icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

delica
25. jan 2013

@hobit a ako si cvicila? aj ti doporucila nejaku dobru dulu?

yanqa
25. jan 2013

@sana23 ja mam plneny polystyrenovymi gulickami, perfektne sa prisposobi a drzi tvar.. tiez mam taky dlhy, asi tych 190cm, dlho som ho zvazovala, studovala debaty, ci su mamicky spokojne a tak... no a spokojnost najvacsia, bol super hlavne posledne mesiace tehu, ked uz brusko bolo velke, musela som si na neho par dni zvykat, ale potom uz by som bez neho nezaspala, no a potom som ho vyuzila aj pre babo, na kojenie, alebo len tak ako mantinel, aby sa mi nezgulala z postele...
ak sa niektora neviete rozhodnut, toto je urcite investicia, co sa oplati 🙂 a ako pisali baby, zaujimavy je potom aj pre inych clenov domacnosti 🙂

yanqa
25. jan 2013

@misza1 gumove medvediky na pridel 😀 to je zlate 🙂 mne nedavno zistili zvyseny cukor, tak dietujem, vsetko sladke muselo ist z dosahu :( ale aj tak mi najviac chyba ovocie, mozem len kus denne, co sa mojej zavislosti na pomarancoch vobec ale vobec nepaci :( ale coo by clovek pre drobceka nespravil, zeze? 🙂
@misza1 nuz, uzi si zajtra ples, chytro zauc mladu slecnu a sup na matersku, teraz ti netreba stresy...

delica
25. jan 2013

@misza1 neverim :D aj ja by som gumove somarinky stale jedla, ale manzel mi tiez prideluje :D ze to nie je prilis zdrave, ale ved si kupujem tie jojo neviem ake a zlte nejem. No prideluje, len hovori, ze nesmiem zozrat balik gumacov namiesto obeda :D, co ma teda uplnu pravdu.
No ale ked zaucis nahradu, tak das nohy na stol a bude to OK, nech ona robi, len budes sledovat. To ti bude sveta zit! Ja postupne odovzdavam veci mojim kolegyniam, co ma zaskocia ciastocne, no ale maju des v ociach chudence moje. Musim im vybavit nejake peniaze navyše, nech to nie je pre ne také bolestné 😝 .

delica
25. jan 2013

@yanqa v moči ti zistili cukor, ci z krvi?

misza1
25. jan 2013

@yanqa
@delica aji ja si kupuju ty "zdravejsi" jen mm mi pokazde pripomene jak mi bylo zle a odsype mi trochu do misky;)
kezbych mohla mit vylozene nohy, zas je zacatek roku a to se resi vsechny resty z minuleho... to po te nove jeste nemuzu chtit...:(

romikiki
25. jan 2013

@azalka22 a baby, kt. ste sa bavili o tom zazvore a bylinkach...mne celkom pomaha tato tabulka sa zorientovat. nie je tam vsetko, ale je tam toho celkom dost. ja som si to vytlacila, je to take prehladne:
http://www.fertility.sk/doc_attachments/vyziva-...

danielle
25. jan 2013

Baby, mate niektorá diagnózu placenta praevia marginalis?

zuzu3743
25. jan 2013

tak včera som bola na morfologicke vyšetrenie a maem obličky s lahkou dilataciou obličkovych panvičiek bilat., vlvo 5,1mm vpravo 3,6mm a ešte mierne dilatovany žlčnik . nemali ste to niekto nahodou to sa da ešte upraviť počas tehu neviete mam isť ešte v 30tt na kontrolu . na zaver mam že ľahka pyelektaza bilat. a potom že ostatne mofrolog. v norme len ten zaver neviem najsť v google čo to znamena ☹

erika1
25. jan 2013

@danielle,mne placentu praeviu zistil dr.v stredu...nemam dvihat tazke a mam dodrziavat kludovy rezim...neviem si to pri styroch chlapoch predstavit,ale pomaly ich zaucam 🙂

maria200981
25. jan 2013

ja som sa tak tesila na ultrazvuk ze uz budem vediet co to je...a drobec vobec nespolupracoval prekrizil nozky aby sme nic nevideli..takze ma chce asi prekvapit🙂
doktor mi povedal ze lezi velmi nizko....ale nic viac...dufam ze to nieje nic zle... dost ma bolia krize...ale citim ze babo meni polohy...tak dufam ze to je v poho

hobit
25. jan 2013

@delica v podstate aqua aerobic...mozem sa opytat ktoru mala ona ak chces...

