Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
a uz viete co cakate?
@kavaapalma prečo si nedávaš robit tie testy??? Myslíš zistenie pohlavia podla sona, či z krvi??Podla sona ešte určite nie, ale ja som bola na 2D a tam sa jej zdalo, že vidí pipíka 😀 , ale že to nemám brat zatial vážne.
@ktarinka veru,nech nám to dobre dopadne. JA som kvoli mojim stavom aj na Pn, lebo nie som schopná byt v práci, ten žalúdok ma ničí 😠
@jesika26 aj mna chcela dať na PN, ale nerobím, takže som doma, tiež kvôli tomu žalúdku, ale už sa mi aj zdá, že je to o milimeter lepšie 🙂 mne keď robil dr. to odborné utz vyšetrenie v tom 12. týždni, som sa ho pýtala, či sa to nedá zistiť, že čo to bude a hneď nám povedal, že chlapček, tak sa toho dosť držíme a boli by sme radi, keďže doma máme dievčatko 🙂
Ahojte babule,mohla by som sa pridat?Neviem, ci budem stihat casto prispievat,ale aspon niekedy.Mam rocnu dcerku a "pritrafila" sa nam mala fazulka tak uvidime 😉
@delica manzel nema sancu citit este ani nahodou...ved je to este take slabucke.. to este mesiac-dva potrva,kym bude qk on drobca citit... mame proste ako maminy privilegium citit to mrvenie stale, je to krasne.
@jesika26 my vieme pohlavie podla sona uz z trinasteho tyzdna, rovnako ako pri malom...vidno to je, ja som tipovala uz tyzden predtym vybezok bol jasne navrch a v tom 13. tyzdni uz aj doky vravela ze 90% chlap 😉
@delica ja tiez ani neviem, ze som tehotna telesne, akurat vcera som zacitial lososa a hned umyvacku riadu a beh cez cely dom, muz mal zazitok 😀 😀 vsetkym navstevam rozpravala, jak som šablila 😝 😝 brucho uz akoze vecer troooosku mam, rano stale nic, myslela som, ze to je Vianocnym prejedanim, ale som si uvedomila, ze sa neprejedam 😀 😀 sladke mi neberie vobec, skor mi byva tazko ci sa najem alebo nie, to zacalo tento vikend (cela ja, 15 tyzdnov nic a teraz mi zacne byvat blbo 😅 😅 ) a citala som, ze by mala ustupit unava a mala by som citit prilev energie, tak to vobec 😀 😀
tak ten prilev energie neviem komu-vecer nemozem zaspat, rano by som spala.... zaludok moc neposlucha, snad sa to zlepsi
no prílev energie....neviem, neviem. Dnes som vstavala na budik o 9.00, inak by som urcite potiahla az do 12.
@anjelicek26 no anjelicek, to si ma moc nepotesila :-/ tak nic ine neostava len byt trpezliva.
@jesika26 ja som uz od zaciatku vedela,ze tie tripace si nedam spravit,aj som to povedala sestricke,ked mi isla brat krv,ze neeeeee,tak v pohode,len nech to poviem dokine... a ta zlatucka mi s usmevom povedala,ze dnes som uz druha co odmietla a to som bola rano na osmu... tak som len podpisala papier o odmietnuti a plus mi to zapisala do tehu knizky... na mojom rozhodnuti to nic nezmeni ja svoje dietatko vynosim a porodim... viem,ze je zdravucke,tak isto ako som tusila od zaciatku,ze je to chlapcek a dnes mi to podla sona na 90% dokina potvrdila...krasne sa babatko ukazalo...
akurat chce,aby som sa objednala do KE,kde robia ten velky ult.ci co to je v tom 20 tyzdni,ze tiez to nie je povinne,ale ze radsej nech idem,ze aj ona bude kludnejsia...objednava sa viac nez mesiac dopredu,tak uvidim,ci vobec pojdem... este som sa naisto nerozhodla... som rada,ze mam taku super milu dokinu... vsetko mi povysvetlovala a poukazovala...
@kavaapalma takže ďalšie chlapčiatko v našich junovkach? Krásne, veľmi sa teším.
Dobre si spravila s tymi triple testami, ja by som si to asi druhy raz nedala spravit, len taka som bolo vyhukana, ze co mi beru krv a preco, ze som nemala ani silu odporovat, a vlastne ani sa ma nikto nepytal. Na velky ultrazvuk idem 1.2., este musim zistit, ci tam muza mozem vziat, je mi ho tak luto, ze este babatko nevidel 😎 .
ani moj babatko nevidel a urcite je zvedavy,lebo sa pytal,ci moze ist so mnou,tak sa nedalo,lebo bolo vela zien a tak...
@delica a dakujem,ty este nevies co to bude,alebo sa nechate prekvapit? Ja sa zas pytam sestricky,ze naco mi berie krv,ale ona vacsinou stale vsetko vysvetli...
@kavaapalma Nevieme :(, naposledy tam nebol vidiet naznak po pipiku, ake vraj moze dorast :D. Nie,nechcem sa nechat prekvapit, chcem to vediet co najskor, aj manzel. 7.1. idem normalne do poradne, tak uvidim, ci sa ukaze. Ale uz mame kopec tipov, ze ako vyzeram, ake mam brucho a blabla, ale tipuju tak 50:50. Dneska idem von s kamaratkami, oznamim im novinu :D, tak som zvedava na reakcie.
@delica mne tiez tipovali a tak isto 50:50 aj ked sa hovori,ze dievcata odoberaju na krase,lebo ja mam suchy ksicht a este bonus k tomu vyrazky na cele,vo vlasoch a na brade... coz som nikdy nemala,lebo plet mam peknu cistu...dalsia vec maso mi nechuti,sladke,ovocie a zelenina,ci uz polievky,alebo cestoviny,ale bez masa... co tiez patri k dievcatku a tak isto brusko mam skor do bokov...a podla cinskeho kalendara mi vyslo dievca... 😀 😀 😀 😀 😀
cize sono to istí...
