Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@delica - no trojposchodovy hotel si tam buduje, ja mam sponu uz pod pupkom, co byva tak v piatom mesiaci veru ehm... no a tehotna hej, uz od pohladu, do nicoho sa nenavleciem, co uz 😀 😀
@ktarinka - to je este z minuleho tyzdna, tento tyzden sa asi radsej fotit nebudem 😅 😅 Holt tretie dieta je tretie dieta, maternica rastie ako sibnuta 😀
@anjelicek26 no na tom genetickom utz som bola aj ja v 13. týždni, len odbery až bud. týžden
@anjelicek26 no anjelicek, som si pripadala pupkata,ale proste si mi prevalcovala moje predstavy o velkosti bruska v 4.mesiaci :D. Nuž, mas to natrenovane :D. Ale musim uznať, je to veľmi krásne 🙂 ma to tvoje bruško až dojalo.
@anjelicek26 jéééj, aké krásne bruško, ale to ti preto asi tak vyhúklo, že nie si prvorodička. Ja idem na genetiku 27.12, tak som tiež zvedavá a hlavne nervózna.
@delica opýtaj sa na tie fotky, však je to krásna spomienka 😉
@ktarinka aj ja chudnem, ja už 7 kíl, aj zvraciam, som na pn-ke a už len čakám kedy mi skončia tieto nevolnost a fajne sa najem 😀
ja som bola na tom genet.uzv v 13tt a podla uzv ok, NT, ci co to je 1,16 a nosovu kosticku to ma tiez , tak este si pockam do 9.1. na vysledky krvi, hadam to bude ok, sestricka mi povedala, ze krv by mala byt ok, ked pozrela merania, celkovo podla MS mam 13w1d a podla uzv 13w2d, vsetko malo minimalne deviacie (porovnavali sme si so sestrou knizky, mla a to podobne ako ja 😀 ).....a este doktor povedal, ze pracovne to vidi na dievcatko, tak som zvedava, ci tuto teoriu udrzi, alebo tam nieco dorastie, lebo vsetko meral na 4x, hovoril, ze to je cert, ze sa mrvi, velmi zla spolupraca, ho/ju hresil 🙂 🙂
co sa tyka toho pichania a krcov, vcera som lietala cely den po meste, nedala som si rano a vecer magnezium a uz to tam bolo zase, takze radim, pri trhaniach, dat sa na to Mg.
ja citim tiez vselijake podivne pohyby, ale podla mna to stale nie je dieta, ja tomu neverim, sak to je uplne mali slizik este len 10cm, podla mna vsetko je praca maternice este....sestra mi hovorila, ze ona pri druhom citila este neskor ako pri prvom 😀 😀
co sa tyka snimok, ja mam len jednu z 10tt a to mi gynekolog len tak povedal, ze ci chcem....inak mi neponukali a ja som nepytala, tiez som vzdy tak nejak v soku zo vsetkeho, ze ma to ani nenapadne 😀 😀
ja inak na to 3D asi nepojdem, ja chodim dr.brestanskemu do HC, on je znamy siroko daleko tymto sonom - ULMUS Hlohovec, myslim, ze boli mozno aj prvy na Sk.....a on to vzdy pri kazdom sone (uz som bola na 4-och) prepne do 3D rezimu a manzel to nechce vidiet, ma z takych veci fobiu, tak asi nepojdem 🙂
inak ako Vasi "tatinkovia"? moj muz sa velmi tesi, pomaha, chape ma (hlavne tie nalady a neustaly spanok 😀 aj sa stravuje u svokry, lebo mne je zle, ked citim varenie hocicoho, takze nevarim 😀 )ale napriklad jemu to pride divne, ze by to mal vidiet na sone, ze sa to hybe a ze nieco by sa mu malo hybat v bruchu je pre neho podivna predstava, ze ako votrelec alebo mimozemstan, tvari sa, ze fuj 😀 😀 ze on sa vynadiva potom, ked to bude na svete 🙂 (deticky ma velmi rad) a to nehovorim o porode, v tom sme rovnaki, ja sice chcem sekciu, ale on si nevie predstavit, ze by mal byt pri takom prirodzenom porode a ja tiez nie, mne by to tam nerezalo, ze tam je.....
