icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

katuska54
14. feb 2013

@delica a to preco? mas nejaky problem?

delica
14. feb 2013

@katuska54 mam poskodene dve platniciky a jednu nemam, ta sa mi vyliala do chrbta a zmenila sa mi na take kostne vyrastky....no a to mi tlaci na nervy, jednak to sposobuje take bolesti, ze si chces nechat urezat vsetko od pasa dolu, ale mohla som aj ochrnut a jedna mi tlaci na nervy, co su pri mocovom mechure :(.
No a este mam aj migreny, ale to mam ako nasledok urazu.

No nez som nebola tehotna, tak neurolog povedal, ze ked otehotniem bude hrozne trpiet, lebo ved lieky nemozem brat ani nic ale zatial sa pekne drzim.

katuska54
14. feb 2013

@delica to mi je luto ☹ len sa pekne drz a oddychuj...a nechodis na nejake masaze,alebo necvicis?

delica
14. feb 2013

@katuska54 normalne cvicim, len teraz zas mam tu placentu nizko, tak sa nesmiem natahovat na brucho :( no a ked som cvicila aj pilatesa, tak tam sa namaha brucho :(. muz ma masiruje, on uz je nauceny, co ma kde stlacat.

misza1
14. feb 2013

@katuska54 aji ja jsem menila pred 2 tydny, kartu si vybavili mezi sebou, protoze to je manzelsky par a ja jsem sla od doktora k doktorce, ordinace maji kazdy z jedne strany budovy.
pokud nejsi spokojena, urco bez, zbytecne si delas stres a to neni dobre. ja jsem nemela dobry pocit z toho ze jdu menit v polovine tehu, ale nic to neni.

zuzu3743
14. feb 2013

@katuska54 ked maš vyhladnuteho doktora tak sa ho opytaj či ťa zoberie aj ked si už v polke tehu. Vieš niektory doktory už nechcu brať lebo ten prvy za to zoberie koruny a ten druhy s toho nič nema (no dnes každy pozera na prachy ☹ ) tak len pre istotu ťa upozornujem aby si si zistila u toho čo chceš knemu isť či ta zoberie Ja som tiež prestupovala od jedneho teraz ale tomu prvemu som nepovedala že som tehu bolo to na začiatku tehotenstva a sestrička mi za poplatok okopirovala listy z karty a tie som odniesla terajšiemu

zuzkad85
14. feb 2013

@azalka22 tak to máš potom šťastie, keď si to tak dobre zvládla, super 🙂 a mohla si si dať aj citrón? Mne sestrička oznámila, že ho nemám nosiť, lebo vraj to skresľuje výsledky, a preto ho nepovoľujú. Tak verím, že to 27.2. dobre zvládnem.

willy_wonka
14. feb 2013

Ahojte, tak dnesna poradna je za mnou vysledok: stav krcka sa nezlepsil(lekar povedal, ze sa ani nezlepsi), ale dolezite je, ze sa nezhorsil,co ma teda tesi🙂 v utorok rano klusam na glukozovy test,mozem pit tak sa nebojim,tie dve hodky na lacno vydrzim, aj tak po rane nezvyknem hned jest🙂)

wudz
14. feb 2013

@misza1 Ešte ma rok čaká, ale mám to vybavené tak, že prídem len na skúšky, takže to už bude ok 🙂 Našťastie nám semester končí na konci apríla, lebo si neviem predstaviť, ako by som potom neskôr, keď už budem ako slonie mláďa, mala sedieť 10 hodín v škole 😀

misza1
14. feb 2013

@wudz dala jsi si individualni studijni plan? to je super ze ti to povolili🙂
ja uz ted si pripadam jako slune, bojim se co to bude pred porodem, to se asi budu koulet:D

wudz
14. feb 2013

@misza1 No aj teraz mi to už schválili, len nechcem moc vymeškávať, lebo neviem, ako by som potom porobila skúšky.. Tak chodím, koľko môžem.. Mne brucho vykuklo len v posledných dvoch týždňoch, odvtedy sa cítim taká ťarbavá.. Zakázali mi spať na bruchu, tak neviem spať vôbec, nech sa akokoľvek otočím a podložím, na supermana je proste najlepší spánok 🙂 Som zvedavá, koľko pôjde váha hore, zatiaľ je to okolo 4-5 kíl, no keď mám vyjsť na 6tku peši, čo som doteraz chodila stále, fučím ako lokomotíva =) Takže už občas leňoším a vozím sa výťahom 😀

azalka22
14. feb 2013

@zuzkad85 vies co, ani som sa nepytala. v tom behu som na citron uplne zabudla.
baby, nestresujte, ved o nic nejde. od hladu neumriete, ak by vam bolo nevolno, pite vela cistej vody-to zriedi zaludok a pamatajte, hlad je len prezleceny smad. 😀

kavaapalma
14. feb 2013

@delica tak teda to zvladas bravurne... sanka dolu sefe...
ja mm zneuzivam hlavne na masaz chodidiel,to je žúžo 😀 😀 😀 a najlepsie ked kuka nejaky hokejovy zapas v telke a vtedy pozabudne na cas,tak mi masiruje aj 20min. jednu a ked povie,ze mna uz bolia ruky a ja,ved este druhu,tak no dobre... 😅 😅 😅

nikelca
14. feb 2013

@wudz ty už študuješ na vysokej? Ja mam individualny plan ale ako 4 na strednej a v maji ma ešte čaka dogúľať sa na maturity :D

