Termín pôrodu jún 2017
🙂 ahojte baby.... čakateľky... pridá sa niekto ku mne?
@marianinka Ahoj moja, 3 dni mi bolo super a dnes zas vracanie. Ach jaj. Inak dobre, len mávam pri chôdzi dosť bolesti akoby v oblasti mechúra, ale s močenim problém nemám. Len niekedy to boli fakt veľmi. Zajtra mám kontrolu, tak to spomeniem. A aký máš tlak?
@renimac no mna ukrutne boli kostrc a spodok ako keby sa mi to vsetko roztahuje, mavam tak okolo 140 na 100 je to strasne vysoky ale aj pri malom som to tak mala , urcute mi daju dopegit a do konca uzivat .takze ja pojdem urcite cisarskym a urcite skor ako mam termin lebo ku konci uz ani lieky nezaberali.
Aj teraz som dosla z vonku a zle mi je . Ale ja mam aj stresy lebo s byvalym ma caka v pondelok sud kvoli malemu takze ukazkove tehotenstvo mam opat. Babatko sa zas neukazalo tak ma pekne natahuje no 6.2 mam to 4d tak snad uz ukaze lebo ma picne 🙂
@marianinka každá mame niečo ako vidím... hlavne, nech lieky záberu a maličké je v poriadku. Mrzí ma to s ex, ale teraž s sústreď na Vás dvoch. Ale malý je u teba, nie?
@shia pár dní som tu nebola, potrebovala som total vypnúť, som od bolesti už nevládala fungovať :( presne toto aj moja gynda povedala, ze keby som bola vo vyššom tt takze robia urgentny cisarsky rez kvoli tej preeklampsii, práve preto ma poslala na urgentny prijem, nielen kvoli vysokemu tlaku ale aj kvoli tym bielkovinam v moči...v nemocke ma gynekolog ani nevidel, vysetroval ma internista a len vraj telefonoval s gynekologom (kým som čakala v čakarni). Samozrejme ze mi nezabudol zdoraznit, že vonku má plnu čakáreň a na kazdeho pacienta ma len 15 minut a ja mam rozsiahle komplikacie, že radsej by to nechal na mojich lekarov, ktorý o mne vedia viac nez on a ohradil sa tym telefonatom s gynekologom z lozkoveho oddelenia, ktory sa udajne vyjadril ze pokial horny tlak nie je 150 a viac tak to ani riesit nebude a mam ist domov lezat...ja som mala "len" 146/100 ....dnes zdá sa, že dopegyt začína trošku zaberať chvalabohu už mam 135/95 , ale aj moja internistka aj neurologicka povedala ze akonahle sa to zhorsí mam okamzite tam nabehnut a trvat na hospitalizacii...dnes mi robili nejake testy kvoli tym bielkovinam v moci , za tyzden budu vysledky sama som zvedava :(
@renimac ano moja maly je v mojrj starostlivosti ale on ho chce kazdy vikend co neexistuje a nevie sa ani onho starat, skoda reci... no je to tazkr lebo ma caka este jeden sud aby som sa aj s malym mohla vystahovat natrvalo do nemecka, ale pevne verim ze pravnik vsetko vyriesi a ja budem mat pokoja konecne.
Mozno aj pteto mam taky tlak najhorsie je ze idem k dokt az v utorok skor sa nedao objednat, ale uz nejako vydrzim
@marianinka tak dufam, ze vsetko dobre dopadne, drzim silno palce.
@renimac dakuje moja no uvidime,nechame sa prekvapit co bude
@zirafka86 uff..sila ☹ drzim moc palce nech sa tlak unormalni, skus prirodne veci na znizenie tlaku (vselikde na nete som citala, co treba jest atd), aby bolo co najmenej chemie v tele...drzim palce, aby sa stratil. To cakas prve dieta, ci uz sa ti preeklampsia niekedy predtym objacvila? Mne sa pri prvom tehu, co som pisala ze musel byt v 34tt porod, doktori vraveli ze teraz sa moze aj nemusi, tak tiez trpnem, aby bolo vsetko ok...
