icon

Termín pôrodu jún 2017

modrykoniar
19. okt 2016

🙂 ahojte baby.... čakateľky... pridá sa niekto ku mne?

kotatko201
27. dec 2016

@renimac pri prvom som tiez vazila okolo 50 kilo a v pohode... nebol ziaden problem... neboj narasties... :D vsetky narastieme... :D

map0007
29. dec 2016

Maminky nemali ste v tehu tie vaginalne tablety Fluomizin.Mam sem tam taky vodnaty vytok a niekedy taky zltozelenkavy.Nic nesvrbi,iba ma krize boleli,asi ma trocha ofuklo.Ďakujem

alyn
29. dec 2016

tak sice take temy tu zatial nepadli, ani sa mi konkretne nechce hovorit ale vysli mi zle tripple testy, dali mi na vyber amnio alebo krvne testy.
Tak chcem napisat vsetkym, aby ste mali prehlad:
existuju na SR co viem 3 typy krvných testov- platene - ktoré su vraj o 1% menej spolahlive ako amnio - 98,5% a 99%
ja som sla na NIFTY test - je najdrahsi, ale najkomplexnejsi zo sucansych moznosti - z krvi Vam urcia tusim 19 moznych typoch chromozomalnych anomalii, samozrejme, zakladne 3 su trizomie 13, 18 a 21 (Patau, Edwards, Down). Stoji 449 EUR vylsedky do 10 prac. dní, posiela sa krv do Hongkongu (do firmy BGI ako Prenascan), ibaze Prenascanova krv ide cez Prahu a trva to dlhsie.

Trisomy test - asi najcastejsi - robi ho laboratórium Medirex (t.j. na SR) a ma u nas asi najsirsiu siet musite si dat ale vziat krv u lekara ktory ma s nimi zmluvu- je to len na tie 3 trizomie stoji 350EUR

Prenascan - tam kde ho mne ponukali stal 500E a tiez je len na 3 trizomie - tato krv sa posiela cez Prahu do Hongkongu - 14-21 dni vysledky .

Takze ja netrpezlivo cakam na vysledky... snazim sa na to nemysliet...
Drzim palce vsetkym

A do nového roku NAM VSETKYM prajem hlavne nech je to ZDRAVE! uz je jedno ci to budu chlapci ci dievčatá)

map0007
29. dec 2016

@alyn drzim palce aby Vam to nakoniec vyšlo všetko oki.A boli ste s mimčom obaja zdravy🙂tiez aj Vam všetko dobre do noveho ročku😉

alyn
29. dec 2016

aha a oprava - najdrahsi vlastne vysiel Prenascan.
Preto si NIFTY pamatam ako najdrahsi, lebo ked som ja hladala info, tak este som citala stale info tu na modrom konovi ze stal ten test 595 EUR .Teraz ked som to obvolala pred vianocami uz "len" 449.

wawrita
29. dec 2016

Prosím vás kedy plánujete ísť na 3D prípadne 4D sono?

alyn
29. dec 2016

@wawrita ja som sa objednala u Holáňa, sami mi určili termín, že sa má ísť v 22.týždni, čo je u mňa 23.1.

alyn
29. dec 2016

@wawrita ale ja idem na aj zdravotne indikovaný "morfologický ultrazvuk" ale dá sa u nich ísť aj na 3D/4D

wawrita
29. dec 2016

@alyn aha, ja som plánovala ísť neskôr, až okolo 26tt ale uz som strašne nedočkava.

alyn
29. dec 2016

@wawrita chodi sa k nim kľudne aj na 2x, vacsinou robia okolo tohto 22.tyzdna a potom som zabudla presne ale okolo 30teho? prietoky plus ostatne, ale na to som nesla ani v prvom tehu

wawrita
29. dec 2016

@alyn to nie, raz stačí , ja uvažujem že do BB do Mamacentra . Jedno 3D 60€ takže jedno stačí 😋

alyn
29. dec 2016

@wawrita ale podla mna kazdy lekar inak to ma.. moj mi povedal ze morfo sa robi od 22-24 tusim ak si dobre pamatam

zirafka86
29. dec 2016

Koceny otazocka na Vas...stretli ste sa v aktualnom stave tj.plus minus 15tt niektora s diagnozou preeklampsia? Ak ano, ako to riesili Vasi lekari?

popoluska24
30. dec 2016

@alyn a nevies ci je to morfo povinne? Lebo mne gynekolog nic take nespominal ale co viem aj kamosky boli na morfologickom sone, ked boli tehotne...a mne povedal ze on robi klasicke sono v 20 tt a to morfologicke nerobi ani nikde neposiela...tak neviem

marianinka
30. dec 2016

@wawrita ahoj na som bola v 13t na 4d sono a pekne mi vsetko zmerali a aj prietoky vsetko . Len sa malinke nechcelo ukazat teraz som objednana ked budem v 21t. Ja chodim sukromne takze to bude asi ine ako u norm gyn

marianinka
30. dec 2016

@renimac moja ved neboj pridrs vyssie a trosku priberies ale hlavne je aby si bola aj s babatinkom zdrava a ci uz +1 alebo +10 je jedno , my nie sme vyzrate ale tehotne a to je rozdiel. Ja vam vsetkym prajem aby ste boli zdravucke aj so svojimi pokladikmi a vsrtky sme to dotiahli az do finale 🙂)

alyn
30. dec 2016

@popoluska24 Nie je povinne, je dobrovolne, napr môj len pri potiazach posiela ale oni kľudne aj ked nie su..

