icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

janka_k
4. feb 2013

@delica ja vyberam hlavne podla typu skladania lebo mam suzuki swift co je dost male a brio go sa mi tam zmesti, preto vyhral nad teutoniou - tu som chcela kvoli makkej vanicke - viem ze je skareda, ale zial budem musiet vynasat jedno poschodie. ale brio asi vyhra nakoniec, ma take drziaky, tak budem to vediet vynasag to brio GO sa uzasne sklada, ten sportiak aj so sedackou, to je ovela lepsie ako teutonia a hartan, ale farby nic moc, pre babu maju berry ten je super, ale pre chalana sa mi nic nepaci ☹ v teutonii som si farbu vybrala, ale asi ho nedam do kufra, takze vyhra brio. hartany maju uplne najhorsie farby, to mas pravdu.
teutonia ma inac viac druhov vanicky aj tej pevnej, myslim ze dva, len na slovenskych strankach to je nejasne popisane, ma dva druhy tej klasickej hlbokej a dva druhy makkej
sestra ma polrocne babo a s fusakom aj dekou v pohode v tom Hartann VIP XL, tak mne ten jej sa zda fakt velky proti teutonii napriklad.

sasavi
4. feb 2013

takze bola som na morfo.babo je v poriadku, ziadna choroba alebo deformacia.je to chalan, tak som si vydychla...

delica
4. feb 2013

@sasavi no vidis 🙂)) a gratulujem k chalanovi 🙂

qtinka77
4. feb 2013

@janka_k No tak to asi poznas :o)))) Ja nehovorim, ze musim mat vsetko nove, tip-top a najposlednejsi model..ale tak zase odtial-potial...nie? :o) Preto ja radsej nakupujem co mozem teraz, aby to nedajboze neostalo na nom cele, keby som muela ist nahodou do nemocnice alebo co.. :o) Nastastie uz tie hlavne veci mame skoro vsetky :o)

janka_k
4. feb 2013

@sasavi super gratulujem k dobrym vysledkom. a tusim je tu prevaha chalanov ako to tak pozorujem 🙂

qtinka77
4. feb 2013

@emmushka Naozaj nemas za co, rado sa stalo :o) No Stokke je uplne turbo predrazene podla mna... ale paci sa mi tiez, to je pravda :o)

janka_k
4. feb 2013

qtinka77 ale nahodou ten napad ze sportiak novy, vanicka kupena ked sa to tak zvlast da ma zaujal a hned som hladala ci taku nenajdem. ja mam problem ze tie farby v bazare nikdy nie su ake ja chcem, ale je pravda ze ta hlboka po jednom dietati nie je znicena ani zaspinena a podobne...... a ved aj tak dam nieco vlastne pod to dieta, nejaku deku este alebo nieco svoje.

qtinka77
4. feb 2013

@delica No tak to je zhruba aj u mna tak tie poziadavky - velka vana, tri kolesa do roka urcite nie a kvalitnejsie nech to je :o)

qtinka77
4. feb 2013

@janka_k Nooo, tak treba skusat pozerat dlhsie :o) Ved mas este chvilku casu, tak mozno za 2 tyzdne bude vanicka, co a Ti bude pacit...mozno za mesiac...
Inak, ked si pisala, ze chces skladny, spratny vozik, lahunky a nevadi Ti mensia vanicka, tak Jane Muum je ideal pre Teba :o)
Mozes si vybrat z dvoch vaniciek - taka skladacia alebo pevna MAtrix, co sa da pouzivat aj ako autosedacka.
Soryy, uz tu vyzeram, ze pretlacam Jane, ale mne sa len jednoducho zacali pacit ich kociky :o)))))
Kuk sem:

https://www.youtube.com/watch?v=3ZtwMiw5BBA
qtinka77
4. feb 2013

@janka_k Konstrukcia ma len 6,6kg! :o) Pretp spm sa do nej zalubila, ale tym, ze ja som chcela vasiu vanicku - vyrobca mi to neodporucal na tuto konstrukciu, lebo je tazsia ako ta, co je k Muum povodne planovana - ona pasuje, je to kompatibilne, ale moze sa ta konstrukcia Muum pretazit a zacat kazit...
Ale ked Ty pises, ze Tebe mensia vanicka nevadi, tak stoji za omrknutie :o)
Na tom videu z youtube to davaju do Smartu :o)

danielle
4. feb 2013

@katuska54 mala by si si vyskusat v obchode kocik, aky je. ja mam 3 kamosky, ktore maju Concord a su s nim max. spokojne. nemenili by. aj ja som nad nim uvazovala, ale nakoniec vyhral Jane. nemozes dat na reci inych, chod si ho vyskusat. moj nazor...