@marianinka toto vidieť po 3 rokoch čakania, slza mi vyšla a srdce ešte teraz skáče od radosti ❤ 😍 💃. Malinke si hopsalo ako na trampolíne a malo stikutku 😊.
@renimac moje sladke tesim sa s Tebooou, ten pocit veelmi odbre poznam , ked cakas na takehoto maleho cloviecika.
Ja teraz foto nemam nejako sme pozabudli, lebo konecne sa dostal aj manzel na svk tak 1krat videl v zivote takto babatko ,tak bol cely happy a ani nedychal 🙂
@marianinka môj teraz nemohol, ale na dalsi si už vybavil voľno 😊. Ani mi teraz nevadí, že mi je zas zle 😀.
@renimac no ja dnes jak mechom uderena... varim tak ze na 20krat si lahnem pokial dovarim. Strasne nieco ako mi je na ord s tym tlakom ale musim cydrzta do utorka a v pondelok mam sud tak to rovno ma asi zavezu do nemocnice ,lebo verim tomu ze mi stupne tlak na 200 z neho. Ale ked je niekto magor a 2,5 roka sa nestaral o maleho a zrazu sa hra na otecka roka .... ale kto chce kam pomozme mu tam ....
@marianinka och, dúfam, že to celé dobre dopadne a budeš aspoň trošku v kľude.
Aj ja som dnes bola.... mimi v poriadku len som neviem akym sposobom schudla dalsie 2 kila.... vtipne.... chystala som sa do prace no doktor vtipkoval, ze januar je zly mesiac zacat pracovat, ze vonku mrzne,snezi, ze netreba sa ponahlat.... juj aj zasmiat som sa musela .... tak si mesiac este polezim doma....
Ahojky dievčata,aj Vam tak vykukli bruska uz teraz,ja som 15tt a riadne mi uz vykuklo,neviem ci to je tym ze uz mam doma jednu princeznu a 4.6.2016 som potratia dvojicky v 10tt.Moze to byt tym.Pri prvej mi bolo brusko vidiet az v 5 mesiaci.A este sa chcem opytat ked mam obtiahnute nohavice a tlacia mi na podbruso strasne mi to vadi az boli.vcera ma bolelo podbrusko celu noc,ale skor asi koli zapche.Pritom chodim pravidelne.ďakujem
@map0007 ja som na tom podobne ako ty - mam doma uz 4r dcerku, v juni som tiez potratila, a pri dcerke mi brusko bolo vidno az niekde v 6tom mesiaci aj to len trosku, a teraz uz od 10tt musim nosit tehotenske nohavice, co som normalne nezapla a aj ma tlacili, brusko mam take, ako som pri prvom tehotenstve mala o dobre 2-3 mes neskor 🙂 A ty este nebodaj nosis normalne nohavaci, aj ked ta tlacia ?? snad nie, mozes skodit babatku, samozrejme ze nenos nic, co ta tlaci a vadi ti, preto som sa na predsudky vykaslala a pekne od 2mes nosim tehu nohavice, a uz su mi aj male a musim kupit vacsie, som 17tt 🙂
@shia ďakujem,nosim tehu gatky uz lebo obycajne na tlacili na podbrusko,leginy nosim ak idem na nakup,ale doma co mam tepaky,tak mam pas pri pupku a zacinaju uz vadit.A necitite uz pohyby,ja mam niekedy pocit ako keby sem tam take v podbrusku klop klop.Beriem duphaston a rano ked ho vezmen na lacno oki,ale vecer uz som skusala aj pred jedlom aj po jedle a stale ma ako zapchava.
