Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
no mne vravel doktor ze vraj teraz je najlepsie lebo nie je babo este velke..potom ze je uz tazsie vydiet..tak neviem..
Kočky a do akej miery je možné sa rozčuľovať? 😀 Nie som výbušná povaha, ani hormóny mi to zatiaľ nekazia, ale čaká nás tento týždeň sťahovanie a obávam sa, že pri mojom mužovi stresorovi to bude ťažší oriešok🙂)))) Ako to zvládnuť? (nechcem sebe a baby poškodiť ) 🙄
@lilunka este nemam nic konkretne, zatial som len hladala na webe, kam sa da chodit. Nasla som nieco v Petrzalke, nieco pri Prezidentskom palaci, ale skusim este pohladat. Ja som sa pytala lekara a povedal, ze je to dobre a ze pokojne mozem cvicit jogu. Velmi pomaha, najma proti opuchom noh, spravnemu dychaniu, celkovo psychicky to prospieva a vraj si to zeny najviac chvalia, ked pridu kontrakcie, prezivaju to potom lahsie. Ja som chcela skusit jogu uz davno, lebo pracujem cele dni na pocitaci a potrebujem nieco na relax.
Ohladne bolesti, ktore mate dievcata tak to moze byt s roztahovania maternice aj mna pobolievalo a pichalo pri prvom ako aj pri tomto tehu ..... to sa Vam oziva babatko ze ja som tu mamka a je mi fajne lebo krasne rastiem .... ja viem ze sem tam Ta to pichne ale neboj vsetko je v poriadku 😉
😉 @bellugia Ahoj. Tak ja by som sa radšej sťahoval, lebo odkedy som tehohotná a vlastne aj predtým sa len rozčuľujem z toho prostredia, v ktorom som. Takže ja by som to sťahovanie brala len ako príjemnú záležitosť. A chvíľkové rožčúlonie nemôže predsa uškodiť. Tak len hlavu hore. 🙂
baby, umieram z tejto stranky... pozrite na tie modely... http://www.garnstudio.com/lang/en/category_over...
Ahooojte zdravím všetky baby, ktoré čakajú bábo v marci, ja sa tiež teda pridávam ak môžem, termín mám 19.3. a teším sa, že tu môžem o všeličom s Vami pokecať🙂 Je to moje - naše prvé bábo, tak sa tešíme a verím, že bude zdravé av šetko bude ok, o mesiac náš čaká ešte svadba, tak dúfam, že všetko zvládneme🙂))
ahojte
aj ja sa zbytočne v práci stresuje. Teraz keď na to pozerám s hodinovým odstupom- je to smiešne. Proste zlý ľudia existujú a budú existovať. Len to nejako v zdraví predýchať.
Ja som bola dnes na krv na AFP (alebo APF). V pondelok idem na genetickú ambulanciu. Doki mi povedal, že vzhľadom na vek, ani netreba čakať na výsledky krvi, lebo aj tak sú buď falošne pozitívne alebo ukazujú že je všetko v poriadku a aj tak sa narodí dieťa s Dawnovým syndrómom. A že mne amnio by mali robiť automaticky. Sestrička z genetiky ma objednala na pondelok 27.9. a že výsledky z AFP potrebujú a že si to mám zabezpečiť. Tak som skočila za sestričkou na gyndu, že nech mi povie laboratórium, že by som si skočila pre výsledky a ona - že mi ich aj tak nedajú a že prečo si to na tej genetike neprečíta na počítači.Totálne kocúrkovo. Takže pekne v pondelok naklušem na genetiku a spravím zo seba blbca. No čo už.
