Termín pôrodu jún 2017
🙂 ahojte baby.... čakateľky... pridá sa niekto ku mne?
@adus120 ako do rifli sa zmestim ale je to tesnee. Pretoze este stale nie som na povodnej vahe. Asi by trebalo aj cvicit len velmi nie je kedy. A na ru jazvu mam silkyderm krem tiez mam taku trosku vydutu. Len si ju stale zabudam natriet. Ale nic ma neboli takze to nejak neriesim.
@adus120 Ahoj 🙂 ja som rodila 5. 6. takže vo štvrtok to budú už 4mesiace a stále mám brucho nad jazvou citlivé a na lavej strane uplne tesne nad jazvou to mam na dotyk trochu bolavé, zdurené a tvrdé. No a ešte aj malý ked ma do toho kopne... Ale sa mi zdá, že to už pomaly ustupuje. O ovisnutej koži ani nehovorim. A celkovo je nejaká zdeformovaná, vlnitá. ..nechápem ženy, ktoré chcú radšej cisársky ako prirodzený pôrod a pritom si to ešte ani nevyskúšali. ach jaj....
Ahojte
Chcem sa spýtať
15.10 bude mať malinka 4mesiace
Odkedy ste začali dávať mrkvicku ...alebo tie kasicky?
A aké?
Dakujem
Ahoj, my mame 4mesiace prave dnes 🙂 sme na UM a uz asi 2tyzdne davam mrkvovu stavu, a tyzden uz davam jablcko s mrkvou. Ale my to mame doma vypestovane. Doktorka mi povedala, ze kludne mozem. A ze uz pomaly zacat aj polievocky. Dostali sme holubov, z tych je pre deti naj polievka. No viem, ze v dnesnej dobe sa davaju prikrmy ovela neskor, ako davali nam, tak dufam, ze ma tu mamicky neukamenuju 🙂
@kotatko201 tak vy uz vo velkom sa ,,napchavate" 🙂 ja som dnes dala prvykrat aj banan, ten mu chutil viac ako jablko, z jablka ho tak striasa :D ale nechapem preco, mame uplne sladucke jablka. A mliecko mate kolkokrat za den?
@vandica no my sme banan este nemali... mali sme zemiak, mrkvu, cuketu, kuracie masko, jablko a dnes cervenu sosovicu inak este nic moc... a kasa na veceru... mlieka este vypije 3x 90ml a to som dnes dala na ranajky kasu a v noci akp kedy niekedy 2niekedy 3 krat mliecko a to 120ml...
@kotatko201
Ďakujem
Som zvedavá čo jej bude chutit
Baby to už všetky dokrmujete? Mne sa to zdá ešte skoro
Ja tiež nie. Ja kojím a zatiaľ mi dr nič nehovorila.
Ahojte. Tie mamičky vo už dávate UM aké dávate? Ja ešte kojim ale občas je už mliečka malo, kúpila som nutrilon ale nechce ho. A ešte jedna otázočkA my máme problém aj chytiť fľašu odmieta ju 😣 poradte mi prosím nejaké finty ak ste mali podobnú skúsenosť. Vopred ďakujem 😊
@ivanadu Davam Beba Ha. Nutrilon nechcel ani moj tak doktor predpisuje Beba mliečko, s receptom je o polovicu lacnejšie.s tym druhým neporadím nakolko moj malý skor bradavku nechcel ako flašku 🙂 mozno poskúšat rozne cumle a snad niektory prijme. Alebo skusit nieco na podporu mliečka ak si ešte neskúšala 🙂
@ivanadu ahoj, no my mame na recept Bebu AR, mame reflux. A s flaskou sme nemali od zaciatku problem, chytil hocijaky tvar cumlika ma flaske. Ale mame na mliecko flasku NUK, oni maju spodok cumlika rovny a vrch zaobleny, a na cajik mame MAM, aj spodok aj vrch cumlika rovny. Dostali sme aj flasku kde je cumlik cely gulaty a ked som skusala na sebe, ze z ktoreho sa ako pije, tak z toho celeho gulateho sa najhorsie. Ale co viem, tak dost si baby pochvaluju tie MAM, aj cumliky, aj cumliky na flasku 🙂
Ďakujem dievčence 😉 my máme avent A loví fľaše A nič nechce ani jednu asi mi aj škoda kupovať mlieka na skúšku keď nechyta fľašu asi skúsim ten MAM Veľa mamičiek si chváli. A skúšam aj na podporu mlieka lebo asi ho na fľašu nezlomim tak nech máme svojho čo najdlhšie
Maminky,majú už vaše detičky zúbky? Alebo teda na ceste? malému sa už dva spodne prerezali len by ma zaujimalo kolko to moze trvat kym mu vyrastú.