@hanka_april moj manzel sa vzdy opyta po, ci mam prenho obrazok, hladka brusko, teraz ked pride z prace alebo do prace pobozka mna, ale aj brusko :D. K porodu nechce ist, preto ho ani nejak nepresviedcam, co ja viem, ani o to nestojim. Len mam zas taku predstavu, ze keby som mala sekciu a nebudem davat pozor, ze mi zamenia babo, tak uz som to vymyslela, ze musi pozerat cez sklo :D, to sa vraj na antolskej da, a fotit babo. A stale, ze ci babo kope, sa pyta. No a zlaty je, vsetko vybavi, stara sa. No a moj nufko zostane na materskej do 3 rokov, takze tiez to bude prenho zmena, tak sa pripravuje.
@delica zamenia babo? 😀 ty si dobra 😉 no ved aj moj sa pyta, ci kope a ked poviem, ze nie, ze este je skoro, tak sa tak zatvari pokrcene, ze "fuj, bubka, nebude ti to take hnusne, ze nieco sa tam mrvi?ja by som to asi nemohol...." ja sa vzdy smejem na tom, ze nie, ze to je prirodzene, ze aspon budem vediet, ze to tam zije, ze teraz som taka neista 🙂
jej na materskej? no to je super!! ja som muza nahovarala, lebo ja budem pracovat stale, najskor viac z domu, telefonicky a do prace len malinko, takze volno si uzijem len v porodnici asi 😀 a na 90% nastupim uz po pol roku, ale on nechce, netrufa si a nechce tiez prist o dobru pracu, takze u nas zostava babička 🙂 ale babicke verim viac ako muzovi 😀 😀
@misza1 aj ja som šiši, minule som vyšla z ordinacie, plna čakaren a ja som sa tak pozrela na vsetky tie pacientky a povedala: Velmi pekne vam dakujem a dovidenia! A potom som schytila kabat a vyletela von, manzel uz cakal a ze ci ma vyhnali - no hanba na tri zimy.
@hanka_april no moja mama by asi aj rada bola na materskej, ale je to nase dieta a my sa musime postarat. No a vidim jak rozmaznava nasho psa, neviem co by nam spravila s dietatom. Jááj, keby ma citala :D, by mi dala. Ale nie, mamina bude zlatá babka 🙂. My mame to stastie, ze manzel sluzi vlasti, tak prenho navrat naspat nebude taky tazky z materskej ako moj, keby som bola zostala tri roky doma.
@anjelicek26 uz som si myslela ze som sama...alebo ze cakam dvojicky...🙂 chvalabohu dvojicky necakam...a vidim ze s bruskom niesom sama 🙂
@maria200981 - xixi jej super, to sme na tom podobne 🙂 Ja som strasne malicka, 153cm, je to na mne hned vidno, pritom som pribrala len 1,8kg, co je fakt nic, na vahe 48 kilo 😀 😀 No ale hore to pojde, maleho som rodila s 59kg 😝 Som sa dnes merala, ze ukazkove miery 83/83/93 😕 Som zvedava, kam sa az dostaneme 😅
@hanka_april - mojho chudaka pri malej pred koncom vyhodili, ze idu robit sekciu a mala sa narodila anesteziologicke do ruk prirodzene, takze asi tak 😝 Jemu to bolo strasne luto vtedy 😖 Malemu prestrihol pupocnu snuru, bol na to hrdy az az, nejake traumy z porodu nema, skor bol namäkko, ze som to zvladla a ze to bola taka rychlovka, hlavne pri malom, prisli sme do porodnice, sadnut a tlacime 😅 😅 😅
@delica 😀 neboj priste uz tam budou jine pacientky 🙂, vymluv se na hormony, to ten maly/a barman v brusku micha takove koktejly 🙂
Jakeho mate psika? ja se bojim ze ta nase koza bude zarlit, mame ji od jejich 6 tydnu a bere nas jako rodice, na cizi psy nesmim ani promluvit, jen na jeji "kamose" a deti ma rada jen dokud jsou v kocarku, potom uz je ofucana...
@maria200981
@anjelicek26
no teda kočky, vy ale máte nádherné brušká....ja sa už začínam obávať,lebo mne nejako nerastie, neguľatie.Síce myslím si,že aj v tom to môže byť,že vy ste chudučké a ja nosím 40tku,som tak akurát,tak možno preto.Hm? 😀
@zugas - no dnes rano bolo na vahe 47,9kg... plus som fakt krpata... tak to vidno hned, plus ziadne brusne svaly, brusko ide dopredu zavratnou rychlostou xixi Zajtra 15. tyzden, hadam sa aj odfotim, aj ked som z toho fakt na depku, nemam si doslova do prace uz co obliect 🙄 Nakupom oblecka medzi sviatkami sa asi nevyhneme.
