icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

qtinka77
4. feb 2013

@romikiki Ahoj, ja uz som akurat objednala tiez babybay - kazdu chvilku ma prist . na prvych 6 mesiacov je to uplne asi to najlepsie co moze byt...a potom do vacsej postielky :o) Teda klasickej babatkovskej...ale babybay je uplne super. JA som najskor chcela setrit a kupit lacnejsiu verziu Klups Piccolo, ale kedze cim dalej tym castejsie sme svedkami toho, co k nam Poliaci vozia, tak som si povedala, ze radsej nebudem riskovat, ze to natreli nejakymi otravnymi latkami alebo tam primiesali jed na potkany a podobne, tak som radsej zvolila original babybay :o)

delica
4. feb 2013

@katuska54 no tak to si rychla 🙂 a kam teda ides nakoniec?

romikiki
4. feb 2013

@qtinka77 suhlasim, aj my sme pozerali ine, lacnejsie, varianty, ale vzdy sme sa radsej vratili k tejto...tiez si myslim, ze sa na tom neoplati setrit. a odkial si si ju objednala? nam vychadza najlepsia cena na tejto nemeckej stranke (inak odtial kupujeme aj kocik aj sedacku, maju dobre ceny)

misza1
4. feb 2013

@katuska54 super;). ja musim pockat az do 20.2. ten doktor to dela.mimo bezne hodiny a k tomu je porodnik tak nas napasoval jak mu vychazelo...

kavaapalma
4. feb 2013

@katuska54 a kasli na to...tiez nepochopim tu reakciu... nasi uz od zaciatku totalne hotoví,ze ako uz teraz velmi lubia toho nasho drobceka a to este ani nevedeli pohlavie... sranda je,ked mi moj bracho povie gulka a pritom ma vacsi pupek ako ja teraz 😀

misza1
4. feb 2013

@qtinka77 my budeme mit na zacatek kos, kluci od segry v tom byli neskutecne stastni, byli v nem dokud z nej nevyrostli.

hobit
4. feb 2013

@barborkos ja neviem mne osobne sa viac paci klasicky ultrazvuk, to 3D je cudne, tak priserka 🙂

delica
4. feb 2013

@romikiki aky kočík si si vybrala?

qtinka77
4. feb 2013

@romikiki Romiki na mytoys.de je teraz taka akcia, ze v jednej farbe, prirodnej, stoji normalne 139€, ale ked objednavku posles v case od 17:00 do 24:00, tak Ti daju na tento jeden kus este 20% zlavu... skus pozriet, plati to na tieto polozky: povodne to mali len do 31.1., ale predlzili do 6.2., este by ste stihli:
http://www.mytoys.de/Schnulleralarm/KID/de-mt.b...
na matrac sa ta zlava nevztahuje, ale na tuto jednu variantu, ano:
http://www.mytoys.de/babybay-Beistellbett-babyb...
skus pozriet cely zoznam zo "schnulleralarm", mozno sa vam este nieco bude hodit - co ja viem...spaci vak alebo co, ked uz budete platit 12€ postovne, tak nech sa to oplati...ale usi to byt odoslane v case od 17:00 do 24:00..
Nemate nahodou nejakych znamych, ktori byvaju v Rakusku? Ze by vam boli ochotni prebrat zasielku? Postovne je tam iba 6€ a rychlejsie dorucenie :o) Sranda, ze je to par kilometrov a aky rozdiel :o)
A kocik kupujete aky?

qtinka77
4. feb 2013

@misza1 Kosik moze byt tiez fajn, ale ja som volila radsej babybay, lebo ked budem kojit, je to na nezaplatenie.. :o)
Kosik neviem, ci sa Tí podari umiestnit v jednej rovine s maminou postelou..a ked aj hej, dlhsie ako 3 mesiace to asi nepojde, lebo potom sa uz aj posuvat zacne mimi...teda ako ktore, ale nas mala uz v tom veku "cestovala" :o)

misza1
4. feb 2013

@qtinka77 necekam ze v kosi vydrzi dlouho, s rim kojenim mas pracdu, budu ho muset zvedat,ale zas to je na koleckach tak s nim muzu jezdit po celem byte;)
kdybych nevyfasovala kos od segry nesla bych ho kupovat, ale takto ho vyuziju🙂

delica
4. feb 2013

@qtinka77 ja som z kociarika nestastna, lebo sa mi nic nepaci :((((
tak sa len pytam a stale sa inspirujem a stale si nieco najdem, co mi dojde cudne

silvianm
4. feb 2013

Ahojte 🙂 chcem sa opytat ako mate ulozene babatko..moj je hlavickou dolu,pricom minuly tyzden si este sedkal aspon podla 4 d..nie je to skoro?

