Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@hexina ja som aj dnes moju uviazala .. tiez spí .. ale uz sa jej raz podarilo vytiahnut ruky von 😀
@hexina - len balit rocne babo do ulitky? Ono ulitka je na prechodne obdobie, kym odozneje ten reflex rozhadzovat rucky, a to byva okolo troch mesiacov... moje deti napriklad ho nemali ani jedno, spali kludne od narodenia...
@bombulka200 mojej sa nepodarilo zatial..asi som jej to tam fajne zaviazala..uz druhykrat dnes pekne zaspala..tak uvidime ci je to nahoda alebo pomaha to.. a inac ako sa mate? uz je to lepsie odkedy si bola na gastro? ja idem na gastro zajra tak uvidime co nam povie
@anjelicek26 no hej to mi pride uz blbe..ale niektore deti si vraj zvyknu a spia v tom aj polrocne deti ..moja bude mat 8tyzdnov v stredu..tak hadam mesiac dva by sme este vyuzili..ona ma morov reflex a dost sa laka a skrabe si tvaricku pocas spanku atd...cize asi by to pomohlo
@hexina mne tak spí dnes uz tri hodiny 😀 no uz je to ovela lepsie asi tou zmenou mlieka, uz vôbec nemá tvrde brusko a je ovela spokojnesia to znamená ze som aj ja spokojnesia 😀 26.8 ideme na kontrolu tak som zvedavá .. a kam idete na gastro?
@bombulka200 mne spi teraz uz dve hodiny..🙂) no tak som rada, ze uz je to u vs lepsie..u nas to nie je este idealne ale zlepsuje sa..davam pravidelne gastrotus..no som zvedava na zajtra co povedia..ideme na panelovu 2 pri starej nemocnici
@hexina aj my sme tam boli 😉 a ku ktorej dr. vás poslali?ale tusím ze tam je asi iba tá jedna, takze asi idete k tej čo sme aj my boli 🙂 ja gastrotuss nedávam pravidelne dokonca som včera ani nedala lebo ona ho dost vypluva a aj vygrcne sem tam tak neviem či to má zmysel .. sa opýtam dokiny či nám nedá niečo iné radsej ... ale unás je to uz o 90percet lepsie ..
@bombulka200 neviem nemam tam meno lekarky 🙂 tak uvidime..hej aj moja tak vypluva ten gastrotuss..je to velmi huste nema to rada..tak uvidime.tak u vas zabralo asi to mliecko...
@hexina no ja si tiez myslím ze to mlieko u nás zabralo .. má nastiepene bielkoviny je lahsie strávitelne tak mozno preto .. no a tam je iba jedno gastro takze to bude určo tá čo aj my k nej chodíme, tak potom napíš ako ste dopadli 🙂
@bombulka200 ajoj, tak uz sme doma..takze zistili jej reflux a vyraznu plynatost..nam dala nutriton..60 ml pred kojenim. co neviem ako jej budem podavat kedze kojim..a ked jej dam 60 ml to uz ani nevypije potom nic z prsnika..mame davat gastrotus nadalej..espumisan mam znizit davkovanie.....tiez nam povedala ze mame kupit dphilus infans a tekutiny...chcem sa ta opytat ako davkujes ten dophilus infans..kolko odmerok a kolkokrat denne ...
@hexina no takze máte to isté čo my .. 😒 ja dophilus dávam 1x denne, 1 odmerku ... máte ist aj na kontrolu?
@bombulka200 a v com to rozrabas? ci to davs do UM> neviem v com to mam rozrobit..teda resp ake mnozstvo mlieka mam odsat ...ano ideme aj na kontrolu...a pocuvaj odkedy jej davas to mliecko negrcka uz? ja som sa rozhodla, ze nejdem jej davat nutriton na zahustovanie...... este sa ta chcem opytat nemozes prosim pozriet ze co vam napisala ako diagnozu?..nam napisala ze USG na GER signifi. GER...tak chcem vediet ci ti napisala tiez signifi. ger alebo nieco ine 🙂 dakujem
@bombulka200 a k peceni nam tam napisala, ze zvysena echogenita pecene..tak to neiem co je :/
@hexina dávam to do mlieka .. tak este jej vychádza mlieko stále a ked jej dám po jedení gastrotuss tak aj ten väčšinou výjde von .. aj dnes riadne z nej vyšlo 🙄 .. ja mám inu diagnozu .. dyspepetický syndrom a colica abdominalis ... a terapia tam mam písane antirefluxný režim
@hexina pri tej pečeni máme aj my ze zvýšená
@bombulka200 aha..tak ja mam ze ma reflux a plynatost...no dobre ja som sa zlakla uz ohladom tej pecene..asi to je bezne u deti
@hexina aj my máme v správe ze nadmerná plynatosť ..
