Termín pôrodu jún 2017
🙂 ahojte baby.... čakateľky... pridá sa niekto ku mne?
Ahojky maminky,chcem sa opytat,nestalo sa Vam to.
Prislo mi tak zle az pot,vsetko sa mi rozmaxovalo,chcela som si farbt vlasy,ale radsej som lahla,az vnutorny tras.všetko sa mi rozmazovalo.Hned som sadla a dala si vodu a magnedium.Teraz som si lahla radsej.Som v 11+5tt a dpma len zo 4 rcnou na očr.
@map0007 mne sa to raz stalo v obchode, kde bolo strasne teplo a ja som bola dost naobliekana, tiez mi tam prislo tak na odpadnutie, ale hned som vysla von na vzduch a trochu sa poprechadzala a uz bolo dobre
@shia
@popoluska24 ďakujem,som sa zlakla ze co to.Parkrat sa mi to stale ešte pred tehu,som odpadla a buchla si hlavu,az nakrcnik som mala.Nedavno som potratila 4.6 a preto sa teraz bojim.Dufam ze to bude oki.
@alyn nie neprišli,iba ze mam cervikalgiu,chodila som na masaze.Ale ked som otehotnela ukončili mi to.Že sa nesmie prve mesiace masaze,ani magnet ani elektricke soky.Tak ak jevlen zmena počasia trpim,ani tabletky,aj kremy mi zakazali.Ale sem tam uz ked nemožem tak si aj tak namastim staroslovenskou krcnu.Tak to prejde.Ale tentokrat ma nebolela krcna.Iba mi prišlo zle,ale asi to bolo poklesom cukru,pisala som znamej a ta ze si mam dat cukor.preslo to.Len som dostala strach.
@map0007 aha, tak ak to bolo iné tak možno fakt len Tehu. Mne je tiež pri tomto(druhe) niekedy fakt zle. Mam dýchavičnosť pri lahkej zatazi, co by nemalo byt tak skoro..musim si sadnúť a predychat to byt v kľude.. Nic iné nepomaha.
Tak držím palce. Inak co sa týka bolesti ak je fakt veľká, som za liek, lepsie ako trpieť. Tým myslim tie proti bolesti co sa proti bolesti v Tehu môžu brat.
@alyn tak snad,zajtra idem na odber,tak sa opytam tam,ale mavam aj nevolnosti a neviem co jest,niekedy az zvracam,pred tyzdnom mi dosli tehu vitaminy tak si zajtra musim kupit.Tiež mam tu dychcivost,bud je to od chrbtice,alebo od psychiky.Ja sa obavam ze sa mi zas zopakuje potrat,tak asi skor psychicky.Ked daco robim vie na mna prist neskutocna unava a uz som na gavci.
Ahojte baby..som v 15-tom tyzdni, dnes som bola u doktora...s malou dusickou som sa ho spytala kedy by mi vedel povedat pohlavie a povedal ze mi to povie az v 30-tom tyzdni! ze skôr nebude hovorit, lebo to nie je iste...mne to pride straaasne dlho :( uz by som chcela vediet, ved aj vybavicku kupovat a podobne...rozmyslam nad 3D sonom, ale on na to strasne nadaval, ze je to teraz len velky trend a biznis a ze to nie je dobre pre babatko, lebo ze sonom sa zohrieva plodova voda a babatko sa tam zohrieva a nie je mu dobre...lenze to pohlavie by som chcela vediet skôr ako v 30-tom tyzdni :( co si myslite?
@popoluska24 ze je to blbost co ti povedal. Ved 3D sonom sa vylucuju vrodene chyby a kontroluju ci je babatko v poriadku. Keby to skodilo babatku, tak by neposielali aj 2x pocas tehotenstva tehulky na to sono. A o polhavy uz okolo 20tt vedia beznym ultrazvukom povedat pohlavie
@kattky No, ja sice idem na morfo a tesim sa na to (je to aj 3D) ale praveze to nie je blbost. najnovsie vsetci gyndosi uz hovoria o tom, ze UZV vplyva na babatko, ze ho prehrieva, hovoria to aj vychyteni gynekológovia. Ja napriek tomu idem v 20.tyzdni, prave kvôli tomu co si pisala Ty - zistit mozne chyby..
@popoluska24 možes ist na 3D ale zacvakas si to ak Ti neda odporucaci listok (niekde v BA sa neplati alebo menej ak mas vymenny listok. Inak je to platena sluzba. a moj gyndos mi povedal ze ked mi budu robit morfo uzv tak on by mal robit uzv aspon v 2-týždňovom odstupe.
