icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

sana23
13. jan 2014

@anicka.be
@kavaapalma

Ahojte baby.aj ja sem nakukam a tu veru ziaden pohyb a vo fotoblogoch tiez veru nic moc.neviem teda ci si ma odtialto pamatate ale obcas som sem prispela este ako tehu.inak chybaju mi tie casy 🙂 aj my ked lozime tak cuvame,pred mesiacom sme mali 7300g a 69cm.tiez by len na brusku bola.spava od dvoch mesiacov celu noc,okrem par vynimiek co sa sem tam zobudi ze chce cumlik.a vcera nam vykukol prvy zubok 🙂 a ako papaju vase deticky?co je ich najoblubenejsie jedlo?my ideme zajtra skusit prvykrat tekvicu,tu este nemala tak som zvedava ako jej bude chutit.tak sa zatial majte a pekny vecer 😉

kavaapalma
16. jan 2014

jasne,ze pamatam... fotoblogy neviem naco je aj ten nas,ked vsetky sli na fb... hlavne,ze ich je tam cez tisic... moj papa ukazkovo a vsetko zaradom otvara pusinky,najviac ide avokado,banan,vyzivky a hruska... zubky este nemame,je na ne cas... vcerajsia poradna super mame 8 150g a 74cm........a mozme uz davat aj kuracie masko.. co vsetko robi vasa dr,na poradni,teda okrem vazenia a merania_? @sana23

sana23
16. jan 2014

@kavaapalma vzdy ju okrem vazenia a merania popocuva,pozrie dasienka ci nejdu zubky ( nam pred par dnami vykukol prvy ) skusala ju davat do sedu a inak ani nic.potom sa uz len pyta ake pokroky robime.to je tusim vsetko.u vas je to ako?my masko uz papame vyse mesiaca kuracie a kralicie.avokado som este nedavala lebo neviem ako sa robi a ani ja som ho tusim este nejedla 🙂 no a s tymi fotoblogmi mas pravdu.ja som na fb neni vobec a kvoli tomu sa tam registrovat nebudem.len skoda ze uz tie recepty co sme mali presunuli na fb a nedali ich aj sem,ale tak co uz.

anicka.be
16. jan 2014

@sana23 @kavapalma
no kde zacat 🙂 Posledna poradna 14.1. - 7,87kg, 63cm(ale nedarilo sa ju zmerat, mam pocit, ze ma viac) a 44 hlavicka.
Na brusku: cuva, hojda sa na kolienkach, udrzi sa na jednej ruke. Nozicky ma velmi pevne, ked si ju opriem o nohy, hopsa a drzi sa jedna radost.
Blabota ma-ma-ma ma-ma, ba-ba-ba ba-ba
Teraz sa naucila:daj pusu-prestane sa hybat a caka kedy jej dam pusu, je taka rozkosna 🙂 , daj servus, tap-tap iba s mojou pomocou a pa-pa sa ucime .-)
Maso papa tiez vyse mesiaca-kuracie, morcacie, kralicie.
Zajtra jej idem 1x urobit Hokaido. Zevraj je to mamka 🙂
Veronika do polroka spinkala krasne, niekedy 6-8 hod a to bola plne kojena. V druhej polovici zivota sa to akosi pokaslalo a boli noci, ked bola hore aj kazde 2 hod ☹
Co sa prikrmov tyka, tak vela nepapa, staci jej 50ml, niekedy da 100ml. A co je najoblubeejsie? Hmm... ? Ja mam anjelicek v priateloch, takze mam pristup k receptom, ale este ani raz som podla toho nerobila. Akosi davam tak, co mi chladnicka da / respektive obchod.

kavaapalma
17. jan 2014

@sana23 tak nas popocuva a pozrie hrdielko a asi aj dasna,povazi a pomeria tot vsio...

@anicka.be tak to je super,mas doma sikulku... ja tiez robim,co doma a co chladnicka ci spajza ukryva 😀
my teraz najnovsie robime baran baran buc a tapi tapi tapusky a naucil sa buchat po vypinaci,tak svieti a hasi svetlo...chyta zaclony...

