Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
Ahojte babuľky !Ak môžem poradiť o tých odsávačkách ,určite si ju kúpte a zabaľte aj do pôrodnice.Aspoň tú ručnú. Prsníky sa poriadne nalejú a tie hrče sú dosť bolestivé a vie pri tom stúpať teplota. V nemocniciach sú aj erárne odsávačky , ale to je už úplne fúúúj 😝 😝 😝
@anjelicek26 ze maly sa hra uz 2 hodky sam v izbe...to je co? to nepoznam 😀 a ako pokracujete so samostatnym spankom?
@hobit - no uz je to 5-6 noci celu noc a sam 🙂 Sam zaspi, vstava o siedmej rano 🙂 Neverila som, ze to pojde takto odrazu.
@anjelicek26 a ako ste to dokazali? u nas nehrozi ☹
@hobit - no ja som chora. Proste som povedala, ze mat do toho chore dieta ani nahodou. Tak nekompromisne do jeho postele. A on proste odrazu spal do rana... a spi nadalej... nocna lampicka a uklada ho tata, to jedina zmena. No a nepije uz asi mesiac v noci mlieko, takze ju spi celu, tak sa nezobudi...
@anjelicek26
@hobit
dievcence, kedy sa deticky stahuju od rodicov do svojej izby? Ci anjelicek,ty budes mat najmladsieho hned v izbicke?
@anjelicek26 ked v noci prisiel k vam, vratila si ho do izby a on tam ostal a spal do rana? nepredstavitelne....to by plakal, ze by zobudil cely barak a o chvilu bude znov hore a pri mne, ocka v noci nechce, na uspavanie uz vobec nie...snad to pride samo tak ako pred tyzdnom odplienkovanie 😉
@delica - moji sli v 6 a 8 mesiacov k sebe (drahy chrape, kasle ehm, no bolo to pre nich lepsie 😀 ), ale spalna blizko a otvorene dvere. Od 1,5 roka boli u nas zasa, ked sme pomenili postielky, do 2,5 roka a potom zasa u seba 😀 😀 😀 Podla mna idealny postup neexistuje, je to od dietata ku dietatu ine, uvidis, ako to pojde... pokial nebude spat celu noc - nerob si tu robotu behat do vedlajsej izby 🙂
Malinky hadam do roka u nas, uvidi sa... ked bude spat celu noc, ide k sebe.
@hobit - nie ked prisiel k nam, ostal u nas. Nic na silu. Potom odrazu neprisiel a chrnel do rana. A zatial ho to drzi. Sem-tam pocujem, ako sa v noci poprehadzuje a pomrnka, ale poctivo ignorujem a o chvilu je zasa klud 😅
@delica no Tobi ma svoju izbu kde ho vecer uspim (uz asi rok), ale kedze neprespi celu noc este stale, napriek tomu, ze v noci nepije mlieko od roka kedy sa sam odstavil od kojenia, zobudi sa, place a vola ma k sebe, takze bud skoncim ja pri nom alebo on pri nas...zatial netusim ako s tym skoncit a dokedy to bude trvat...a co urobit s drobcom c. 2, to netusim vobec zatial...mame malu spalen, tam sa mi zmesti len malinka postielka/kos a potom asi pojde do izbicky....neviem zatial fakt, cas ukaze...🙂
@anjelicek26 uplne s Tebou suhlasim, tie leginky z HM su uplne najlepsie na prve tyzdne, tiez som lutovala, ked z nich maly vyrastol(super, ze si zistila, ze uz maju aj o cislo vacsie) , aj ked neskor som nasla podobne aj v tescu a tie uz boli aj s protismykovou "podrazkou", tie sme tiez dlho nosili na doma.
@anjelicek26 tak ja budem nadalej cakat a dufat ako doteraz so vsetkym, zatial sa mi osvedcuje, ze na vsetko musi dieta dozriet, ze mu to musi nejako precvaknut v hlavke 🙂
@hobit -- veru nasilu clovek dosiahne pravy opak...dieta dostane strach a drzi sa toho zlozvyku este viac...
