Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@ktarinka hej, ono to je v povahe urcite...napriklad moja sestra ma 1,5 rocneho syna a teraz bude mat druhe a hovori, ze keby necakala, ze uz ide do prace, podla nej je to blbost byt tri roky doma (a to jej muz podnika, vobec to nie je kvoli peniazom, ze by musela ist do prace)....samozrejme mame vyhodu, ze nasi rodicia su doma, moja maminka je uzasna, ja napriklad ani nebudem na materskej, pol roka budem akoze doma, ale budem v podstate pracovat z domu a sem tam pojdem skontrolovat baby aj na firmu, po pol roku chcem zacat pracovat normalne....samozrejme, ze nebudem asi robit tolko navyse a mozno piatky budem este mat praci z domu...je mi jasne, ze kazda praca nema taketo vyhody a kazdemu sa do toho aj nechce...ja dufam, ze s ami podari sklbit rodinu, pracu a manzela co najlepsie 😀 😀 tak chcem mat tri deti, to nejak musim zvladnut 😵 😵
@hanka_april Myslím,že ťa to pracovné nasadenie rýchlo prejde s rastúcim bruškom!Lebo tie posledné 1-2 mesiace tehotenstva je všetok pohyb ako maratón.A prepínať svoje sily tiež nieje dobrý nápad,môžeš ublížiť sebe aj babatku.Mne doktor navrhoval materskú 6 týždňov pred termínom, ale ja som chcela 2 týždne ešte odrobiť,frajerka.A o tri dni ma viezli do nemocnice,pretože som skolabovala a poriadne mi začalo tvrdnúť bruško.
@hanka_april to som si aj ja myslela a nakoniec som musela s malou ostať doma do jej šiestich rokov, nakoľko od troch rokov, ako nastúpila do škôlky, bola neustále chorá a odležali sme si veľa času aj v nemocnici...a tak som o prácu prišla, ale neľutujem nič, ani to že som doma a zamestnať sa v našom regióne je veľmi ťažké...áno sú aj babky k dispozícii, ale ja sa držím názoru, že dieťa je moje tak si ho budem ja vychovávať a budem ja pri ňom...ale to je každého vec a držím ti palce v tom eláne a ako si si to všetko pekne naplánovala 🙂 nech ti to tak aj vyjde 🙂 a pri troch deťoch ako to plánuješ, no klobúk dole 🙂 🙂
@katkatara
@ktarinka
kazdy si tu hovori svoj nazor, tak toto je moj 🙂
ako som pisala modlim sa kazdy den za to, aby som NEMUSELA byt doma, samozrejme, ze ak by bolo nieco so mnou alebo s dietatom, tak nevaham ani chvilu, to hadam nemusim ani pisat....
moja mamina od nas tiez odisla skoro do prace a je to najlepsia mamina na svete, podla mna laska je jedna vec a vysedavanie doma druha.....hovorim, to je jednoducho v povahe kazdeho cloveka....
ono sa to tu, tak ako bezne na tejto stranke 😀 , zvrhlo uplne inam ako som zacala 😀 😀
ja som hovorila o tom, ze su jednoducho baby, ktore hned ako otehotneju sa priklincuju doma a hotovo, ze to je teraz tak nejak v mode, som len chcela Vas nazor pocut a zvrhlo sa to na to, ze ja v podstate som odsudena na to byt zlou matkou 😀 😀 skoda zacinat aj nejaku debatu 🤐 🤐 najma ked, ako ste spomenuli som tu asi jedina, ktoru bavi praca....
@hanka_april pozrite, ja som to vôbec nemyslela v zlom a nemyslím, si že žena ktorá ostane doma alebo si buduje kariéru je zlá matka ... to som nikde nenapísala a ani to netvrdím, len sa mi proste páčil váš názor na vašu prácu, nič iné v tom nebolo...ja som chcela len napísať, ako sa to proste môže všetko zvrhnúť a netreba tehotenstvo a bábo preceňovať a podceňovať za cenu ostať v práci čo najdlhšie......končím s touto témou...
