icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

katkalubkova
3. jan 2013

strie ma vela zien, presne ako pisala anjelicek26, je to od elasticity koze, su zeny ktore maju bruska velke a nic, ja som sa mastila a mam ich strasne! Neriesim to, aspon nemusim mat stres, ze sa mi pri druhom MIMI urobia.
ze vraj na to pomaha a teraz pozor normalna "bravcova mast", preto ze to prirodne sadlo - tuk. No, len neviem kto by sa s tou bravcovou mastou natieral! 😀

delica
3. jan 2013

@hanka_april no tak potom povieme dovidenia bikinám 😀

katkatara
3. jan 2013

@katkalubkova Tak to si na tom so striami tak, ako ja.Pri prvom mi dopraskalo celé bruško a aj prsia.A to som sa pravidelne natierala.Pri druhom som to už neriešila a teraz do tretice mi už ani tá bravčová masť nepomôže 😀

katkalubkova
3. jan 2013

@katkatara 😀 no, asi tak

delica
3. jan 2013

@katkalubkova
@katkatara
dievcence, kedy zacina to brusko praskat, v kolkom mesiaci?

katkalubkova
3. jan 2013

@delica asi v 7mom, presne si uz nespominam, ked to babo zacne tak rychlo naberat, tak vtedy....

katkalubkova
3. jan 2013

treba to pravidelne po sprche natierat a snad to pomoze, moj nazor je vsak, ked to brusko popraskat ma, tak mu natieranie nepomoze, ale za pokus to stoji!!! Skor si myslim, ze je dolezitejsie si uz zacat pomaly masirovat bradavky po sprche, takym frote uterakom, velmi to pomoze, ked babatko zacne pit!!!! Ked sa zena o tie prsia stara skor, tak nepopraskaju bradavky pri zacati kojenia, inak, ze je to velmi bolestive, co verim. Nam to lekarka poradila na poradni a teda mne to ( klop - klop ) velmi pomohlo, s kojenim som nemala ziadne problemy ( vlastna skusenost !)

anjelicek26
3. jan 2013

@katkalubkova - rovnako masirovanie bradavie a ich stimulacia podporuje odlucenie placenty v poslednych tyzdnoch tehu, idealne priamo prilozenie dietata - prisatie na prsnik - spusti odlucenie placenty matky. Opatrneeee s takymito vecami :( Rovnako kontrakcie a poslickovia pri stimulacii bradaviek su castejsie a castejsie. Takze bradavky v tretom trimestri nechat na pokoji. Mne pri dotyku bradaviek pri malom tvrdlo brusko ako blazon posledne tyzdne :( Vsetko ma asi svoje pre a proti. Hlavne pocuvat svoje telo a keby tvrdlo brusko, nechat to tak.

anjelicek26
3. jan 2013

Inak aj tie hlupe strie zvyknu zblednut, len ich treba brat ako jazvy, teda prvy rok od porodu nesmu na slnko. Ked sa jazva opali - tak je tam navzdy. Ak sa neopali, krasne sa stiahne a zbledne.

katkatara
3. jan 2013

@delica Aj u mňa to bolo asi koncom 7 mesiaca.

hubenourova
3. jan 2013

ahojte, potrebujem radu. Som nachladená a chcela by som sa nahriať na horskom slnku (soluxe) . Môže sa to počas tehu? ďakujem

azalka22
3. jan 2013

@anicka.be ved vyskusaj, pokial je to zvonka, myslim, ze sa nicoho netreba obavat

anicka.be
3. jan 2013

@azalka22 praveze je to z vnutra, ale je to uz lepsie a lepsie, velmi mi pomahaju oplachy so sodou bikarbonou a na noc Candibene tbl. Zajtra idem na kontrolu 🙂

misza1
3. jan 2013

dneska me vzal muzik na zahnani zle nalady do obchodu pro miminka, kdyz jsme vychazeli, zla nalada fuc, pomalu jsem levitovala🙂 zato on toho asi olitoval, jeste ted je videt ze nad necim moc premysli:D
jinak v HM maji super vyprodeje, ale tim ze nevime co to bude jsem nekoupila nic...

