icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

katkalubkova
8. jan 2013

tak ja som asi trosku vyssie tehotna, tak to preto, pockaj o dva tyzdne, uz bude tukat, ťuk - ťuk 🙂

katkalubkova
8. jan 2013

@hubenourova tak ja som asi trosku vyssie tehotna, tak to preto, pockaj o dva tyzdne to uz bude tukat, ťuk -ťuk 🙂

jesika26
8. jan 2013

@katkalubkova už nezvraciam, jem malé porcie viac krát za den, ale žalúdok na vode mám od rána do večera, takže už som si zvykla, sem tam ma natahuje na zvracanie, ked vypijem viac vody naraz (3dcl), tak už len čakám, či to žalúdok zvládne, alebo pojde von. Veru radšej sa popýtaj, mna to bolí ked niečo robím, alebo chodím, ked ležím tak je klud 😒

katkalubkova
8. jan 2013

@jesika26 kazda maminka to zvlada inak, ale aj tak uz by Ti to mohlo polavit! Mna zase trapilo travenie v prvom tehot., tam to bol des, teraz si uz davam viacej pozor 🙂. Snad od toho 20teho, od polovicky Ti uz bude lepsie. 🙂

kavaapalma
8. jan 2013

@hanka_april ale prosim ta vykasli sa nato,kolko ludi tolko nazorov. Ja keby som si to brala,co vsetko a kto vsetko tu pise,tak uz davno dam tejto stranke papa. Osobne robim za pasom viem co to je,ale praca a kolektiv mi chyba. Popri tom som si urobila kurz a chodila na anglinu,aj ked teraz mam nutenu pauzu. Viem,ze mam na lepsiu pracu a nieco preto aj robim. Kolko ludi sa mi doslova smialo,ze naco si platis jazykovku,aj tak po materskej skoncis naspäť tu za pasom. A ja im s usmevom a presvedcenim hovorim,ze neskoncim.

hubenourova
8. jan 2013

@jesika26 nechcem ťa strašiť,ale ja som grcala až do pôrodu

hubenourova
8. jan 2013

@katkalubkova veď ja sa nikde neponáhľam

delica
8. jan 2013

@hanka_april
maj sa pekne, hlavne nech ti zdravičko slúži a aj malá nech je zdravá ako rybka.
Inak dnes mi švédsky kolega hovoril, že oni sa vôbec nezaujímajú o pohlavie :D počas tehotenstva, že si počkajú až na pôrod. tieto kultúry...

anicka.be
8. jan 2013

@katkalubkova Ano o tom som pisala ja, dr. mi predpisala magnezium, pocitovala som presne taky tlak v podbrusku ako pred alebo pri menzese a raz mi tak neprijemne stvrdlo brusko na cca 15 min, uff. Magnerot neberiem sice kazdy den 3 x denne ako to je predpisane, ale tak 1 tbl denne, ak sa citim fajn, tak neberiem.

anicka.be
8. jan 2013

@katkalubkova vystihla si to dobre, ze tuk-tuk, lebo presne ja citim jake tukanie a hovorim si, ci uz je to ono? A niekedy citim take cosi ako tep. 🙂

kavaapalma
8. jan 2013

@anicka.be presne tak,ten tep citim aj ja hlavne na lavej strane.

azmuk
8. jan 2013

@simkarobkova tak drzim palce a potom sa ozvi ako to dopadlo 😉

azmuk
8. jan 2013

@simkarobkova najlepsi je prvy ranny moc. A kup si kvalitny test. Ja som bola max.spokojna s Mamatestom. 🙂

katkalubkova
8. jan 2013

@anicka.be hej, tep? tak to ho asi čká - štikúta, hlavne ked je vacsie, je to sranda 🙂

anjelicek26
8. jan 2013

@anicka.be - no tep citit mozes, idu tade velke zily ;) Ja mam fetal doppler a najdem 5x zilu kym najdem babo, je tam rozdiel vo frekvencii, moj asi 80 a babo tak 140 😅 Na to citit stikutku treba, aby malo babo najmenej kilo, aspon to vravi moja doky 😀

