Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@hubenourova ja som rodila 98 a99 cm, som zvedava, ci teraz trhneme stovku.
@hobit prvy pôrod s tou otrasnou skúsenostou si mala tiez na Antolskej? Inak som citala taky clanok s nazvom asi ze: Antolska - porodnica smrti.....
Kazdy jedna otazka v tomto nasom svete ma viacero rieseni, aj ten porod - na jednej strane teraz sa podari porodnikom zachranit viac deti aj rodiciek, na strane druhej niekedy je rodicka ako kus masa......no ale si pamatam, ze este moj dedko ( teraz by sa dozil 80 rokov) mi hovoril, ze ked oni boli deti, tak ked sa narodilo dieta, tak mu dali meno a krstili ho az ked bolo polrocne, dovtedy sa k nemu nejak neviazali, bo mohlo zomriet. A takisto aj vela rodiciek zomieralo :(. Tak do tej doby, ked sa rodilo doma a bez pomoci, by som sa nechcela vratit, ani sa jej priblizit, ani nieco take riskovat.
@anjelicek26 ja som sa predtým nemerala, ale v piatom mesiaci zo mňa ešte kosti trčali. takže uvidíme, čo to bude teraz.
ja som sa pytala maminy ohladom ockovania a viem,ze som mala aj ruzienku,osypky a mums a v pohode,rychlo to preslo a imunitu som si posilnila sama,bez ockovania... jasne ine je cierny kasel,ale aj tak je to na velmi dlhe diskusie co je pre a co je proti... no urcite si to uz budem vsimat ovela viac...
baby, akurat mam doma moju maminku a prave som sa dozvedela, ze som jedla polievky zeleninove od 2 mesiacov :D chapete? Proste bola ina doba!
Lebo sa jej pytam, ze co som jedla, ked mlieko som nejedla......takze ja som vyrastla na mrkve, petrzlne, zemiaku a mixovanom mase
@hobit no hej, aj kraliky dedko choval 🙂 teraz vidim nanajvys vymrazeneho kralika v tescu, ani to sa uz moc nechova na dediny.
No ale ja som presvedcila nasich,ze ideme chovat sliepky (my sme mali len psikov a macky), tak sme kupili 15, teda byvaju u nasich tie sliepky, my im len sporime chlebik suchy a zbytky zo zeleniny. No a teraz v zime za posledne dni kazdy den znesu 10 vajicok, asi sa blizi jar a chcu zalozit rod alebo co :D.
☹ ani ja to nejem, ale pre deti je to vraj velmi dobre masko..tak sa potom pripomen 🙂 idem ja spat, sedim to ako blba pri trapnom slavikovi, vedla mna chrapka 2rocny chlap lebo plakal a zobudil sa a pred 7 musim vstavat lebo ideme cvicit...
Ahojte trosku neskoro, ale chcela by som sa pridat do vasej diskusie. mam jednu otazku. mate niektora skusenost s 3D-4D ultrazvukom? kolko ste za to platili, ako dlho to trva a oplati sa to vobec? Pocula som totiz, ze dlhsie ozarovanie babetka pri tomto ultrazvuku nie je pre babo velmi zdrave. Aky mate na to nazor?
@barborkos ahoj, 3D-4D ultrazvuk je pre potesenie mamicky, cena zalezi od kraja ale.cca 70-100€. skodlivost? Tazko povedat ci to skodi, kazdopadne babatkam to nie je prijemne. Osobne som ho nepodstupila...
Ahojte maminy, ako ste na tom s izbickami pre babo? 🙂
My sme prave vo faze, ze sme konecne nasli silu a vypratali jednu izbu(ktora sluzila ako sklad nepotrebnych veci z lenivosti 😎 ) a zaciname uvazovat, nad niecim konkrettnym. Nasla som par inspiracii. Mozete pozriet sem.
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/azmuk/album/...
@barborkos od tych 60 do 100 Eur to stoji 🙂. Su aj specialziovane 3D-4D, kam chodia maminky kvoli nejakym problemom, lebo su to dobre stroje, ktore zachytia vela, no ale su potom aj take, kde sa chodi len preto, aby mali rodicia zazitok, videjko a fotky.
Hocico sa pise o utz,od toho, ze to skodi babatku az po to, ze je to neskodne.
Mne moja Dr. povedala, ze pokial mam vsetky vysledky OK, nevidi dovod, aby som babo vystavovala dalsiemu utz, tak sme sa s mužom rozhodli, ze nepojdeme na 3D, vydržíme aj bez toho, aby sme videli "blatové dieťa". Muža som vzala na morfologicky, tak aj on už má zážitok.
@azmuk planujes rovno izbicku pre babatko? my sme sa rozhodli, ze bude zatial s nami - kupime len postielku, komodku a pultik. No ale pekne izbičky tam mas 🙂 mne sa velmi pacia tie kombinacie s bielou,aj ja nieco take planujem.
A inak uz vies, co cakate?
@azmuk ja som povodne chcela postielka, komoda, pohovecka, ze nech tam s babom som a manzel sa vyspi (alebo naopak) a potom ma manzel prehovoril, nech je s nami. On bol taky mamin maznák 🙂.
@misza1 no aj ja som otravovala muza, nech ideme, ale skor kvoli mne, nech ho vidim a on mi povedal, ze uz ho videl a ze prezijeme aj bez fotky :-/, ze nebudeme ho stresovat, aj tak mi robi utz kazdy raz moja Dr.
@azmuk
@delica
ked sa bavite o izbickach, my mame podobne plany, maly s nami v spalni, ale vypratat nase "skladisko" - doteraz nepouzivanu detsku izbu a spravit mu tam izbicku, aspon taku jednoduchu na zaciatok. chcela som sa opytat, ci ste nerozmyslali nad niecim takymto ked chcete mat tiez postielku pri posteli. mne sa to zda velmi prakticke: http://www.babyonlineshop.de/shopart/3009420123...

@qtinka77 jo, zhodneme sa...tak snad nam to vyjde nejako 🙂
@danielle kludne aj nabuduce...drzim palce 🙂