icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

katkalubkova
13. feb 2013

@katuska54 tak to je fajn 🙂

anjelicek26
13. feb 2013

@katuska54 - u nas sa to vola baby snuggle, baby wrap, na slovensku tusim ulitka, videla som to volakde predavat, pohladam.

delica
13. feb 2013

@katuska54
pozri sem http://www.ulitka.sk/
ta pani ulitkarka ma aj tuto nejake fotoblogy, ja som sa s tym stretla tu na koniku
aj na youtube som nasla take, ako zabalit akoby do ulitky miminko, v podstate pouzili nieco ako velku osusku.

@anjelicek26
pouzivala si to pri tvojich, ked boli miminka?

anjelicek26
13. feb 2013

@delica - Max v tom bol prve dni, ked som ho davala spinkat 🙂 V anglicku tak teplo nebolo 🙂

janka_k
13. feb 2013

@delica @katuska54 @anjelicek26 je to u nas aj pod nazvom RED CASTLE zavinovacka, podla skusenosti mojej sestry vrelo odporucam. ona to pouzivala prve styri mesiace, aj ked tak napolovicu, hlavne tie ruky aby boli pri tele, obidve deti jej tak tie mesiace spali celu noc, nebudili sa na vlastne pohyby

janka_k
13. feb 2013

@delica @katuska54 ta ulitka je strasne draha podla mna, tu red castle zavinovacku, ta sa da tak za 16 zohnat a maju ju vo viacerych shopoch, je to tiez take zavinovanie tych ruk
http://www.maderna.sk/katalog/product/4508/

delica
13. feb 2013

@janka_k diky za tip; som videla aj take video, kde bolo to babatko zabalili normalne do takej ako velkej osusky.

wudz
13. feb 2013

Ahojte, chcem sa opýtať - čo robíte proti bolesti krížov? Hlavne tie, čo máte sedavé zamestnanie. Ja ešte chodím do školy a už keď mám sedieť hodinu vkuse, je to des, cvičím normálne tehotenské cviky, ale tie sú skôr na bedrá, na brucho a na dýchanie, ale nič na kríže. Viete mi poradiť niečo, čo mi ich uvoľní?

jankastubka
14. feb 2013

Ja mam sedave zamestnanie ale nastastie ma krize nebolia. V minulosti ma casto bolievala hlava a vraj na to vplyv aj ako sedim v praci. Notebook som si dala na krabicu, aby bola obrazovka vo vyske oci, kupila som si externu klavesnicu, a teraz som aj v novej kancelarii, kde mam ovela vacsi stol. A uz ma hlava nebolieva. Myslim, ze aj to pomaha. A inak chodim raz za cas plavat.

misza1
14. feb 2013

@wudz ja se snazim casto prochazet, ale to se ti asi neda, co?🙂 jinak chodim plavat a raz za tyden na tehu cviceni.

wudz
14. feb 2013

@misza1 No ja sa idem prejsť vždy,keď to vydá, aj keď máme len 5minútovú pauzu, ale pri blokovkách je to des.. A nebojíš sa chodiť na plaváreň? Mne to doktor neodporúčal, že tam môžem chytiť infekciu, lebo teraz som na to náchylnejšia a doplatí na to bábo.. Povedal mi, že mám chodiť len v ten deň, keď menia vodu 🙂

misza1
14. feb 2013

@wudz nezavidim ti to, kdyz si vzpomenu jak me bolival zaden na prednaskach nebo i vikach.. ted bych to neobsedela. ale pocuj, existuje takova podlozka, ma to stejnou funkci jako fitlopta, ale je to jen sedak, to by jsi si mozna mohla nosit.
vedouci plavarne je muj znamy, tak tam chodim jen kdyz je vymenena voda, taky se bojim nejake infekce. ale zas chloru ci ceho tam je dost, minule me tak stipaly oci ze jsem myslela ze se mi vypali🙂 pritom se nepotapim.

wudz
14. feb 2013

@misza1 nad tou podložkou porozmýšľam, bude to sranda, lebo v triede sme len traja, takže veľmi nezaniknem.. ale za pohodlie to stojí 🙂 doteraz som si aspoň inde (nie v škole), keď som dlhšie sedela, dávala vankúšiky za kríže, to bola úľava 🙂 A dajaké cviky na kríže mi nevieš poradiť?

misza1
14. feb 2013

@wudz na cviceni protahujeme krize v poloze brouk/zaba, nevim jak to nazvat, ale kleknes si, das od sebe kolena, sednes na paty a lehnes si na ruce, to tak uvolni, a da se pri tom i ze si jednou rukou budes masirovat krize, nebo partner. dalsi macaci chrbat a to obracene, kdyz das bricho dole 🙂 a jeste kleknout na 4 a krouzit panvi,-toto pry pomaha i pri zacpe a jak rika nase porodni asistentka, musi se krouzit po smeru hodinovach rucicek:D sranda jake je slozite se soustredit do jake strany se to ma krouzit :D a dychat se ma u toho nadech nosem a vydech pusou, ja obcas podvadim, protoze se mi z toho akorad mota v hlave🙂
kocky co rodily ti asi vice poradi, bo toto by mely byt cviky, ktere pomahaji i pri kontrakcich

wudz
14. feb 2013

@misza1 Vďaka 🙂 Je to niečo podobné, ako mám aj na cd, podľa ktorého cvičím, tak budem asi cvičiť intenzívnejšie a veriť, že to prestane.. A prinajhoršom budem na hodinách stáť 😀

misza1
14. feb 2013

@wudz nebo se prochazet jako v Marecku podejte mi pero:D do kdy jeste budes chodit do skoly? letos koncis?