janka_k
4. feb 2013

@qtinka77 hej hej spratny je, pozerala som ho. no nie ze mi nevadi mala vanicka, ale tak par centi by som obetovala ak by som nenasla kocik ktory sa nezmesti, ale ked to porovnam briom go tak tie vanicky ma Jane strasne male, 16cm na dlzke vanicky, a brio dam tiez v pohode do auta. ale pozerala som len jednu, na druhu tu ich som rozmer nenasla. sak este vyberam, asi to nie je finalne mozno este, uvidim. a s briom sa super jazdi, pohybuje, to iste teutonka a hartan, s nimi je radost ist 🙂 jane som neskusala len pocula od kamosky ktora sa nad nim rozhodovala. ale je pravda ze sklada sa super a lahky je tiez.

kavaapalma
4. feb 2013

@sasavi blahozelam k chlapcekovi a tesim sa s tebou,ze je vsetko ok...

danielle
4. feb 2013
qtinka77
4. feb 2013

@janka_k Vanicku si asi pozerala tu MAtrix - ta je mala, ale inak ma Jane jedny z najvacsich vaniciek na trhu :o) Asi taka je ako v Brio - teraz som to pozerala :o) Ale samozrejme, ked Ta Brio chytil za srdce, nie je o co, tiez je lahunky - ma dokonca iba 8,1kg konstrukcia s kolieskami, tak ked sa s nim dobre chodi, tak "jdi do toho" :o)

willy_wonka
4. feb 2013

Vy tu vo velkom preberate kociky🙂 a vidim, ze vacsina z vas ma jasno v tom co by mal kocik splnat. Ja potrebujem,aby sa mi zmestil do krpsteho petrzalskeho vytahu:D Mojim favoritom je jane rider, snad sa zmesti🙂)

katkalubkova
4. feb 2013

@dulkagabulka no, len v dnesnej dobe, skoro kazdu zenu napchaju vyvolavackami a uz je po radosti!!! Ja tu svoju skusenost pri prvom dietati nejdem radsej ani popisovat, lebo vyvolavacka bola horsia ako cely porod.....

katkalubkova
4. feb 2013

@barborkos ja som mala 3D ultrazvuk v 12tom tyzdni + ultrazvuk, ktory k tomu patril a platila cca 35e, bola som spokojna lekar mily, venoval sa mi, no uz na klasickom sone v porodnici v 20tyzdni, nic - moc, sklamana som odtial isla. A zasla si s vysledkom hned ku gynekologicke, ci je vsetko ok, na stastie bolo!!!

katkalubkova
4. feb 2013

@qtinka77 no, kocky ja teda neviem, myslim, ze radsej v nemocnici ako doma, ale clovek nevie..., ako to vsetko bude..., ako nas to zastihne, tiez som neni zastanca vyvolavania porodov. Robili mi sekciu!!!, lebo uz vyvolavacky nezaberali.... a to mi zachranilo syna, inak by... to bolo asi nie moc dobre dopadlo, sekcia trvala asi 10min. aj s tym co vo vosiel pan primar do oper. saly, takze boli fofry. Skalena voda bola uplne a pupocnik namotany oklo krku....a dietatko nadherne ako obrazok! Keby som bola rodila normal...neviem... Zase vyvolavacky tiez riadny humus, aj tie mohli privodit tu skalenu vodu! Nejdem o tom, az tu zbytocne nikoho nestrasim. Kazda zena je ina, kazdy porod je iny, drzim palce moc, moc

dulkagabulka
4. feb 2013

@katkalubkova
Kati,su dva druhy vyvolavania pôrodu
jeden zo zdravotných dôvodov- o tom niet pochyb, že ak treba, tak treba
druhe ma v angl. nazov "vyvolanie pre pohodlie"- ak nam vyvolaju pôrod najčastejšie preto,lebo ma naš lekar prave službu, lebo je pekny datum, lebo bude dovolenka, lebo je dieta už "dozrete" a už je čas...atd..atd..pritom vyvolanie neumerne zvyšuje skutočnost, ze skončime CR, klieštovym pôrodom, velkym poranenim...atd..

o vyvolani zo zdrav. dovodov nebudem polemizovat..o tom druhom si myslim svoje- sama som to pri prvom dietatku zažila a až tie dalšie dva pôrody- nevyvolane, prirodzene, mi ukazali,ake to môže byt- ine..

katkalubkova
4. feb 2013

neviem ako to vyzeralo u mna v bruchu ked ma prijali, ale mam pocit, ze cim viac tam toho do mna dali, tym to bolo horsie, aj tak to nebolo nic platne, naozaj nic, i ked verim, ze to kazdy robil s dobrym umyslom a mozno to bolo aj dobre, ze mi to nezaberalo, lebo ako som uz vyssie pisala, keby som bola rodila klasicky, tak asi taka mensia pohroma.... osobne som neni za vyvolavanie porodov, niekedy zeny prenasali aj 2 tyzdne a deti boli zdrave. Sekcia je sice zaberak, ale myslim si ( i ked je zena prisposobena rodit klasicky a stvorena na to, aby rodila klasicky ), ze riziko a komplikacie su urcite mensie, aj to mimi si prejde svoju cestu kym nam pride na svet a takto ho vyberu cele. Ale je to iba moj nazor a skusenost, ktoru verim, ze ine zeny nebudu mat.

