Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@kavaapalma no ja mam mastnu aj plet :( ale mam asi viac krvi, lebo nevyzeram ako smrtka, ale mam pekne cervene licka
@maria200981 ja som presne taka ista 🙂 akoze este minulu zimu som mala 58kg, ale na zaciatku tehotensva som mala 62kg a teraz mam 63,6kg 🙂 pri vyske 167cm, nosim 38ku....
ja mam vlasy super, hustnu mi , kadernicka hovorila, ze mam asi 2cm vlasy vsade dorastene a ani sa mi nemastia, ale plet....no coment 😝 😝 rep. brada, celo a nos, ostatne v poho, skratka Tzona sa mi zhorsila viac ako predtym.....
ahojte, tak uz viete co cakate? mne to uz povedali pred par dnami, zdalo sa mi to skoro, ale tak chlapca oznamuju skor, tak u mna to vyzera na chlapca 🙂
baby kolko ste uz pribrali, mne sa zda ze ja uz strasne vela, ja tak 7kg za 13,5tyzd
@hanka_april obdivujem ta ze si dokazes vybrat dobrovolnu sekciu, ja potom co som pocula by som si to asi dobrovolne vybrat nevedela. a moje kamosky co zazili oba porody povedali ze normalny bol jednoduchsie zvladnutelny, ze po cisarskom to bola horsia bolest ako pri normalnom, samozrejme ako vsetko aj toto je strasne individualne. mne asi ten cisarsky hrozi, ale dobrovolne by som si ho nevedela vybrat, tak uvidim ako to dopadne
baby, co prsia? mna I.trim.boleli dost, dost, dnes pozorujem, ze je to take no, OK. + zvacsene o cislo
@azalka22 ani mna uz nebolia, sa mi zda, ze sa mi aj zmensili, ale to asi oproti tomu bruchu sa mi zdaju male.
inak vsade citam, ze v druhom trimestri dojde prival energie, no ja som hnilááá, nic sa mi nechce. preklikavam net a motkam sa tu pomaly po dome.
Vy ste na tom ako s energiou?
no prsia mam riadne vacsie, ale uz nebolia, no myslim ze to bude aj viac ako o cislo 🙂
ja s energiou uz trochu lepsie, uz nezaspavam o 8 ako druhy mesiac
@delicia kvoli ociam, mam silne dioptrie, u ocnej som este nebola ale gynekolog povedal ze to je na sekciu. pri ocnych vadach a vysokych dioptriach hrozi ze pri tom vyssom tlaku pri porode sa moze poskodit sietnica alebo rohovka
U mna tiez 3.mes.boleli,teraz pohoda a zatial vacsiu podprdu nepotrebujem.
Pridávam sa do diskusie, ja som zatial pribrala do 3 kg (pri povodnej vahe 70 kg), brusko uz zacina byt vidiet, tehotenske gate nosim uz radsej mesiac. Od zaludka mi byva stale tazko a to uz mam 16 tyzden, dufala som ze to prejde.
@jankastubka ja som si myslela, ze nikdy mi neprestane byt zle, ale uplne zo dna za den, to preslo. Drzim palce, nech aj tebe je lepsie 🙂.
@janka_k mne povedal dievca, ale ze to mam brat hodne s rezervou, tak neviem, ja trosku dufam, ze tam este ten pindulak dorastie 😀 😀 jasne, ze by mi bolo jedno ci dievca alebo chlapec, ale s manzelom sme sa stavili, tak chcem vyhrat 😠 😠
co sa tyka tej sekcie, vies, to je do nemoty....sa mozme dohadovat hypoteticky, kym tu neporodime...kazdy je iny, u mna v okoli sa na sekciu nestazoval nikto, ale na klasicky porod 99%.....ono napriklad vela zalezi na tom pozadi celeho pribehu, ktory ti kto poda.....ako aj moja kolegyna, ze 10 hodin ju nechali rodit a ked umrela skoro ona aj mala (skoro 5kg) tak ju v poslednej chvili uspali, malu vybrali, tak jasne, ze sa 3 dni spamatavala, ale nebyt sekcie (jej slova) tak je mrtva aj ona aj mala....tak je jasne, ze aj ona hovorila, ze ostatne mamicky uz behali, kym ona lezala na infuzkach, ale tak to sa neda porovnat s planovanou sekciou 🙂 ale jej zaver? pri dalsom by sa uz ani nepokusala rodit, ale ide hned na sekciu 😀 😀
@delica ja som stale unavena, ale asi je to lepsie, ale ked porovnam, ze som chodila "normalne" spavat vzdy po polnoci (vstavam 6,30) , na zac. tehotenstva o osmej uz som bola ko a rano vstat ani za svet 😀 tak teraz vydrzim do desiatej hore akoze, ale to len ked nic nerobim po praci uz 😀 😀 (nevarim, upratujem tak minimalisticky)
ale napriklad este som teraz v praci a makam na koncorocnej uzavierke...asi uz to ozaj ide k lepsiemu 😵 😵
@hanka_april mne bral krv v 15tt, či baví nemá vrodené chyby. A potom v cca 24tt vie urobit klasické 4D sono. Ale tento dr.v Martine premeriavakazdy organ bábätká, či tam neni dajaka vada, robí vypocty či je babo úplne zdravé. Má nejaký super prístroj kde dokonale vidi babo a pozistuje s vysokou presnosťou čo treba. V HC čo robia?
