Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@silsil Ale keď sa narodil bol veľký 🙂 Moja Ela mala 49cm a 3,250. Ja som bola zvyknutá, že mi deti viac priberajú 🙂 ona za prvý mesiac pribrala viac ako kilo, no ale potom to stoplo. No doki povedala, že to je dobré, že toto stačí, veď nemusí byť tučná 🙂 . Tak sa s mamkou smejem, že bude modelka. Tieto problémy som pri dvoch nemala. Veronika bola do pol roka pohodlná a otáčať sa začala až potom a Lukáško bol taký akčný, že v troch mes sa už pretáčal a polročný sa plazil, či posúval na chrbte po byte. tak som zvedavá, čo Eliška, nohy má silné a hlavu v sede pekne drží, len v leže robí mostíky a vypína sa. Napíš, čo zajtra, určite sa to zlepšuje, veď tá vojtovka je na to dobrá 🙂
@majkafer Áno môj LiBorkO bol veľký a dlhý.ale ja som málo pribrala a mala som aj menšie bruško, tak ze bol utlačený.. nožičky sme rozcvičili hneď, a teraz tie svaly na hlavičke. Vieš len mi je strašne ľúto keď tu vidím foto aj 6týždeň. Deti ako krásne dvíhajú hlavku, a môj musí riadne cvičiť a plakať 0☹ ale si hovorim že každé dieťa je iné.. Ako aj ty píšes že tvojim to išlo rôzne 😉 A ako to robíš keď cvičite a tri krát denne vyzliekať a obliekat? Ja som najnovšie mu dala pyžamko aj na deň lebo sa to lepšie dáva hore dole. .
@majkafer tak sme dostali dalsi cvik, ako podla mna je uplne super, lebo je to na tu hlavicku, aby ju viac dvihal, a posiloval aj ručičkule, malého mám dať na bok, a jednou rukou mu držím lopatku vzadu a talcim ramienko dolu, a druhou drzim panvu..no dost tazke pre mna..a na kontrolu k neurlogoicke ideme bud. tyzden..dnes tam nebola..
Maminy moj maly je uplne fascinovany svetlami,lustrami,lampami,az hika a rozhadzuje ruckami a nozkami.
@silsil ahoj! Dlhšie sme tu neboli. Dnes nás pustili z nemocnice, boli sme tam od minulého štvrtka. s malou eliškou. V to ráno dostala kŕče a potom sa to zopakovalo večer, tak som utekala na pohotovosť. Vyzerá to, že ide o epilepsiu. Nasadili nám lieky. V pondelok nás preložili do Martina, mali nám robiť magnetickú rezonanciu, ale Eliška ochorela, prechladla, takže sa nekonalo.,akurát nám zobrali krv a teraz čakáme, čo sa zistí, či ide o nejaké metabolické ochorenie, či vírus. Dúfam len, že sa tá epilepsia nepotvrdí. Je mi z toho nanič. Malá bola vždy urevaná, ale teraz len narieka a narieka, bruško ju bolí z liekov a potom nemôže spať a keď nespí tak má kŕče. Je to hrozné, prevracia a krúti očami a ide do klbka. Lieky máme, hladina sa znížila a o dva týždne budú kontrolovať krv. Len na ostatné výsledky ešte budeme čakať, možno aj mesiac. Mám z toho strach. Takže mi už žiadnu vojtovku necvičíme a odkladáme aj očkovanie. ALe som šťastná, že som doma.
A vy ako?
@majkafer joj to mi je ľúto, hlavne aby mala bola v poriadku a nič ju nebolelo. . Posielam Veľa síl a pozitívnej energie 😉
Náš malý musí stále cvičiť, tu hlavičku nedvíha, a neurológičke s zdal bledý a že chudý ☹ ja si nemyslím žeby malý bol hladný. . Proste tak veľa nepribera, zatiaľ ide viac do dĺžky. uvidíme čo povie malého detská doktorka, ale veľmi Nerada by som dávala umelé, len preto že nie je podľa tabuľky. A najnovšie máme dojčenský štrajk každý večer, malý bojuje. Nechce sa kojit, pritom je hladný, tak ho musím ukľudnĺť a úspať a až potom mu dám prso, takže takto zatiaľ.