katkapapacova
4. feb 2013

ahojte opisujete porod s vyvolavackou, tak veru som si uzila svoje, u mna vsak bolo to ze som prenasala, mala bola velka-znie to smiesne ale mala 4300 a 55cm, cela bola v bruskú pokrutena,kedze som nemala injekcie na riedenie krvi a moja hematologicka nerobila, nemala nikde napisane kto ju zastupuje, tak 27ho decembra 2011 ma rano prijali s tym ze uvidia co povie primar ked vecer dojde do sluzby, primar na mna kukol, pozrel ma a hned mi urobil hamiltona snad to uz nikdy nezazijem, skrabala som po socikovej koze hviezdicky mala ako tom ked ho jerry trepne po gebuli, no ale prezila som, poslali ma na izbu s tym ze okolo 23,00mam dojst na monitor,nocnu mala sestricka ktorej som sa zapacila a tak sa rozhodla ze si musime pokecat,tak chodila do mojej izby jak na klavir,sla som na monitor, ten ukazal kontrakcie, ja som to citila tak slabunko len ako take brnenie bruska,dali mi tabletku do posvy na otovrenie a poslali spatky do izby s tym ze mam dojst o jednej, reku super aspon s konecne trosku zdriemnem, sestricka sa pytala ze ako, reku zacinaju kontrakcie, no stalo sa co som necakala, oznamila mi ze ma bude chodit pocuvat castejsie, no a aj tak bolo kazdych 15minut bola v ibe, zasvietila mi,namazala brucho, popocuvala, zmeraala interval kontrakcii a sla prec, poviem vam nic ale totalne nic som nespala, o jednej som sla na monitor tam mi oznamili ze si mam ist po veci,dali mi klystir, behala som po chodbe, vzdycharen plna, ponukli mi separe miestnost, so sprchou, kreslom pre manzela, loptou, rebrinami,postelou pre mna, reku 20ecka hore dole vzala som to.o pol 4tej v noci dorazil manzel, som nesmierne rada ze tam bol, totiz to ja znicena, hladna,unavena, ubolena,som zaspavala medzi kontrakciami, nedokazala som sama vliezt do sprchy a ani z nej vyjst, nastastie nespal len ma obskakoval, okolo 8smej rano 28.ho som sa pytala ze ako to vzera ze uz to chcem mat za sebou, predsalen prve kontrakcie mi zacali o 22,00 a bolo 8,00 a este nic, no zhodnotili to tak ze mi musia dat nejaku injekciu a aj infuziu oxitocinu ze vraj pre urchlenie, no ano urychlilo, ale akurat kontrakcie, boli takmer bez prestavky, velmi boleli, v zivote som nemslela ze budem plakat ci pistat ako nejaka hysterka, ale v tej chvili kaslala som na hanbu na vsetko,plakala som jak mala, nedalo sa inak, pred desiatou ma pozreli lebo mala sa tlacila a oni ze nesmiem tlacit, reku ja netlacim ona ide sama, sestricka kukla a ze rychlo skocte dolu, zoberte si kabelku-infuzku a prejdeme na salu a sup hore na stol-reku srandistka jedna, netusim ako som to zvladla, ale dsla som tam aj supla na stol, este nezabudla poznamenat ci som si odbehla na kavu ze mam hnede usta-boli uplne popraskane a krvave kedze som bola bez vody,reku jasne a po schodoch som sla do bufetu 😠 o 10,10som porodila aj to potom co mi druha doktorka zatlacila na brucho, modlim sa a dufam ze tento porod nebude vyvolavany, bo toto znova asi nezvladnem

katuska54
4. feb 2013

4D dopadlo tak,ze za dva tyzdne ideme znova. mala si stale zakryvala hlavicku a nechcela sa nam ukazat 🙂 takze sme videli iba nohy,ruky a usko 😀

delica
4. feb 2013

@katkapapacova boze, ked citam tieto pribehy, tak sa pomaly budem tesit na moj cisarsky :-/

delica
4. feb 2013

@katuska54 ale nie :D to aj nas maly, rucicky vpäsť a pred tvár 🙂)
a čo tatino? hrdý bol, čo? 😀

katuska54
4. feb 2013

@danielle no my sme ho v obchode skusali a dobre sa snim manipuluje. aj sa mi pacila vanicka,ze sa dala zlozit...no ale neviem,neviem...uvidime kolko bude stat,ked pojdeme kupovat kocik

katuska54
4. feb 2013

@delica jeeej ten bol uplne statstny,ze ju videl 😀 cumel na tu plazmu ako keby bol v kine 😀

katuska54
4. feb 2013

@willy_wonka tak my mame rovnaky problem..aby sa zmestil do maleho petrzalskeho vytahu 😀 v ktorej casti petrzalky byvas?

willy_wonka
4. feb 2013

@katuska54 :D skvele, aspon nie som sama:D byvam na konci, pri mive...a ty?🙂

katuska54
4. feb 2013

@willy_wonka ja pri terne. takze niesme moc daleko od seba 🙂 ale byvala som pri drazdiaku.