Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@wudz no este mame christiana v zozname...ale tiez nie je rozhodnute 100%
@anjelicek26 no s tou vyslovnostou, to je sranda niekedy, hlavne pri tych mojich litovcoch, to je same žšč v menach, zapadoeuropski kolegovia to komolia, že amen tma
@delica - ja som sa vydavala len pred dvoma rokmi a viem presne, co to znamena, neboj nic 😀 Som rada, ze uz mam nemecke meno, je to jednoduchsie 😀
@anjelicek26 no mne staci, ze som tatiana, som nikdy netusila ze sa to da vyslovit v tolkych formach a podobach, ako to zvladaju ti nasi z prace :D
inak uz namotavam muza, ze ked sa vratim do prace, nech sa dam niekam prelozit, on bude na materskej a male by sa naucilo rovno aspon trosku z jedneho dalsieho jazyka 🙂 toto je strasna vyhoda bilingualnych rodin, ze dostanu deti dalsi jazyk ako dar. Takto by sme sa trosicku k tomu priblizili, kedze sme obaja Slovaci, ale boli by sme mimo krajinu.
@delica - tak moji hovoria nemecky a anglicky, slovensky nie. A pocuvam si vycitiek dost na to 😖 Ale ja to nevidim ako prioritu 🤐 Zaklady maju, to uplne musi stacit. Ja som sa prihlasila od septembra na intenzivny kurz spanielciny, uz sa tesim, ze si to zasa oprasim 😅
@delica netušim popravde asik zle sa potom zhodnoti ked na nu naleju taku tekutinu čo im ukaže či to bola alebo nebola plodovka .Ale u nas ani po pôrode nemôžeme mať alwaysky lekari na rannej vizite pozeraju na vložku (neznašam to to je take poniženie žien ked ti medzi nohy kuka 10 ludi ☹ ) a dole ma to stale boli len som zistila že nemôžem dlho sedieť alebo chodiť tak sedim na määkych vankušoch a beriem tie tabletky + magnezium + navyše mam dve mrtve zuby a tie sa mi začali teraz krušiť takže chodim k zubarovi . A nboj mi meno ešte tiež nemame nevieme sa zhodnuť s manželom ani pri jednom sme sa nezhodli ale 5 min. pred pôrodom sme sa nejak dohodli stale 🙂)
@anjelicek26 no klobuk dole že to budeš zvladať pri troch deťoch myslim ten kurz a asik vaši ti to najviac vyčitaju čooo? viem si to predstaviť ked by sa chceli porozpravť s vnučatami tak im nerozumeju alebo sa mylim 😉
@zuzu3743 - oni rozumeju aj nemecky aj anglicky perfektne... takze ziaden problem v tomto nie je... aj ked kecou maju dost, ze rodna rec a bla bla bla.. vobec si neuvedomuju, ake tazke je udrziavat s detmi rec, co absolutne nepotrebuju, nevyuzivaju, kvoli dovolenke 1-2x do roka? Je to smiesne v podstate, budme realisti... nikdy tam zit nebudeme... a keby sme zili, tak sa po par mesiacoch naucia.
@anjelicek26
hlavne im je to asi neprirodzene. ja to vidim na nasej sesternici malom - oni su napoly svedi, maly vyrastal len vo svedsku a nepaci sa mu, ked nanho hovorime slovensky. Ale rozumie nam, betar maly 😀 .
Ja sa dam asi este na rustinu, aj tak sa kazdy cuduje, ze neviem po rusky :D
jaj zeny, jak som sa vytocila v praci este na konci dna? prestali mi chodit firemne maily do mobilu, tak ze nech mi to opravia, kedze v pondelok budem sediet na tej cukrovej vode, nech som v obraze. No a oni mi este do----li aj maily normalne v notebooku, sa ani do lotusov neviem prihlasit. A sme tam sedeli do 5 skoro s kolegom a potom, ze oni to nevedia spravit - externa firma. Mna asi porazi.
@anjelicek26 neviem... ja osobne by som ako mama, tiez ten rodny jazyk privitala, alebo si aspon myslim, ze by som chcela, aby ho vedeli! I ked take male deti maju dost asi 2 jazyky
@katkalubkova - ono väcsinou maju tento nazor maminy, co to aktivne zit nemusia... pretoze ono je to fakt tazke premahat samu seba, mne sa slovensky hovorit uz nechce, som tu vyse 7 rokov a proste mi to nechyba... deti hovoria plynule dvoma jazykmi, to je co povedat v tomto veku, slovenske deti to vediet nemusia a ich maminy davaju take hlasky, ze preco nevie.... ked ich dieta bude vediet plynule dalsie dve reci, mozeme sa porozpravat... vies ako to myslim, nie je to take jednoduche, hlavne ked to oni fakt ze nevyuzivaju a ani vyuzivat nebudu...