niekedy zasnem ako sa do takychto lekarskych veci vyznate a ja nic...,,neviem preco ale ja ani nechcem, nechavam to na lekara verim ze mam v pohode lekara co nieje benevolentny a radsej nechcem vediet podrobnosti, lebo potom len premyslam nad rizikami a chorobami....a vsetky mozne testy ma uz co len slovne troska deprimuju....🙂
@kathy7337 aj ja sa chystám v 20. týždni na také sono, bola som na ňom aj v 12. týždni, robil mi to sono asi pol hodinku, všetko nám vysvetloval,premeriaval, opisoval a nakoniec povedal, že bábo je v poriadku 🙂 a hneď mi dr. povedal, že ak chcem, je to dobrovoľné, že môžem prísť na také sono aj v tom 20.týždni, kde zase všetko premerá a popozerá a je jasné, že za poplatok.
ja som bola na ultrazvuku v 13tt a meral velkost sije kvoli downu, ale myslim ze to je bezne, sak sa to aj do knizky pise. a este nieco s nosnou prepazkou, len tu nebolo vidno, lebo babatko bolo opacne (tak musim ist este raz), a este mi ukazoval nejaku ciernu bodku medzi ciarkami, ze ked tam je nemal by byt rastep. a podla niecoho v mozgu vravel ze mozgovu obrnu by tiez nemalo mat. a este sa nieco pozera potom z krvi v 13tt aj v 16tt. tiez si myslim ze tie vrodene chyby sa bezne pozeraju. neviem ci treba ist na nieco navyse. mozno len zalezi ci ked to pozeraju aj vam vysvetlia
@hanka_april no ano ved ja som to tak aj napisala ze to je sto ludi, sto nazorov, proste kazdy je iny, u kazdeho to moze byt inac. ja len keby som si mala sama vybrat asi by som to ani nedokazala. lebo mi pride kazde jedno v niecom dost negativne a to po tom prevazi pred hociakym rozhodnutim
@hanka_april no sak mozno este dorastie 🙂 to my sme zase same baby v rodine aj babatka co sa rodili tak baby, tak ja som tak si myslela ze urcite baba, tak ma to trochu zaskocilo, ale tak jasne ze sa tesim aj chlapcovi a je jedno co to bude, hlavne nech je zdrave. sice teraz nic nezdedim, ale tak nevadi, aspon bude ozivenie medzi babami 🙂
@hanka_april bežné vyšetrenie to nie je, to je nadštandartné, ak myslíme 3D-4D. Aj v HC je tiež také a viem, to od mojej sestry, je z Nitry, ktorá to absolvovala 3 týždne dozadu a zaplatila okolo 60e( v Hlohovci). Ale zase ak chodíš tam aj do poradne, tak to je pre teba asi ako bežné vyšetrenie. 😉
@kathy7337 ja mám ešte trošku času, takže asi až ku koncu januára, podla mna nebudeš lutovat, budeš mat krásne fotky a aj DVDčko a hlavne budeš kludnejšia 😉
@jesika26 mne ide hlavne o ten kľud, lebo keď tu na MK čítam, aké majú postihnuté detičky, behá mi z toho mráz po chrbte.... takže chcem mať okrem krásnych fotečiek aj kľud na duši.
ozaj a tvojej sestre v HC aj bábätko premeriaval a zisťoval či je zdravučké? ako dlho to asi trvalo?
@kathy7337 ja ta plne chápem a ja sa tak isto bojím a práve preto som ti to aj napísala, aby si išla na to vyšetreniea hlavne viem od kolegýň, že je velmi príjemný doktor a všetko povysvetľuje,poukazuje a pomeria. Setra bola v HC a trvalo to niečo do hodinky, bol s nou aj manžel, tak bol unesený. 😀

@kavaapalma aji me se zacli extremne mastit vlasy a jak jsem v puberte mela 1pupak za mesic tak ted to asi dohanim☹