icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

hobit
30. jan 2013

@danielle aj ja mam jane, tak ktory chces?🙂

danielle
30. jan 2013

@hobit no, na nomad pasuje len jeden, pokial viem. maju ho na viacerych strankach, napriklad tu:

http://www.kocikyskalica.sk/obchod-kociky/kocik...

katkalubkova
30. jan 2013

@jankastubka sup, sup na pn, ja som mala tiez v prvom tehu katastrof. stresy v robote! Nik nevedel moju robotu, nemali snahu nikoho ku mne dat a tak ked som ostala na pn, dalo sa vsetko!!! Aj robota sa urobila! Ak mas nervy ostan doma, ja som mala nervy este aj potom.... ale kde mas april.... Manzel ma pravdu, mimi a zdravie dietatka mas prednejsie! Tiez som plakavala.... ☹ ☹ ☹

danielle
30. jan 2013

@hobit ty mas ktory kocik od jane?

katkalubkova
30. jan 2013

@hubenourova ja som mala sekciu, ale jazvu nejak nepocitujem....

pavuciatko
31. jan 2013

ahojte,
pridávam sa k vám, doteraz som tu bola len pasívny pozorovateľ, ale rozhodla som sa zapojiť. my čakáme dievčatko, malo by to byť začiatkom júna. už sa neviem dočkať 🙂 asi ako každá budúca maminka. tiež som sa už riadne zaguľatila, bruško má 97 cm (moja výška 163 cm), pribrala som už asi 9 kg, ale veď nech len bruško pekne rastie 🙂
neviem, či ste tu preberali už tému látkvých plienok, chcela by som sa poradiť, či nemá niekto z vás nejaké info alebo skúsenosti s týmito: http://www.peluskovo.sk/plienky/pop-new-gen-bam...

katuska54
31. jan 2013

@minikk hej,hej mne robili 2x testy na tu rubeolu...len mne nikto nic nevie ohladom toho povedat...ja mam takeho gyn....hlavne,ze ma pred menom napisane dr. ci mudr..proste titulovany,ale nevie co ma robit..takze ja si hladam nejakeho dr. co mi povie viac k tomu.

romikiki
31. jan 2013

@zuzkad85 ja mam tiez obcas vysoky tep, moja vseobecna doktorka ma na to upozornila, mala som vtedy u nej asi 122, a povedala mi, ze u tehotnych je normalny zvyseny, ale ze mal by byt tak do 90. tak som si to zacala sledovat a mala som problem to dostat pod 90, aj ked som bola relativne v klude, stacilo, ze som dala 3 taniere do umyvacky a mala som 100...no potom som bola u internistu na EKG (moj gyn. tam posiela kazdu tehotnu) a internistka povedala, ze to je v pohode, ze to nevadi, pokial mam ok tlak. vobec to neriesila. tak som sa pytala aj gynekologa a mal podobny nazor. ze to je normalne a netreba sa nad tym moc zamyslat, aj ked ked citis, ze sa ti rychlo zvysi, skus sa vyhybat namahavejsim cinnostiam (umyvanie podlahy 🙂), aby ti to tak nevyskakovalo. ale ja by som asi na tvojom mieste pre istotu skocila k tomu internistovi, a spomenula mu, ze si mala az 150...viem, ze niektore baby na to brali aj lieky. moze to byt potom neprijmene pri porode, keby nam tak strasne vyskocil. ale dolezitejsie je sledovat si tlak, takze by som sa toho nejak nebala 🙂
@delica aj my uz volame menom, od kedy sme sa dozvedeli, ze bude chlapec, tak to bolo jasne kedze meno sme mali vybrate 🙂
@pavuciatko ja takisto chcem pouzivat latkove plienky a tieto osm tiez uz obzerala, zdaju sa mi dobre...ale nemam nikoho kto by mi poradil, stale malo bab pouziva latkove, takze tiez som z toho trosku zmatena 🙂 je ich totiz strasne vela typov...tak potom sa mozme podelit o dojmy, mozno budeme dve mudrejsie ako jedna 🙂
Inak aj my mame morfo uz za sebou, nastastie vsetko v poriadku, maly ma 330g a termin momentalne 18.6. no a ja mam 98cm v pase a + 8kg pri 158cm 😨

misza1
31. jan 2013

ja jsem na teto strance asi zavisla!;)
rozhazelo se mi zobrazeni pres mobil a jsem z toho nervozni🙂

delica
31. jan 2013

@misza1 😎 preklikavas, co nove?

delica
31. jan 2013

aj u vas je tak krasne? slniecko a teplo? dneska koncim normalne o 4 a idem domov a prejst sa 🙂

misza1
31. jan 2013

@delica ano kdykoliv mam chvilku mrknu sem🙂
jen ted to mam hrozne neprehlene... pritom jine stranky mi frci normalne ach jo...

