Termín pôrodu jún 2017
🙂 ahojte baby.... čakateľky... pridá sa niekto ku mne?
@senta_sofia
U nas bude toto prve dietko, tak preto mam toľko otázok nemam praktické skusenosti.
Dakujem, pozriem zavinovačku a jedny poštolky.
@zuzka56 na postolky sa skus spytat niekoho, kto rodil u vas v porodnici alebo podla toho, ku ktoremu ortopedovi spadas, lebo niekde kazu uz v porodnici a niekde si na to ortoped potrpi... mozno ich ani potrebovat nebudes
@senta_sofia
Budem na Kramároch rodiť, zatial nemam info od nikoho ci treba ci nie. O ortopédovi ani neviem, ze tam treba chodit.
@zuzka56 chodi sa na sono klbikov, zase asi vsade inak, ja som bola cca v troch tyzdnoch veku dietata a potom este raz v 3. mesiacoch
@senta_sofia
Vsetko mi hádam povie pediatrička, kam treba ist.
@zuzka56 jasne 🙂
@ria168 ja mam tiez problem s travenim, tiez nieco zjem a uz ma kruti po bruchu a mam krce a zo vsetkeho mi je tazko, do toho som chytila minuly tyzden brusny virus, takze som vracala a hnackovala, otras a dokopy som pribrala len 4 kg, lebo som velmi vela schudla zo svojej povodnej vahy, moja midwife to velmi neriesi, meria mi brusko, ako rastie, vcera mi meriala a ma tolko cm, kolko zodpoveda mojmu tyzdnu, takze ma trocha ukludnila, inac pri prvom tehu som som pribrala len 8 kg a mala vazila 3620g, takze neboj sa, babatko rastie a berie si tolko, kolko ma🙂
Ale po pravde uz sa neviem dockat juna, toto tehotenstvo mi dava riadne zabrat
@suzanna1112 takze aj teba jeduje travenie, a potom najedz sa poriadne ...😁noo dufam ze to tak bude a narastla a pribrala v brusku,sak hybe sa stale. Je to narocne to tehotenstvo to je pravda
@renimac ja som podla BMI mala urcite nadvahu a za kazde tehotenstvo som pribrala okolo 15kg, takze u mna asi ani tento vzorec priberania neplatil. Mam kamaratku, ktora mala vyraznu nadvahu a na konci tehotenstva bola stale minus 4kg oproti vahe,na ktorej otehotnela. Ja som vzdy nechala tych 10-11kg hned v porodnici.
@senta_sofia ja som mala BMI len 18,5, čo je málo. Na začiatku som ešte schudla a potom príchodom 6.mesiaca prišiel šok. Každý mesiac 3,5kg hore. A to doteraz mám nevoľnosti a večer jem veľmi málo. Drobec si asi robí zásoby na kojenie 😉.
@renimac a odhad vahy drobca? Ci este si nebola teraz v 30tt? Podla mna telo sproste nie je, pokial tam nie je iny problem ako cukrovka alebo ze by si moc opuchala, mozno mas len tabulkovejsieho lekara, ked mu to vadi a z toho, co pises, priberas rovnomerne.
@senta_sofia odhad je 1200-1400g na konci 29tt. Cukrovka je vylúčená aj opuchy zatiaľ neevidujem. Kontrolu som mala teraz v pondelok. Tiež si myslím, že to naše telo vie čo robí 😉.
@renimac ja som o tyzden viac ako ty, bola som tiez cez tyzden na kontrole a odhad 1815g +- 265g mi hodil odchylku a mam cca 10kg na sebe
@senta_sofia tak som asi v norme. Hovorím si, že keď som mala predtým podvahu, že si telo ukladá aj na kojenie, aby bolo z čoho 😊. Pekne som si to obhájila, no nie? 🙂
@renimac myslim,ze uplne v pohode pribrate aj obhajene 🙂 u mna sice kojenie nemalo na vahu vplyv, jedine ak negativny 😀, ale u kazdeho inak, mozno tebe spalovat bude
@senta_sofia no dúfam, že sa môj metabolizmus vráti do normálu 😁 😁.

@zuzka56 hej,zabijovacka je fajn kvoli polohovaniu pocas spanku, jeden bol, druhy bok, aj v kociku a postielke, plus aj na pestovanie, hlavne ak ti pride niekto,kto zrovna moc skusenosti s drzanim dietatka nema,taka istota a ak mas dalsie deti,tak 100% istota 😀 tie s kokosovou drzia lepsie, ale ucel splnia aj tie obycajnejsie. Fleecova by bola na leto prilis tepla,skus bavlna/uplet. Postolky mam jedny pro forma k ortopedovi,lebo tu mame takeho ortopeda 😀, takze na kontrolu som sa tvarila,ze balim,nech ma dobry pocit 😉