Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@danielle urcite je fajn, ze si zasla k doktorke, snad ti to rychlo prejde 🙂 a nemusis sa bat, babo to zvladne, ja som v predchadzajucom tehu mala zapal pluc, v 30tt, bola som dokonca par dni v nemocke, lebo z toho vsetci robili paniku, brala som ATB a babatku to nijak neuskodilo... tiez som sa najprv par dni samoliecila a takto to dopadlo, takze zajst k doktorke bolo super riesenie 🙂 drz sa
@danielle Ja som kaslala dva cele tyzdne teraz som konecne vyse tyzdna zdrava, bol to dost des, najviac si to odniesol mocovy mechur, ten tlak babatka v kombinacii s kaslanim je hruza Ale uz sa to lepsi postupne, ale aj tak chodim na wecko kazdu chvilu Mne pomahal zazvorovy caj s citronom a medom, cibulovy caj a naparovanie, vysoke davky vitaminu C a aj B, mame aj horske slnko, to pomahalo uvolnit dutiny. Inak fakt oddych, ja som sa prvy raz za zivot hadam nechala vypisat, proste to uz dalej neslo. Ja som kaslala ten hlupy drazdivy kasel celucku noc a aj cez den, chudak maly ho to muselo poriadne ponatriasat, ale vyzera, ze je v poriadku.
@danielle ja som bola tiez v prvom tehu. chora, desne!!! Tiez som mala antibiotika a v pohode, len som nevybrala cele, tak sa mi to trosku vratilo, hlavne dobrat liecbu... to je rozumna vec. A roztopene maslo, dat na kapesnik - vreckovku a to polozit teplucke na hrudnik, si neskusala, to pomaha, tak ulavi. Normalne roztop maslo, ponor kapesnik, hlavne sa nepopal a take horuce ( znesitelne horuce ), skus dat na hrudnik na priedusky a sup do postele, to tak aj pred spanim. Ten cibulovy je dobry!!! co Ti radila, alebo horuce mlieko s medom, toho som ja vypila na hektolitre....pri prvom. Myslim, si, ze kasel miminku neublizi, len Teba bude chuda boliet cele brucho aj hrudnik! Hlavne, ze si bola u obvodnej!
no, zapal pluc je vazny aj mimo tehu a nie este v tehu, som rada, ze to dobre dopadlo 🙂 dufam, ze to u mna nebude az take vazne, uvidim v piatok, ked budem mat vysledky... a dakujem za odpoved, trochu si ma ukludnila. 🙂
@zaira13 ja mam prve tehu a citim pohyby posledne dva tyzdne..najskor malicko a teraz kopeme aj rano..aj poobede..ked.som v klude to cotom viac..ked pobehujem v robote ani moc nie..v noci spime asi obaja :- a stucha do mna aj rukou aj nozickami..raz to citim vyssie inokedy nizsie 🙂 neboj nic.. Je im dobre v bruskach 🙂
@anjelicek26
@katkalubkova
baby dakuejm za rady, vyskusam aj taketo prirodne veci 🙂 a o tom mechure ani nehovorim... pri silnom kasli som si dnes uz 3. krat menila nohavice... bolo to riadne cvrknutie... 😀 az sa hambim, ale tak v tehu je to normalne... 🙂
@danielle - hanba-nehanba, ja som tie dni behala s vlozkou, co uz 😝 Pri kasli proste ziadna sanca 😖 Teraz je to uz uplne ok, len chodim raz do hodiny cikat, ale to uz bude asi aj babom, ako tlaci dolu.
@danielle ja mam cez tehu, ako tak pokoj, ale po prvej sekcii mi normalne uslo, ked mi bolo treba na zachod nesla som hned, tak mi uslo... uvidim ako to bude po druhej, ak by mi ju opat robili, ale myslim, ze o par rokov sa operacii pred zrasty nevyhnem
@katkalubkova tu sekciu ti teda nezavidim... ja som prve rodila normalne, bola to veľka bolesť, ale bola som pomerne rychlo fit. ale tiez mi teraz hrozi sekcia, kedze mam placentu vzadu a nizko. ale este je sanca, ze sa placenta vytiahne hore, tak dufam... ako dlho si sa zotavovala? myslim ta jazva, kedy si uz mohla robit vsetko?
