icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

anjelicek26
14. dec 2012

@hanka_april - neboj o par tyzdnov budes citit pohyby a budes kludnejsia 🙂 Ja ten doppler mam aj kvoli detom, nech pocuju srdiecko, momentalne si aspon mladsi este nevie vobec predstavit, ze tam vnutri je babo 🙂

azmuk
14. dec 2012

😀 ahojte dievcata, uz citite aj pohyby? 🙂 Nie je to este skoro? Ja som sice len v 13tt, ale nezda sa mi ze take male stvorenie by uz mohlo aj kopat 😲 Inak mate tusenie, tie co neviete, ze co to bude? Lebo ja odekdy som videla drobca, tak o nom hovorim v muzskom rode. Nejak mi to k nemu pasuje🙂

hanka_april
14. dec 2012

@azmuk ja teda necitim nic, uz vobec nie pohyby 😀 ja hovorim v muzskom,lebo by som asi chcela chlapca a tak trochu napriek, lebo muz si mysli, ze to bude dievca 🙂 tak aby bola sranda 😉
uz si bola na genetike?

jesika26
14. dec 2012

@anjelicek26 fúúha, tak to riadne, ale potom budete mat krásne bývanie. Ja ked si pomyslím len na kočík, postieľku, monitor dychu, tak už mám dosť a ked niečo našetríme, tak nám stále do toho niečo vyskočí, bud sa niečo pokazí na aute, alebo v domácnosti ☹
@hanka_april ja som aj rada, že sestra bude mať skor, aspon sa jej budem vypytovať a učiť čo a ako sa robí.. Ja idem 27.12 na triple testy, tak som zvedavá a hlavne sa aj bojím, tak ako pred každou poradňou či je všetko v poriadku 😒

strihalka
14. dec 2012

Nastavajici maminky vim by jsem nemela, ale presto. Mam plnou skrin a potrebujem se toho tak trochuzbavit. Nakuknete bazarik, na cene seurcite dohodneme!!!! Stale vyrazuji a stale doplňuji a nemam tokamuz davat ;(

azmuk
14. dec 2012

@hanka_april pred dvoma dnami som bola, meral nosove kosticky a NT, vsetko bolo OK. Male sa poskakovalo a krutilo sa. Sweet 🙂 ty ako?

hanka_april
14. dec 2012

@azmuk idem v utorok sa trasem 😅 vysledky krvi budes mat za kolko?

azmuk
14. dec 2012

@hanka_april netras sa! vsetko bude v najlepsom poriadku🙂 vysledky krvi mi oznamia o 4 tyzdne, ked pridem v 16tt opat na kontrolu. Minule ma vazili, uz mam o 3,8 kg viac 😀

jesika26
14. dec 2012

Kočky potrebujem jednu radu, možem si dať na obed vyprážaný encián?????

bibi24
14. dec 2012

@jesika26 mozes 😉

hanka_april
14. dec 2012

@jesika26 jasne, ja jem, pijem vsetko....okrem alkoholu.....a teda sushi nejem, resp. sa snazim vyhybat restikam, ked uz vojdem, bude to tazky boj! ☹ ☹
ale teda chute sa mi zmenili, ze uuuplne.....kuracinu v akejkolvek podobe neznesiem 😝 😝 😀 😀

azmuk
14. dec 2012

ja zas nemusím červené mäso. inak mi chutí všetko. kávu si dávam decaf. pre istotu

azmuk
14. dec 2012

@jesika26 ja som mala včera brutálnu chuť na bagetu. Dala som si s kozim mäkkým syrom. Dfm,že je york ok😉

azmuk
14. dec 2012

Baby; este jedna otázka. Jete nejaké speci vitamíny? ja len kyselinu listovu.

delica
14. dec 2012

@azmuk v prvom trimestri som brala femibion, to mi mudr. doporucila, teraz neberem nic

hanka_april
14. dec 2012

@azmuk brala som femibion 800 ten je do 12tt, inak mam od lekara lieky Duphaston 2xdenne a magnezium 3xdenne, lebo som mala zo zaciatku take bolesti po stranach brucha od rebier az dolu + po poslednych vysledkoch z krvi mi dal zelezo 1x denne.....myslim, ze ak bude teraz v 13t. vsetko ok, tak mi to vysadi....to magnezium a zelezo si dava, len tak ledabolo, duphaston beriem poctivo 🙄

misza1
14. dec 2012

@azmuk ja beru mamavit,3 mesice jsem prozvracela a ani ted nemuzu cokoli,tak nechci aby bublince neco chybelo.

malaterezka
14. dec 2012

ja som brala Femibion 800 a teraz beriem Mamavit nech malemu drobcovy nic nechyba 😀

azmuk
14. dec 2012

lebo som citala, ze ked zena ma vyvazenu stravu( co my asi mame, kedze mame co jest 😎 ), ze nemusi uzivat specialne vitaminy. lebo tym padom sa rodia velke deti, a potom vela zien ide na sekciu, lebo tych otesankov nemozu porodit 😀
Ci to nie je len propaganda farmaceutickych firiem, aby sme kupovali ich vitaminy pred porodom, pocas a atd...

hanka_april
14. dec 2012

@azmuk hej, ja tiez nebudem nic brat okrem toho, co mi prikaze doktor.....(aj ked na sekciu chcem ist dobrovolne 😀 )

anjelicek26
14. dec 2012

@jesika26 - no to je klasika, my nastastie mame nasetrene, ale boh vie, ci to vobec bude na to stacit 😕

@azmuk - ja este dojedam femibion a kupim si aj ten pre druhy trimester, stravujem sa desne, v praci este horsie, stiham maxximalne tri jedla denne, nic tym nepokazim. Aj ked neplanujem tabletku kazdy den, skor obden 🙂