@hanka_april Samozrejme,že som nechcela aby ťa to urazilo,len som ti chcela napísať svoju skúsenosť.Ja by som tiež nechcela trčať doma,kým sa dá pracovať.Moja sestra išla tiež do práce,keď mala dcérka 6 mes.,teraz má 4 roky a je z nej samostatná jednotka a pri nástupe do škôlky nemala žiaden problém,ešte utešovala plačúce deti-čo leveš veď mama pe teba píde🙂
No a co,ze tu riesime ktora ma ake brusko a podobne veci aj ked sme kazda ina,to predsa dobre vieme,ale tato tema je tu predsa nato. Tiez by som najradšej este chodila do prace no nemozem a verte mi,ze byt doma nechcem,ale musim babo je prvorade. Citim sa zavreta,ale zvladnem to.
@kavaapalma Vieš čo,ja keď som bola v tej nemocnici,tak som sa z tej nudy naučila pliecť 😀 A domov som dotrepala asi 3 čapice a dvoje rukavice 🙂
@hanka_april mna tiez prqca maximalne bavi, len maly sa kvoli tomu stresu narodil predcasne a za to to veru nestalo. Takze ak zasa budem mavat take tvrdnutie bruska ako vtedy, tak proste bohuzial, doma a nohy hore, aj ked je to riadna ponorka potom.
caute baby, chcem sa opytat, niekde v predchadzajucich rozhovoroch ste spominali tlaky v podbrusku a, ze ste na to dostali magnezium? Myslite tlaky v podbrusku, nieco podobne, ako take slabe tlaky, pred dostanim menzesu? Dakujem!!!! MIMI kope !!!! 🙂
@katkalubkova také podobné tlaky, ja mám až mierne bolesti, doktorka mi na to povedala, že sa roztahuje maternicaa mám si dávat magnézium, v piatok idem do poradne, tak sa jej na to znovu opýtam, už si fakt pripadám ako hypochonder. 😒
@hanka_april máš pravdu a samozrejme ked nemáš žiadne potiaže, tak prečo by si mala ostat na PN-ke. Ja na pnke som 3tí týžden, lebo doteraz som zvracala, schudla 7 kíl, bolesti v podbrušku a tvrdnutie bruška. Tak ja dúfam, že v piatok PN ukončím, lebo už mám ponorkovú chorobu
@katkalubkova ja mám občas tiež také tlaky ako pred krámami, už zvažujem, že s tým pôjdem k Dr.
@hubenourova je to neprijemne, bolesti som mala na zaciatku tehot. to som nejak neriesila, lebo viem, ze sa roztahuje mater. a vsetko sa vo vnutri zvacsuje. Ale toto je neprijemne, tiez sa na to opytam gynek., ale aspon som neni sama 🙂
@jesika26 no ja som mala bolesti a krce na na zac. tehotenstva, tomu som nejako neprikladala doraz, ( lebo viem ako to bolo v prvom tehot. ) viem, ze sa telo meni a vsetko vo vnutri, ako pises, ale toto mi zacalo, az teraz ked idem do 5m. Opytam sa na to gyn. v poradni. dakujem za nazor 🙂 A ako, Tebe uz je lepsie? Inak tiez ta riadne trapili tie nevolnosti, ako som citala ☹
@katkalubkova mňa to dosť znepokojuje. Snáď je len to rozťahovanie maternice.
Ahojte baby 😉 Takže, prvého som mala dosať mrchu... došla tretieho, trvala asi polhodinku, nebola to ani normálna mrcha..len taká.. "pink" 😀 Odvtedy nič... dnes máme 8.1.2013, prsia mám stále naliate a stráášne citlivé..čo myslíte??? Je čas na test? 🙂
@simkarobkova to co je za otazku? Hybaj a rob,ja by som to uz nevydrzala.