@kattky jasne, ved ja tiez idem) vraj zistili, ze to vyrusuje to dietatko, a tak, ale nemyslim si, ze vyslovene by mu to ublizilo. len treba opatrne. A niektori gynekológovia robia Uzv vraj pri kazdej poradni.. Moj teda nie... len tie 3 zo zakona a to dalsie - to morfo si idem zaplatit.
@alyn tak mne robili uz 4x a teraz buduci tyzden idem na 5 USG. Prvy som mala ked zistil ze som tehotna, druhy v nemocnici ked som zacala spinit, treti mi robil moj gyn.ked ma prepustili z nemocnice, lebo mi udali 2x mensie rozmery do papierov ake som mala a mojmu lekarovi sa to nepacilo, 4 som mala v 9tt no a piaty budem mat buduci tyzden cize v 12tt
@kattky neboj, podla mna je to ok, sice som tie studie necitala, ale viem, ze to hovoril aj napr. Zahumensky, aj moj gyndos o tom prehrievani, ale asi skor ide o dlzku uzv. V tvojom pripade asi netrvali dlho a boli nutne zo zdrav. dovodov. Mozno preto nemaju radi ten 3D/4D, lebo ked treba pozriet vsetky organy trva to minimalne 40 minut. Moj laicky nazor.
@kattky @alyn no ved presne to tvrdi moj gynekolog, ze to 3D a 4D trva 30 az 40 minut a ze tomu babätku je tam strasne teplo, lebo tym utz sa ohrieva plodova voda...mne robi sono max par sekund, len aby videl ci sa babo hybe a tak, minule mi robil trosicka dlhsie lebo ho meral...ale s tym pohlavim ma stve :( ja si tiez myslim ze by to uz na dalsej poradni mohol vidiet, ale ako ho poznam on nepovie :(
@popoluska24 mozno je taky typ ze pokial nevie nieco naisto tak nepovie, lebo sa obava, ze by sa zmylil alebo neviem ...
no ved to ☹
@popoluska24 nesmut unas sa takym zenam co nevedia ci budu mat chlapceka alebo dievcatko hovoria kindervajco 😀
@kattky tak ano, je pravda ze par rokov dozadu zeny vobec nevedeli co budu mat...ale tak toto je moje prve a chcela som zacat kupovat vybavicku a taak, som nedockava 🙂 a nie cakat do 30. tyzdna 😨
@popoluska24 nakupovat mozes ved aj kremova je pekna a ked budes vediet co to budes par veciciek modrej alebo ruzovej dokupis... aj my sme to tak mali a okrem ineho babatko rychlo rastie takze budes potrebovat mozno kazde dva mesiace inu velikost....👍
@popoluska24 tak to ti verim. Ja tiez cakam prve a na pohlavie si este pockam. Aj ked neviem preco ale mam take citenie ze budem mat dievcatko.
@popoluska24 z krvi, keby si to posles do Genetonu, ti to vedia zistit bez problemov, ale cenovo ta mozno lacnejsie vyjde 3D/4D u nejakeho ineho gynekologa. Tvoj lekar nerobi ani ten morfologicky ultrazvuk, co sa robi po 20. tyzdni?
my sa zase chceme prekvapit, co to bude, nechceme vediet, nech je "sranda" 🙂
@renimac aj ekd neviem, ci ja vydrzim, akos a poznam, mozno sa doktora spytam 😀 ale nikomu nepoviem, rodine som uz oznamila, ze tentokrat sa musia nechat prekvapit az "do konca" 🙂 a manzel nechcel vediet ani pri prvom, vydrzal az do porodu, chce aj teraz 🙂kocik mame neutralny, kremovy, takze...naco aj 🙂
@popoluska24, @kattky s tym skodlivym sonom - neviem,c o je na tom pravdy, ale ja sa ho uz bojim - potratila som tak, ked som lezala tyzden v nemocnici a kazdy den mi ho 1-2x!! robili...za tyzden som mala spraveny ultrazvuk asi 10 krat...ked ma prepustili s tym, ze vsetko sa zda byt ok, som dom apotratila...nehovorim, ze je to sonom,ale urcite to nepomohlo, preto pri dalsom tehu som cakala az do 9tt kym som isla na potvrdenie tehu a ked nie je treba, nedavam si sono robit, iba na screeningy...

@shia sestre povedia do telefonu ale ty to musis mat v karte, ja sa cudujem ze ich lekar za to nepohnal...lebo keby sa Ti nieco stalo a das podnet na urad pre dohlad tak maju priekak.oni vsetko kontroluju a este k tomu ide o prvotrimestralny sceeening.ale v prvom rade je dolezite to aby si mala tie vysledky dobre a bola v klude 🙂