@map0007 ja nosim od 10tt len tehu nohavice, aj doma tehu leginy, cez brusko mi uz tiez asi vsetko vadi, a teraz este ta zima, ze stale byt oblecena...s dcerkou som bola tehu cez leto, kedze je septembrova, co bolo lepsie co sa tyka oblecenia 🙂 Pohyby este take v pravom zmysle slova nie, ale uz asi dva tyzdne mam pocit ze sam tam sa tam nieco dotkne, pomrvi, ze zašimorí sem tam, ale kym tam dam ruku, uz nic necitim, ale uz to snad zacina pomalicky 🙂 aj uz vies pohlavie? mne Dr v 15tt nevidel, na kontrolu idem v 20tt, ale rozmyslam ze pojdem na platene 3D ci 4D ci ake to je sono inemu Dr, to som bola aj pri dcerke ale nie kvoli pohlaviu,ale to robi morfolog.sono ci je vsetko v poriadku...
@shia neviem pohlavie,ale idem 16.1 na sono a odber,tak snad bude vidiet.Minule sa mi snivalo ze dievcatko tak som zvedava.Nestava sa Vam,ze mate niekedy zle sny o potrate.Mna ako boli brusko,hned sa mi bludy snivaju,asi preto ze sa bojim.psichyka.Aj ja by som chcela ist na to sono platene,my sme pri prvej neboli tak by som chcela teraz.Viem ze u nas tu nerobili tie sona az v Michalovciach.Musim aj ja povytahovat tehu veci😉 Mohli by v lidli mat zas pre tehulky nech si este nakupim leginky.😉
@map0007 dufam, ze mi nevykas ;) mne sa prvy triemster stale zle snivalo, neda sa toho zbavit uplne,ked zena raz pride o babatko, obzvlast, ak sme ho planovali, a potom sa aj clovek viac boji, pri dcerke ma zle scenare ani nenapadli, teraz sa pri hocijakom pichnuti zlaknem, ale snazim sa byt vpohdoe, lebo prve tehu mi skoncilo predcasnym neplanovanym porodom sekciou v 34tt kvoli preeklampsii, tak snad sa to nezopakuje, snazim sana to nemysliet...Na to platene sono sa musime ste len objednat, ale pohlavie ma ani tak nezuajima (chceme sa nechat prekvapit), skor ci je vsetko v poriadku 🙂 dcerka si tvrdi ze dievcatko, manzel ze chlapcek, a ja sa len usmievam, len nech to je zdrave a dobre to dopadne a vydrzi tam co najdlhsie 🙂
@sasenka04 ja som sa este neobjednavala, mali tam dost ludi? musim si uz zavolat...ja idem cca 24.1. na poradnu (iny Dr), tak som sa az po tomto termine nejak chcela objednat k Brestanskemu, bola som tam aj pri dcerke pred 4,5 rokom a uplne sa na tych foto na seba podobala ked sa narodila 🙂 ale nejdem tam kvoli pohlaviu, to je jedno, chceme sa aj tak nechat prekvapit,ale ci je vsetko v poriadku...a co hovorili, kedy je najôepsie, v ktorych tt? lebo aj mne by to vyslo nejak tak ako tebe cca
@shia vies co nepytala som sa jej kolko maju ludi...ona sa ma iba opytala v kolkom tyzdni prave som tak som jej povedala a potom si to sama nejak vyratala ze ci by mi to viac vyhovovalo prvy alebo druhy februarovy tyzden a kedze som vedela ze koncom januara pojdem na velky utz k svojmu gynekologovi tak som sa radsej dala na ten druhy februarovy...ale na stranke maju napisane ze najlepsie je sa objednavat mesiac dopredu ☺
@shia držím ti silno palecky, nech sa ti to neobjaví vobec v tomto tehu... 😉 toto je moje prve a vytuzene bejby po cca 4 rokoch snazenia, o to viac sa bojim, ked kazdou navstevou lekara zistia nejaku novu komplikaciu, ale snazim sa mysliet pozitivne, ze spolu to dobojujeme do uspesneho konca 😉 a všetky žienky do jednej čo sme tu 😉

@sasenka04 tak je o to zo zakona - len 3 uzv, ti co robia navyse su asi vacsinou sukromni. Bohuzial aj ja mam takého.. ale uz som sa objednala na morfo uzv ten bude poriadny, aj 3D chvilami.