emmushka
4. feb 2013

@qtinka77 Ahoj, mozem sa spytat, kde si objednavala baby bay postielku prosim? Ja viem ze v UK si to budem musiet popozerat samozrejme na inych strankach, ale aspon pre porovnanie. Dakujem 🙂 Su tieto postielky ozaj take super, ako sa o nich hovori? Velmi sa mi tento napad totiz paci, okrem toho, mame spalnu tak akurat, ziadne furtb.ihrisko, takze co do velkosti sa mi to zda lepsie a "skladnejsie" ako klasicka postielka, preto sa tolko vypytujem. 😉

qtinka77
4. feb 2013

@delica No tak story kocik u nas prebiehala a vyriesila sa takto: :o)
Ja som straaaaasne tuzila po novom Booku od Peg Perego - este aj v takej kraaasnej zelenej farbe, Mentha...ale 3-kombinacia by nas vysla pomaly 800€ - mala som podmienky: nie trojkolka - nepaci sa mi pre malicke babatko trojkolka...neskor v pohode, ale pre male proste sa mi to nepaci :o) dalej - co najvacsia vanicka - ja tam chcem dieta vozit minimalne 7-8 mesiacov a preto musi byt aj polohovatelna, aby mi tam aj vydrzalo - to bola dalsia podmienka...dalej, co najlahsia konstrukcia - byvame v Karlovke a minimalne pol schodista k vytahu denne niekolkokrat musime absolvovat.. dalej som nechcela dvojkolieska - len jedno kolieskove a aspon zadne vacsie, nech sa dobre ide na obrubniky...
No a potom som sa bola pozriet v Premaman na Zlatych pieskoch osobne na ten Peg Perego a akoze nehovorim, ze uplne zle..ale bola som trocha sklamana z tej kvality konstrukcie...no proste neviem - za 800€ uz musi spievat podla mna :o)
A hned na to som aj citala tu na MK v Peg Perego Book diskusii ze babam podvozok vrzga a podobne, takze som si povedala-sen, nesen, ideme na to inak - tak som si presla par obchodov (kamennych) a pozerala som pozorne kociky a z tych vsetkych mojich poziadaviek mi vyslo jednoznacne Jane...kvalitna konstrukcia, vacsie vanicky, lahucke a podobne...ale to stalo v 3-kombin.este viac ako Book :o) Az cez 900€...tak som si to tak rozmyslela a prespekulovala a vymyslela som to, ze kupim pouzitu vanicku a vajicko - to sa pouziva chvilku a kym je este babatko malinke, to sa ani neuspini a podobne...tak som tu na MK kupila pouzitu vanicku a vajicko, zachovale vsetko po 1 dietati a podvozok sme kupili nakoniec Jane Cross v Babylande sa neskutocnu cenu nejakych plus minus 320€ no proste parada :o)
My uz cakame druhe babatko, takze ja uz to neberiem tak uzkostlivo, ze vseeetko musi byt nove :o) Co sa nenici, je naozaj zachovale, to mi nevadi kratko pouzivane od niekoho ineho...veci, ktore sa nicia, pripadne im verim len ked su nove - napriklad platnovy monitor dychu, to musi byt nove - to nepustim...
Takze tak som to pokombinovala nakoniec :o)

qtinka77
4. feb 2013

@emmushka Ahoj, pozri kusok vyssie, vsetko som popisala pre romikiki :o)

qtinka77
4. feb 2013

@misza1 Tak ked ste dostali, to je potom to rozhodovanie lahsie - ked uz mas, nespekulujes co je lepsie :o)

hobit
4. feb 2013

@katuska54 ja som nieco podobne cakala od mojej svokry nakolko ma 3 synov a od nas prve vnucata...prvy je chlapec tak som dufala, ze teraz jej doprajeme babu a zas chlapec, ale prekvapila, ani naznak sklamania, tesi sa velmi 🙂 pre nasich to bude 4te vnuca, segra ma 2 baby tak to budu mat 2:2 🙂
@silvianm babatko v tomto stadiu este meni polohu, ma dost miesta...

misza1
4. feb 2013

@qtinka77 vsak prave, uplne mi staci ze mam hlavu v smutku z kocarku, asi muj vysnivany jeste nevyrobili;)
ostatni "velke" veci jako kos, kolibka, postylka, prebalovaci pult, vanicka..... vyfasujeme;)
ted jsme prebirali i obleceni a myslim ze koupime jen par chutovecek na paradu a dokupovat budeme az tak v roce...