nám podľa doktora ešte nejdú zuby, ale slintá za 2 a aj všetko do úst dáva
@ria168 no my tiez len slintame a ruku aj po loket by dala do pusi... juj toto je obdobie... ale papame pekne...
Baby akym stylom mate vecer casovo???kupete kedy?zaspite ako rychlo od ulozenia?
@ria168 ahoj, my sa kupeme medzi 19hod - 20:30hod. Podla toho ako nam vychadza posledne papanie, tak vzdy polhodku pred papanim sa ideme okupat. A niekedy zaspi za 5-10min od ulozenia, ale vacsinou tak do polhodky, lebo samozrejme vtedy je najvacsia zabava, tak stale ma hypnotizuje ocami kedy na neho pozrem, aby sa mohol skerit, alebo si rozprava sam pre seba :D hra sa s dudlom, natahuje paplon a tak :D ale nastastie zaspi sam potom, hovorim, do tej polhodky.
19-19,30 kupeme, o 20 ho nakojim a 20,20-30 spi. Zatial celkom easy 🙂
@ria168 u nas je to tak ze kupeme okolo 19 tej.Okupkaný pekne ide do postielky,kde dostane flasku a bud zaspí este s flaskou v ustach alebo max.do 10 minut potom ako dopapá.Ale niekedy robieva také niečo že sice uz ma oci zatvorené ale toci s hlavou z jednej strany na druhu, potom mu vypadne dudel a ked to zisti tak sa rozreve, tak mu musime dat zase dudlik naspat a niekedy takto to par krat zopakuje 🙂 ale spí pri tom 🙂
Aj ja sa chcem takto pochváliť-pripojiť k vam ❤️My čakáme bábätko na 15.6.2017 👶
Veľmi sa teším lebo sme veľmi túžili po bábätku a teraz som v siedmom týždni akurát si už troška neviem dať rady ..je mi vkuse cely deň zle.Čokolvek dam do úst neznesiem ,je mi zle a hocake pachy atď.. Spontane nevraciam iba má sem tam napne ale ak chcem aby sa mi ,,uľavilo” , musím si dať prsty do hrdla .Žiaľ nijako to nejde aby mi bolo lepšie.Už som zúfalá,je mi to možno aj trápne že som ako taká ,,fajnovka” ale je to prvé tehotenstvo a akosi to v tomto smere nezvládam . Neviem či mám vôbec s tým ist na lekárku . Viem že to je bežne a je bravúrne ako to niektoré mamičky zvládate a k tomu sa starať o svoje ďalšie malé ratolesti ..Ja mám iba oprať a navariť mužovi a momentálne to absolútne nezvladam 😞
A o práci ani nehovorím ..neviem či ist na PN alebo čo .
Ach aspoň som sa posťažovala lebo doma ma už nechcú počúvať 😀
Prajem všetkým tehulkam prijemne a krásne čakanie na svoje bábätko ❤️

@kamagma vsak prave, kazdy mi vravel ze "vsak ja som sa dva tyzdne po porode zmestila to rifli co som nosila pred tehotenstvom"... a ja uz vyse 3mesiace po a brucho mi ostalo take mlandrave a presne v tych miestach kde bolo (cca v oblasti zaludku medzi rebrami) tak mi ostala akoby natiahnuta koza ci co... tym padom mam z povodneho obvodu pasu 75cm teraz nejakych 85... no do nicoho sa nevtrepem... aj ked sedim tak na boku brucha mi ostala akoby koza natiahnuta... neviem ci sa to stiahne ci co... aj ta jazva na dotyk stale boli ked jemne pritlacim ruku a nad jazvou akoby necitim ani dotyk ked si prejdem tam... plus mam tu jazvu este nejaku vydutu ze sa neviem ani oholit :( zacina ma to rozculovat...