janka_k
14. feb 2013

@wudz mna uz tiez boli chrbat v krizovej oblasti, odkedy to zacalo cvicim a chrbat rozne cviky, treba cvicit kazdy den

katuska54
14. feb 2013

@delica v petrzalke 🙂

katuska54
14. feb 2013

@wudz aj mna uz bolia krize a niekedy ma tam tak strasne pichne,ze si mylsim,ze uz sa nepohnem ☹ ja mam dc cvicenie pre tehotne,tak niekedy cvicim.

katuska54
14. feb 2013

Mam asi blbu otazku,ale mozem vymenit gynekologa uz ked chodim k nemu na pordne? bola som v utorok na poradni a neskutocne ma na.ral 😠 povedal mi,ze "asi " som pocul ozvy..tak som nanho zvysila hlas a opytala sa ho ci ich pocul..a jeho odpved bola,ved brusko Vam narastlo tak asi hej 😠 😠 😠 😠 😠

romikiki
14. feb 2013

@katuska54 to nemyslis vazne???? to je hrozne! debil! jasne, ze mozes, ja som menila v 12tt. nevahaj, odlahne ti, ked budes mat doveru v doktorovi, pre mna to bol tazky krok (po tolkych rokoch a hned potom ako som si tam zaplatila nevratny tehotenstky poplatok 200eur/rok...), ale stalo to za to. teraz chodim spokojna k doktorovi aj od neho

katuska54
14. feb 2013

@romikiki a musim mu to oznamit? nerada by som tam isla este raz...

romikiki
14. feb 2013

@katuska54 nooo...to ano, lebo on ta musi odhlasit alebo nieco take a poslat tvoju kartu novemu dokimu. tam kde som chodila ja bola normalne recepcia, takze ja som zavolala, povedala, ze z osobnych dovodom musim zmenit lekara, oni si vypytali listok od noveho lekara - tak som volala aj tam, ti mi dali taky papier, ze ma preberaju a ze chcu moju kartu. to som doniesla k staremu, a oni na zaklade toho poslali kartu novemu do 7 dni. nikto nic neriesil, nikto sa nic nepytal. mas na to pravo. ja som to len po telefone so sestrickami vybavovala, doktor s tym nic nemal. a s papierikom som tam poslala muza, aby som tam nemusela ist ja 🙂)) takze prvy krok - najdi si noveho dokiho a popros ho, nech ti daju tu ziadanku o kartu. znie to mozno zlozito, ale nie je to take zlozite, a stoji to za to.

katuska54
14. feb 2013

@romikiki ja by som chcela ist k jednej pani dr. ktora nam robila 4D. ked som videla jej ordinaciu skoro som padla na zadok..tak pekne vybavena a dr. mala super pristup k nam..a nie ako tento debil 😠 a su na rovnakom poschodi na nasom zdravotnom,takze mozno si kartu vyzdvihne nova dr. len sa tam musim ist opytat,ci ma zoberie..este a dovolenku,tak hned v pondelok tam nabehnem 🙂

azalka22
14. feb 2013

no dievcata, mam za sebou ten oGTT test - sladka voda sa da, je to akoby clovek vypil polevu na kolac. moc bol OK, vysledy budu zajtra. tak snad OK.

katuska54
14. feb 2013

@azalka22 ja idem nato dalsi mesiac...ako si vydrzala nlacno tam sediet? ja sa bojim,ze to nevydrzim 😒

azalka22
14. feb 2013

@katuska54 sranda bola, mala som hororove sny, ze som zaspala rano atd atd.
ale rano som bola dost hladna, vypila som len salku teplej vody }to vzdy kvoli peristaltike/, utekala som tam, pichla mi do prsta, vypila som ten cukor / je to normalny cukor v pohariku vody, dokopy asi 2dl;
vypytala som sa domov-v tej cakarni cakat teda sa mi nechcelo, boli tam aj trocha chori ludia /tiez neviem, preco lezu na taketo kontroly, ked su chori/, netreba sa velmi hybat, ze aby to neskreslilo vysledky, tak som len lezala na posteli a pila cistu vodu -to mozes.
po hodine som tam isla s mocom, opat zobrala krv a to iste este o dalsiu hodinu. cize 3x dobla do prsta a 2x som priniesla moc

inak, ked sa napijes tej sladkej vody, tak prestanes byt hladna, mna az teraz chyta hlad 😝
prvu hodinu mi bolo na spanie /ako po nedelnom obede-z toho mnozstva cukru- ale ako pijes vodu, tak ti to postupne prechadza

jesika26
14. feb 2013

@katuska54 no mna to čaká 4.2 a už teraz mám ten istý problém ako ty, že ako tam vydržím o hlade, kedže mne býva zle, ked som hladná 😒

delica
14. feb 2013

@wudz no ja mam problemy s krizami a normalne som musela cvicit, len teraz mam zakazane cvicit, lebo vacsinou ked posilnujes chrbat, tak aj brusne svaly a tie teraz by mali byt v klude..
No ale aspon pasivne namaham chrbat, manzel ma masiruje, poriadne mi pouvolnuje svaly a ked sa mi robi nejaky spazmus, tak si to natieram a nahrievam.

delica
14. feb 2013

No dnes som bola u neurologa, kočky, tak dal mi odporucanie na pôrod sekciou :((( Ja som to tak predpokladala, ale aj tak mi je to luto...