Ja som sa teda pekne rozpapkala. Hlavne poobede. Samozrejme mi žalúdok prostestuje a teraz pre istotu vraciam z vlastnej blbosti a pahltnosti. Neviem koľko som pribrala, lebo sa mi pokazila digit. váha. Som sa vážila v práci na veľkej váhe do 500 kg (v topánkach, v oblečení a trocha naraňajkovaná) a mala som o 5 kg naviac. Som si povedla, že 2 kg by mohla byť táto zÁťaž. Tak som si myslela, že 3 kg plus. Doma som pri upratovaní našla svoju starú váhu a tam som vážila o 2 kg menej ako pred otehotnením. Takže neviem. Si budem musieť v blízkej budúcnosti kúpiť novú digit. váhu.
@salonka9 to ma prekvapuje, tu ti amino odporucia len ako krajny pripad, lebo je najrizikovejsie.
ale necit sa blbo,
ja musim v piatok na ultrazvuk, comu sa vobec netesim na kontrolu ci tam nie je Placenta preavia. Ja viem, ze vela vsetko natahujem a dviham, ale inak sa neda, Aili este nechodi, pradlo sa same nespravi ani nic doma. A potom sa to pridava, najstarsi pride s placom, treba pomojkat atd.... dufam, pevne dufam, ze je to len plany poplach, lebo kludovy rezim u mna naozaj nehrozi.
S hmotnostou u mna nic nove, od zaciatku tehu este stale chudnem, za posledny mesiac zase kilo a pol dolu. Dufam,ze netromfnem Aili ktora sa narodila plne donosena ako 2.5 kg . 😅
Čaute kočky, máte niektorá skúsenosti s nachladnutím v tehu? Už dva dni mi hrozne treští v hlave pre strašnú nádchu. V lekárni mi povedali, že všetky kvapky sú kontraindikované v tehotenstve. TAk sa zatiaľ len naparujem, ale moc to nepomáha. Budem vdačná za každý babský recept 🙂
Ahojte tehulky 🙂 🙂 🙂 tak dnes som bola na poradni a chvalabohu je vsetko ok,az na to ze som schudla 3 kg 😅 😅 ,ale co uz ked tyzden mi nebyva zle,inak som bola stale na wc 😖 😖 ,dnes mi brali aj krv na AFP,vysledky budu o 2 tyzdne,boze tak nech uz to je,lebo patrim k tym menej trpezlivym 😔 😔 😔
@optimistka na tu nadchu mam jeden recept-do plienky zabalit lanove semiacka a dat zohriat a potom teple prikladat na celo,nam to velmi pomaha,a pouzivame to uz vemi dlho.Skore uzdravenie 😉 😉
@optimistka mne akurat nadcha prechadza - hod si coryzalia /homeopatika, mozes aj v tehu/, kup si sprej do nosa pre babatka (mar, sterimar .. je ich viacero v lekarni ti povedia - je to fyziologicky roztok s morskou solou, ja si davam aj pinosol - je to take olejove a voni to lesom, nie kazdy to ma rad - to mozu aj tehule), ak boli hrdlo, tak kloktat salviu alebo florsalmin (salviova tinktura)
@optimistka No vela cecka - citronu 😉 Urcite Coryzaliu (na tej fungujem aj ja kedze patrim k tym stastnym co stravia cele tehu az do porodu s kapesnikom nacapenym na nose 😔 ) a pinosol je fakt dobry v porovnani s morskou vodou pokial mas upchany nos 😉
@prsky som na nete čítala, že šalvia sa v tehu nesmie.... Kúpila som si v lekárni mar pre deti, ale na letáku vyslovene píšu neužívať v tehu. No jedného by porazilo. Ale pár krát som si už strekla, lebo inak by mi dekel vyrazilo. Idem skočiť kúpiť ten pinosol. Uplne som zabudla že to sa v tehu môže. Ďakujem

Caute maminky, tato tema je aj u nas aktualna, tak sa k vam pridavam 🙂. na 3D ideme tiez, uz teraz v piatok, je to este take male 3D, aby bolo vidno cele babatko..tak som strasne zvedava na malinku, nech uz je piatok 😎 . Ste tu uz celkom vela popisali, tak si to idem precitat...