silvianm
4. feb 2013

@hobit no mne to neprislo cudne..ani lekarka nic nehovorila..len moja mamina hned ze to je skoro atd..tak zistujem ako to vlastne je 🙂

elen34
4. feb 2013

@katuska54 to poznam my sme oznamili ze som tehotna to bola reakcia na to strach a hroza 😠 ze naco nam je to viem ta pochopit od vtedy im nic nehovorim ohladom babatka

romikiki
4. feb 2013

@qtinka77 jeeejda, si mila, ze si mi to cele takto rozpisala, super, dakujem velmi pekne! hned to vecer s manzelom popozerame, kazde usetrene euro je dobre 🙂 ja som sice chcela povodne bielu, ale tak to zase prezijem. a takisto som myslela, ze kupime tu najvacsiu, maxi, ta je do nejakych 14 mesiacov, ma 94cm - od toho ale musis odratat ten bedding, teda po slovensky tusim hniezdo ci ako sa to vola, ta ochrana do okola, ak ju tam chces...ta ma 4cm hrubku, cize x2 ti to zoberie 8cm...a tato original ma 86 dlzku, -8cm, 78cm pre babo a samozrejme tak aby si nebuchalo hlavicku a nekopalo...tak myslim, ze to by mohlo byt tak do 10-12 mesiacov. co teda asi aj staci...neviem, prve babo tak je to take cele nove pre mna, takze to nejak neviem odhadnut...
a co sa tyka toho shippingu, tak moj bratranec chodi do nemecka na tyzdnovky, takze sme dohodnuti, ze mu to poslem do firmy vsetko co chcem a on nam to privezie, chodi sam autom, takze nie je problem...takze tam nastastie usetrime, kedze to vramci nemecka stoji nejake 2.80 ci kolko...

@delica + @qtinka77 🙂 k tym kocikom....noooo...musim povedat, ze u nas si toto nejak viac vzal na starost manzel, teda minimalne z toho "technickeho" a praktickeho pohladu...on poklikal vsetky mozne testy kocikov (aj sedaciek), bezpecnostne, aj co sa tykaju materialov....no a najlepsie mu z toho vsetkeho vysli tieto znacky - teutonia a bugaboo. samozrejme, nie kazda znacka sa testuje, resp. nenasli sme vsetky znacky v tych testoch, takze netvrdim, ze len tieto dve znacky su dobre, ale z tych teda kt. testovali, tak tieto dve znacky mali jedine vyborne vysledky. no, v mojom okoli ma vela bab teutoniu a vsetky do jednej si ju chvalia. nepoznam nikoho kto ma bugaboo. ja za seba musim uprimne povedat, ze teutonia sa mi nie velmi paci dizajnovo, akoze nie je skareda, ale na moj vkus mozno trosku "preplacana", ja mam rada take jednoduchsie veci...z toho dovodu sa mi viac paci bugaboo. aj farebne prevedenia, kedze napriek tomu, ze cakame chpaceka by som chcela kocik nejaky neutralny, kedze ho planujeme pouzit aj dalej, takze ratam s moznosotu ze bude dievcatko. no ale, ked sme to cele zacali skladat a vyratavat, tak nam vysla lepsie ta teutonia, za menej penazi viac muziky ako sa hovori...ma vela roznych accessories a skoro vo full vybave vysla asi o 200eur lacnejsie ako bugaboo. takze momentalne je u nas favorit teutonia mistral s (urcite chcem stvrkolku, a jedni velke kolesa), vyzera to tak, ze v bezovej farbe, nechem to kombinovat, chcem jednofarebny. no a aj som si ho uz vyskusala v obchode, a velmi dobre sa s nim manipulovalo, co sa mi ale zdalo, ze ked sa zlozi je trosku tazsia ta konstrukcia...ale zase nechem nejaku hrkalku co sa mi hned rozpadne...my byvame v rovinke, takze nebudem s tym chodit len po meste, tak nech to nieco vydrzi. ta vanickova verzia sa mi v podstate aj paci, skor ten sportak je taky nejaky mega velky 🙂 neviem, no ale zase nechcem moc vymyslat na dizajne, ved to nie je take podstatne 🙂 ine veci su podstatne, a tie mam pocit, ze ten kocik vsetky splna...takze asi to bude Teutonia Mistral S

