icon

Termín pôrodu jún 2017

modrykoniar
19. okt 2016

🙂 ahojte baby.... čakateľky... pridá sa niekto ku mne?

sasenka04
6. jan 2017

@shia ano do tt k Strbovi ...od ma na Sportovej ulici ambulanciu 😊 kludne sa mozes pytat na to je diskusia 😊

simca99
8. jan 2017

Ahojte zienky....tiez sa k vam pridavam 😉

marianinka
10. jan 2017

@renimac ahoj moja ako sa ti dari? Ja som konecne dnes dostala lieky, vcera som to prexila a dnes mi skocil na 150. Ale dali mi dopegyt a ze to staci .tak uvidim mam si sledovat tlak ale hospit zatial nie , co som si vydychla. Unavena som aj z 4roch a jest zad mi nechuti , pribrala som len kilo cixe stale som v minuse 6kg . Pri malom som uz mala pekne nalozene .

renimac
10. jan 2017

@marianinka Ahoj moja, očividne som na tom lepšie ako ty, lebo hoci ešte sem tam zvraciam, to čo som na začiatku schudla, mám už späť. Ale okrem bruška to nikde nevidieť. Dávaj na seba pozor a veľa oddychuj, ak sa ti dá.

marianinka
11. jan 2017

@renimac no ja mam tiez len brusko a uz celkom pekne velke tak mi nejako vybehlo dopredu ale nikde inde nic nemam. No tlak mi uz klesol tak aj lieky zabrali. Uz nech to ide len dobrym smerom konecne ,drzkaj sa aj ty moja . A citis uz aj pohyby ja len take ako mravce keby mi tam behali 🙂

renimac
11. jan 2017

@marianinka ja este nie, ale druhorodicky citia skor 😉. Ale verim, ze do tyzdna nieco zacitim, ked drobec tak rastie 😉. Rano mam brucho skoro ploche, ale uz na obed puklik ako svet 😍.

zirafka86
12. jan 2017

@shia pozitivne myslime najviac ako sa da 🙂 už sa citim pokojnejsie, nakoniec som predsa skoncila na hospitalizacii par dni dozadu v nemocke...lebo hned jak sa tlak upokojil som zacala masivne krvacat...ale ked som tu v nemocke tak mam taky kludnejsi pocit, ze lekari su nablizku keby sa cokolvek zhorsilo...

shia
12. jan 2017

@zirafka86 uff, drzim moc palce, aby to dopadlo dobre vsetko...ani nevedia, preco si zacala krvacat, co sa stalo? alebo vies ty, co tomu predchadzalo? este stale krvacas, ci podarilo sa im to zastavit? moc moc drzim palceky!

renimac
13. jan 2017

Baby, mam taku intimnejsiu otazku 🙂. Ako to mate s neznostkami? My sme mali prvy trimester zakazane a aj tak som stale len zvracala, chut nebola. Len teraz uz mam divoke sny 😀. Citala som o spermoskach, ze obsahuju oxytocin, takze otazka znie, ci idete naplno? 🙂

alyn
13. jan 2017

aj ja mam divoke sny, prisudzujem to fyziologickemu zvacsovaniu maternice a tlaceniu na tie spravne miesta)) my moc nemame kedy lebo mame uz jednu dcerku ale inak ak by sa dalo tak naplno, co sa tyka spermii to az ku koncu podla mna zmakcuje krcok, este je tam hlienova zatka cize toho by som sa neobavala.

renimac
13. jan 2017

@alyn super, dakujem 🙂. Ja som sa to akosi hanbila gynekologa spytat 😀. Aj to, ze ked uz zakazuju sex, ze ci kvoli stahom maternice pri orgazme alebo preco. Ked on je taky dedusko 🙂.

kjanka86
13. jan 2017

Ahojte baby tak dnes som bola na poradni v 21tt s velkym ocakavanim ze konecne sa dozviem ci nosim pod srdcom dievcatko alebo chlapceka. A ono sa nechcelo ukazat :D pre mna to bol najdlhsi mesiac to cakanie a nakoniec nic neviem... snad o tyzden na 3D to uvidia ;)

senta_sofia
14. jan 2017

@renimac ak uz nie si rizikova, tak v pohode mozes, aj bez ochrany, samozrejme ziadna divocina 🙂

renimac
14. jan 2017

@senta_sofia Ďakujem 😉

malucke
15. jan 2017

mamicky,ako ste na tom s pohybmi?ja uz citim pekne tukance od stredy,to som zacala 17tt.pri prvom dietati som zacala citit na konci 17tt.takze je to asi tak narovnako,len Dr.kruti hlavou ci nevymyslam🙂 ale som dost chudej postavy tak asi citim skor...