yanqa
25. jan 2013

@erika1 @danielle baby setrite sa, drzim palceky 🙂

yanqa
25. jan 2013

@delica ten cukor mi zistili z krvi, cukrovy test sa bezne robi az v 24 tt, ale doktorka mi robila preventivne skor, lebo mamina ma problemy s cukrom a vyslo mi to tak na hranici, tak ma poslali k diabetologicke, no a verdikt teda tehotenska cukrovka :( tak ale aspon ma to nakoplo trosku si davat pozor, snad aspon tolko nepriberiem... len dufam, ze mi to "nadsenie" vydrzi co najdlhsie...

yanqa
25. jan 2013

@hobit aqua aerobic je super, ja som tiez chodievala cvicit a citila som sa super, predtym ma dost bolievali krize, je to predsalen zataz, a to teda este len pojde do tuheho 🙂

hobit
25. jan 2013

@yanqa je to fajn, ja som cvicila aj pri prvom a citila som sa super, este v den ked som nakonec skoncila v porodnici som bola objednana na hodinu aqua aerobicu...no bola by sranda keby mi voda neodtiekla doma, ale o hodku neskor v bazene 😀

yanqa
25. jan 2013

@zuzu3743 kde ti robili ten morfologicky ultrazvuk? co ti presne doktor povedal, ze by to mohlo znamenat pre babo? konkretne ti k tomu neviem nic poradit, ale asi by ma zaujimal aj nazor niekoho ineho, nejakeho odbornika....

danielle
25. jan 2013

@erika1 mne to dr. zistila v utorok, 🙂 den pred tebou. ja mam teda len jedno dieta zatial, ale dava zabrat... snazim sa co najviac lezat, ale neda sa stale. od 4.2 uz ale mala zacne chodit do skolky, tak dufam, ze to bude lepsie... nezavidim ti starat sa o 3 deti s touto diagnozou, ale pozeram, ze su to uz vacsie deticky, tak uz vela veci zvladnu aj sami. 🙂 jeeej, po troch chalanoch konecne dievcatko, asi sa tesite s muzom...? 🙂 😀

yanqa
25. jan 2013

@maria200981 mas maleho tajnostkara 🙂 ja uz sa tiez neviem dockat, kedy sa nam predvedie, 5.2. idem na morfo, tak som zvedava 🙂
inak baby ja zatial vobec necitim pohyby, ja tam mam nejakeho maleho lenivceka

yanqa
25. jan 2013

@hobit no porod do vody by mohol byt zaujimavy :D

danielle
25. jan 2013

@yanqa dakujeme 🙂

danielle
25. jan 2013

@yanqa ja ked som cakala prve dietatko, zacala som si uvedomovat prve pohyby az v 20. tyzdni. Teraz pri druhom asiv 17. tyzdni. Za par dni to pride 🙂 uvidis

anjelicek26
25. jan 2013

Inak baby porod do vody je obmedzeny minimalnou vyskou 165cm (vana je proste velka), takze ja s mojimi 153cm tam rodit aj tak nebudem moct, aj ked nasa nemocka ma perfektne vybavenie, proste som prilis krpec, nemohla by som sa ani zapriet 😖

hobit
25. jan 2013

@anjelicek26 tak to by som ani ja nemohla, ja mam 161...aspon mi to nemusi byt luto, ze tu nie je

anicka.be
25. jan 2013

mate niektora skusenosti s tymto vankusom?:
http://www.polstarnakojeni.cz/sk/e-shop/463293/...

yanqa
25. jan 2013

@danielle no ved prave to, ze tiez uz cakam druhe, tak som cakala, ze to pride skor, uz som netrpezliva...

delica
25. jan 2013

@anicka.be anicka, ja mam ten fialovy, uzasny je 🙂

azalka22
25. jan 2013

baby, mavate niektora palenie zahy? (zaludocna kyselina). ja sa toho neviem nejak zbavit, pomaly mi to ani spavat neda, co sa kysele stale tlaci hore... 😠
nejaky osvedceny recept prot tomu, prosim

azalka22
25. jan 2013

ozaj, tie, ktore ste boli chore, konzultovali ste to so svojim gyn?

market26
25. jan 2013

hojík kočeny nechcete někdo oblečko na malou slečnu za pár korun,,,,čekáme te´d klučinu za 14 dní a já mám po naší dcerce ještě oblečko na velikost 6-12m, pokud byste některá chtěly dejte vědět, za pár korun díky,,,budu ráda když se mi vyprázdní skříň, pokud by některá z vás měla zájem i o klučičí, podsunu hned jak malý vynosí,,,papa