Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@zuzla2 tak u mňa presne naopak. Najprv bolesť hrdla (zažehnaná homeogene 9 za 2 dni) a teraz mi to hrozne vrazilo do nosa. No snáď to pri tom aj skončí. Ja som sa nachladila v sobotu na svadbe, kde bol snáď každý chorý. Kebyže viem aký lazaret sa tam stretne, tak snáď ani nepôjdem....
Neviete náhodou niekto, či sa môže v tehotenstve piť zázvorový čaj?
@optimistka dokonca sa odporuca, obzvlast pri tehotenskych nevolnostiach 😉 ale je vyborny aj ked na teba nieco "lezie"
@optimistka ja som si mar striekala...mne to aj dokina odporucila...ono vyrobcovia sa chrania tym, ze tam napisu, ze to tehule nesmu, hadam ani nie je liek, kde by to napisane nebolo. čo sa šalvie v tehu tyka, tak na kloktanie je bezpecna, nie je dobre pit salviovy caj na litre, lebo salvia vyvolava stahy a teda moze vyvolat potrat - preto ju baby pijavaju, ked chcu drobca vypudit na konci tehu z bruska (ono cez sliznice sa ti tej drogy, ktora stahy sposobuje, dostane uplne minimum). pri prvom tehu mi doktorka vyslovene povedala, ze mozem kloktat bud slanu vodu alebo florsalmin a do nosa bud pinosol alebo niektory z tych detskych sprejov.
fakt to netreba brat cele az tak striktne, vsak to uz aby si sa aj na zachod bala ist, lebo vytlacis babo...treba vsetko s rozumom 😉
@optimistka a akurat citam letak toho maru pre deti - tam je, ze tehule mozu, resp. ze nie su zname osobite rizika pri tehu a dojceni
@prsky koľko má ten mar percent? Ten čo som kúpila ja má 0,05 a vyslovene píšu nepoužívať v tehu.
@diwa práve že som čítala, že zázvor v tehu len v práškovej forme, čo sa mi zdá hrozne slabé. Najradšej by som si navarila taký klasický čaj zo strúhaného zázvoru, s medom a citrónom.
ja mam nadchu uz 3x pocas tohto tehu ☹ . tiez som slapala len na morskej vode. my kupujeme Vincentku. k tomu sa da dokupit velka flasa a dolievat do tej malej. to striekam aj synovi. coryzaliu nema vyznam davat, ked uz nadcha trva dlhsie, homeo treba nasadit co najskor. no a ked citim, ze na mna nieco lezie, dam si Oscillococcinum (tiez homeo). velakrat mi to pomoze a choroba ani neprepukne.
@optimistka ja mam mar plus 5% - a na krabicke nie je nic moc pisane, iba ze vhodny pre deti a dojcata, letak som pozerala na nete: http://www.mj-krasazdravi.cz/fotky3860/fotov/_p...
@prsky @optimistka mne zas lekar odporucil varit caj zo zazvoru..niekedy si myslim,ze by sa mali vsetci "odbornici" naraz stretnut a dohodnut sa konecne,co sa teda moze a co nemoze v tehotenstve. 😠
@optimistka ja som tiež pred týždňom bola s malým prechladnutá... (asi doniesol zo škôlky 🙄) a tiež som cmúľala Coryzaliu, na hrdlo Septisan. Do nosa som si dávala ten homeopatický sprej, čo uviedla Zuzla2. A ešte som sa naparovala soluxom.
A inak som si robila šťavy z čerstvých pomarančov a grepov, jedla kyslú kapustu. A najlepšie na kašeľ mi vždy zaberie cibuľový sirup alebo cibuľový čaj s trochou majoránky osladený medom... 😉
Babulky a kde predávajú ten čerstvý zázvor, lebo som si minule kúpila mletý, sušený a to asi nie je ono... 😝
Ok, kuknem... 😉 Tu v TT máme také dosť biedne Tesco, či to vôbec budú mať... 😕
No veru, baby, musíme si na seba dávať pozor, radšej sa obliecť o 1 vrstvu viac, hlavne večer. 😒 Ono to prechladnutie sa tak dlhšie ťahá, keďže nemôžeme žiadne Coldrexy a podobné somarinky... 😒
ahojte, prepacte ze menim temu, ale dost ma trapi, ze som pribrala uz 6 kg :( vsetky tu pisete
ze ste pribrali jedno, niektore ste dokonca schudli, a ja sa bojim ze takymto tempom budem mat z povodnych 58 az 100 kg.... nejako sa neprejedam, len obcas si dam na obed vacsiu porciu nez je bezne, ale inac klasika, a vela ovocia a tak, snazim sa zdravsie, a vela chodim na prechadzky, vsade peso, a aj tak to ide stale takto rychlo hore :(
ahojte, mam pozitivny geneticky test... mierka na Downa mi ukazuje 1:295... musim ist na amnio... 😔 ☹
@zibritka no teda, ale AFP zvyknu byt pozitivne a amnio potvrdi negativny nalez.. ber to tak, ze aspon budes na 100pero vediet pohlavie 😉 daj vediet, ako sa to vyvija
@zipsy je to tak, ze stihle priberu viac ako tlustoprdky ako ja 😅 tiez velmi zalezi, ci ti nic nie je, ak mas opuchy, zadrziava sa voda, zapcha a pod

ahojte
@optimistka ja som si presla nadchou...len u mna to u nadchy neskoncilo..zacalo ma boliet aj hrdlo,tak som bola v piatok u dr. a ta mi dala 3dnove atb summamed...ale ako som ich dobrala,tak je vsetko spat..v piatok by som mala ist na kontrolu a idem asi uz zajtra..nakolko ma hrdlo znova boli, kaslem ako tuberak ☹
ako uz baby pisali urcite sa v tehu mozu homeopatika...coryzalia, na kasel stodal a na hrdlo homeogene..ak je uz velmi zle,tak sa moze vziat aj paralen...pri zachripnuti kalciovy sirup...
jo a ked som mala nadchu pri malej,tak som mala takyto sprej do nosa http://www.docsimon.sk/tovar/euphorbium-comppos... a ten mi fakt pomahal...musim si ho aj teraz zaobstarat...
u nas to vsetko doniesol mm 😠 od neho som ochorela ja a aj mala soplikuje..tak ju mam doma..