pavuciatko
24. jan 2014

Ahojte,tak sa aj ja pochvalim mojou Gretkou🙂14.1. posledna poradna-8550 g,nas nemeraju,iba vazia,dr. popocuva,pozrie ustocka,skusa dat sediet, postavit na 4,pyta sa,co uz vie,to je vsetko.
My stale fungujeme na kojeni,dokopy mi nic nezje,raz denne jej dam nejaku zeleninku,ovocie,ale zje len zopar lyziciek,uplne o nicom.tak dufam,ze sa to rozbehne,lebo neviem dokedy mozme takto zit z mojho mliecka.ved uz ma 7,5 mesiaca.este sa nevie sama posadit,ale uz lozi,ked jej ukazem ovladac od telky alebo mobil.za nimi je ako besna🙂lebo vie,ze to nemoze,tak ju to laka.a este sa hompala na styroch,alebo cuva. A blaboce si kazdy den nejaku inu slabiku-mamamam,dadadada,tatata,nanana.juj,podarena je🙂

pavuciatko
24. jan 2014

@anicka.be @sana23 @kavapalma
Ahojte,tak sa aj ja pochvalim mojou Gretkouemoticon14.1. posledna poradna-8550 g,nas nemeraju,iba vazia,dr. popocuva,pozrie ustocka,skusa dat sediet, postavit na 4,pyta sa,co uz vie,to je vsetko.
My stale fungujeme na kojeni,dokopy mi nic nezje,raz denne jej dam nejaku zeleninku,ovocie,ale zje len zopar lyziciek,uplne o nicom.tak dufam,ze sa to rozbehne,lebo neviem dokedy mozme takto zit z mojho mliecka.ved uz ma 7,5 mesiaca.este sa nevie sama posadit,ale uz lozi,ked jej ukazem ovladac od telky alebo mobil.za nimi je ako besnaemoticonlebo vie,ze to nemoze,tak ju to laka.a este sa hompala na styroch,alebo cuva. A blaboce si kazdy den nejaku inu slabiku-mamamam,dadadada,tatata,nanana.juj,podarena jeemoticon

anicka.be
25. jan 2014

@pavuciatko mi hovor nieco o ovladaci a mobile 😀 Je to pre nu ako droga 🙂 Krasnu vahu ma Gretka.

My teraz zaciname sediet, este to nie je celkom super, ale v kociku uz sedi sama. Dava sa na styri, ale len sa hojda na kolienkach, este nelozi, cuva alebo sa plazi dopredu. Ani Veronika nepapa vela, no snazim sa, aby mala 1 prikrm ovocie, 1 prikrm zelen-masovy, 1 prikrm kasa. Kasu davam sem-tam. Vobec mi nechce pit NIC. A ma montalne trucovaciu krizu, nechce spat v postielke, resp. stale sa prevracia na brusko, potom sa jeduje, lebo chce spat, ale zaroven chce aj vsetko sledovat z bruskovej pozicie.. och... a zuby nemame.

A dnes ma 8 mesiacov!!!

pavuciatko
25. jan 2014

@anicka.be vsetko najlepsie k 8 mesiacu, Veronika🙂 pamatam si,ked si pisala o porode a ja som vtedy rozmyslala,kedy to uz pride na mna,ake to bude.tie tyzdne som prezivala velmi intenzivne a hltala som kazdu spravu tu na MK,zekto uz rodil a ake to bolo🙂nakoniec som prenasala 8 dni a potom prisiel moj 4,1 kg zazrak🙂
Sranda,ake su tie deticky skoro rovnake v tych pokrokoch vo vyvoji🙂Gretka tiez este nema zuby,co mi zatial vyhovuje🙂ja si to dojcenie uzivam,som zan vdacna a chcela by som vydrzat co najdlhsie,len neviem,ako to bude,ak sa nam podari znovu otehotniet,ci nebudem musiet prestat,ak na tom bude trvat doktor.moj manzel by chcel druhe babo aj hned,len ja neviem,ako by som to vyriesila s tym dojcenim,ako odstavit Gretku,ked zatial nic ine neje.no a tandemove dojcenie si neviem predstavit,to by bol asi boj,neviem,ci by sa Gretka chcela delit...🙂

kavaapalma
27. jan 2014

@anicka.be super gratulka k osmicke 🙂
@pavuciatko ja tiez este dojcim az kym sa maly sam neodstavi. Tak my uz sedime,sam sa posadil a teraz sa jeduje,ked ho necham len lezat,sice este je taky nemotornucky,sam sa dlho neudrzi,ale trenuje,kazdy den vydrzi o nieco dlhsie. Zuby nemame ani my. Papame 2x denne,obed zelenina plus masko 3x do tyzdna a olovrant ovocie,alebo kasa,ci vyzivka. Od februara ideme na tri jedla denne. Zje vsetko krasne,nema problem. Ale v noci stale papame aj 5x. Ani kasa nezasyti. A fotoblogy junovky som opustila,uz ma nebavilo citat tie ich zabo-mysie vojny. Co potrebujem to si zistim a radsej napisem sem. A aj tak su skoro vsetky na fb 😝 .
Kuk albumik mam nove foto maleho.