evat2315
15. jan 2017

ja som včera začala 20 tt a stále nič necítim, hádam tento týždeň to príde 🙂

zirafka86
15. jan 2017

@shia krvacala som 5 dni uz sa im to podarilo chvalabohu zastavit tesila som sa ze to uz bude ok ale vcera som na chodbe tu v nemocke odpadla...nahly pokles tlaku...trvalo to asi 3 minuty ale nic som nevidela nepocula len mega teplo v usiach a piskanie..takze neviem co bude nasledovat...a krvacanie kvoli nizkej placente ktora sa zacala zase odlucovat a asi ani ja som tomu nedopomohla lebo v ten den som zdvihala zopar sanonov(ktore sice mozno neboli tazke, ale tak nejak instinkt mi hovori ze mozno by to krvacanie nebolo alebo by bolo aspon miernejsie keby som to nedvihala)..ale to krvacam takto kazdy 12-14dni a predtym som naozaj len lezala..takze ani lekari zatial nevedia co je taky hlavny spustac krvacania :/ no ako vidim ani s tym tlakom nieje sranda najnovsie este aj glukozu v moci mam..uz sme sa s muzom "smiali" ze ci je nejaka tehu diagnoza ktoru by som nemala :(
Ale tak ked vidim.v nemocke pripady predcasneho porodu tak si hovorim ze musime to dobojovat..jedna kocka tu vcera predsacne porodila v 24 tt - 1kg babo niekde az z komarna do ba ju museli na to odd.predcasne narodenych previest a teraz bude min.5 mesiacov malinke v inkubatore tu ju nemozu nechat tak zs bude kazdy den dochadzat a nieje ani iste ci babo prezije tak toto bol tiez taky odstrasujuci priklad ze budem len lezat aj keby kamene padali okolo mna a davat na male pozor :(

alyn
15. jan 2017

Jupiii, ja konecne tiez zacinam citit (cakam druhe) a od zajtra som 21.tt asi tak skutocne som zacala citit dnes, predtym sa mi cosi marilo..

map0007
15. jan 2017

Ahojky dievčata.čo robiť.Mala priniesla črevnu virozu zo skolky.Skoro kazde dieta vracia a hnačkuje.Dokonca uz aj manžel.Mam strach lebo v lete son koli takejto viroze potratila v 10tt,dokonca aj testy ukazali xe prekonana infekcia.☹ Bojim sa ze sa to zopakuje ked sa nakazim.Vtedy som 6 dni vravala a hnackovala a dr.mi dala iba endiex.Som s toho v rozpakoch,bojim sa☹

lilianna1xs
15. jan 2017

@renimac treba opatrne ja som naposledy krvacala a lekár mi predpísal 3krat denne magnezium brat že sa nemám namáhať ......))))))).

shia
15. jan 2017

@map0007 treba sa separovat, aj ja som mamala manzela choreho, tak chceli sme-nechceli sme, musel ist na 5 dni k rodicom, aby som to ja ani dcerka nechytila, kyvali sme si len cez okno a volali, da sa to prezit, ale nemohli sme riskovat, aby som to chytila...nastste klop klop nic sme nechytili,napriek tomu, ze prvu noc som ho opatrovala doma ja, v horuckach, ale stale vetrala, ruky umyvala, dokonca klucky na dverach umyvala atd, aby neboli bacily.....ked uz je dcerka chora, a ma sa kto postarat (mamina, manzel atd), lepsie je separovat sa, aspon co to ide :(

alyn
15. jan 2017

@shia my sme boli takto isto, dezinfekcia aco najvacsia separacia, len manzel bol v "izolacke" v budicej detskej vychadzal minimalne. A chvalabohu ani ja ani dcerka sme to nechytili. Mal brutal chripku, horucky, cele telo ho bolelo, zimnica. Neriskovala by som..

map0007
16. jan 2017

Tak uvidime,lebo piatok som sa starala o dceru,vracala.Jej to prešlo,no vcera začal manžel ale on ma teploty a aj hnackuje do toho.Neviem ci ist preč,obaja rodičia robia aj svokrovci.Tak co ja pojdem k nin a kto sa postara doma a kedze robia aj tak by nemal kto strazit malu.A do skolky neviem ,kedze asi bude zavreta koli tej viroze.mamka ma poobednu a itec chripku svokra v rakusku a svokor poobedna.Takze nemam kam a ani nema kto doma kolo manzela.Dnes idem na odber.Ale neviem ci radsej zavolat ze je u nas viroza alebo ak tam pojdem opytat sa co robit.

suzanna1112
16. jan 2017

Ahojte dievcata, tak ja uz pohyby citim, take male stuchania a dozvedeli sme sa na 3D, ze cakame dievcatko🙂 uz jednu slecnu doma mame, aj som si myslela, ze to bude opat baba, citim sa tak presne isto, ako pri prvej, este je mi stale zle a hlavne sladke nemozem ani citit!

shia
16. jan 2017

inak baby, co ste okolo 18tt ako ja, kde citite pohyby resp stuchania? mne sa zda ze mi klopka nejak nizko, az v podbrusku...za tyzden idem k Dr, tak sa ho spytam, ci je to ok

aduska54
16. jan 2017

@shia Ahoj ja cítim tiez v podbrušku na pravo.
Takze ma tiež zaujima ci je to ok 🙂

shia
16. jan 2017

@aduska54 ja v podbrusku vlavo take klopkanie 🙂 zda sa mi to ale dost nizko, tak som zvedava, co mi o tyzden povie... Aj vies, co cakas? 🙂

aduska54
16. jan 2017

Ja som mala slabulinke šteklenie na začiatku ...každá z nás to ma inak 🙂 ale myslím,že by to malo byt ono 😉 ved uvidíš co ti povie lékar🙂 my čakáme chlapca vraj jeto 100percentne tak dúfam že nas nebude čakať prekvapko na budúcej poradni😂

aduska54
16. jan 2017

@shia zabudla som ta označiť

sasenka04
17. jan 2017

@shia ahoj ja som na zaciatku citila len take klopkanie velmi nizko v podbrusku ale tiez sa mi to nezdalo a teraz som zacala 20 tt a uz citim pohyby hocikde v brusku(vacsinou napravo) a prirovnala by som to k tiku v oku len toto je zvnutra bruska 😀😀😀 neviem ci sa takto maju prejavovat prve pohyby a na poradnu idem az o dva tyzdne ale nic ine to byt asi nemoze 😊