@danielle stodal homeop.sirup proti kaslu........
jaj dievcence, uz som objednana u neurologicky, aby navrhla akou formou sa bude viest moj porod. :-/ tak sa dozviem buduci stvrtok.
Idem zubovi na tu prehliadku a aj hygienu zajtra, mam si dat poznacit nieco do tehotenskej knizky, ci si mam pytat zvlast papier.
@danielle ale vies co... uplne v pohode, nebolo to take strasne. Kriticke su 2-3dni, ale potom sa to da. Ked som prisla som prisla po 5tich dnoch domov z nemocnice, svokra mi maleho pomohla okupat, po prichode z nemocnice som mala navarene, ona mi navarila. Ale od dalsieho dna sme fungovali uplne sami, v pohode. Manzel mal dovolenku aj OCRku k nam, dali mu papier, ale som bola pomerne rychlo fit. Nie je to take strasne ako sa to vravi. Prvy den sekcie je kruty a potom dva az tri dni su tazsie,ale potom v pohode, uvidis ak by si mala sekciu, tak doma je to uz o inom. Naozaj, ziadny strasiak! 😎
@delica k tej zubarke, mne dala zvlast papier, lebo nevedela kam mi ma dat v tehu knizke peciatku🙂 papier nosim pripnuty ku knizke,spolu s x dalsimi🙂
@willy_wonka diky, lebo ani ja som tam nenasla nijaku kolonku, ale v poslednej dobe som nejaka nepozorna 🙂 takze ci nahodou to tam niekde nie je.
@delica do tehotenskej knizky 🙂, aspon ja si to tak davam!
@danielle presvec sa a daj si tu cibulu ale s medom -ja som si pokrajala na drobno kusok cibule (bud jednu malu alebo polku vacsej) a dala lyzicku medu-zakryla a pockala, pokym pusti stavu. bolo to -no dalo sa to zjest. hned sa mi ulavilo, v noci som nekaslala a nadcha s kaslom presla velmi rychlo.
baby, dakujem za vsetky rady, hadam sa ten kasel ukludni... budem skusat vsetko... 😀
@delica ja mam peciatku od zubarky v poznamkach
@katkalubkova a mozem sa spytat ako to je po cisarskom s wc, to si normalne zvladla ist, alebo ako to funguje?
baby otazocka mate niektora problemy s tlakom?myslim vysoky tlak, nie bezne len teraz v tehu
@katkapapacova Ja mávam práveže nízky, u doktora nikdy, ale často sa mi točí hlava, mám tmu pred očami.. A jediné, čo mi na to zatiaľ pomohlo je káva, avšak tú sa snažím obmedzovať..
@janka_k no hned po cis. reze na wc nejdes, az na buduci den, ja som mala sekciu v pondelok rano a v utorok rano som bola prvy krat, menila sa tam sestricka, rano za lepsiu, tak ta ma posadila na misu a v pohode som sa vymocila. Pred sekciou Vas kocky zacievkuju a na druhy den to vyberu, nie je to bolestive, nebojte nic, ked to davaju, treba sa len uvolnit a ked to vyberaju trosku to stipne! Nic strasne 😎
@wudz ja mam vysoky teda hlavne u doktora, doma sa kontrolujem a meriam tlak a jev norme, zatial som bez liecby iba na magnezku, tak ked mas nizky tiez to nie je bohvieco ale lepsie jak vysoky
@katkapapacova aj ja nizsi, ale teraz v tomto tehotenstve je to lepsie, pri prvom kolaps na internom, tlak 60 na 50 a tep srdca 145, katastrofen, ale teraz je to lepsie 😀
@katkalubkova ja sa bojim ja som o prve dieta prisla v 7mes tehu koli tlaku, pri malej som mala v norme vobec nic uplne v poho a teraz zasa skace, zeby bol chlapec?zajtra sa azda dozviem

@katuska54 este nie, nevieme sa dohodnut