anicka.be
27. jan 2014

@kavaapalma @pavuciatko
Kocky, dakujeme!!! To je neskutocne, ako to rychlo zbehlo 🙂
Haha, pamatate si moje dlhe story o mojom porode? Haha, vsetko dopodrobna, asi si to najdem a vytlacim, pre srandu, vedy som to tak citila, teraz som uz na mnohe zabudla 😀
Aj veronika uz sedi, ale nie je to este take, ze si sama sadla, kedze este ne4nozkuje, len sa plazi, uz aj dopredu. Najlepsie sa jej sedi v kociku 🙂
V stredu sme boli na koznom, na ritke ma cerveny fliacik Hemangiom, ked som bola na zaciatku tehu, tak som popalila na hrnci a ma to presne taky isty tvar. Vsetko ok, kontrola o rok.
Ja si kojenie tiez vychutnavam. Druhe babatko by sme chceli ked bude mat V cca 3 roky, alebo ked pojde do skolky, tak uvidime.
Vcera 1x zamavala ockovi na dobru noc PA-PA 🙂

anicka.be
27. jan 2014

@kavaapalma pozrela som fotky, no parada!!!
Musim aj ja uploadnut nejake Veronikine, ale dnes uz nie, papa 🙂

kavaapalma
28. jan 2014

@anicka.be mam ich viac,len nejake som povyberala,to staci pre mojich priatelov 🙂 ak budes mat cas,tak daj
som prirodzene velmi zvedava. 😉
My by sme chceli druhe uz tohto roku,ak sa to podari,teda myslim otehotniet,ale az tak niekedy august...uvidime.
To este stare matky vravievali s tym znamienkom,ze ked sa popalis,ako ty,alebo by sa nemali oblievat na Velku noc,ci stipat a pod. Mm ma tiez take cervene na pleci,takze viem o com pises. A pohoda.

anicka.be
28. jan 2014

@kavaapalma uhaa, sak to uz teraz .-D myslim tehulkovanie. Ak mozem prezdradit, jedna mamicka z nasho fora je uz tehu 😀 sikulka

delica
28. jan 2014

@kavaapalma tak teda surodenca pre Tobiho? No tak nech sa teda darí 🙂))).
Inak hrozne to vsetko leti, ja nechapem, ze mame pomaly 8mesacnych krpcekov doma - teda @anicka.be uz ma 8mesacnu, nas ma zajtra 8 mesiacov 🙂.

kavaapalma
28. jan 2014

a my mame osem na Valentina...
@delica presne tak,rychlo to letííííííííííííííííííííííííííííííí ... a inak ako si si zvykla bez Riška v praci? Nie je ti smutno? Lebo moj teraz kazdy den nejaky pokrok,je to take nadherne ho sledovat,co vsetko dokaze.

kavaapalma
28. jan 2014

@anicka.be tipujem na willy wonku 😀

pavuciatko
28. jan 2014

@kavaapalma alebo zeby anjelicek26? 🙂 do stvorice junovca?
Ale nie...no a nebojis sa maleho vekoveho rozdielu?lebo ja sa nad tym velmi zamyslam a nie som si ista,ako to zvladnem.

delica
28. jan 2014

@kavaapalma ale v pohode, mam toho tak vela, ze nemam cas,aby mi bolo smutno. No a ved ja som od neho neodisla, takze tiez vidim vsetky pokroky, co moje dieta robi.

delica
28. jan 2014

@pavuciatko ja uz mam aj vek, ze tiez by sme asi rovno mali prasknut do druheho, ale radsej pockam - este najmenej rok. Popravde, babatko by som prijala aj hned, lebo keby to mal kto vynosit a porodit za mna 😀 😎