qtinka77
4. feb 2013

@misza1 To mate take super, ked podostavate...my sme pri dcere nic nedostali - pred 12.timi rokmi nikto nemal naokolo z rodiny dieta...a teraz to vyzera rovnako - vsetko kupujeme my...tak je pravda, ze nieco malo veci na oblecenie ostalo po malej...ale aj 12 rokov robi svoje - nie vsetky veci su uz pekne :o) Ale vacsinu veci musime zase kupit... zase nikto nema dieta z rodiny :o(

delica
4. feb 2013

@silvianm babatko sa pretoci, ked ti nehovorila nic lekarka, tak neboj. nas maly bol priecne dva tyzne dozadu, potom sedel ako turek, nohami nad krckom maternice a teraz naposledy bol ako zaba, zadok nad krckom maternice a nohy do stran a ktovie, ako je teraz, lebo vyvadza o 106. A hlavne v noci.

delica
4. feb 2013

@romikiki aj ja som pozerala tu teutoniu, aj hartan, aj jane, bugaboo mi dojde ako plateny nakupny kosik na kolieskach, aj silver cross, mamas and papas a nic, nic.
Kupim si nejaku trapnu velku hlboku inglesinu, kde bude mat dieta hlavne vela miesta a bude 😀 .

qtinka77
4. feb 2013

@romikiki To si myslim dobre vybrala nakoniec tu Teutoniu - a ktoru farbu chces? Mne sa Teutonia paci, urcite mne osobne viac ako Bugaboo - to ma teda za srdce vobec netaha, ani omylom :o) Ja viem, ze je to teraz velmi "in" ale proste mne sa nepaci :o)
Nooo, to je super, ked to moze vyzdvihnut v Nemecku rovno, to je postovne tak nejako ako pises..
Ja som tiez chcel povodne bielu - ale cena rozhodla :o) V podstate mi je jedno ci biela, ci prirodna, len nie tmava :o) Mame strasne tmavy byt a tak to tu chce trosku svetlejsie vsetko a nie tmave :o)
Popozerajte to mytoys.de maju tam fajn veci aj za fajn ceny a hlavne mas istotu, ze to nie je zamorene z Polska :o)
Ale pozor, ta akcoska plati len do 6.2. :o)

romikiki
4. feb 2013

@qtinka77 presne tak, nic polske, dakujem pekne 🙂urcite popozeram dakujem za tip 🙂
no, z tych farieb na teutonii musim povedat, ze ani jedna ma nejak neuchvatila, asi ta bezova, resp.svetlo hneda (piata zlava v hornom riadku) a len jednofarebny.
http://www.teutonia.com/ceska-republika/barevne...
paci sa mi aj ta kremova, ci biela, len to asi nie je zrovna prakticke. tmave farby nechcem, kedze bude leto, cize som vylucila ciernu, tmavo hnedu atd. cervenu farbu nemam rada vo vseobecnosti. este sa mi celkom pozdava ta tyrkysovo modra, ale to zase nesplna tu moju podmienku, ze neutralna, aby bol pripadne neskor aj pre dievcatko...takze som k tej svetlo hnedej skor dospela nejakou vylucovacou metodou...
tiez planujete teutoniu?

qtinka77
4. feb 2013

@romikiki A este k tomu, ze ci klasicku Babybay alebo maxi - maxi je ak dobre viem, iba sirsia - ze pre dve babatka, dvojicky, ale nie dlhsia nejako..a co sa tyka hniezda - ja to planujem ohniezdovat a plachticku dat klasicku, snad sa to prisposobi...keby brutalne nie, potom by som objednala speci na Babybay, ale zatial som objednavale len postel a matrac...
A inak velmi podla mna necakaj, ze Ti tam babo vydrzi dlhsie ako 6 mesiacov - lebo potom odtial zacne vyliezat :o)

silvianm
4. feb 2013

@delica dakujem za odpoved..no minuly tyzden maly sedel tiez v tureckom sede a vcera sa teda vrtel riadne..dnes som sa smiala na obede..tiez kopal neskutocne.. Lekarka mi nehovorila nic negativne..len mamina ma vystrasila..

qtinka77
4. feb 2013

@romikiki Nie, ja uz som vyssie popisala ako dopadol u nas kocik - z vysnivaneho PP Booku som skoncila na Jane (tiez som sa rozhodovala aj na zaklade testu o sedackach, a velkej vanicke a dobrej kontrukcii :o) ) ale tak, ze sme kupovali iba podvozok so sportovou castou nove nakoniec a vanicku a vajko som kupila pekne zachovale po 1 bbatku tu na MK :o) Bol to taky kompromis medzi uplne novym ako som chcela ja a "nieco bazarove cele" ako chcel muz - ten by najradsej asi aj dieta kupil na bazare :o)))))))))))