icon

Termín pôrodu jún 2017

modrykoniar
19. okt 2016

🙂 ahojte baby.... čakateľky... pridá sa niekto ku mne?

modrytulipan
28. máj 2017

@alleke My ešte nemáme vajíčko do auta, ale už snáď všetko. Ešte potrebujem poumývať fľaštičky, cumlíky, odsavacku a tak., aby to bolo nachystané na sterilizovanie, ak by som napr.odsavacku potrebovala do nemocnice, nech už to ma manžel jednoduchšie. Inak snáď všetko. 🙂

krepes
28. máj 2017

@alleke my dnes už poskladáme postielku a máme všetko nachystané 🙂

map0007
28. máj 2017

Maminky nepuchnu Vám nohy? Mne už tretí deň nohy ruky, tlak nemám vysoký - teda meriam iba tým zapastnym tlakomerom,ale nemám problémy s tlakom.Mam ísť utorok na poradňu,ale asi budem zajtra volať dr.Ci sa zbytočné nestresovat.dakujem

modrytulipan
28. máj 2017

@map0007 Puchnu, ale len keď som v tom teple vonku. Keď som vo vnútri a nenamaham sa, tak je všetko ok, čo sa nôh týka, ale ruky mám stále napuchnuté a bolia ma. Okrem toho, keď mi puchnu nohy, tak väčšinou len práva a doktorka mi povedala, že to závisí aj od toho, ako je uložené bábätko, to moje je vždy viac napravo.

alleke
28. máj 2017

@map0007 tiez som mala vcera podobne nohy , dneska som oddychovala tak uz je to ok. Ale vcera som tiez mala pravu viac opuchnutu.

alleke
28. máj 2017

@krepes my mame uz tyzden poskladanu postielku ale este tam chybaju sufliky 🙈. Moj priatel si totiz mysli ze mame na vsetko cas. 🙄

kotatko201
28. máj 2017

@krepes
@alleke no vy postielky.... my ju este nemame ani dovezenu od nasich... niekde na povale sa este vala... zohrieva sa....😅
@map0007 aj mne puchnu nozicky len teda ja mam aj ten tlak naprd... ale doktor povedal, ze je treba oddychovat a nohy mat vylozene... potom ze vsetko bude ok...

zuzanka0000
29. máj 2017

@map0007 puchnu nohy, trpnu prsty na rukách, tlačí babo do žalúdka keď sa pokúšam o spánok. Už len vydržať 😊

zuzanka0000
29. máj 2017

@alleke ja zvažujem odsavacku a fľašky... Kamošky čo uz majú väčšie detičky tvrdia ze im nebolo treba...tak neviem ci kupovať alebo nie.....( vnútorný inštinkt mi hovorí že istota je guľomet...) 😇

modrytulipan
29. máj 2017

@zuzanka0000 Ja som kúpila, máme jednu fľašu väčšiu, jednu menšiu a odsavacku manuálnu. Ta menšia fľaša vlastne patrí k odsabacke. Tiež mám rada istotu. 🙂 Nekupovala som toho veľa ani žiadne vychytené značky, ak bude treba, potom doplníme zásoby. 😎

suzanna1112
29. máj 2017

@zuzanka0000 ja mam par flasiek kupenych, vysterilizovala som si 1 pre istotu na zaciatok, nam sa pri 1.malej stalo, ze po par dnoch, co sme prisli z nemocnice, sa mi v noci tak naliali prsia, ze mala sa nevedela prisat, strasne plakala, mlieko striekalo, tak rychlo som si trocha odsala do flase, rucne a kym jej ho manzel dal, ja som dalej odsavala, potom uz bolo dobre, takze ta flaska sa mi zisla, ale odsavacka vobec, mala som manualnu, nepasovala mi, rucne sa mi najlepsie odsavalo😉 tiez mam rada vsetko mat prichystane, pre istotu😎

ria168
29. máj 2017

Aj my uz mame vsetko prichystane a co mi trpne a opucha tak to su ruky hlavne prsty

krepes
29. máj 2017

@map0007 puchnú veru,nie síce tak velmi ako tebe ale puchnú,nečudo v tom teple.Aj prsty na rukách puchnú a bolia.Tlak mávam na poradniach v poriadku, doma si nemeriam. Treba vela vela pit nech si telo nemusí robit zásoby a zadržiavat vodu.

krepes
29. máj 2017

@modrytulipan ja to mam presne ako ty 🙂 aj mne tá pravá sa zdá ze viacej puchne.Ale ani nie nejak velmi viditelne len hlavne ju cítim takú tažšiu ako lavú.A malý má chrbtík natlačený na pravej strane stále 🙂

krepes
29. máj 2017

@alleke my sme čakali na postielku od švagrinej,zdedili sme po jej dcérke, inak keby sa dalo skor tak ju už dávno máme tiež poskladanú.Ja som už uplne nervózna bola z toho, že každú chvílu môžem porodit a postielka nieje 🙂 moj manžel ten nieje taký pohoda, klídek že ved máme čas ako tvoj priatel.Už mi aj začína trochu liezt na nervy lebo asi je už v strese viacej ako ja a zakazdym ked ma niekde nieco zabolí, alebo babo kopne už do porodnice ma chce brat.Včera stačilo že som sa počas pozerania filmu trošku rychlejšie posadila na gauči ( bolo mi treba zrazu akútne ist cikat) a hned sa zlakol že či už je to tu.Na nervy s ním 🙂 🙂 🙂

