icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

anjelicek26
26. sep 2013

@hexina - no to urcite nie, ja som mala mlieka vzdy vela, privela, silny tok mlieka a aj som odsavala a vylievala ako blazon. Toto je prve dieta, co nemusim kazdu noc vytahovat odsavacku, ale stale je ho dost... strajk je proste prve prejavenie vlastnej vole takehoto prcka 😅 A fakt sa to spaja s unavou a pretazenim vnemami. A chce sa to obrnit silnou hrosou kozou, to mi je jasne, nas to robil takmer tri tyzdne, ale uz druhy tyzden je dobre. Teda okrem vecerneho dojcenia, to je stale ako za trest 😝

anicka.be
26. sep 2013

@hexina u nas to malo taky priebeh, hladna, no prisat sa nie, ale cumel sala ako diva. Ulozila som si ju do polohy na kojenie, pripravila prsnik ale dala cumel, ked trocha povyplula cumel, sup bradavku do pusy a salaaaa 😉

anicka.be
26. sep 2013

@hexina a este som zabudla, presne ako pise @anjelicek26, pomohlo uspat aj ked hladnu a az potom kojit tesne po prebudeni. Tiez mam mlieka habadej 🙂

azmuk
26. sep 2013

@hexina co je to kojenecky strajk?

azmuk
26. sep 2013

@kavaapalma Nazdar!!! ako sa vam dari? 🙂

anjelicek26
26. sep 2013

@anicka.be - aj my tak odzubavame, ze cumel, cumel a sup prso, niekedy to zbada, inokedy nie 😀

azmuk
26. sep 2013

@anjelicek26 aha , tak to my mame nieco ine 🙂 maly sa rozpapkal a chce stale viac🙂

anjelicek26
26. sep 2013

@azmuk - tak to nejaky rastovy spurt, to sa ustali 🙂 Dojcenie je krasne, ale fakt narocne 😝 Aj ked predstava toho, ze nosit zo sebou vsade flasku, mlieko, sterilizator, davkovac, lozit v noci do kuchyne miesto vytiahnutia tricka - no co si povieme, je to pohodlnnejsie a nelezie to do penazi 😀

kavaapalma
26. sep 2013

@azmuk a vy ako? Mas krasnu fotecku. My super. Konecne sa mi podarilo objednat dennik nasho babatka. Kojim stale,ani som nemala tusaka o tom strajku a fakt je to niekedy dobre,ked o tom neviem,lebo nemam co riesit. Respektíve ked o tom neviem tak to ani nemame. Moj si cucne,odtiahne sa hodi na mna krasny usmev a zas sa hodi po dude jak zralok sa zacucne. Najnovsie ma cele rucky v puske a najlepsie obe naraz.

azmuk
26. sep 2013

@kavaapalma Dakujem, no to je super 🙂 ze mu chuti, to je najlepsie. my mame mensiu laktacnu krizu, resp. musim prisposobit tvorbu mlieka Markovym potrebam 🙂 Inak fajn...uz sme hadam z najhorsieho von, V utorok bude mat 3 mesiace, tak snad aj tie revy pominu 😉

anjelicek26
26. sep 2013

@kavaapalma - to mas super, nam sa to pri ani jednom dietati nevyhlo, okolo troch mesiacov zacalo a az okolo styroch koncilo 😝 Je to hrozny pocit, ked na teba dieta vrieska a odtlaca sa, ako keby ho ides otravit. Nas si kojenie nikdy neuzival, radsej ma cumel 😝 Na prsniku zaspal dva krat v zivote 😝 Ale to asi aj velmi suviselo s kolikami.

kavaapalma
26. sep 2013

@azmuk
@anjelicek26 mne nasi aj svokrovci hovoria,ze mozeme byt radi a vdacní,lebo ani nevieme,ze mame male babo. A to veru sme vdacní z celeho srdiecka.

hexina
26. sep 2013

@anicka.be no aj u nas..rici ako diva ale neprisaje sa..musim ju oblbovat
@azmuk ked ti maly place lebo chce viac..tak to je tiez ten strajk...to moze byt aj reakcia na mnozstvo mlieka ktore je nedostatocne..proste mu netecie do pusy ako ma a preto sa hneva...toto mam aj ja...ked ju dam na prsnik vidim, ze pije len pat minut a zvysok uz len dudla tak prehodim na druhy a tam vypije a tiez by este si dala...no beriem tabletky na zvysenie tvorby tak uvidime

inac s tym dojcenim my sa trapime od narodenia..je to dost narocne na psychiku..ale co uz..chcela som velmi dojcit tak bojujem
@anjelicek26 baby a vy davate svojim detom cumle? mne laktacna zakazala ze nemam davat lebo sa moze zhorsit prisatie na prsnik..tak moja nema cumel 😒

anjelicek26
26. sep 2013

@hexina - jasne mame cumel. Chcela som mu to zrusit, ale nemozne 😝 Ano prisava sa dost blbo. Ale Saska cumel nemala a bola na prse non-stop (blba varianta, v noci kazdu hodinu hore), Max mal palec (uzasna varianta - ale ma ho dodnes), Benji ma cumel (v noci ho nastastie nepotrebuje)...