neposedna
9. jan 2013

@delica
@hanka_april
baby ja som sa sem zas po 2 rokoch vratila, ale teraz uz riadne filtrujem, co pisem a aj co sitam
ja som tiez zboznovala azboznujem svoju pracu, tiez som pracovala do posledneho momentu kym som nemusela nastupit na matersku a aj potom som este 2 tyzdne chodila do prace, ale ja som vela soferovala, tak uz len v kancelarii, kebyze mame kde dat malu, tak som uz v praci a chcela om ist od septembra do prace, ale stalo sa, ze cakame druhe, ale uz nechcem byt doma cele 3 roky, svoju dceru nadovsetko milujem, aj nenarodene babo zboznujem, aj ked ho este necitim, ale uz teraz po 2 rokoch doma sa citim nepotrebna, neuzitocna a hlavne je to stale dookola to iste a uz potrebujem zmenu a u as je to aj pre peniaze, kedze mame z muzom nejake plany, nechceme zostat v 2izbovom byte vecne
asi nie som preste ten matersky typ, co sa kvoli detom vzda vsetkeho
verim, ze dcera pojde od septembra do skolky, kde bude v kolektive a bude jej dobre a drobec bude od roka u majej svokry (ak bude zdrava), bo uz bude na dochodku, nejak sa bojim jasli, bo tu v MT nie su na ne dobre ohlasy a nejaku pani na strazenie, to by sa nam financne nevyplatilo, tak to ani neriesim
ja sem tiez len zbehnem a sem-tam nieco napisem ale skor vseoecne, ale na toot sa mi nedalo reagovat, su tu urcite typy, pred ktorymi nemozes vyjadrit svoj nazor,preto ho ani nevyjadrujem

@hanka_april neber to, ze si len sprosta prvorodicka, vsetky sme take raz boli, to ze teraz cakam druhe babo neznamena, ze som pojedla mudrost sveta, pred 2,5 rokom som bola presne na tvojom mieste, aj ja som si vtedy velm uzivala rastuce brusko, vsetko som sledovala, vsimala, citala....... teraz je to uz ine, popri dcere vela nestiham, v podstate ani neviem ako letia dni,niekedy mam problem spomenut si, co je za den a to este stale nieco robim aj do roboty, bo som nechcela uplne vypadnut s tempa a informacii
@janettan dakujeme! nad menos sa este len uvazuje, este mame dost casu, nejake naznaky su, ale vyzera to na Matej alebo Jakub ale vsetko sa dohodne neskor 😀 😀 😀

slavka_a_maros
9. jan 2013

Ahojte dievcata, zatial som Vas len citala, teraz by som sa chcela aj zapojit 🙂 momentalne som v 19tt a brusko uz celkom vyskocilo. Okrem nevolnosti som doteraz nemala ziadne vaznejsie problemy, ale poslednou dobou mam stale taky neprijemny pocit v podbrusku a to najma vecer. Ako keby mi to brucho chcelo puknut 😖 tuto noc som sa dokonca zobudila na to, ze som ho mala tvrde ako skala, ale nebolelo to, len to bolo neprijemne a hned to preslo. Chcem sa spytat, ci ste na tom podobne? Som prvorodicka, takze nemam skusenosti a nechcem hned utekat k doktorovi. Dakujem za pripadnu odpoved

leus10
9. jan 2013

@slavka_a_maros ahoj ja mám presne ten istý problém tiež nemám bolesti len toto,ako píšeš v pondelok idem do poradne tak sa na to spýtam zatial si dávam magnézium 2x a je to lepšie ale občas keď dlhšie sedím alebo v noci mi stvrdne, stačí keď zmením polohu a prejde to