delica
14. feb 2013

@kavaapalma no co si navyberam, som rada, ze sa hybem 🙂.
@nikelca
@wudz
kocky, studentky, no klobuk dole, este aj sa doma ucit a zvladat skolu 😉

janka_k
14. feb 2013

@katuska54 nemusis tam sa ist odhlasit. ja som to spravila ze isla som sa prihlasit k novemu, oni ti daju papier (alebo si to oni vypytaju) od toho predtym. najprv sa musis ist prihlasit a potom sa chodi iba pre kartu, alebo postou, alebo mozno oni si to sami vypytaju, ked su na tom istom poschodi

delica
14. feb 2013

@janka_k
@katuska54
nie je to tak, ze kartu si musi vypytat novy lekar? tusim ze pacientom sa karta do ruk nedava,,,,takto to riesili u mojej doktorky, ze rovno poslali kartu.
ale zasa iny kraj, iny mrav 🙂

janka_k
14. feb 2013

@delica
@katuska54
ano je to tak, ze najprv sa musis u noveho prihlasit. a dostanes ziadanku na kartu alebo poslu postou. ja som si pre nu isla osobne a dali mi ju. ale mozno niekde nedavaju, ako ty pises. ale predpokladam ze vramci jednej chodby to bude bezproblemove 🙂

delica
14. feb 2013

@katuska54 este k tym detskym veciam: to je tam slovenka ako obchodik pri tescu alebo predavaju slovenkovske vyrobky priamo v tescu?

kavaapalma
14. feb 2013

zienky ja uz zufala z tych kocikov ☹ ... potrebujem normalny kocik s vacsou vanickou,nech vojde do kufra,ma tie kolesa co nie su nafukovacie a cena maximum do 300eur... prosim radte...

azalka22
14. feb 2013

dievcata, babatko mame citit neustale? alebo mozu byt aj dni, kedy pomenej, ci vobec?
ja myslim, ze ked sa tak dako natoci chrbtom von, ze si kope do criev a to asi moc nie je citit, nie?

typa
14. feb 2013

@azalka22 urcite ho nebudes citit neustale- babatko moze denne spat aj 20 hodin a ked je otoceny dnu,tak kludne ho nemusis citit. Ja som bola spociatku nervozna,ale ono sa ozve ked chce 🙂

azalka22
14. feb 2013

@typa dakujem za odpoved, pustila som mu beethovena a troska koplo. tak ma to utesilo.
clovek dakedy neviem, nedavno kopalo o 106 a vcera, dnes tak pomenej... 🤐

delica
14. feb 2013

@azalka22 mne povedala doktorka, ze 15 pohybov za 3 hodiny, ze niekedy nemusim citit nic a niekedy sa tam myka v kuse pocas tych troch hodin, lebo tiez spi, ale hybka sa jemne aj v spanku.No nikdy som si to nepocitala.
Najviac si vsimam, ze ked idem spat alebo vstavam, ked som este v klude, pocas prace, neviem, nic moc, ak sa prave neotaca.
Takze ked kope len pomenej, je to v pohode, horsie, ak by si prestala citit uplne, vtedy ho treba aj prebudit, ze potrases bruskom , zakasles.

typa
14. feb 2013

@azalka22 ved v ktorom si tt? Ja som ho pomenej citila do toho 22 a teraz uz ma celkom pravidelny rezim. Zvacsa viem,kedy zacne kopat. Ale kazde babo je ine. Moja sestra skoro vobec nekopala,ja som vraj kopala tak silno,ze mamke az zuby drkotali a brat po mne kopal tak malicko,ze mama bola nesvoja,co sa deje. Mozno mas len babo pohodaka 😉

maria200981
15. feb 2013

@nikelca
neboj zvladnes, ja som sa na matury dogulala uz aj s drobcom...a ten drobec ma uz teraz 7 rokov.... popri materskej nasledovala externa vysoka skola, vodicak...a hned po vyske som stihla dcerku ucit aj v skolke....všetko ide ked sa musi🙂

katkalubkova
15. feb 2013

@kavaapalma skus si pozriet nieco od firmy "bambino " tam je vacsi kocik, kolieska aj nie nafukovacie, ale tie ceny... neviem, my sme kupovali synovi pred 5 rokmi, ale inou formou tak sme sa zmestili do ceny v pohode.

katkalubkova
15. feb 2013

@kavaapalma skus si dat www.bambino.cz kukla som tam, mas, tam kocik okolo 7500 cz cca aj s autosedackou + nanoznik,

misza1
15. feb 2013

@wudz to ja mam pocit ze me se kazdym dnem bricho zvetsuje, ale je mozne ze si to jen namlouvam🙂
to ja spat na brise nemuzu uz od zacatku, strasne me bolely prsa, tak jsem to nevydrzela a ted uz mi to je nepohodlne kvuli briska...
v praci jsem si vybavila vyjimku na vozeni nakladnim vytahem🙂 kancl mam v 5 poschodi a minimalne 1x za hodinu beham hore dole, tak se ted hore vozim spolu s materialem🙂

misza1
15. feb 2013

@azalka22
@delica
@typa po vcerejsku si rikam ze radsi at kope do strev nez jak kopal, vetsinou si vybere mocovy mechyr, to uz jsem si zvykla, ale vcera se trefoval tak, ze jsem cekala ze mi spodem vyleze nozicka :D meli jsme meeting s nejvyssim z nejvyssich cele korporace a me se nedalo sedet, tak jsem musela rict ze me boli zada, ze se potrebuju postavit:D