@majkafer drzim silno palce a hlavne mysli pozitivne a stale si dookola opakuj mam zdravu dcerku. @silsil kaslat na ich tabulky,mne na minulej poradni vravela doki,ze mu mam dat jest kedy chce a co asi tak robim?! Aj teraz sme v noci sme presli na 2 rezim,cize spanok nic moc,ale mne to nevadi,hlavne ze maly sa napapa a hned zaspi. Hlavku dviha ked ho mam na sebe brusko na bruso a na rukach to sa az hadze. Takze kazde babo je ine a potrebuje iny cas.
@anicka.be to som ja mala na zaciatkoch,po kupani rev,ani nechcel papat. Az o par dni som dosla nato,ze po kupkani si chce najprv zdriemnut aspoň na pol hodku,potom sa natankoval do plna a sladko zaspal.
@anicka.be aj my mame bojkoty pri kojeni..zacalo to v tretom tyzdni a teraz v stredu bude mat 12 tyzdnov a da sa povedat, ze kazde druhe kojenie mam take..ze ju musim utesovat potom trosku uspat a dookola :( este aj zle spi..je to velmi vycerpavajuce :( chcem sa ta spytat ci si uz malinkej odoberala moc? mne lekarka kazala polievat genital betadinom a teplou vodou zakazdym tri dni vkuse a az tak odobrat ten moc..no citala som ze betadine sa nema davat detom mladsim ako rok..preto som teraz na vazkach co robit ..dakujem
@anicka.be @delica @willy_wonka @hexina a ostatne uz ste po ockovani? Lebo nas to caka zajtra.
@kavaapalma my este nie...ideme na o dva tyzdne na poradnu az..vtedy bude mat tri mesiace 🙂 drzm palce
@hexina vdaka. Urcite to zvladneme v pohode. Ani ja ani mm nemal po ockovani ziadem problem a verim,ze maly to ma po nas.
@kavaapalma ahoj,my pre tento cas neockujeme. nie som stotoznena s potrebnostou,ucinnostou a v neposlednom rade neskodlivostou ockovania 🙂
@kavaapalma nase dieta bolo v piatok zaockovane. V sobotu mal teplotku, ale okrem teplejsej hlavky mu nebolo nic, vyskieral sa na nas cely vecer. Len hrozne plakal, ked ho ockovali, tak bolo dobre, ze siel s nami aj manzel.
@willy_wonka a ako to vzala dr.musis platit pokutu?
@delica to je super,drobec to zvladol lavou zadnou.
@kavaapalma ani my neockujeme
@hobit ani starsieho si neockovala?
@kavaapalma hexy a prevenar ma, mmr uz nie
@kavaapalma mmr je ockovanie medzi 15 - 18 mesiacom proti rubeole, osypkam a mumpsu, ziva vakcina
@hobit ja som mala mumps,aj tusim ruzienku,aj este jedno. Kiahne asi a v poho. Vtedy nato neockovali.
@kavaapalma presne tak aj u nas potom to bolo 🙂 No ani by ma to nenapadlo .-)
@kavaapalma my sme boli ockovani 9.9. do obidvoch noziciek, dali sme tie zakladne vakciny. Veronika bola po ockovani ok, trosicku sem-tam zvysena teplota, nikdy nie nad 38°C, mala som v zalohe Nurofen sirup keby nieco. Ako ste dopadli vy?
@anicka.be bola teplota,dali sme sirup a obklady na nozky. Inak pohoda poradna super mame 6kg a 67cm.
Na uz dosla mrcha po roku presne. To nemohla este pockat?!

@majkafer môj tiež nepriberá Veľa ale doktorka povedala že preto lebo maly Veľa cviči 😉 A my to robíme tak že keď sa zobudi tak ta kojí, potom sa hodinku hráme, potom ide na svoj, vyzlieka,je na brušku a potom cvičenie, toto ustanovenie asi pol hodiny, a este ho znova nakojim a už ľahko zaspinka 😉 my ideme na kontrolu zajtra tak som zvedavá. Dnes prvý krát tak poriadne dvihol hlavičku na brušku asi na päť sekúnd, a neplakal, moc sa teším 😉