icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

hexina
8. júl 2013

@silviami no veru je to tazke..uz nas chyta potom panika ked je dlhsie nekludna..velmi nas to unavuje..potom sme aj my nervozni..dnes sme vstali dobre naladeni ze opat ideme do toho...ale uz opat ja chytam taky stav, ze neviem co s nou robit..ale ja viem, ze psychicka pohoda je dolezita..len tazko sa mi do nej dostava

silsil
8. júl 2013

@anjelicek26 u vás to zaberá? 🙂

dana_l
8. júl 2013

@nikulqa koj na poziadanie, nepozeraj na hodiny.
dlzka kojenia je u deti individualna. nase pili z jedneho prsnika a za 5 minut boi hotove. ine mozu aj 30 minut a dlhsie a budu potrebovat oba prsniky. uz mas jedno dieta tak sa skus riadit instiktom

anjelicek26
8. júl 2013

@silsil - zatial som neskusala, nasla som to len pred chvilou, ale je to dost vtipne 😀

hexina
8. júl 2013

@hajatanufus ajoj, noc bola celkom v phode uz potom..dost dlho spala aj krasne zaspala po nocnom kojeni 🙂 vycitala som dnes na nete, ze moze mat koliky aj z toho ze papam joguryt a posledne dni som ich zjedla teda hojne..cize nasadzuem novu taktiku...nepapam jogurty pijem feniklovy cajik..aj malej som urobila teraz..skusim jej dat a uvidime ci pomoze...no musim hladat nove napady a skusat co zaberie...tie videa co si dala si pozriem...dakujem...celkom pozitivne bolo, ze som nakojila z bolestiveho prsnika a nebolo to az take neznesitelne..velmi sa z toho tesim..len dufam, ze tie bradavky budu na tom uz len lepsie a lepsie 🙂

plus pridavam fotku nasej princeznej 🙂

silsil
8. júl 2013

@anjelicek26 ja som skúšala..nejako podobne ho držať..raz zabralo.a.raz nie..

dana_l
8. júl 2013

@hexina v skupine mnohodetnych deticiek je mamicka ktora ma posledne dieta a tiez mala problem s kojenim (pritom vsetky starsie deti odkojila). nakoniec jej pomohlo zmenit polohu dietata pri kojeni a vsetko sa jej zahojilo. jej meno je @stojdulka mozno by si sa jej mohla spytat ako to bolo u nej.

hajatanufus
8. júl 2013

@hexina nadherna babulka ja som uz aj zabudla ako moje deturence vizerali ked boli take malinke 🙂 musis byt pysna maminka 🙂 mimochodom ja som mala blbu noc Lucinke (najstarsej) bolo v noci zle tak som k nej vstavala ☹ ale uz spapala 3 kusy pizze a clapoce sa vonku v bazene tak snad uz bude v poriadku a zajtra bude moct ist aj do skolky 🙂 tak sa drzte 🙂 som rada ze sa to pomaly zlepsuje ked ta to uz tak neboli to znamena ze mala sa lepsie prisala 🙂 🙂 🙂

hexina
8. júl 2013

@dana_l dakujem skusim sa popytat..ja som kojila zle a zavolala som si laktacnu ked uz bolo neskoro..ukazala mi tu priecnu polohu a futbalovu..na bolavy davam futbalovu an druhu priecnu..zda sa mi ze to je lepsie no sem sa aj tak zle prisaje..este potrebujeme prax..ja len verim ze bradavky sa zlepsia a nie zhorsia tym novym prisavanim 🙂

hajatanufus
8. júl 2013

@nikulqa ahojky aj ja sa ti tu pripletiem 🙂 urcite koj na poziadanie teraz v tych horucavach moze byt dietatko aj smadne nie len hladne tak ze moze papat castejsie 🙂 moj maly niekedy papal aj po hodine a tiez vsetky tri moje deti boli kojene a papali len 7-10 minut a zo zaciatku z oboch prsnikov neskor im stacillen jeden ale treba tie prsniky striedat 🙂

hexina
8. júl 2013

@hajatanufus dakujem za podporu 🙂 snad to bude uz len lepsie..niekedy to boli viac niekedy menej.este to asi nerobime na sto percent ale verim, ze sa naucime 🙂 takze aj ty si mala tazsiu noc 🙂 ach uz by som chcela keby tak mala uz papala pizzu..to uz by som neriesila starosti s bradavkami :D

hajatanufus
8. júl 2013

@anjelicek26 zaujimave video a zvuk vysavaca ste neskusali u nas v skupine si to baby chvalili 🙂

anjelicek26
8. júl 2013

@hajatanufus - xixi no nam to moc netreba, Benjiho uspat (pokial ho neboli brusko) nie je problem xixi Ale vysavat pri nom v phode mozem, to uz mam odskusane 😀