maria200981
9. jan 2013

tripple test v poriadku...odpadol mi dalsi kamen zo srdca...🙂

slavka_a_maros
9. jan 2013

@leus10 aj ja beriem to magnezium, tak snad to bude ok. Vdaka za odpoved

misza1
9. jan 2013

kocky, ze si s tou praci delate starosti,podle me je to fajn tak i tak.me supli do jesli ve 2 letech,jinak by mamka prisla o misto. do dnes nemam problem byt v kolektivu i cizich lidi moje segra byla s nami doma a sla rovnou do skoly a neni az tak "spolecenska". zas na druhou stranu ja jsem se vdala 150km od nasich a segra ma barak na stejne ulici jako nasi;) na materskou se tesim,svou praci miluju,taky jsem si vybudivala dobrou karieru ale co nam vymenili GR, neni dobra atmoska ve firme, uz si chci odpocinout. nevim predvidat co bude za pul roku,mozna doma chytnu ponorku, a pobezim do prace,ale mozna se stanu zienka domaca a bude me to bavit;)

jesika26
9. jan 2013

@slavka_a_maros ja mám to isté, ale len ked ležím na chrbáte a nohy mám vystreté, nie je to bolest, ale nepríjemný pocit. Ked som to doktorke povedala, tak mi na to, že mám brat magnézium. V piatok idem do poradne, tak som zvedavá, čo mi na to zase povie

katuska54
9. jan 2013

ja mam taky problem,ze mna picha ako keby pri krizoch a vraza mi to az k zadku 😒 nemate s tym niektora skusenost?

kavaapalma
9. jan 2013

No zienky drzim palce,nech nic z toho nemate,nech vas to mina milovymi krokmi.

jankastubka
9. jan 2013

Ja som dnes mala tazky den v praci a este mi to znasobili tehotenske hormony. Ale aspon som mala pocit, ze som uz citila babo, snad to nebol len pocit.

delica
9. jan 2013

@jankastubka no aj my me mali hrozny den v praci, jedna drama za druhou, normalne som si od zlosti aj poplakala, co je nenormalne pre mna. No asi som tak vela nejakeho adrenalinu vylucila, ze som citila prvy kopanec, uff. To ma aspon prinutilo sa ukludnit.

anicka.be
9. jan 2013

@slavka_a_maros ten pocit dobre poznam, pasujem sa s nim uz niekolko tyzdnov, normalne citim to brusko akokeby som bola nafuknuta jak balon, no neprijemne ☹

delica
9. jan 2013

@neposedna no, si vystihla tiez moje pocity z tohto fora. Ja mam rada tuto temu, lebo nemam tehulku v mojom okoli. Jednoducho prezivame podobne pocity, aj fyzicke, no na druhej strane, kazda sme jedinecna. No a napr. mna fakt zaujima, co je jesike lepsie a ci vas uz nebolia bruska, tesi ma kazda jedna sprava, ked tu date, ze triple testy su OK, alebo na uzv ste videli pohlavie babenka, proste mi to dava nadej, ze aj ked je svet plny hnusnych veci, stale mame dovod na tie drobne radosti, co nam robia zivot krajsim. Aj s tymi bruskami, mne sa paci, ake je to "netabulkove", ako sme kazda ina, a na konci bude u kazdej babenko.
A sem tam kuknem teraz do 2.trimestru a porodnica antolska, ale nic ine ma popravde nelaka citat, ani sa zapajat..

kavaapalma
9. jan 2013

@delica moja rec

azalka22
9. jan 2013

baby,na to brusko skuste papat vlasske orechy, ak nie ste alerg. za hrst denne staci.
maju vela horcika-v prirodnej forme. mne to velmi pomaha, normalne sa ich neviem dojest. a su dobre na mozog -ten nas i babatkov
a dakde som citala, ze co matka papa pocas tehu, tak s tym nebude mat babo problem. tak by sme mohli do jedalnicka zaradit rozne papanice, aby si male privyklo uz v brusku, nie?