@anjelicek26 rozumiem!, ved vyssie v prispevku som napisala, ze take male deti maju dost 2 jazyky.
@katkalubkova ale zas pre male deti je to prirodzene, ak su v takom prostredi 🙂 a slovencina mi pre nich dojde neprirodzena, aj ked mama je Slovenka; ktovie co ich caka v buducnosti, mozno sa deti zalubia do Slovenska a naucia sa 🙂 len tak pre radost
@delica mobil mas blackberry,?🙂 jaj, normalne mi doslo luto, mojou pracou boli uzivatelske problemy, a reci typu toto mi nejde, nefunguje, skusal som to a nic, mi chybaju, niekedy sa dalo naozaj zasmiat na tom co ludia dokazu porobit🙂)
@willy_wonka iphone
jaj, ja len dufam, ze v pondelok to pojde......ak nie, tak proste 5 rokov archivovanych aj v mailoch je v zadku :((((((((((((, strasne sa bojim, ze mi s tym nieco porobia :(
@willy_wonka ty mi nerob chute s puncakmi...to su moje naj zakusky..to by som vedela jest od rana do vecera,od pondelka do nedele 🙂
dnes som bola s kamoskou v meste a dala som si 2X bryndzove halusky 🙂 nenazrana som.....
@delica ajeje🙂 to je (podla mojho nazoru) trest od zamestnavatela dat zamestnancom mobil iphone a blackberry🙂 pokial nie je tvoj sukromny🙂) ale tak snad vedia co robia, no moze sa stat kadeco...
@katuska54 aj ja zboznujem puncaky, najviac,to je taky.zakusok,och:) najradsej mam tie babkine.domace,ooooooo, na svadbe som mala stale pichnuty puncak v ustach. Ha,mamina dnes za mnou pride,len este isla nakupit,tak som ju zastihla v obchode a donese mi puncaky:D
@willy_wonka dobre napustene rumikom a vrch oliaty malinovou glazurou 😀 😝
@delica niee rum niee, len ta aroma🙂)) a ta malinova vec na vrchu a vsetko to okolo,ta chut...mmmmm, a to som si dnes chcela robit makove slize(ked sme tolko ten mak rozoberali) nakoniec som mala parky a ako dezert pockam na puncaky😉
@willy_wonka no tu vonicku rumovu som myslela...ja jak som bola nazurena po robote som od nervov kupila 5kg masa. Rozneho. Tak nieco z toho zajtra asi uvarim.
@delica svieckovu?:-P
@delica ja budem robit zajtra spagety,to zvladam a nemusim byt dlho v kuchyni🙂
@willy_wonka netusim este, ale asi to postavim do liatinoveho hrnca na 8 hodin a spravim rillettes pre celu familiu do poharcekov
joj, sama som, aj zajtra budem sama :( az do nedele
kamoske som chcela ist na vyzvedy o porodnici, maleho ma choreho,aj muza .....ani do prace si nic nebudem robit, tak sa aspon poriadne vyspim 😉
@willy_wonka no vids tak ziadny strach, kludne papkaj tak ako doteraz a neplas sa 😉
@kavaapalma my budeme mat jakuba alebo dominiku
Inak babulky som zvedava, na com akurat ficite, co sa tyka jedla? Ja sa prave pcham cerstvou celozrnnou vonavou zemlou s tvarohovou natierkou z pazitkou, toto by som dokazala jest hadam kazdy den 😅 😅
@slavka_a_maros no Tobi grcal ako o preteky takze my sme ich potrebovali hned a vela 😝 takze nejake by som urcite kupila
@bmmz Matyáš, definitívne 🙂
@willy_wonka Samko je krasne meno, keby sme uz jedneho v rodine nemali tak mozno by bol ten nas teraz
@wudz ja ked som bola v porodnici s Tobim, bol tam jeden chlapcek bez mena, nakoniec nejake asi po 4 doch dostal 🙂
@anjelicek26 ja som jedla vlasske orechy a banan

@willy_wonka Ja mám synovca Benjamína, a voláme ho Benji (s anglickou výslovnosťou), je to fajn 🙂