@anjelicek26
@hobit
hmm...dieťa, nech ma aj rovnaku vychovu a pristup rodičov, tak ma od baba svoju "povahu". Ja som bola taka samostatna, brat spaval s nasimi snad do 8 rokov :-/. Inak mne ako nerodičke to pripada stale ako nocna mora, ze by sme mali mat v spalni este niekoho tretieho.......no viete, ako to myslim.
@delica - o par tyzdnov si nebudes vediet predstavit to malinke stvorenie dat prec od seba co i len meter a stale sa budes bat, ci dycha a co robi 😀 Vela sa toho zmeni 😅 Fuha ale 8 rokov je pekny extrem, nam uz maly zacinal teraz zavadzat a to mame postel 2,7m siroku, hotove letisko...
@anjelicek26
@delica suhlas s anjelicek26, to pride same 🙂
extrem my mame u mojej segry, spava s nou 10 rocna dcera...proste sa toho nevie zbavit aj ked uz aj ju samu to trapi, aj ked zaspi vo svojej izbe, v noci k nej prejde... 😝
@hobit no aj nasi to tak mali s bratom, tatko ho aj dva razy preniesol a on sa asi v spanku vratil; sesternica spavala medzi rodicmi do 10! rokov(preto uz asi nikdy nemali 3.dieta), aj moj muz bol cecoň a prebiehal spavať k maminke dosť dlho.
Ja som tomu mojmu malemu nenarodenemu rovno chcela robit izbu, ale manzel bol ten lutostivy, ze sak si ho nechajme pri sebe :D, tak uvidim, dufam, ze mate pravdu a nejaky hormon materstva zafunguje.
@hobit S nami malý spával skoro do 5,tiež revával v detskej ako pavián.Fungovali sme tak,že k manželskej sme mali prisunutú ešte jeho posteľ.Ale ,keď mal druhý syn 9 mesiacov, šupla som ich spolu do jednej izby a spinkajú tak doteraz.Samozrejme pre moju spokojnosť mal ten menší monitor dychu v postieľke a zapnuté vysielačky z detskej do spálne.
@delica pocuj to je nejake znameni🙂 stejny termin stejne priznaky a aji pohlavi krpca;)
mame maltezacku neprdi a je vonavucka(vecne ji koupu a cesu to byla manzelova podminka kdyz jsen chtela maltezaka;)) ma svuj pelech-molitanovou boudu ale tam jen zaspava v noci se presouva k nam, na to ze je mala tak obcas mam pocit ze se meni na ledniho medveda🙂 tak se roztahuje vsude po posteli.
@misza1 jáj, tak maltezačka :D to je malinké. To nase 48kg teliatko by asi velmi lahko vystrnadilo z postele aj mna, aj muza, kebyze s nami spava. No ale niekedy sa snaží dostať na postel, ale ma prisny zakaz.
@katuska54 no ja idem este na morfologicky, tak tam sa to snad definitivne potvrdi, lebo ked mi pani doktorka chcela ukazať pipika, tak tam tak kopal a roztahoval sa, ze uz zasa nic neukazal.
Jaj, dievcence, ja ked som to videla, ako sa to tam hybka a všetko, normalne mi zas slza odkvapla od dojatia. A mi ukazovala vsetky klbiky, chrbtičku, mocovy mechurik, ze ma pekne vyvinuty a nevycikany, plucka, srdiecko.....No a išla som za tatinkom do prace, ten bol taky dojaty 🙂))), ze ani nevladal pracovať a ved ani ja :D haha.
Len mama bola smutna :D ze to budem mat nieco take ako je moj brat, on je tiez blizenec :D
Ahojte na morfologicky sa musi objednavat alebo ho aj s pravý moj gynekolok?
@delica joj ja sa tesim kedy uvidim to nase male baby..naposledy som ho videla 4.12. a odvtedy uz nie. pokial som chodila na sukromnu kliniku,tak tak som mala sono kazde 2 tyzdne a teraz musim cakat na morfo,lebo moj gyn.nerobi utz. co mi je dost divne 😒 ja som si poplakala hned pri prvom sone,leb toto tehu je vymodlene,vysnivane a vytuzene 🙂
@delica to je super,vyzera to na samy pipik. My sa to naisto dozvieme zajtra.

@anjelicek26 dik uz ten zoznam mam napisany.