icon

Termín pôrodu jún 2017

modrykoniar
19. okt 2016

🙂 ahojte baby.... čakateľky... pridá sa niekto ku mne?

renimac
15. dec 2016

@shia my sme čakali na toto 3 roky, takže nemáme potrebu zisťovať pohlavie a veci sa dnes dajú kupovať v neutrálnych farbách. Ale zas ruku do ohňa ani ja nedám, že o dva mesiace si to nerozmyslim 😀. Čo keď tam niečo zbadam? 😊😊

shia
15. dec 2016

@renimac mna to ani nezaujima kvoli kociku (mam po dcerke bezovy), ani obleceniu (tie prve mame aj tak neutralne a neskor sa kupi ake bude treba), ale kvoli farbe izby 😀 prerabame, a neviem, aku izbu mam zariadit 😀

renimac
15. dec 2016

@shia hehe, tiež rozmýšľam akú neutrálnu farbu steny zvoliť 😀. Lebo detskú ešte nemáme hotovú, byt sme kúpili len tento rok.

maminka1986
15. dec 2016

@renimac ahoj nebola si nahodouna ivf???sa mi zdá že si písala do tých skupin 🙂 gratulujem
my mse tiež boli a veru boli sme zvedaví čo bude aby som vedela kupit vybavičku kuppovat len neutrálne farbyje nuda nakolko maju taaaa k krásne dievčenské vecičky...i ked my sme kupovali chlapčenské nakoniec 🙂)

shia
15. dec 2016

ja som preto pri prvom chcela vsetko zlte 🙂 take vesele, a neutralne 🙂 ale ako slecna rastla, ma tak brutalne dievcensky satnik, ze ziadneho chlapca by som v tom ani do kupelne nemohla poslat 😀D bodaj by toto bol jediny problem... 🙂

kattky
15. dec 2016

@shia tak vies ze 10 cca USG za tyzden je velmi vela. Ja som mala pracu v ktorej som bola 7,5h pod ultrazvukovym ziarenim a pred 3 rokmi som potratila no a teraz som bola tehotna v praci len 2 dni a zacala som spinit. Ale pokial ti to robia raz za mesiac po dobu 2 minut tak to az tak neuskodi.

map0007
16. dec 2016

Ahojky mamičky,su tu take co beriete duphaston.Nevravel/a Vam dr.do ake tyzdna sa musia brat.ďakujem

boba245
16. dec 2016

@map0007 ahoj. ja ho beriem a v pondelok idem na kontrolu tak som zvedava ci mi este predpise, lebo uz mam len na par dni. som v 15tt

kattky
16. dec 2016

@map0007 ja som brala duphaston v nemocnici. A ked ma prepustili, tak som sa spytala ci mi ich predpise, tak mi povedal, ze to nieje potrebne, ze ak to male ma byt tak bude a ak nema byt tak nebude. Ostala som zaskocena z jeho odpovede.

map0007
16. dec 2016

@boba245
@kattky ja som v 12tt,zatial beriem,mam ešte 2krabicky.Myslela som že sa beru len do 3mesiaca.Ale dr.mi v stredu vravela ze ci este mam,ze mam brat nadalej.A ako ich beriete?ja musim na lacno,lebo ak sa najem a dam si az tak strasne ma s nich naduva.Hroza.

kotatko201
16. dec 2016

@map0007
@boba245 aj ja som mala duphaston a uz my nepredpisal, ken som dobrala to co som mala doma a uz hotovo... mimi je ok tak snad bude vsetko aj nadalej ok....

boba245
16. dec 2016

@map0007 ja beriem 2x denne a niekedy nalacno, niekedy po ranajkach ale viacmenej len podla toho kolko je hodin. ja nemam problem ani na lacno ani po jedle.

boba245
16. dec 2016

@kotatko201 no ja som zvedava ci mi este predpise alebo nie. pri minulom tehu som brala utrogestan od potvrdenia tehotenstva do nejakeho 9tt a potratila som ale tam bol asi problem v tom ze mam trombofiliu ktoru mi zistili az po tom potrate. tak hoc si uz teraz picham Fraxiparin som kludnejsia ked beriem aj ten Duphaston.

map0007
18. dec 2016

@kotatko201
@boba245 ahojky dievčata,chcem sa opytat.Pobolieva ma podbrusko,neviem ci to sa roztahuje maternica,alebo je to preto ze zajtra je den,kedy by som mala M,keby ze niesom tehu.Pobolieva ma to dnes skoro cely den a aj panva ako keby ma bolela az do klbou a noh.Bojim sa lebo tak ma predtym pobolievalo ale potom silnejsie,az som zacala spinit a nakoniec som potratila v 10tt dvojičky.Co myslite?Neviem ci zajst na pohotovost,alebo sa neplasit.

lucka8787
18. dec 2016

@map0007 a v ktorom si tt? Aj mna zvyklo pobolievat...teraz to uz akosi ustalo.moze to byt rastuca maternica..ale zas po tych skusenostiach co mas...