@anjelicek26 Ahojky,,,krásny dník Ti želám,kukala som fotečku,míš krásne velké bruško 😅 😅 Ozaj krásne.
@janicka11 - no to je este z minuleho tyzdna,tento tyzden sa bojim odfotit 😀 Uz ma zacina aj bunda tlacit 😀
mne sa teraz zacina trosku crtat brusko, ale je to este stale len ked som naha, v nohaviciach to ani nevidno, co som este aj rada, bo chodime okolo skolky nasej a nechcem, aby to vedela riaditelka, bo dceru terezku chcem dat od septembra do skolky, tak aby neprisla s vyhovorkou, ze budem doma, tak aby som si ju nechala doma, bo uz teraz sa stazuje, ze sa hlasi vela deti 😠 😠 😠 tak aspon nech podam prihlasku, Terezka sa uz teraz pyta medzi deti, viem, ze v skolke jej bbude lepsie 😎 😎 😎 a co sa tyka druheho baba, na druhu genetiku idem 9.1., vysledky z prvej este neboli, takze az potom sa dozviem a na sono 7.1. a potom sa objednat v 20.tyzdni na morfologicke velke, moj doktor nema tlaciaren, takze mi foto neurobil,ale v sono centre mi spravili z 10. tyzdna
kedze som este doma na materske (teda rodicovske) tak som cele dni v teplakoch, tak v podstate si mam co obliect, ale ked idem natiahnut rifle, tak uz citim tlak, takze za chvilu uz tehu nohavice po prvej pridu na rad, ja som prvu rodila 27.12. a teraz v juni, takze veci mi budu sediet, akurat tie, co som nosila na jesen, budem teraz cez jar a leto :D a siat mam dost, kam vopcham aj brusko a pod ne kratasy alebo leginy :D a vsak budem doma, tak nejake to extra modnenie mi netreba .d inak zavidim vam chodenie do roboty, ja by som hned, ale este nemame starke na dochodku ☹ ☹ ale ked bude mat druhe rok, tak asi zostane starat sa starka-manzelova mama, uz bude na dochodku aja do prace, bo chcem stavat domcek 😀
@neposedna - jj ja som tiez rada v podstate, ze som v robote, budem dostavat matersku a aj prijdem na ine myslienky za tych par mesiacov... lebo doma je to po case uz ponorka. My tu tiez nemame starych rodicov, maly je u opatrovatelky (skolku zdravotne nezvladol) a dcerka uz v skole, dve hodiny denne travim rozvazanim, je to miestami dost o nervy 😖
mne sa uz crta male brusko, vcera som si slavnostne kupila moje prve tehot.nohavice. Aj to len preto lebo boli zlacnene na 10 EUR 🙂 v HM a este k tomu boli hrozne farebne...uplne crazy nohavice...tak budem funky preggy 😎 uz sa tesim ked si ich obleciem.
@misza1 no my mame ridgebacka - fenku. Je vychovana, strasne zlatá, len jedna chybicka, deti vobec nepozna, lebo nikdy s nimi nedosla do kontaktu. No a samozrejme, je to nas milacik (ked sme nemali deti, tak nas ludia ohovarali, ze si to kompenzujeme psami). Ale manzel to vie zo psami, aj zazil velkeho psa pri malom dietati, tak snad to bude OK.
Baby,mate niektora skusenosť, babatko a pes?
Dneska som sa objednávala na morfoultrazvuk a teta na druhej strane, že ježišmária, dalšia, sme plní :D som nevedela, co robit chvilku. Potom som ju upokojila, ze az o mesiac, tak bola uz OK.
@zugas
ja az taka chuudulinka niesom...normalna vaha 61 kg a mam 168 cm. , teraz mam 64,5 kg🙂
neplanuje ist niekto na taký ultrazvuk a 3D, kde zistia, či je bábo zdravé, určia či nemá nejaké vrodené chyby a podobné veci. vraj to robí jeden doktor v Martine http://www.femicare.org/ tak zvažujem, či to má nejaký význam....
A ze vraj jake pekne vlasy a plet v tehotenstve?! Vlasy dennodenne mastne a plet sucha az tak,ze sa mi supe. Co mam nosit na hlave kuklu ked pojdem von aby mi nespalilo ksicht?

@anjelicek26 to kde si nabrala také veľké bruško??? aj ja chcem....🙂