anicka.be
26. sep 2013

@hexina cumel mame asi od 2 tyzdnov, je to super vec, na zaciatku nam veeelmi pomohol, aby sa ukludnila. teraz pouzivame hlavne pri zaspavani, potom uz vypluje a spi dalej a nikdy som nemala problem s prisatim. Aj flasku s cajikom som dala na zaciatku a v pohode. Asi co dieta, to ine spravanie .-)
@kavaapalma Moja si to tiez uziva, pije o zivot, potom sa odtiahne, skontroluje, ci som tu, hodi blazeny bezzuby usmev a papa dalej. Srdiecko moje, jak ja ju lubim!
@anjelicek26 No to obdobie rastoveho spurtu alebo laktacna kriza bol des. Z velmi kludneho babatka (ako u @kavaapalma) (kazdy nam hovori, ze to je hej mat take kludne babatenko) sa zo sekundy stalo neutisitelne dieta.

anjelicek26
26. sep 2013

@anicka.be - ja si vravim, ze hlavne, ze je to uz za nami, to bolo posledne poleno pod nohami, co cloveku v dojceni hodia... uz to bude fajne...

kavaapalma
27. sep 2013

@anicka.be ved ja som do toho svojho uzasneho synceka zamilovana az po usi 😉 maminkovska laska je nekonecna...

hexina
27. sep 2013

@anjelicek26 aha..no ja som mojej skusala davat cumel ale nechcela a skusala som to parkrat par dni za sebou ale neuspesne..a ona si ani necmula palec..ja ju proste uspim na rukach a spi..dakedy zaspi na prsniku a cuca pol hodku a potom pusti...ale laktacna vravela, ze ziaden cumell..lebo nebude vediet urobit velke usta a aj ked bude hladna tak sa uspi cumlom a nezobudi sa na pocit hladu..

anicka.be
27. sep 2013

@hexina nebude vediet urobit velke usta? Akomam tomu rozumiet? 😲

x5petra
27. sep 2013

@hexina aj my davame cumel, len na zaspatie aj tak ho potom vypluje...viem,ze kojene deti by nemali mat ani cumel ani sa krmit flasou,no Lukasa aj tak dokrmujeme jednou davkou denne cez flasu uz od narodenia,tak si nevyberiem 🙂
laktacna kriza je aj u nas, viac sa odtahuje a hra ako papa, pripadne ma este stipe na ruke alebo mi taha tricko. Uz len cakam kedy to prejde, lebo som uz mala aj zapalene prsniky kvoli tomu,ze malo tahal...

hexina
27. sep 2013

@anicka.be keď sú naučené na bradavku tak vedia že musia dokorán otvárať pusu ak dáš fľašu al cumel tak stačí chytiť len tu čast čo je akokeby len bradavky

@x5petra u nás to isté ťahá tričko, vrti sa no je to o nervy

anicka.be
27. sep 2013

@hexina aha 🙂 nasa akosi prestala chciet pit caj z flasky.

slavka_a_maros
1. okt 2013

Takto pred rokom som zistila, ze som v tom🙂 bolo to na firemnom vylete v Slovinsku. Den predtym mi bolo zle a bola som nafuknuta, tak som si dala na obed pivo na pretravenie a vecer jagermeistra(nepomohlo🙂 )
Rano som v hotelovej izbe nacurala do papieroveho kelimka a skoro som odpadla, najhorsie bolo, ze som to nikomu nemohla povedat, tak som len ticho smskovala manzelovi🙂 a teraz je tu so mnou moj pavian krasny usmiaty🙂

hexina
1. okt 2013

Krásna je a fajny bunko, koľko má týždňov a kíl?

leus10
1. okt 2013

No už som tu dlho nebola mi tiež riesime strajk lenze mi vypluvame aj cumel aj flasu mlieka mam dosť a teraz ešte aj. Ochorela brali jej krvicku a vraj málo pije ale pribera ukazkivo vraj už splnila normu na 6 mesiacov a este nemá ani 5 tak čo s nou teraz sa konecne pridala a v spánku papa

leus10
1. okt 2013
hexina
1. okt 2013

@leus10 malo pije? mne tiez kazali davat je vodu ale laktacna povedala, ze naco vodu..ze vodu ma v mlieku...davali ste v prvych mesicoch popri kojeni aj vodu? a strajkujeme aj my..uz tyzden

slavka_a_maros
1. okt 2013

@hexina bude mat 4 mesiace a ma cez 7 kil...🙂 cisto kojeny sumec

leus10
1. okt 2013

Pila caj aj pije to len teraz lebo je chora a vela spí a málo papa tak preto lebo jej brali krvicku a mala ju dost hustu