hajatanufus
8. júl 2013

@anjelicek26 to aj ja som pri Lucinke vysavala detom to nevadi lebo im to pripomina zvuky z bruska a na youtube je 24h zaznam vysavaca 🙂 inak aj nas maly nemal problem zaspat vacsinou zaspal na prsniku len vecer ho tiez trapila kolika ale to potom po tych cca 6 tyzdnoch tiez preslo a postupne uz nechodieval spat o 3 rano ale o polnoci potom o desiatej az nakoniec sa to skracovalo a teraz chodieva o 20.00 a cez den spinka od 11.00 kedy ako 2-3 hodky 🙂 Rachelka uz nechce spinkat cez den aby jej nieco neuslo a tvoj Max spinka este cez den? ci? 🙂

anjelicek26
8. júl 2013

@hajatanufus - jj Max spi ako poleno, zalahol sice dnes az o druhej, ale tak uz tri hodiny taha, ho pojdem zobudit ;)

misza1
8. júl 2013

dneska me pobavil kolega, potkala jsem ho venku, ja strapata, nenamalovana, vytahane tilko, vsak vecne nekde vythuju prso a on mi rika, teda Miska, jaka si opeknela na te materske, vypadas mladsi😀
tak ted nevim ci uz to je posledni stadium silenstvi, ze opeknim 😀

hajatanufus
8. júl 2013

@anjelicek26 predtym aj Rachel zalahla o 12 a do tretej tahala akurat kym Lucy bola v skolke no teraz sa to pokazilo uz proste nechce

willy_wonka
8. júl 2013

@anjelicek26 ja som sa to snazila vyskusat, ale velmi ma to rozosmievalo,tak som musela prestat 😅

jankastubka
8. júl 2013

@nikulqa ja davam kazde 3 hodiny, na 20 min. z jedneho prsnika. Ale tiez sa nam niekedy stane, ze je hladna aj skor. Baby to tu popisovali, ze niekedy sa to deje kvoli tomu aby sa tvorba mliecka prisposobila rastu drobcovi.

hajatanufus
8. júl 2013

@hexina 😀 😀 bud rada ze este pizzu nepapa len si to uzivaj krok za krokom a ver mi cim vacsie dieta tym vacsie problemy. Ja som uz z mojich deti unavena.a chcela by som aby boli take malinke babatka a drzat ich cely den v naruci a na prsniku. To je tak sladke obdobie 🙂 si sikovna urcite to uz bude len a len lepsie maj sa krasne a sem tam sem este mozno nakuknem 🙂 teda ak mozem 😉

silsil
8. júl 2013

@hajatanufus ako si krásne opísala to obdobie malého babatka 😉 Ja si práve hovorím že čím väčši bude malý že tým lepšie 😉

janka_k
8. júl 2013

@katuska54 aj ja sa tam idem objednat, tiez som nechcela ist na antolsku a este na sono inde, nechodime k rovnakej detskej? ja na strecniansku
a ako dlho musite balit nasiroko?

kikuleenka
8. júl 2013

@slavka_a_maros a neskusala si zavinovat napevno?

https://www.youtube.com/watch?v=n7m7iWdXypY

(nam toto celkom na upokojenie aj uspanie pomohlo - ked bol fakt extrem a uz sme nevedeli co s nou, tak toto zabralo - pevne do plienky zavinut, polozit na lave predlaktie na bok, jemne kolisat, ssss-kat do uska + duda - ak pouzivate, ak nie, tak nie...)

willy_wonka
8. júl 2013

@janka_k preco nechces ist na antolsku? ja som na klbiky bolo tam a vsetko v poriadku🙂
aj ja chodim na strecniansku ,ale budem menit lekarku..pojdem do inych dveri

slavka_a_maros
8. júl 2013

@kikuleenka no skusila som to 🙂 zavinula, pohojdala a ostala tuha 😔 spi uz asi 15 minut, tak uvidime 😉

slavka_a_maros
8. júl 2013

@janka_k a kolko sa na tej strecnianskej plati u ortopeda? @katuska54

hobit
8. júl 2013

@katuska54 nemas cislo na toho ortopeda? a kolko sa teraz unho plati? aj s Tobim sme tam boli a chcem teraz Matyho objednat...dik...a drzim palce nech sa vam to da do poriadku rychlo

hexina
9. júl 2013

@hajatanufus dakujem..ach ani nehovor ze cim starsie tym vacsie starosti :D uz sme s manzelom skusali ju dat naspat do brucha ale nevosla :D uz sme z tolkeho zufalstva mali zabavu :D fakt obdivujem vsetky matky...a hlavne matkych viacerych deti..a matky dvojcat a trojcat..toto by som ja nikdy nezvladla asi :D a urcite sem tam tu este nakukni..budeme tu asi dlhoriesit rozne problemy :D tak nam urcite pomozes :D

janka_k
9. júl 2013

@willy_wonka ja chodim gibalovej. no bolo mi povedane ze bud tam ortopedovi a zaplatim 20 euro, alebo na antolsku + na sono na fedinovu za ktore zaplatim 10e. tak sa mi to zdalo lepsie rovno to naraz vybavit ked aj tak nevybavim na antolskej vsetko a platit musim tak ci tak

kikuleenka
9. júl 2013

@slavka_a_maros no super 🙂