kavaapalma
28. jan 2014

@pavuciatko ja a bat sa? To urcite nie,mam velmi zlateho,spokojneho,usmievaveho synceka. Nemyslim,ze by bol maly vekovy rozdiel,ak by to vyslo tak rozdiel by bol cca 2roky,coz mi pride idealne. A keby aj nie,toto proste neriesim. Mam tiez uz vek,aj ked pre mna bolo tehotenstvo pohodove a paradne. A dalsi bonus,byvame tam,kde aj moji rodicia,takze ak treba mamina pomoze. A maly je z nej uplne hotovy,na nikoho tak nereaguje,nez na nu. Hned ako ju uvidi,tak hodi krasny usmev a rehoce sa s nou,doslova az vyska. Naucila ho zapnut vypinac,ze sa tak rozsvieti svetlo a velmi ho to bavi. Staci,ze povieme Tobi svetielko a on automaticky hlavicku otoci hore a pozera na luster.
@delica ved jasne,to len ja som taka,ze ak idem von a nevidim maleho dve-tri hodky,tak uz mi neskutocne chyba,hold asi ta pupocna snura medzi nami este nie je celkom odstrihnuta. 🙂

hexina
28. jan 2014

ahojte baby ako sa vam dari? 🙂 pochvalim sa aj ja s mojou malou princeznou Michaelkou..mame 7 mesiacov a dva dni a na poradni sme mali pred dvoma dnami 9350 g a 71 cm ..mame 6 zubov plus dva na ceste 🙂..nespime skoro nic :D mala sa uz dava do sedu cez sikmy sed..podopiera sa len jednou rucickou a uz stvornozkuje po byte ako besna..otaca sa dookola z brucha na chrbat a opacne..a uz sa mi vo vani aj postavila..je to sikovnica 🙂 prikrmy nepapame :(( tiez len 40 az 60 ml denne viac nie :( kojenie teiz tomu neublizi..musim ju zabavat videom..no na tie jej excesy celkom pekne priebera 🙂)

kavaapalma
3. feb 2014

@hexina krasne miery,mala rastie jak z vody,teda skor z mliecka 😉
ako pri papani jej pustat video,ci? lebo moja kamoska tak robila a teraz sa jej dieta bez telky vobec nenaje...

x5petra
4. feb 2014

Ahojte baby, super, ze ste to tu opat rozbehli. Tesim sa, ze pisete ako sa mate, ako rastiete a ake pokroky robite 🙂
Nas Lukas mal len pred par dnami 7 mesiacov, no akcny je azazaz...plazi sa po byte o stosest, vcera zacal uz aj stvornozkovat, sedi aj stoji, ked sa ma coho chytit. Ten starsi ho taha strasne rychlo dopredu, az mi je to niekedy luto, ako sa ponahla☹ a tiez toho moc nenaspi, asi ma pocit, ze by mu mohl o nieco ujst, no aspon dobre papa, dokonca viac ako som cakala...neviem veru, kto tych mojich chlapov bude zivit 😀

bombulka200
4. feb 2014

@hexina ahooj 🙂 a ako ste na tom s bruškom?teda s refluxom,:??už sa to uprravilo? 🙂

hobit
5. feb 2014

ahojte, no tu to opat fici 🙂 veru ten cas leti, nechce sa mi verit, ze drobci uz maju 7-8 mesiacov...nas Maty je zlaticko, take male nunu mojkacie, stvornozkuje, stoji, sadne si, ale za chvilu ho vykoti 🙂, ma 2 zuby a co ma najviac tesi, miluje svojho starsieho braceka a je to vzajomne, strasne su podareni spolu 🙂

mamulka2
5. feb 2014

Ahojte mame 7m a lezime v nemocke s obstrukcnym zapalom priedusiek,,,nemame teploty len strasne chrapci,,nevie poriadne odkaslat,,inhalujeme ale atb nemame.mate skusenost?dakujem za kazdu 😒

kavaapalma
5. feb 2014

@mamulka2 to ma mrzi,silno drzim palce,nech je drobcek cim skor zdravy...

kavaapalma
5. feb 2014

@x5petra
@hobit veru veru tak rychlo to letíííííííííííííííííííííííííííííí 😀
My uz pekne blaboceme a obcas sa mu podari povedat aj mama. A velmi chce pit z hrnceka,tak mu davam po troske vodicky a krasne pije. Aj mamina mi vravela,ze ja som skoro zacala takto pit. Teraz je maly trosku nekludny,asi mu pojde zubok,sa mi zda,ze na pravo hore. Uvidime o dva tri dni. Mozno sa mylim.

hexina
5. feb 2014

@kavaapalma ano ano musim ju tak kojit ze pustam video...no viem, ze to nie je idealne ale co uz narobim :(
@bombulka200 ajoooj, ako sa mate? my tusim uz s refluxom lepsie...len sa trapime teraz s kojenim a s tym, ze nechce spat v noci :(( treba ju furt nosit na rukach ..niekedy aj 10 x za noc...