icon

Termín pôrodu jún 2017

modrykoniar
19. okt 2016

🙂 ahojte baby.... čakateľky... pridá sa niekto ku mne?

alyn
23. nov 2016

@sophienuvea teraz si nepamatam si stafylokok, mne sa zdalo ze streptokok, ale viem ze ku koncu tehu to kazdy gynekolog testuje presne kvoli tomu ze ak zistia z emas tak tusim aj pocas porodu ti zacnu podavat ATB alebo take daco som pocula. Problem je, ked dietatko prechadza dolu, tam kde mas toho stafylo/streptokoka. Ale riesia to a preto to potrebuju vediet este pred zacatim porodu.

alyn
23. nov 2016

@sophienuvea tu somnasla info k tomu(streptokok ale asi podobne ako stafylokok)
https://www.modrykonik.sk/streptokok-v-tehotens...
ak nechces tak si to necitaj)))

sophienuvea
23. nov 2016

@alyn pomotala som to ja, je to streptokok. Mas pravdu 🙂 ja dufam, ze to nebude ale nic extra vazne a ani nebudeme vediet, ze nieco take mame. dakujem za clanok, vsetko zle z neho ale radsej vytesnujem :D

alyn
23. nov 2016

@sophienuvea v praxi- v zasade na tom nie je Nic take hrozne, Kampala ho mala pri obovh tehu, dali jej atb pocas Potosi do zily, rodila normal r, s epi, deticky obe bez problemov

alyn
23. nov 2016

Kampala je podla mojho slovnika kamoska

alyn
23. nov 2016

Mhmmm😁 a pocas Potosi si sa dovtipila je pocas porodu

marianinka
24. nov 2016

@renimac mne vcera kamoska hovori ze to moze trvat aj do 6mesiaca.ze aj jej bolo takto zle. Omg len to nie lebo ja som uz hotova. Ja som pomaly 3 mesiace nejedla sladke a neviem ani co to je s normalne najest, napit nic...poznam len toaletnu misu a umyvadlo. Ja som strasne zvedava co v tom brusku nosim ked mi je takto zle🙂 5teho idem zas na kontrolu tak zas budeme o nieco vacsi uz aby mi povedal co to je.
Teraz mi je celkom dobre ale odbije 10 hodin a zacina moje kazdodenne peklo.

renimac
24. nov 2016

@marianinka no, aj mojej mame to trvalo do 6.mesiaca, v oboch tehotenstvach 😣. Ja mám už teraz dosť. Úplne rovnako. Ani neviem čo je to sa poriadne najesť alebo napiť. Pohár vody naraz som nedala viac ako mesiac. Aj ja mám 5eho kontrolu 😉. Mne je zle skôr poobede, ako odbije 14:00, do noci ma naťahuje. Včera sa mi už fakt chcelo so zúfalstva plakať 😊.

map0007
24. nov 2016

Dievcata mne pomaha,ked si robim smooty z ovocia a pijem po duskoch.Kedze zo vsetkeho zle napina a pobniecom aj vraciam.Tak to smoty ma aspon vitaminy ked uz nic ine.
@renimac
@marianinka

renimac
24. nov 2016

@map0007 lenže ja ovocie vyvraciam ☹ ... až večer, keď si dám suchý rožok, môžem po ňom zjesť nadrobno nakrájaný pomaranč. Ach, už nech to prejde.

kristina_t
24. nov 2016

ahojte dievcata, tak aj ja sa pridavam, sledujem vas uz dlhsie, termin mame 7.6.2017, a som v 12./13. tyzdni, nie som si ista tym pocitanim; bude to nase prve a vcera sme sa dozvedeli ze to bude dievcatko 🙂 tak sa velmi tesime

marianinka
24. nov 2016

@map0007
@renimac ja to iste ovocie mi ide hned von a tak isto len suhy rozok a to je vsetko , ci polievku ci koienka vsetko von. Mne tiez byva do noci zle a ustali sa to az ked zaspim.

marianinka
24. nov 2016

@renimac ja som uz taka zufala, ze mne vadi uz len to ked mi niekto ide nieco povedat, hned vyhrknem a uz to ide. Nervna jak sto certov

renimac
24. nov 2016

@marianinka počuj, nie si ty náhodou ja? 😀 všetko na mňa sedí 😀.

marianinka
24. nov 2016

@renimac haha no moze byt 🙂))

map0007
24. nov 2016

Tak s pomaranca aj ja vraciam,ale ked si zmyxujem banan a jabko dam do toho vodu.Tak to sa drzi.Ale musim povedat ze ten torecan mi trocha pomaha.Hoc som s neho hekticka.ci neuskodi mimcu.

