Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@kavaapalma Ahoooj 🙂 dlho som tu nebola, ako sa mate? My ok, mame 5,4kg a 59cm, Mame za sebou kontrolu na neurologii, koli VEXA porodu, ok, akurat Veronika preferuje otacat hlavicku na pravu stranu, tak nas odporucila na rehabilitaciu ☹ som zvedava, co nam povedia. Ved skoro kazde babo ma svoju oblubenu stranu. Hlavicku toci aj na lavo, tak dufam, ze vsetko ok. Mali sme mat prve ockovanie, ale vyhodilo sa jej nieco na licku a aj bola taka nespokojna cca 3 dni, tak nas detska poslala na usne, ci sa tam nieco nnedeje, ale ok 🙂
Co sa overalu tyka, ja davam na spanie a privitala by som, keby mi niekto aj to doniesol, kazdy vacsinou nosi body s kratkym rukavom ☹ , co velmi nepouzivam. Najviac body s dlhym rukavom. A este mam dost ked mi donesu plienky c. 2, ked uz asi mesiac nosime c.3 haha 😀
@anjelicek26 Ahoj, ako sa mate?
@anicka.be - my sa mame fajn, chalani spia 🙂 Benji krasne pribera, s nim nie je ziaden problem, uz aj slusne pije, nerobi pri tom taky cirkus ako kedysi 😀 Miluje kupanie, tak kupeme denne, riadne si tam pocvici, napustame mu velku vanu a tam sa meta ako ryba, miluje to. Nalievaju sa mu dasienka, som zvedava, kedy uvidime prvy zub 😅 Ale straaasne to leti, ved o chvilu tri mesiace...
@hexina dakujem 😉 ... nosič mám konkretne tento: http://www.maderna.sk/katalog/product/17080/
som s ním max. spokojná ..maala v nom okamzite zaspí a zatial zaspala stále ked som ju tam dala takze super 😉 minule sme dokonca tak boli v meste na rehabilitácii, potom este v tescu a tak domov a cely čas spinkala, aspon som nemusela so sebou tahat kočiar a najlepskie bolo to ze mi kazdy chcel uvolnit miesto na sedenie v autobuse 😀 autom sme nešli lebo manzel mal v práci auto a nemohol si zobrat volno tak som to tak vyriešila 🙂 .. tak akurát ked sme boli v tatrách tak v sobotu večer mala koliku .. tak plač nehorázny a potom aj pondelok .. ale na gastre som bola s nou na kontrole tak nám nechala ten nutrilon ha 1 .. ale mám pocit ze je tazký na zaludok a nie vzdy z neho dobre kakaá a aj ju dost nafukuje... tak na nete som čítala chvály na bebu sensitive1 tak som ju dnes kupila a vyskušam som zvedava 😕 ... a vy ako?este sa trápite? 😔
@anicka.be aj moja preferuje pravu stranu a trosku aj ma zležanu, tak my uz chodíme rehabilitovať tiez a uz vidím aj pokroky .. uz je to lepsie 🙂
@anicka.be uz nam to dnes pustilo 🙂 🙂 🙂 😀 hurááá, aj sme sa museli okupat 😉 , ale nas maly nema hustejsiu stolicu, praveze riedku. Zabrala vcera zjedena domaca slivk. presnidavka! Ani burciak nezabral v nedelu u svagrovcov, uz som bola v koncoch.
Ale horsie je to, ze ja som dnes takmer nedobehla rano na Wcko, len tak tak 😉
@bombulka200 a co cvicite, tu Vojtovu metodu? Ake to je?
@bombulka200 no tak to je super ze v tom spinka...my uz fakt nevladzeme ju nosit..u nas nic nove vsetko postarom...furt nedobre..mala place furt aj pri kojeni..uz mi to ide riadne na nervy..ako tka citam, ze chodis na rehabky..nas tiez poslala na neurologia lebo ze mala furt otaca dolava hlavu...takze mozno ani nas to neminie..boli sme aj na vysetreni usi..lebo sa neotocila u pediatricky za klucami..tak si myslela, ze je hlucha..inac ma uz tie vsetky vysetrenia dost stresuju...a pocuj a uz si odoberala malej moc?