@jesika26 - vyprazany asi ano 🙂 Inak zo syrmi opatrne.. ja nejem viac veci, proste bojko, ale tak par mesiacov ozeliem, nic mi neutecie, lepsie ako chytit toxoplazmozu, salmonelu ci listeriozu a porodit poskodene mimi, co vdaka mojim chutkam bude bojovat cely zivot 😖

@hanka_april - fiha dobrovolna sekcia 😕 By ma nenapadlo ani nahodou, preco?

azmuk
14. dec 2012

@hanka_april a to sa da? dobrovolna sekcia...som myslela, ze to je krajne riesenie. 😒 zo zdravotnych dovodov, a tak...

hanka_april
14. dec 2012

@azmuk teraz myslis, ako co sa tyka lekara, alebo co sa tyka zeny 😀 co sa tyka lekara, samozrejme zalezi na koho natrafis, ale myslim, ze takych 90% ti ju za prachy rado spravi, asi im viac vyhovuje, ked si ta objednaju, fiknu a hotovo, ako ked im mas volat ked ta to chyti a oni su zrovna na lyzovacke s rodinou 😀 samozrejme poznam aj jedneho sialeneho lekara, ktory ti radsej polahne na brucho tri sestry a vyrve to z teba, ako by spravil sekciu (hoci napriklad neda klistir a potom sa mamicka boji tlacit, lebo sa boji, ze jej ujde skor nieco ine - skusenost mojej kamaratky)
co sa tyka zien je to individualne, viem, ze by ma na tejto stranke vela za to upalilo, lebo ked to nie je "prirodzene" tak sa to nerata, ale viem, ze je vela zien, co jednoducho idu na to, lebo im to vyhovuje viac - tak ako aj mne....
moja sestra tak ide rodit uz druhe, moja svagrina tak mala obe a nijaku psychicku traumu som na nikom nevidela....hoci na mojej mame som ju aj po 30tich rokoch videla a po nedavnom kamoskinom porode zdraveho chlapca, ktory sa tak zvrtol, ze malinky ma mozgovu obrnu a je hluchy, som na 100% presvedcena, ze si zaplatim lekara....a mozu ma tu vsetci aj na kopytach rozniest, mam na haku 😉 ide mi o mna a moje dieta.....a ak sa ta niekto bude snazit presviedcat, ze to je horsie kvoli rekonvalescencii, kojeniu a pod. tak to su take dobre chujoviny, ze az....svagrina aj segra behali uz druhy den rano jak srny, rany im ani nevidno a svagrina koji malu este stale, uz ma vyse roka....

azmuk
14. dec 2012

@hanka_april No,asi budem musiet ist na sekciu, lebo som mala laser.operaciu oci a pri tlaceni by som mala problem, ale este sa pojdem dat vysetrit k ocnemu, este mam casu. mam neutralny postoj aj k sekcii aj k prirodzenemu porodu. Asi opreto, ze ma to nikdy nejak extra nezaujimalo 🙂 doteraz....kedze je to moje prve babo...tiez mam kamosky a zname ktore boli na sekcii a su v pohode, aj deticky.

anicka.be
15. dec 2012

@anjelicek26 od kedy uz citis pohyby? 🙂

kavaapalma
15. dec 2012

ja som brala tiez prve tri mesiace femibion a teraz len kyselinu listovu inak nic... myslim,ze tie chute co su nam sami poukazuju nato,co organizmu chyba,nech si to doplnime...
ja tiez idem po sviatkoch na poradnu a zrejme mi tiez budu brat krv na tie tripple testy,ale kedze to nie je povinne,tak ja to odmietam...

delica
15. dec 2012

@hanka_april ja pojdem sekciou asi na 80% kvoli mojej chrbtici. Nedavno som citala taku studiu v nejakom psychologickom magazine o skodlivosti sekcie a vplyve na psychiku dietata a mamy a nenasli nic zavazne. Tusim to bolo prelozene aj na psychologii. cz. No na druhej strane je to operacia 😒 . Vsetko v zivote ma svoje pre a proti, co uz.

hanka_april
15. dec 2012

@azmuk ja neviem, ci mam uplne nejaku diagnozu...skor asi nie....ale napriklad nosim strojcek na zuby - fixny aparat, som glaukomovy pacient, sice ma len sleduju, ale som u ocnej tak vedena....ale ja to budem skusat normalne otvorene ziadostou u doktora v nemocnici a hotovo, pretoze ja teraz chodim mojmu gynekologovi, u ktoreho ale nebudem rodit....ale este som samozrejme chcela dodat, ze ak sa niekto rozhodne rodit prirodzene, mne to je uplne jedno, ja netvrdim, ze to co ja budem mat je najlepsie, ak niekto chce rodit prirodzene je to ok, drzim mu palce 🙂 ja nikoho nepresviedcam ani neradim, tak ako to ja ocakavam od ludi, ze budu respektovat moje rozhodnutie ako ja respektujem inych 🙂

@kavaapalma nechces si dat robit tripple testy? preco? viem, ze velakrat zbytocne strasia a tak....ale zaujimalo by ma to, preco si sa tak rozhodla? 🙂

@delica jasne, kazdy sa musi rozhodnut, co mu viac vyhovuje 🙂

kavaapalma
15. dec 2012

@hanka_april pre mna zbytocne,aj keby bol vysledok akykolvek moje rozhodnutie donosit a porodit babatko na tom nic nezmeni... nase mamy nikdy nic take neabsolvovali dokonca ani ult.ci sono a my sme tu... zdraví a spokojní...
ja som presvedcena o tom,ze mam v brusku zdrave babatko a aj tusim,ze je to chlapec...

delica
15. dec 2012

@kavaapalma ultrazvuk a bezne vysetrenia si nechavas robit?