Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@jankastubka my este len budeme krstit a kosielka moze byt bez mena. aspon u nas v Ba. a my jej oblecieme biely komplet. a kosielka sa len prilozi na babo. a prispevok je natebe kolko. my sme na svadbe davali 50€ a teraz asi tiez tolko.
@anjelicek26 fuha, ani nie, alebo som si to nevsimla... Ale ju to nebolelo, ona hned po strihnuti zaspala 😕
@jankastubka to je na tebe ake satky das,ci cisto biele,ci biele s ruzovym. My sme mali bielo-strieborne. Len kosielku , dupky a ciapocku a perinku. A kosielka staci aj bez mena,ale zas ak chces na pamiatku,tak si daj vysit meno,datum narodenia a datum krstu. Co sa tyka penazi,osobne si myslim,ze cirkev ma hromadu penazi a neplati dane,ale je to na kazdom ako sa rozhodne. Je to ich poslanie a zato by peniaze brat nemali. Ja nesanujem aj my sme dali,teda mm,povedal mi to az po. @anjelicek26 zvladate to v poho,kolko ja som sa orevala v porodke ked mal maly zltacku a ked som ho videla aky bol zviazany v perinke a mal tvaricku otlacenu od okuliarov co ho davali pod svetlo,takze ti velmi dobre rozumiem. Hlavne,nech sa to cim skor zahoji.
@katuska54 cajik si kupis v lekarni, uvar podla navodu, nechaj ho chvilku cca 8 min vyluhovat, (moc nie ako pisu ze 15min.) a daj jej napr. len 2 male lyzicky, po trosicke nech popije, pomaly poprehlta ( nemusis sa bat lyzicky, ak mas malilinku lyzicku, tak trolinku je daj, tolko co prehltne, zo 2-3 krat) a uvidis, aj si pekne odgrgne aj poprdka a zvysok vypi ty! Nemusis sa bat, nic jej to neurobi, my ked sme krstili prveho syna, tak tam liali v kostole vedla do decka caj a nic sa nedialo! Ja sama som za tie caje a vodu moc nebola, lebo mam vela mlieka, ale obcas vidim, ze treba dat na nazor aj starsich. Ja som od narodenia pila HIPP ten napoj v prasku s bylinkami, ale malemu by som to nedala, je to priserne presladene. A ten cajik ak by si jej davala, necukruj!
@katkalubkova ok tak vyskusam. ja teraz pijem harmancek. aj ked mam uplne mini lyzicku,tak ked som jej tak davala kvapky tak mi ich vygrcala. tak mam malu striekacku a cez to jej to dam. z toho si to sama vytiahne. je zvyknuta z porodnice.
dnes po rannom nakojeni mi hodila taku grcku ☹ islo jej to aj nosom. myslim,ze vygrcala vsetko co spapala.
mohla sa prejest? alebo koli tomu,ze ju brusko bolelo? teraz spinka a ja ju chodim kontrolovat..chuda moje 😢
Ja odpadnem z toho nasho prcka, Tobi sa "v jeho veku" len tulil ku mne v deke a spinkal a tento si uz par dni obzera vsetko okolo, hlavne farebne, vedome sa na mna vyskiera ked mu nieco rozpravam a v kresielku udiera so hraciel visiacich
@jankastubka janka, pozri si tieto kosielky, maluje ich rucne manzelka mojho bratranca. Su nadherne!!!!
http://www.racy.sk/produkty/kosielky-na-krst/
Ja rozmyslam, ze budeme krstit buduci mesiac a chcela by som jej obliect bud ruzove saty alebo kremove saty. Uvidim, ci jej nebudu este velke 😀 Z perinky sa uz vykopava, a tie satenove na krst su na prd, hrozne sa v nich babo smyka. Ked budu saty velke, obleciem nieco klasika krstove biele.
Pasticky v ustockach, a papat uz nechce.... preco to robi? strasne hlasno zuzle :D
@willy_wonka zuby to asi nebudou, co?😅 Osky se dele prisava, pusku otevre ok ale nezacne hned sat neni to tim horkem?
ahojte baby, dnes som mala tazky den velmi..som psychicky a fyzicky na dne..potrebujem vasu pomoc, rady, skusenosti..mala mi nejak odmieta pekne papat..dam ju na prsnik tak pocujem ako hlce a sa jej akokeby vracalo mliecko naspat a potom je nespokojna a sa rozplace a pusta prsnik..ked ten prsnik pusti dost mi aj strieka..mam dost vela mlieka..neviem ci nema reflux alebo jej vadi plny prsnik...a potom place a neviem ju utisit..dnes mi od 8, 40 do 17 40 spala 50 minut aj to nie vkuse ale 10 minut rano potom pol hodku na obed a vecer 10 minut..davala som jej kazdu hodinu pomaly papat lebo sala si prsty, plakala a som myslela, ze je hladna no skoncilo to stale len placom..a tak neviem ci je hladna..ze ci si vobec zoberie to zadne mliecko..alebo ma skryty reflux a jej vadi, ze jej tolko davam pit a ju z toho pali zaha..alebo co to je..neviem vobec co mam robit...ak mate niekto nejake skusenosti velmi mi pomozete dakumem
@misza1 zuby este snad nie, nie je to Napoleon:D hm, inak dnes som si aj ja vsimla, ze sa dajak vymysla pri prisati, rucickami si cicik odtlaca, potolm ho chyta, hlavickou myka, a potom sa spokojne prisaje....