map0007
18. dec 2016

@lucka8787 12+3tt.Som taka s toho smutna,lebo sa bojim ze sa to zopakuje☹ Dokonca mi vadili aj leginy,co som mala,tlacili mi ako keb podbrusko.Dnes som pila menej vody tak neviem ci to moze aj toto sposobovat.Zajtra idem ku dr.tak ak vydrzim sa jej opytam.Zajtra by ma mala vypisat pn.Donedavna som spinila od zaciatku tehu,beriem duphaston.Vypisala ma skor,ale kedze som potrebovala nieco vybavit,musela som pn prerusit.

boba245
18. dec 2016

@map0007 ma pobolievalo podbrusko takmer kazdy den az do minuleho tyzdna a odvtedy to mam len sem tam. tazko povedat co mozes mat ked ta boli aj panva a az do noh. ale ja si skor myslim ze sa ti to len roztahuje kedze si v 12+3tt. ja som pred mesiacom zase mala problem ze ma pichalo na lavej strane ako keby vajecnik (lebo som tam aj mala luteizacnu cystu tak som myslela ze to bude od nej) a ked som to spomenula dr. len sa ako keby pousmiala a povedala ze to su len procesy ktore sa teraz vo mne deju vplyvom tehotenstva. pokial nekrvacas tak by to nemalo byt nic vazne. no ak ta to velmi znepokojuje a mas k tomu aj bolesti tak nic nepokazis tym ked pojdes na pohotovost.

renimac
18. dec 2016

@map0007 Ahoj, ja mám tiež také bolesti, niekedy prestanú aj na pár dní, potom je to znovu späť. A to sú naozaj niekedy veľmi silné. Teraz som začala 14tt a tiež sa mi to začalo objavovať opäť v tom 13tt. Možno sme len citlivejšie na rozťahovanie maternice 😉.

map0007
20. dec 2016

Ahojky mamicky chcem sa Vas opytat.Dostali ste pri prvom odbere krvi,nejake balicky pre tehotne od sestričky na gynekologii.Včera som mala na navsteve znamu ktora robi sestricku na gynde a pytala sa ma ci som dostala.Ja ze nie.Preto sa pytam Vas ci vy ano.Zevraj by maly tehotne dostavat a potom aj asi v 6mesiaci.Ďakujem.

map0007
20. dec 2016

A ešte otazka,ziadali od Vas v praci prekopirovat tehotensku knižku?Mislim,ze pri prvej som davala len potvrdenie od dr.Teraz chcel veduci knizku.A este mam pocit ze za mna podpisal niekto dovolenku ktoru som mala pisanu pred asi tyzdnom,ja som ju vyuzila,ale neviem o tom aby som ju podpisala a dokonca veduci vravel ze prid podpisat a aj hodiny.Ked som prisla zrazu len knizku chcel a kopiroval si ju.No a uz som od vcera pn.vravel ze mam prist az ked budem prechadzat na matersku z pn.Divne,ze zrazu netrebalo nic podpisat.Vsak

mon895
20. dec 2016

@map0007 ja som v praci davala okopcenu prednu stranu knizky

popoluska24
20. dec 2016

@map0007 ja som napisala len nieco ako oficialne pisomne oznamenie o tom ze som tehotna, nechceli prefotenu knizku...

kattky
20. dec 2016

@map0007 ja som na personalne nosila potvrdenie od lekara v ktorom spm mesiaci a dali mi prepisat jeden papier, lebo su taky tam lenivci, ze to nemozu mat predtlacene aby sa udaje uz iba podoplnovali. A povedali mi se mam uz len nosit listky na penazite davky a potom uz iba prist ked budem ist na matersku

lucka8787
20. dec 2016

Asi to je vsade inak...ja som zatial nemusela nic nosit na personalne ale hned ako mi dr. potvrdila ze som tehu, musela som to hned oznamit vrchnej sestre nakolko pracujem s leziacimi pac. a v takom prostredi.nechcela som nic menit ani na smenach lebo sa dobre citim, robim dvanastky denne aj nocne ale s nocnymi uz koncim. Takze ked uz donesiem potvrdenie od dr. ze nocne uz nie tak isto bude potrebovat prefotenu tehu knizku.a tehu knizku pre istotu nosim vsade zo sebou..

lucka8787
20. dec 2016

@map0007 ja som veru ziadny balicek nedostala...mozno zalezi od dr...a vobby mal obsahovat?

lucka8787
20. dec 2016

" co by"...

kotatko201
20. dec 2016

@lucka8787 ani ja som este ziaden balicek nedostala... :D asi si este pockame.. :D

lucka8787
21. dec 2016

@kotatko201 nooo mozno ani nedostaneme..az v porodnici😀

map0007
21. dec 2016

Viem ze je fijalovej farby s tehulkou.Vo vnutri ma byt peluska,voda lucka mala,sudocrem vzorka.Papiere letaciky a pripravny plan porodu.Kedysi bola aj dudka.

kattky
21. dec 2016

Ahojte, tak uz mam poradnu zasebou. Vsetko je v poriadku. Som 12tt+1 podla USG. Malicke je 56,1mm velke a veeelmi aktivme 😀 Odbery mi budu robit az 18.1. a vtedy dostanem aj teh.knizku. Mam len trocha vyssi tlak preto mi dal magne b6.