renimac
30. dec 2016

@marianinka veď jasné 😉 kilá podstatné nie sú, kým to nie je vyslovene nezdravé. Ty už bez nevoľnosti? Mňa sa stále nechcú pustiť ☹.

marianinka
30. dec 2016

@renimac no moja ja uz neviem ani co to je. Ja uz som ok, kooonecne ale jest mi az tak nechuti akoze jem viac ako vtedy ,ale tiez mam svoje chute a sladke stale boookom

shia
30. dec 2016

@zirafka86 ja som sa snou zial stretla, ale az v 34tt som ju dostala a musel byt preto predcasny porod, nastastie mne aj dcerke vsetko dopadlo na 1 s hviezdickou, ziadne komplikacie ani problemy, ale teda, dostla som ju zo dna na den a hend museli malinku vybrat..preco sa pytas, mas nabeh alebo mas zvyseny tlak? teraz sa bojim pri tomto tehu,aby sa mi nezopakovala, zatial klop klop dobre tlak,ale tak som len v 16tt

saskia212
30. dec 2016

@alyn Tak držím prsty aby boli výsledky v poriadku. Ja teraz čakám tiež výsledky,z tripple testu, tak dúfam, že bude všetko ok.

alyn
30. dec 2016

@saskia212 Diki, dosli ultrarychlo, uz dnes o tyzden skor) vyzerá ze všetko je dobre a čakáme chlapca😜

saskia212
30. dec 2016

@alyn tak to sú tie najlepšie správy 😊

niki285
30. dec 2016

@alyn gratulujem k chlapčekovi, ja uz tiez chcem vediet 🙂

zirafka86
30. dec 2016

@shia ty si mala zvyseny tlak? A nedavali ti dopegyt na znizenie tlaku ci rovno bez liekov pristupili k porodu? No ja mam uz niekolko dni 146/100 pulz 110 a bielkoviny v moci..sialene bolesti hlavy atd..mala som poradnu vcera odtial ma poslala hned na urgentny prijem kvoli preeklampsii a ostala prekvapena ze ma to chytilo uz teraz no tehu ukoncit nechcem no na dopegyt nereagujem dobre...a v nemocke mi povedal ze pokial nemam 150 horny tlak ze to riesit nebude lekar a poslal ma domov :( a to napriek tomu ze gynda ma tam chcela nechat aspon na 3 dni kvoli pozorovaniu a meraniu ci sa mi to nehorsi...

shia
30. dec 2016

@zirafka86 to myslia vazne, ze ta s takym tlakom poslali domov??? ved to mas silnejsiu preeklampsiu, mne pri takej urobili urgentny porod! nechem ta strasit, ale to kde kto takto podcenil?? ved to mas vysoky tlak, pulz tiez a ked este aj bielkovina, ani nehovorim, sama som si tym presla, tak viem o com hovorim, to ta vazne poslali domov? nedaj sa! ohrad sa, ze to hadam nemyslia vazne, ved to je zivot ohrozujuce pre teba aj dieta, ja ta naozaj enchem strasit,ale presla som si tym, takze to zial dobre poznam, akurat som teda bola v 34tt a necakali na nic, spravili rychlo porod....je jasne, ze ak si v 15tt porod by pre babatko nedopadol dobre, ale musia ta v nemocke sleedovat kvoli tebe, aby sa tebe nieco nestalo jejha to co je za pristup..normalne sa hnevam miesto teba na nich....Mne dali dopegyt, ale vtedy mi to znizit nepomohl tiez, preto bol porod, nastastue babatko bolo krasne pripravene, ze bez kyslika vsetkeho sme to dali, ale to je iny pripad, ak si v tomto tyzdni este len...a teraz mas aky tlak? ja byt tebou idem na prijem, aj do inej nemocnice, ved toto je pre teba riskantne...

marianinka
4. jan 2017

@renimac ahoj moja tak ako sa mas? Ja som bola vcera na kontrole babatko rastie akurat si cumlalo palcek 🙂 len mam strasne vysoky tlak tak to musime riesit. No snad vsetko dobre dopadne lebo sa citim tak stale zle , na odpadnutie nevydrzim dlho stat hned sa mi toci hlava

sasenka04
4. jan 2017

Baby a kolko ultrazvukov vam robili doteraz? Lebo moj doktor robi len 3 za cele tehotenstvo...na jednom som bola v 14 tt,teraz som bola na kontrole vcera (18tt) a iba mi zmerali tlak a sestricka pocuvla srdiecko a na dalsi ultrazvuk idem az 3.februara (22tt)

kattky
4. jan 2017

@sasenka04 mne robili doteraz 5 ultrazvukov a v pondelok som mala siesty ale to bol ten 3D/4D a to som v 14tt

kjanka86
4. jan 2017

@sasenka04 mne robi stale na poradni a plus som bola este na ten prvoprimestralny a teraz zase idem na morfologicky.. cize zatial ich bolo fuuu asi 5tiez