@kavaapalma mne tipuju babu kvoli jedlu a zasa chlapca, lebo lepsie vyzeram, vraj. Ale to len preto, lebo mam viac krvi a mam farbu ako zdravy clovek, normalne som taka bledula.
Ahojte tehulky !Tiež mám júnový termín 30.Už mám doma dvoch šintrov, tak dúfam, že to bude dievčatko.
ja jsem silene zvedava co to bude. zatim kazdy tip byl ze to bude baba, jen sousedka mi rekla, ze jsem opeknela, tak to bude chlap, ale to mi rekla v den, kdy jsem konecne negrcala a nahodila jsem make-up:D kuzi mam jako had suchou, vlasy mi vydrzi pul dne umyte a akne mam jako v pubertacka, maso mi smrdi a problila jsem se prvnim trimestrem:(
Musim Bublinku presvedcit aby na pristim sonu nam ukazala co je🙂
@ktarinka mne ked jeden den brucho tvrdlo, som to na druhy den povedala doktorovi a vravel ze mam jest magnezium jednu tabletu denne, ze vramci tych multivitaminov to nestaci. ale myslim ze to bolo z unavy v ten den. takze treba viac oddychovat
@jesika26 mne byva tiez este zle, a rano kym si nedam hned 2x toast s lekvarom ako vstanem, tak by som aj kazdy den vracala. keksy mi nestacili, tie si dam kym pridem do kuchyne 🙂 potom rychlo tie dva toasty, ked to niekedy nedodrzim tak hned uz letim a naprazdno vraciam. a za hodinu si musim dat znovu nieco, proste doobeda aj ked nie som hladna musim viac jest, lebo by ma hned napinalo
Joooj baby vsetkym vam gratulujem.pred rokom som na tom bola tak ako vy.a teraz mam uz polrocneho drobca.sranda,sledovat tie konverzacie teraz a potom rok na to.ja ked si spominam aka som bola vystrasena zo vsetkeho,len aby som tomu drobcovi v brusku neublizila kuskom nivy alebo tuniakom alebo udenym maskom. 🙂 boli to pekne casy,take "bezstarostne" 🙂 tak si uzivajte kocky a hlavne prjemne tehulkovanie a rychly porod.
ahojte baby. potrebujem radu... dnes som bola na poradni a moj dr mi odporucil hospitalizaciu, vraj sa malá tlací dole a otvaram sa a doporucil mi zasitie - serklaz, tak som sla do nemocky a tam mi povedal druhy dr ze je vsetko ok. a ze vzhladom k tomu ze nie som prvorodicka tak je krčok ok., akurat budem chodit na rizikovu poradnu a mam sa setriť. Co si o tom myslite? Prípadne poznate nejakeho dobreho dr z KE z rastislavky?
@janka_k dnes mi dr. veru dala magnezko, aj kvôli tvrdnutiu ale hlavne kvôli nevolnostiam, ale celkovo sa mi zdá, že dnes som aj čo to zjedla, ale jasne, že okrem mäsa, to teraz veru nemusím 🙂
@hanka_april vitaj v klube s nevolnostami, mňa tak dnes natiahlo, keď svokra varila klobásky, som skoro šablu hodila do nich 🙂
@zaira13 tak snáď ten tvoj dr. ti tu hospitalizáciu pre niečo len odporučil, niečo sa mu nezdalo..ja by som určite ešte šla za nejakým odborníkom, ktorí by to zhodnotil ešte raz celé a uvidíš, čo ti povie, ale nie je to sranda, radšej podstúpiť tú serkláž, akoby sa niečo malo stať a začala by si predčasne rodiť ...moja rada...
baby, mozem koprovu omacku? nejak snivam o nej, neviem, ci bude aj chut na nu.... len ci ten kopor je OK (mrazeny)
ja tiez maso nejak nemusim, kusocek si dam, aby boli bielkoviny....
brusko mi ide tak do bokov, mm hovori, ze je to take ine, pribrat som ani nepribrala, nejakych 0,6 kg za 2 tyzdne....kedy tak zvykne brusko vykuknut -tak viac??
a ake maju byt normalne prirastky na vahe?
@delica aj ja mam rada kopor,mnam
@azalka22 tu je tabulecka: http://www.medon.sk/index.php/castokladene-gyne...
No co pozeram bruska tu na fotkach, kazde je ine, niektore su obrovske, niektore take lopticky male, ale podla knizky co mam, uz by sa teraz v nasich tyzdnoch gravidity malo objavit a mali by sme sa navliekat do pohodlnych tehotenskych obleckov.
@kavaapalma
@azalka22
no teraz ste ma "nakoprili" aj ja by som si dala nieco s koprom, aspon taku polievocku zemiakovu, smotanovu...asi si pojdem spravit, sama som dnes doma :(
ahojte. aka ma byt dlzka cervixu v 14tt?
@zaira13 jdes zmenit doktora? ja mam porad takove zajeci umysly, podle internetu by mel ten muj doktor mit tu nejmodernejsi vybavu, ale bohuzel vsechno je u jeho manzelky v ordinaci a ta nove pacienty nebere, proto jsem u neho... uz nekolikrat me napadlo vzit si kartu a jit jinam, ale vzdy me neco zabrzdi, krevni testy, velke sono... tak nevim ci je vhodne v 17tt menit doktora...

aoh j som u va este riadne neviem ako to tu chodi ale termin mam 6,6,2013