marianinka
24. nov 2016

@map0007 ja trebars banan zjem ale jablko ani citit z toho som hned vracala a vodu tak isto nemozem no kazda sme ina a v takomto stave clovek uz nema ani chut nieco skusat.
Roztek staci 🙂

renimac
24. nov 2016

@map0007 @marianinka baby moje, ja som zatiaľ vyzvracala banán, jablko aj mandarinku. Pomaranč sa vo mne včera zázračne udržal. Dnes sa neudrží asi ani suchy rožok, vstala som a vedela, že nem dobre.

marianinka
24. nov 2016

@renimac och zlatko ja mandarinku dam ale tak ma pali zaha hned ze aj so skoncil, banan mozem obcas.pomaranc absolutne. Xeleninu len karfiol uvareny ale to som skusila raz a stacilo.ten pach urobil svoje. Akurat actimel musim kaxde rano hned ako vstanem pokial sa udrzi ale nic ine ani zemiaky ani ryxu, ani cestovinu,maso ani nehovorim, sladke nemozem ani citit a slane to mozem akurat tak dru tycky a to vsio

renimac
24. nov 2016

@marianinka ja som si minule dala čisté cestoviny a tie vo mne ostali. Ale zemiaky tiež nie. Ešte paradajky sa so mnou zatiaľ kamarátia. To je teda pestrý jedálniček 😂.

marianinka
24. nov 2016

Haha tak ja sa celkom kamaratim s paprikou, rajcinu nie. A nejako mi ani suchare nesmakuju. No nic aspon tak nepriberiem ako pri malom 30kg tam som sladke jedla na kila jak mi chutilo.
Vtedy som mala problem len s vodou ale jedlom ziadne. Take pokojne tehu aj napriek neskutocnym stresom ale bola som doma na rizikovom a nic nerobila.

renimac
24. nov 2016

@marianinka no tak ja si užívam úskalia tehu už v prvom 🙂. Chystám sa na kuracie mäso z vývaru, tak drž palce, aby vo mne aj ostalo. Túžim už po niečom inom ako suchom rožku ☹. A ináč, ja som normálne milovník sladkého, ale teraz tiež nič. Nejde mi ani na chuť.

marianinka
24. nov 2016

@renimac ty kokso my sme uplne ale rovnake... ja som si dala pyre a zostalo ale dokeked uvidime, lebo uz ma nadrapuje.
Inokedy som bola schopna zjest aj pol plechu zemlovky a teraz ani citit to sladke . Ja som nepribrala este ani kilo skor som 5kg schudla ale to zas nevadi mudr povedal ze ja to este dobehnem🙂) no ak mi bude takto zle do konca alebo 6m tak neviem neviem ale aspon nemusim nosit toolko kg 🙂))

renimac
24. nov 2016

@marianinka och, zemlovka... a mamine kolace. Pri mne sa nikdy nepokazili 😉. No ale teraz nehrozi. Ja sa sice nevazim, ale vidim, ze skor chudnem, ruky a nohy su u mna taky signalizator. Aby sme to este v poslednych 3 mesiacoch nedobehli. Od rana do noci v plechoch. Ja si tak prajem pod stromcek dobre sa najest 😀.

saskia212
24. nov 2016

@kristina_t ahoj, ja som tak podobne ako ty 12 týždeň a niečo. Gratulujem k dievčatku, aj ja tak tajne dúfam, že bude dievčatko 🙂 inak ako ti to takto skoro zistili? ja som bola v utorok u lekárky, ale toto sa ešte vôbec nedalo určiť.

kristina_t
24. nov 2016

@saskia212 dakujem, no aj ja mam trochu vacsie preferncie pre dievcatko 🙂 ja som bolana genetickych krvnych testoch a z toho sa to da zistit (nezijem na svk)

marianinka
24. nov 2016

@renimac zlatko aani nehovor ja by som si dala taku kapustnicu, och rezen salaaat az by som praskala.
Bola som cil u starkej a coes co som si dala calamadu domacu jeziiis ale ze som sa nazrala a nic von zatial .ja to tiez vidim na rukach a nohach xe mi padli a nie pribrali. Ale sak nie je problem nabrat 🙂)))

renimac
24. nov 2016

@marianinka takze na Vianoce mame program isty 😀

saskia212
24. nov 2016

@kristina_t jaj takto ☺

marianinka
24. nov 2016

@renimac ani nehovoooor 🙂))) a kde ty zijes ?