@hexina ahoj, to mi je luto, ... a to iba dnes robi? mne ako prve napadlo, ze jej naozaj tecie vela mliecka, ani nesaje a musi rychlo prehltat, to moze narobit sarapatu. neskusala si dat mliecko cez flasku s tym stazenim sanim? ja mam taku od Tommee tippee. a ked mas podozdrenie na reflux urcite zajdi k lekarke nech ta posle na sono,teda malicku 🙂
@willy_wonka jsou to chlapi, musi si vybojovat to prso😀
@misza1 aky je to C uchop??:D
inak ja som tiez na pokraji nervoveho zrutenia, ale nie z krpca, ale z jeho braceka podareneho, bol chory, 3 dni teploty, kasel, sopel, vcera a dnes mu uz bolo lepsie, ale nejako ho ta choroba poznacila, vkuse place, teda plac je slabe slovo, reve, hulaka, ruci a mne ide hlavu rozdprapit, dnes som si aj poplakala s nim kedze som nechcela kricat a potrebovala som ventilovat...no cista psychiatria 😀 aspon ze ideme zajtra k nasim na vikend tak snad sa da do normalu, inak ho tam necham a tajne ujdem 😅
@hexina prepac, omylom som dala paci sa mi to.... , len som sa chcela spytat, ako dlho uz takto nepokojne papate... 😒
@hexina dnes som v tom s tebou ☹ uz som si s malou porucala... Za cely den asi hodina spanku dokopy. Zaspala velakrat, ale za 5 minut hore a rev ☹ vykadena, vyprdkana, najedena, odgrgnuta a rev...
Ked kojim bez klobucikov, tiez mam ten problem, ze jej to strieka do hrdla a potom sa nastve a niekedy uz nechce pokracovat 😒
@willy_wonka aj moja si zacala zuzlat ruky 😕 a jest nechce...
@hobit a nemoze to byt od Tobiho aj trochu ziarlivost? Ze ked to babatku funguje, tak skusi aj on plac? 😉
@misza1 ano, aky je to C uchop? Ze by som to skusila, aby som nezatapala dieta 🙂
@slavka_a_maros asi hej, ved ja viem, ze je to prenho zmena, ale fakt sa to nedalo skoro vydrzat tieto 2 dni 😝
@willy_wonka ano dnes teda vcera to zacalo..taky divny den...teraz spala pomaly 7 hodin..som ju budila na kojenie..mala zelenu stolicu uz a zasa vygrcala vsetko vonku.. :( neviem ci jej daco nie je.. :(
@misza1
@hobit dakujem..skusim teda tlacit..aj ked ten c uchop sa robi az ked saje vraj trosku menej..na zaciatku ked vela pije si neviem predstavit, ze este by som jej tam davkovala vacsie mnozstvo...a ona vacsinou na zaciatku ma ten problem a potom sa to vezie cele kojenie..no vyskusam c uchop a s tou polohou..ja mam problem s bradavkami..cize zatial kym sa nejak nedaju dokopy tak mamkojit len priecnou a futbalovou polohou..(ta fugtbalova mi nejak nejde) a preto pre mna je tazke experimentovat s novymi polohami...no musim zavolat laktacnu nech mi pomozu..velmi sa o nu bojim :(
@katkalubkova takto papame asi druhy treti den..ale vcera to bol extrem
@slavka_a_maros takze aj ty si si vytrpela? :( to ma mrzi, dufam, ze sa nam konecne polepsia nase babmbulky..hlavne sa bojim, aby jej nic nebolo ked odmieta cicku, ma zelenu stolicu uz a teraz ked sa konecne pekne napapala sa zgrcala kompletne :(
@hexina ta stolica by nemal byt problem,kdesi som citala,ze to babatka mozu mat. Ale ak sa ti spravanie malickej nezda,tak zbehni k lekarke.
@willy_wonka jj v noci som to vyguglila, ze to nemusi nic znamenat...ale po tom celom dni ked nespala bola nervozna a sa odstrkavala od prsnika uz ked som videla zelenu stolicu tak som sa zlakla...no moze to byt zhoda nahod...ze bola nervozna z plneho prsnika
@willy_wonka palec hore ostatni prsty pod prsem, mezi palcem a ostatnimi vznikne C🙂
@slavka_a_maros akorad jsem to napsala Kike a pak jsem si vsimla ze i ty se ptas🙂
@hexina ja jsem to pochopila tak ze kdyz to zmacknes a drzis tak omezis ten tok, zas kdyz tece malo tak mackas a poustis. ta kocka pak rikala ze mala se az nervla ze ji to tece pomalu tak mozna na tom neco bude🙂
ja mam problem akorad v techto horkach ze se mi furt pousti mlicko

@misza1 Miska ja davam niekedy odvar z feniklu ( mam to korenie a to vyvaram) ale zeby to nejak pomohlo 😒
mozno davam malo. ja natiahnem do malej striekacky a tak jej to davam.