ria168
29. máj 2017

@krepes to sú chlapi aj my večer v sobotu, keď som mu vravela, že nech má preventívne nabitý telefón, aby mohol fotiť, že ja to isto nebudem v tej chvíli riešiť, tak hneď že už idemeeee a stres, vravím že nieeee :D :D :D

krepes
29. máj 2017

@ria168 chudáčik aj ten tvoj 🙂 kedy máš termín? Ako píšem, že občas mi to lezie na nervy,ale zato je to pekné,že stresujú,strachujú sa.Bohužial poznám aj takého chlapa,ktorý sa tváril akoby jeho sa to netýkalo a žena nech si to odtrpí sama.O tom, že by išiel ako opora s nou aspon na čakačku nechcel ani počut.Nuž ale to bol taký sedlák ani už niesu spolu bohudík.

ela1975
30. máj 2017

Ahojte maminky.prave som 36+ 4tt a chytil ma kasel,soplik.teploty nemam.je to hrozne hlavne pri synovi ktory ma 2.5 roka.chcela som sa spytat ci niektoru z vas boli podbrusko akoby hlavicka tlacila na mechur ani chodit poriadno nemozem a bojim sa ze pojdem predcasne rodit.myslite ze ked mi nechuti jest a schudla som ze babenko bude v poriadku?dakujem za odpoved.

modrytulipan
30. máj 2017

@ela1975 Ja som tiež schudla dve kilá a nechutí mi jesť, ale drobček pekne priberá a to je hlavné. Ja som 36+6 tt, to isté, nemôžem poriadne chodiť, dole ma pichá, ale ja zas viem, že hlavička zostúpila, mám skrátený krcok, takže chodím len minimálne, nech ukončím aspoň 37.

ela1975
30. máj 2017

@modrytulipan ja som bola na poradni minuly tyzden a bolo vsetko ok aj som sa citila celkom v pohode no tento tyzden je hruza.vo stvrtok mam poradnu tak uvidime.no veru nech aspon ten 37 ukoncime.😊 no chudacik syn.doobeda musi vydrzat so mnou doma pred telkou.a kolko vazi drobcek?aj mozes v noci spat?

modrytulipan
30. máj 2017

@ela1975 V piatok som bola na poradni a mal 3100g. V noci je to ako kedy, ale minimálne raz sa budim a idem na wc. Budim sa pri pretacani z bola na bok, lebo je to pre mňa hrozne náročné 😀 Ale v globále sa v noci viem dobre vyspať a spím aj cez deň, tak hodinku, dve.

ela1975
30. máj 2017

@modrytulipan pekna vaha.😊my sme mali 3300 g 😊.no ja v novi zle spim lebo ma tlaci to podbrusko a hlavne ked sa pretacam.cez den ked mi maly spi tak si zdriemnem aj ja

modrytulipan
30. máj 2017

@ela1975 Aj vy máte peknú, do 40.tyzdna to drobček vytiahne aj na 4 kilka. 🙂 Vydržíme to, aj tie noci. Inak, obdivujem ťa a vlastne všetky mamičky, čo už majú deti. Ja som prvorodička a neviem si predstaviť k tomuto stavu pridať ešte starostlivosť o ďalšie dieťa. 👏

ela1975
30. máj 2017

@modrytulipan no sak syn mal 4 kila ked sa narodil.tento drobcek ma zatial viac ako syn v tom istom tyzdni. 😊som zvedava kam to dopracujeme.vies co ono to ide nejako same ze to dokazes zvladat.akurat tento tyzden je trocha horsi.poobede je uz muz doma takze sa stara o maleho on 😉

ela1975
30. máj 2017

@modrytulipan kedy mas termin?😊

modrytulipan
30. máj 2017

@ela1975 20.6., ale vždy mi v nemocnici hovoria, že pravdepodobne skôr. Ty?

ela1975
30. máj 2017

@modrytulipan my 24.6

map0007
30. máj 2017

Dievčatá, už ste sa začali otvárať? Za pár dní budem 36tt.Stale mám brať magnerot.Dr.dnes na poradní vravela,že zatiaľ sa neotvaram.Pýtam sa pretože som druhorodička a pri prvej som už bola cca mesiac v pred termínom otvorená na 1,5 prsta,teraz zatiaľ oki akurat skráteny krcok som malá a ležala 10dni v nemocnici ale už nič nevravela dr.A vy ste ako na tom.Ďakujem
A už máte zbalenu tašku do pôrodnice?

janesa15
30. máj 2017

@map0007 ja som otvorena cca na 5cm a zatial sa nic nedeje... takze cakam ci sa to rozbehne samo alebo budu musiet tomu trosku pomoct 🙂

ela1975
30. máj 2017

@map0007 ahojcek.taska zbalena 😊iz len dtobnosti do nej a doklady.ja som sa pri prvom otvorila az v den porodu.