@bombulka200 ach čistá veda toto takže v podstate veľa asi nevymyslela a budem to predsalen musieť pretrpieť a počkať kým z toho vyrastie
@hexina no asi tak .. nám sa akurát ta kolika teda plynatost velmi zlepsila ..len ten reflux je na nervy 🙄
@bombulka200 na plynatost zabralo asi len mliecko či používaš aj dačo iné? Rektalnu?
@hexina no občas jej pomôzem aj s rektálnou ..nemá síce tvrdu stolicu práveze riedku ale niekedy jej to proste samo nejde a ked vidím ze ju pučí tak jej pomôzem a sa vykaká .. ale väčšinou kaká sama .. ráno ked sa zobudí 😀
@bombulka200 aj u nas vacsinou rano kaka 🙂) ja retkalnu nezvyknem davat..ja neviem odhadnut ci place kvoli brusku alebo refluxu ze ju pali hore na hrudniku..ale vacsinou je to asi to ked vyplazuje stale jazyk a kyslo sa tvari tak vtedy tam gastrotus...ach dufam, ze to coskoro pominie 🙂 este mam problem s kazdym kojenim..za kazdym mi place ja uz fkt neviem preco
Tak sa mi zdá, že všetky naše bábiky majú problém s bruškom. Moja bola istí čas celkom fajná a koliku mala len večer , no potom sa to zopsulo a začala revať po každom krmení a k večeru to je už des, kakáme a prdíme stále a ešte aj tak musím dávať rúrku. ak mi doktorka vzala mliečko na rozbor a zistila, že v ňom mám zlatého stafylokoka, tak začínam brať atb. Dúfam , že to pomôže malej a uý sa len modlím, aby tie koliky prešli, keď začneme 4 mesiac. U staršej dcérka to tak bolo, tri mesiace stále revala a potom to bolo iné dieťa. Tak som zvedavá, lebo mať doma tri deti, z ktorých jedno stále reve, je náročné aj na nervy. Len buďme silné!!
@hexina moja tiez často vyplazuje jazyk, vtedy jej väčšinou treba odgrgnut a aj vidím na nej niekedy ze jej idu hore šťavy .. a včera večer sa komplet pozvracala tesne potom ako som ju okupala a obliekla 😅 tak som ju nanovo prezliekla .. 😀 je to na nervy s tým refluxom ..koliku uz nastastie nemáme ..aspon ze to 😕
@bombulka200 jaj to aj mne sa stane..minule som ju prezliekla a isli sme kojit a pocas kojenia sa zosrala tak som ju isla prezliect potom sa povracala tak som ju znova prezliekla a znova sa povracala :D to som uz riadne nervy mala :D a predvcerom sme isli s vajickom a tak sa pozvracala ze komplet vajicko sme museli prat...takym oblukom riadne dala..inac tak nezvykne ona len trosku vypusti z ust
@hexina ahoj, prepáč, že sa sem miešam, ale mne môj malý takto vracal a museli sme začať dávať nutrilon AR a ešte ho zahusťovať nutritonom. On mal strašný reflux. Ja som už bola zúfalá a potom sa to upravilo. Kúpila so aj antirefluxný vankúš. Ale ja som po cisárovi nemala vôbec mliečko, vôbec som nekojila. https://www.modrykonik.sk/shopy/detske-postielk... - ja som mala takýto vankúš. A kamarátka mala matrac http://www.e-mama.sk/index.php?id=detail&kat=sa....
@nenullienka ja mám tiez taky vankus ako si dala link, ale ta neviem či to nejako extra pomáha 🙄
@hexina no ani moja nezvykne velmi vracat, sem tam jej vyjde mliečko ale väčšinou len šťavy ale včera sa riadne dogrckala az som sa divila kolko z nej vyšlo 😕 .. mne z toho uz šibe, dnes bola taká zarevaná že mám dosť 🙄 a este sme mali aj oslavu tak sa pri nej nedalo ani porozprávat, skoro nič nenaspala.. zase sa pogrcala a idu jej tie stavy hore 😔 a este stále nespí .. 😅
@nenullienka dakujem...mne predpisali ten nutriton na gastre ale ja to nebudem davat..pretoze keby som s tym zacala to by viedlo k zaniku dojcenia a toto ja nechcem...a ten vankusik sa mi zda byt dost maly uhol...my mame vypodlozeny matrac v postielke aj cez den ju davame sikmo lezat...
@bombulka200 nam sa dnes tak tiez zgrcala..ze toto som este nevidela..najprv dala fajne oblukom a potom o desat minut znova tak isto vela...som ani netusila, ze tolko mohla vypitn 😒 aj moja nespi..nic nepomaha..asi to chce len cas..ale je to o drzku ☹

@anjelicek26 u nas v kosiciach je jedna pani ona sije ulitky az do jedneho roka..preto nad tym premyslam 🙂
@bombulka200 ja som ju teraz dala do perinky ruky k telu a spi uz hodinu..tiez hned zaspala..aspon ten morov reflex ju nezobudil..no akurat otvorila oci a snazi sa vybrat asi ruky von 🙂