delica
3. jan 2013

@misza1 a coze si mala zlu naladu?

katkalubkova
3. jan 2013

@misza1 ale treba, take zlte, zelene, biele, take univerzalne farbicky 🙂

misza1
3. jan 2013

@delica v pracii jsem oznamila ze jsem tehotna a asi mi zacne poradne peklicko, mam super sefa, ktery je jesita a hodne zle nese, kdyz nejde vse podle jeho scenare... tak uvidim jak to tam dlouho vydrzim, ale obavam se ze brzo se necham vypsat na PN.:(

@katkalubkova neboj, vyrazim s nejakou kamoskou a urco neco vyberu, manzel po tom soku v detskem obchode by asi nerozdychal kdybych vytahla penezenku a za neco platila:D

delica
3. jan 2013

@misza1 no ti je neprijemne teda :( s tou prácou. Mozno dostane rozum sefino a bude sa spravat rozumne. A ked nie, tak jednoducho zostanes doma na PN.

zuzu3743
3. jan 2013

presne ako piše anjelicek26 s tymi bradavkami a aj pozor na hladkanie bruška v poslednom trimestri ležala som s jednou a ona si stale hladkala bruško a sestričky na nu kričali aby to nerobila že to vyvolava kontrakcie

anicka.be
3. jan 2013

@misza1 hihi, ako sa Ti podarilo skryt brusko v praci? 🙂

jankastubka
4. jan 2013

@hubenourova ja ked som bola ulekara tak mi sam povedal, ze sa mozem nahrievat bio lampami alebo tym infracervenymi. Neviem ci je to iste ako horske slnko. Mne uz bolo tak zle, ze som si dala v noci aj dva paraleny s odtupom 6 hodin. Cez den mi byva kus lepsie, to si nedavam. Inak beriem este sinupret tablety na dutiny a bioparox ale ztoho ma uz riadne stipe nos. Popri tom sa skusam naparovat nad horucou vodou lebo z toho sa mi ulavi aspon na pol hodiny.

azalka22
4. jan 2013

@jankastubka na noc si daj k posteli rozkrojenu cibulu. budes ju postupne citit, ale je to prijemne a do rana budes spinkat v pohode. zopakujes 2-3 noci a po nadche ani slychu. skus. ved cibula nic nestoji. prirodne antibiotikum

azalka22
4. jan 2013

dievcata, aky mate obvod pasu teraz?

jankastubka
4. jan 2013

@azalka22 Prave som sa odhodlala dat si cibulu do nosa, to mi poradil drahy od nejakeho kamarata, tak uvidime za chvilku. Ak nezabere dam aj k posteli.

misza1
4. jan 2013

@anicka.be obtizne,ale tim ze nejsem gubeniura,tak si asi mysleli ze jsem pribrala🙂 dneska uz je sefino trochu klidnejsi,tak snad se uvedomi...

anicka.be
4. jan 2013

Kontrola u dr. dopadla dobre, akurat, ma chce vypisat, lebo mam rizikove povolanie.

katuska54
4. jan 2013

Ahojte, chcela by som sa pridat k Vam junovkam...Termin mame 19.6. 🙂 dnes som bola po vysledky na DS a vyslo negativne 🙂

delica
4. jan 2013

vitaj @katuska54 - a aj vies, co cakas?

@anicka.be anička, ked povie doktor vypisať, tak sa daj vypisať. Hlavne sa nevystavuj ziadnemu riziku. No a teda vsetko dobre na kontrole? čo ti povedal na tie tlaky?

hubenourova
4. jan 2013

@jankastubka Ďakujem. Ja našťastie teplotu nemám. Len kýcham a nos som mala zapchatý, včera som sa nahriala a v noci mi tiekli sople ako z vodovodného kohútika, takže to zaberá. Vraj ešte aj sauna je dobra, pokiaľ nie si riziková., (čo ja som :(((( Skoré uzdravenie prajem.

anjelicek26
4. jan 2013

@azalka22 obvod bruska 83 🙂 Pri prvych dvoch tehu sa mi nepodarilo dostat nad stovku, uvidime teraz...brusko mam riadne, ale kedze som krpec... tak to taky obvod este nevyda.