Ani nevydržím..ale priateľ je dnes v robote...a my to chceme robiť spolu... pre prípad, že by bol test negatívny a potrebovala by som jeho psychickú podporu, čiže zajtra-má voľno 🙂 tiež už neobsedím, ale musím vydržať 😀
a môžem si robiť test aj takto poobede?nemusí to byť nalačno? díík
@hubenourova dufam aj ja, ked idem na wcko, uz len kukam, ci nahodou nekrvacam..... ☹, ked mi to tak moc pripomina menzes
@simkarobkova teh. test mas uplne najlepsie robit hned rano, ked vstanes z prveho ranneho mocu. Moze sa stat, ze cez den ho budes mat negat. a rano tam budu dve ciarky, ak by si bola este malicko tehotna, rano je najlepsia citlivost
@hubenourova ale tak mimino citim, tak to ma vzdy upokoji
dneska mam tak strasny utlum ze asi zdrhnu z prace driv, normalne nevydrzim mit otevrene oci;)
@hanka_april ale hanka, neber si to tak, podla mna ti len baby chceli povedat, ze babatkom sa vselico zmeni, nie ze budes zla mama. Ja som dnes sedela so sefom, co bude, ake su plany, tiez pracujem vo vrcholovom manazmente, tak som mu povedala, ze je toho naozaj dost a ak som za netehotna ficala na 200%, rozlietaná po svete, bohuzial teray musím spomalit a priorita je, aby sa moje dieta co najdlhsie vo mne udrzalo. Preto si chcem aj vybrat dovolenku, co mam prenesenu ( 23 dní! z 27), aby som bola v klude.
Tiez mam uzasnu robotu, bavi ma, vela cestujem, no druhej strane je to fakt vycerpavajuce. A tiez planujem byt naspat po pol roku. No a nie je to preto, ze peniaze, alebo ze by som nevydrzala doma, ale je to o tom, ze by som rada pokracovala v tom, co som si 5,5 roka budovala. Jednoducho nechcem vypadnut z praxe, ani zacinat v inej firme nanovo s nasadenim 300% 😠 , ked pre mna fakt bude podstatne sa nauzit zit rodinne (manzel, dieta, ja) nielen manzelsky.
@delica vies, ja nemam rada, ked sa prekrucuje nieco, len preto, ze ten druhy si to dobre neprecita, som asi az prilis puntickarska 🙂
inak presne ten druhy odsek som mala rozpisany aj ja, ze mozno tym, ze mamina bola odbornicka (uz za komancov robila programatorku a programuje doteraz), sestra a aj ja mame take odborne zamestnania tiez, tak mi to mozno nie je jedno, ako niekomu,ze odide od jedneho pásu vo fabrike a po x rokoch nastupi k druhemu, ze nechcem stratit, co som si sama vlastnymi silami vybudovala atd atd, ale naco, ked zase si niekto z toho vyberie, len urcitu cast a bude sa navazat...naco? 🙂 uz mam tejto stranky dost, vsimla som si, ze su tu akceptovane len urcite nazory 😀 😀 a ja ako neskusena prvorodicka nejak som ich nepochytila asi, asi nerada valim v dave, preto to tu nie je pre mna 😉
inak cakala som podla toho co mi hovorila o tejto stranke sestra a kamosky (co prevratili s ocami, ked som spomenula nieco, ze to pisali na MK), ze vydrzim kratsie, ale zvladla som tu byt az 16 tyzdnov, asi som najodolnejsia z nich, to ma zocelila ta korejska kultura, ktoru tak milujem 😀 😀
inak viete, ze v Korey sa kedysi zeny po porode 3 dni neumyvali, vraj ta krv zabranovala infekciam....
drzim palce, nech to nikoho z nas potom neboli, ci prirodzene, alebo "neprirodzene" budem kukat fotky babatiek a zavidiet, kedze som tusim az niekde medzi poslednymi s terminom 😵 😵
@katkalubkova Ja ešte maličké necítim. 21. idem do poradne, tak som veľmi zvedavá.Ale verím, že je všetko ok. 🙂
dnesna poradna dopadla dobre 😉 zajtra sa idem objednat na morfologicky ultrazvuk,takze uvidim malicke 🙂 tesim,tesim

@hanka_april to si snáď jediná, ktorá rada chodí do práce a má rada svoju prácu, ale to ťa hneď prejde, keď sa ti bábo narodí a budeš pri ňom domka, ja som to pochopila, až keď sa mi narodila dcérka, že ona je to najdôležitejšie v mojom živote a nie práca 🙂
dievčatá,neriešte tu stále veľkosti brušiek a ktorá má aké veľké a podobne, každá sme iná, každej to bruško iné narastie, každé bábo je iné, každá to tehotenstvo ináč znáša... buďme radi, že bábätká sú zdravučké a to je to najdôležitejšie 🙂