@anicka.be ano vojtovu.. aj s prvou som to cvičila lebo málo dvihala hlavičku .. táto druhá dcera mi pekne dvíha hlavičku akurát stále preferovala jednu stranu... tak plačká pri tom dost .. máme 2 cviky.. cvičí sa to len chvilku niekolko krát denne .. cca 3x denne ... ale uz po prvom cvičení to začalo byt vidiet .. a teraz pekne otáca hlavicku na obe strany 😵
@kavaapalma ja uz ty overalily pouzivam jen na spani, bo mame moc oblecka, tak se snazim vsechny vyuzit🙂 ale kdyz byl mensi chodil v tom i ven. a myslim ze v zime to budu vyuzivat jako spodni obleceni na venek.
@hexina no to verím u nás to uz nieje take hrozne ale občas ju to tiez chytí takze doverne to poznám 😉 moja sa sa zvukom otočí aj tváre hned spoznáva a same usmevy rozdáva akurát hračky ju este velmi nezaujímaju ..iba jedno slniečko take kriklave oranzove čo má zavesene nad postielkou inač hrkalky a take nula bodov 😀 .. este som jej moc neodoberala , zatial nebolo potrebne a ty? .. a ako dopadli vysledky z krvičky z gastra či este nevies?.. ja som bola pondelok na kontrole s malou a výsledky sme mali vsetky super a ani alergia na kravsku bielkovinu sa nepotvrdila, čize je to klasická kolika ktoru si musime odtrpiet kým to uplne nedozrie ten tráviaci trakt 🙄
@bombulka200 ale nasa sa otaca tiez aj tvare pozna aj hracky ju zaujimaju aj sa usmieva 🙂...len proste tam ju nezaujimali kluce tak sa za nimi neotocila.. ale boli sme na tom akustickom vysetreni a vsetko je v poriadku...no ja som bola na druhej poradni a tam musim odobrat moc a odniest na rozbor...tiez neviem ako to spravim :D a krvicka dopadla tak, ze ma dost nizke hodnoty (ale v ramci normi) daco s cervenymi krvinkami sa ma pytala ci som bola anemicka pocas tehotenstva..a mam jej davat pyridoxin polovicu obden...a inac nic viac nepovedala..a pocuvaj a to fakt boli to cvicenie? ako prebiehalo to vysetrenie na gastre?
@hexina mne zase hovorila ze malá ma velmi pekne hodnoty zeleza .. a sa ma tiez pýtala či som v tehotenstve nebola anemická a ja ze bola som a hlavne ku koncu no a ona na to ze malá ma zase na počudovanie dobré hodnoty zeleza, .. to cvičenie nebolí .. len deti nechcu byt v tej polohe a sa im to nepáči ked s nimi cvičís tak preto plaču .. aspon tak mi to bolo povedane .. no prve vysetrenie tak ze som prisla spýtala sa ma ake problemy mám s malou , tak som jej vsetko povedala, urobila jej ultrazvuk, odobrala krv a naordinovala nutrilon ha1... teraz na kontrole ked sme boli tak uz ani ultrazvuk jej nerobila len jej prehmatala brusko spýtala sa ma či jej chutí to mlieko a povedala ze ona je stým spokojná ze je to vraj ovela lepsie .. no ta si myslím ze ja az tak spokojná nie som ale fajn 😀
@bombulka200 a ako prebieha prve vysetrenie?
@bombulka200 jaj to viem ale myslela som vyšetrenie na neurológ kvôli hlavicke
@anicka.be no tak sme prišli do toho rehabilitačneho strediska, vysetrila ju jedna doktorka, že pekne dvíha hlavičku .. nezaostáva ani nič len to ze má skrátený sval na krku a treba to rozcviičiť že zrejme uz v brusku tak lezala na tej strane .. proste pozorovala či robí všetko to čo by malo robiť 2-mesačne bábo ... no a potom nám jedna rehabilitačná sestra ukázala cviky a k nej chodíme kazdý týzden cvičiť plus doma cvičíme a o mesiac ju pozrie znovu tá doktorka či sa to zlepšilo ale ja vidím že ano tak dufam ze uz potom nebudeme musiet chodit.
