohodu BEZ odstupneho - parada, ze? :o) Ale ako hovorim, stalo sa mi to prvykrat v zivote a totalne nepripravenej - co uz :o)

willy_wonka
2. feb 2013

@qtinka77 ano vodnarik,9.2 🙂 s tou pracou, mala som vycitky, ze ich tam nechavam v problemoch,kefze za mna nemal kto robit, ale sefovi som to niekedy v 10-11 tt oznamila a upovedomila som ho, ze mam problemy a moze sa stat ze na dalsi den uz nepridem, a ze snad chape co je pre mna priorita cislo jedna....sam ma tri deti, tak pochopil. Mame dobre vztahy a citila som sa tam ocenena, tak som sa snazila zachovat najlepsie pre vsetkych,aj ked vela moznosti nebolo🙂

delica
2. feb 2013

@willy_wonka aj my mame po ťuťumuťu
@qtinka77 to mi je luto za tu pracu :(

qtinka77
2. feb 2013

@willy_wonka No to je presne to, ze clovek ma vycitky - ani ja osm nikdy nebyvala PN, ani na OCR s dcerou - pomahala mi maminka, aby som pekne stihala robit co treba...a to je prave o tom - Ty vycitky mas, ale zamestnavatel vycitky mat nebude, ked pride k situacii, ze Ta budu chciet prepustit, tak to proste urobia...
Treba mysliet v prvom rade na seba a svoje zdravie. :o)
Tak super, ze si Vodnarik :o)

willy_wonka
2. feb 2013

@delica u nas to nie je take strasne, od 14tt abstinencie sme si zvykli:D kedy ti zistili tu placentu?

qtinka77
2. feb 2013

@delica Dakujem, zlata si, ale pravdupovediac, mne uz nie :o) Dokonca som zo srandy hovorila drahemu, ze prisaaaamfakt napisem este aj dakovny list, ze ma prepustili, lebo taketo kludne tehotenstvo by som urcite nemala, keby som pracovala.../teda 3xklop, nech to tak aj ostane :o) /, a ja som bola este taky poctivec a blbec, ze by som snad chodila do prace, aj keby som mala problemy - a na co?? Ked treba, riesenie a nahradu si najdu rychlo.. :o)

willy_wonka
2. feb 2013

@qtinka77 suhlasm, ze treba v prvom rade mysliet na seba a svoje dobro, no pokial mozno robit veci tak,aby boli obe strany spokojne. Tvoj zamestnavatel sa nezachoval pekne, je mi luto, ze mas takuto skusenost, ale v tom case asi este nevedel ze si tehu...?

delica
2. feb 2013

@willy_wonka asi 17.-18. tt
@qtinka77 a tak to je dobre, ze uz to tak beries s nadhladom 🙂 , ked necitis zatrpknutost. No a zdravie a rodina sa nedaju vymenit zo dna na den, ako praca, to je fakt. No na druhej strane, ja aj chapem ludi, co sa boja o pracu dojst :-/, bo to nie je lahke zostat zo dna na den bez roboty.

qtinka77
2. feb 2013

@willy_wonka Nie, len som to tusila - bol to 4-tyzden.. "vediet" som to vedela, ale ani som nemala ako vediet, ci "viem" spravne, lebo to som mala este tyzden do menstruacie..
Ved to prave, ze to bola taka nahoda - stacilo par dni neskor a uz by som vedela, ze na com som a asi by sa im to nepodarilo tak lahko...aj ked je pravda, ze na zakony som sa pozrela az vecer, ked som prisla domov - a az potom som sa dozvedela, ze tehotnu zenu nesmie okamzite (ako ma chceli) prepustit ani v pripade, ze by bola pravoplatne odsudena za trestny cin! :o)
A nie este za taku blbost ako nasili oni na mna - to bol taky dovod, pre dovod :o)

qtinka77
2. feb 2013

@delica No nie je to lahke, ale ked budes na materskej, tak aj tak pracovat nebudes a mas casu dost sa poobzerat po niecom inom - tak to aspon beriem :o) Ine mi nic neostava :o)

delica
2. feb 2013

@qtinka77 no tak ked to bol taky dovod pre dovod, len aby ti dali dolu,tak stale by si ich mohla dat na sud 🙂.

willy_wonka
2. feb 2013

@qtinka77 oni ta vyhodili s nejakou stupidnou zamienkou?.tak to by ma asi rozdrapilo,uz chapem tvoju nevrlost voci ex-zamestnavatelovi...a bude to mat vplyv na tvoju matersku?

delica
2. feb 2013

no inak mne prepustili sefa - resp. "vzajomne sa dohodli", tak ako som to brala tak oddychovo tie moje oznamovacie povinnosti o tehotenstve, hned som si napisala oznamenie, spolu s kopiou tehotenskeho preukazu dala zapisat do posty, zalozila do osobného spisu; aj ked mi Dr. zakazala lietat, uz to islo do osobného spisu. Clovek nikdy nevie, co sa moze stat.

qtinka77
2. feb 2013

@delica
@willy_wonka
No ano, viem, asi 20 ludi z mojho okolia mi to aj radilo.. :o) A aj by som bola vyhrala, ale pravdupovediac, fakt mi to nestalo za to sa vlacit po sudoch a nervacit, s babatkom v brusku - ako hovorim, zobrala som to s pokorou - ze to tak malo byt a ze to tak "niekto zhora" zariadil, aby som v klude donosila babatko :o)
Praveze som si povedala, ze som vlastne o nic neprisla "iba" o isotu, ze sa budem mat kam vratit - pretoze tym, ze som PN v ochrannej dobe, az do materskej - bude mi vypocitana z denneho vymeriavacieho zakladu za rok 2012 - rovnako aj PNku tak mam - keby som mala problemy a aj tak isla na PN, dostavala by som presne to iste... akurat ako hovorim . prisla som o odstupne, resp, o istotu sa mat kam vratit - ale ani to v dnesnej dobe nie je bohuzial ziadna istota...