misza1
31. jan 2013

@delica ano i tu je nadherne, dojdu domu beru gumaky a hura se vencit

anjelicek26
31. jan 2013

@danielle - my sme ten skejtik mali na jane slalom, bol dost uzky 😖

anjelicek26
31. jan 2013

@misza1 - mne to cez mobil ide uplne normalne, skus vypnut/zapnut mobil 🙂 Ja som v praci, je celkom klidecek, akurat pri tom obedujem, po obede mam uz zas terminy 😝 Malinky kopka sialene, hore nad pupkom, sa musel vcera nejako pretocit, normalne je to vidno na brusku, nechapem, co vymysla 😀 😀 😀 Take mini vlnky su tam 😀

slavka_a_maros
31. jan 2013

Ahojte dievcata,
my cakame dievcatko 🙂 pred 2 tyzdnami sme boli na morfologickom a vsetko bolo v poridaku, akurat je babo mensie o tyzden. Takisto dnes na poradni mi aj moj doktor hovoril, ze je mensie o tyzden (ale splodene bolo skor, ako sa standardne pocita), tak ma to trochu vystrasilo. Viem to nejako ovplyvnit, aby zacalo rychlejsie rast? 🙂 akurat ma zacala kopat do mechura, asi sa jej nepaci, ze ju tu ohovaram 🙂

misza1
31. jan 2013

@anjelicek26 aji to jsem zkousela aji nanovo nacitat...
aji muj drobec kopka v jednom kuse ale pod pupkem kde mam kalhoty asi se mu nelibi ta guma(uplne volna;))

anjelicek26
31. jan 2013

@slavka_a_maros - mne lekarka vravela, ze od 20.tyzdna uz deti rastu individualne vzhladom na velkost rodicov a pohlavie. Preto je stale smerodajny termin z ultrazvuku z 12.tyzdna. A ovplyvnit to fakt neovplyvnis. Z vlastnej skusenosti - lahsie sa rodia mensie deti 😅 😅 😅 A potom vypiplas, nas maly v 6 tyzdnoch zdvojnasobil a v 4,5 mesiaci strojnasobil porodnu hmotnost a to len z materskeho mlieka 😅 😅

anjelicek26
31. jan 2013

@misza1 - ja uz mam maternicu vysoko, ze drobec ma hotel uz od zaciatku... ale lepsie vela miesta ako malo xixi Tam moze robit ukazkove kotrmelce 🙂

janka_k
31. jan 2013

@katuska54 mna povedal gyn ze aj po ockovani proti rubeole co nam v detstve robili ten vysledok na testoch moze byt taky, ze prekonana alebo ockovanie

slavka_a_maros
31. jan 2013

@anjelicek26 tak to si ma celkom ukludnila🙂 dakujem

anjelicek26
31. jan 2013

@slavka_a_maros - moje boli stale mensie, toto je prve, co zodpoveda 😅 😅 😅 Aj sa narodili drobce, ale no a? Nemaju byt po kom velky 🙂 Dolezite je rast - nestagnovat - ale rast... to plati v brusku a aj mimo bruska 🙂

hobit
31. jan 2013

@danielle my mame slalom, ale este budeme mat asi aj concord fusion...nejako sa zacinam bat 3kolky, lebo Tobi bude chciet kocikovat, aby drobec neskoncil vysypany niekde 🙂...tusim @anjelicek26 sa to stalo
@pavuciatko vitaj....ja som dost eko bio zalozena, ale na latkovky ma nikto neukeca 😀
@anjelicek26 a nevies, ktory iny by bol fajne ten skate?
@slavka_a_maros aj nas je o tyzden mensi, aj na zaciatku bol, potom to dobehol a teraz zas trosku zaostava...ale to sme mali aj pri prvom a narodil sa 3150 g

hubenourova
31. jan 2013

@slavka_a_maros
@anjelicek26 presne tak, v malom človeku veľký obor nenarastie... U mňa pri prvom tehu vždy lamentovali, že malý plod a neviem čo. A dr.,ktorého mám teraz povedal, že je to taký malý červíček,ale z vás 4500gr dieťa nikdy nevyjde 🙂 Ja by som si s tým na tvojom mieste ťažkú hlavu nerobila.

delica
31. jan 2013

@slavka_a_maros my vraj zasa mame naskok, male je vacsie, ale zas utz meranie nie je uplne najpresnejsie, su tam odchylky a ako @anjelicek26 pise, dolezite je, ze male rastie.

@hobit ja by som do tych latkovych aj sla :D len ked pozriem na tie vselijake nohavicky, vkladacky a neviem co, sa mi to zda strasne zlozite. Ja ze to bude take ako volakedy mala moja maminka pri bratovi.
@misza1 u nas sa kope doboku, maly bol tyzden a pol tak priecne cez maternicu a tusim aj tak ostal.

misza1
31. jan 2013

@delica me tak ruzne, ale vetsinou kolem pupiku a smerem dole🙂
jinak poustis nejakou tu hudnu? ja jsem se snazila doma si pustit aspon chvili, ale usla jsem u toho a ted jsem si udelala vychytavku v praci🙂 dala jsem si sluchatka, jedno do ucha, druhe k brisku a poslouchame Katku Koscovou🙂 akorad si nejsem jista ci neusnu:D

anjelicek26
31. jan 2013

@hobit - neviem moja este hladam 😖 Pravdu najprv chcem mat doma kocik, pomerat hrubku dolnej tyce a sirku kym budem kupovat skejt, nech to tam viem dobre uchytit.

danielle
31. jan 2013

@anjelicek26 skate bol uzky? a nevies, pasuje tam aj iny? univerzalny?

anjelicek26
31. jan 2013

@danielle - urcite ano, su aj take standardne... ako ano Saska uz mala 4 roky ale pri 92cm vyske to nebolo ziadne XXL dieta... tolko ma Max uz teraz...

danielle
31. jan 2013

baby, akosi ma dnes zacalo boliet hrdlo na lavej strane, aj hlasivky mam take oslabene, neviete nieco poradit, co sa moze v tehu?