@hexina ja som nebola na neurologii.. moja pediatrička by si to ani nebola vsimla keby som jej nepovedala ze to pozorujem od narodenia ze má zlezanu hlavičku a stále preferuje len tu pravu stranu, na základe toho ze som jej to povedala tak nás poslala na rehabilitačne rovno ..
@anicka.be to je super,tesim sa s vami,krasne ti bambula rastie. My tiez v pohode,kojime stale. Mame 5600g a 61cm. Najbližšia poradna uz bude ockovanie.
@misza1 absolutne nemam sajnu,som myslela,ze pod ten overal sa daju body,ze je to navrch.
Kazde babo ma oblubenu stranu,moj preferuje pravu,ale davam ho nalavo.
@anicka.be Krásne rastiete a aj nás čaká vyšetrenie na neurológii, tiež máme obľúbenú pravú stranu. Pri prvých dvoch deťoch som o ničom tako nepočula, pekne sa točili. Možno to bolo u nás spôsobené zvonovým pôrodom. a Možno je preto aj taká nervózna, ak ju niečo bolí. Dúfam, že nás dajú doporiadku, lebo ma nebaví, že stále cez deň len reve. Furt brucho. Chcem aby to v troch mesiacoch pominulo, tak hádam sa to zlepší. Držte sa!
@kavaapalma hlavne jak jim bude fajn ani zima ani horko a nebudou vypadat jako paka...🙂
@anicka.be
@misza1
@majkafer
@hexina ako ste poriesili zakryvanie v postielke? Paplonik,alebo deka? Ja som kupila aj aj,paplon mi pride ale tenky a rozmer 90/130,ze to mensi ani nenajdem a je tam od 0-2rokov. Nasla som aj hrubsi,ale pride mi obrovsky pre tak male babo. Sak sa tam pod nim strati. A tiez mam spanielsku deku. Kupete teraz kazdy den,ked sa ochladilo? Vcera som zapla ohrievac.
@kavaapalma Osky spi prvni cast noci v kolibce, to dam na nej tenkou decku-paplonik je tenky a chladny a paplonik-to mi usila svokra, kdyz bylo teplo tak jen tu decku nebo plinku.obcas ho dam do spaciho vaku to pak vynecham decku.a koupeme kazdy den, na nem je videt ze se vecer nemuze dockat koupani🙂
@misza1 aha,takze mi este chyba spaci vak. To kupim.
@kavaapalma nespava ti v zavinovacce?Osky se naucil z toho vylezt a pak se akorad vztekal... ten vak bude dobry na zimu ze se neodkope.jo a nedopsala jsem ze druhou polovinu noci je se mnou pod perinou🙂
@misza1 tak kde v zavinovacke,ta je mu uz mala a nohy stale vykope von. Spi pod deckou,no niekedy sa mi zda,ze mu je chladno,tak som kupila spanielsku a popripade dam deku a na nu paplon. Nemam velmi odvahu brat si ho k sebe na noc. Je v postielke a beriem si ho az rano okolo 6-7h. Ked nie som celkom unavena,lebo niekedy sa v noci budim uplne ze v soku,ci som maleho po kojeni prelozila do postielky,alebo som prispala a maly medzi nami co ked sme ho prilahli,tak radsej nie.
Benjaminko spi nalepeny na mne ako prisavka celu noc... smerom postielka sa dostaneme len veeelmi zriedka 😀 On by tam aj spal, ale ja som akosi este neprestrihla pupocnu snuru 😀 Milujem, ked sa mi v polo spanku pricucne na rameno 😀

@katkalubkova my sme mali taky stav, ze nekakala cca4-5 dni, pomohla som jej rurkou ale nemala nafuknute brusko. No isla jej hustejsia stolica. To trvalo asi take 2 tyzdne, teraz znova pekne kaka 🙂