icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

fodorka
22. sep 2010

ahojte ako citam vy riesite pohyby ja neviem obcas sa mi aj zda ze citim babo ale nie som si ista tak to ani neriesim...zatial
stredu idem do poradne uz sa neviem dockat som ako na ihlach 😀 dufam ze je vsetko v najlespom poriadku a budem maximalne happy 😉 ja som pribrala od zaciatku tehu skoro 3kila neviem ako je to mozne lebo fakt jem normalne tak ako doteraz okolo kuchyne beham furt maleho,s nim chodim dvakrat von ja to nechapem asi mam divny metabolizmus alebo co...no uz teraz s aobavam aby som nepribrala ako s malym vyse 20kilov lebo chytim infarkt...

mirip
22. sep 2010

@fodorka ja mám tiež 3kilá navyše ale kde sa nabrali neviem kedže všetko oblečiem normálne a ani tehotenské nepotrebujem, my sme boli v poradni teraz v utorok ak to tajkto pojde dalej a budeme rásť tak ako doteraz možno sa aj v porodnici stretneme kedže je babo vačšie a navyše ani neviem z čoho priberá aj ono ked pri malej len ukradomky niečo stíham zobnúť 😀

sirinka
22. sep 2010

ja som pri prvej citila pohyby v 20tt a pri druhej 18tt...tak som zvedava kedy teraz, ale nemyslim si, ze to bude ovela skor...hlavne ja to ani nesledujem, nie je kedy, takze asi tie prvotne naznaky aj tak prehliadnem...ved to je vlastne jedno...

ja som pri obidvoch babach nabrala 18 kg a to sme sa ani s jednou nedockali terminu, tak som velmi zvedava ako teraz, lebo brucho mam uz teraz ovela vacsie 😅

bezaz
22. sep 2010

napodobne som pohyby citila v 18tt, teraz mam ale pocit, ze som nejaka nervoznejsia z tohto tehu ako pri prvom.. vtedy mi to prislo, ze sa nic zle nemoze stat, teraz stale rozmyslam, ci je vsetko ok, pozorujem sa 😅
baby zajtra mam konecne mat vysledky z AFP {po 2tyzdnoch!!}, tak som zvedava, ci to bude ok, sak aj ja mam uz po 30tke 🙄

zuzkapu
22. sep 2010

Ahojte, pozerám, že sa preberajú pohyby. Mne sa v sobotu zdalo, že cítim pohyby, ale odvtedy nič a včera večer som ich zase cítila. A to som si už istá, že to bolo bábo. Zajtra idem na poradňu a konečne na krv - AFP. Dúfam, že to nie je neskoro, tie testy by sa mali robiť tuším v 16. tt, ale MUDr. mal dovolenku, tak mi kázal prísť až teraz. Vraj to ešte nie je neskoro. 😕

mirip
22. sep 2010

@bezaz aj ja čakám až dva týždne asi na vystrie dovtedy ja som sa zase pri malej velmi bála hlavne prvý trimester o prvé sme prišli a tak som sa velmi sledovala a vyšli mi tie testy z rizikom potom aj cukor vyšší a celé tehotenstvo som pichala injekcie a bála sa že čo ak je tam aj niečo iné teda iný problém a zase o babo prídeme pred každým UZV a návštevou poradne ma ráno dobre prehnalo a som grcala od nerovozity a strachu.........teraz sa tiež bojím ale pri malej kedže je ešte maličká aspon netresujem deň čo deňa každú miútu sa nesledujem a nestýham myslieť čo sa može stať..........ale pred každou poradnou mám depky a teraz tie testy kým bude výsledok ma asi vystrie

mirip
22. sep 2010

@zuzkapu testy sa robia medzi 16 a 20tt a najčasteijšie sa robia v 16-17tt lebo sa na výsledok čaká a ak niečo aby sa stihla aj aminocentéza ak treba tá sa tuším može robiť len do 20t a ak sa rozhodne žena že babo nechce do 22t je to tuším beztrestne......................ale to posledné je asi najvačšia blbosť, všetky tu detičky chceme

zuzkapu
22. sep 2010

@mirip Ďakujem za info, ja som tuším niekde čítala, že by sa to malo robiť v 16. tt ale asi bude pravda to čo ty píšeš, inak by ma Dr. poslal na krv k zastupujúcemu doktorovi.
A také stavy, ako si opísala pri prvom dieťati som mala aj ja, my sme sa o dieťa snažili 2 roky, tak som bola pred každou poradňou nervózna, preháňalo ma a pod.

bezaz
22. sep 2010

@mirip no mne bolo strasne dlho zle, to sa hovori, ze je babo ok, tak som sa nebala a potom uz som to brala nejako v pohodicke.. teraz si vsetko nejako moc beriem 🙄
a k tomu druhemu prispevku, som tu nasla temu ze nedobrovolny potrat, no to som mala co citat ☹

sirinka
22. sep 2010

@mirip mne ich bude robit dr. vo stvrtok...teda v 15tt a tvrdil ze to je tak akurat...tak neviem
http://sk.gendiagnosztika.hu/ganova-diagnostika...

nellie_
23. sep 2010

ahojte... 🙂

a co hovorite na toto baby??
http://www.financnik.sk/financie.php?did=54&mes...

ze vcera schvalili ten jednotny rodicovsky prispevok 190 Eur... 😒 😒 a tak som sa tesila ze budem mat tych 256 😒

bezaz
23. sep 2010

@nellie_ ale aspon sa bude dat popri rodicaku pracovat 😉

prsky
23. sep 2010

@nellie_ akurat o tom mihal hovori v telerane. ale este je sanca, ze to neprejde. mne sa skor "paci", ako vychvaluje, ze ak sa rodicia rozhodnu dat dieta do opatery tretej osobe (opatrovatelke, skolke, jasiel), tak im stat preplati naklady az do vysky 300€ - takze baby, sup sup do roboty a dieta nech vychovavaju institucie, ktore na pripadny naval ani nie su vybavene a ktore ani nie su na trhu 😠

hasacka
23. sep 2010

moje testy dopadli dobre .. prave som volala so sestrickou .. taky kamen mi odpadol zo srdca .. zacinala som sa bat, po tom, co ste tu pisali .( drzim vam vsetkym palce ..

bezaz
23. sep 2010

@hasacka super, ja mam volat az po 10tej 😅

@prsky sak co sa mas valat doma, hajde do roboty a odvadzat dane 🙄

nellie_
23. sep 2010

@bezaz - no ved hej, ale tak napr. ja by som dieta nemala kam dat.. takze to mne moc nepomoze... 😒

@prsky - ono to este nie je definitivne schvalene?? ak nie tak by bolo super keby to neprejde... 😒
takto sa zas budu vytesovat hlavne cigane ze im pridaju... 😒 😒

@hasacka - gratulujem ku dobrym vysledkom 😉 🙂

prsky
23. sep 2010

@nellie_ nie, to sa len dohodli na koalicnej rade na postupe, este to musi prejst parlamentom a musi to podpisat prezident

prsky
23. sep 2010

@bezaz sak to, makat makat a este nam predlzia vek nastupu do dochodku, takze my aj zgegneme v robote (ak budeme mat v akej 😕 )
sak aj tie dochodky ma nas.rali. moja mama ma prtavy dochodok, privyraba si a teraz zrejme uz nebude moct. zo samostatneho privyrobku nevyzije, zo samostatneho dochodku nevyzije - kocurkovo

bezaz
23. sep 2010

@nellie_ je kopec robot, co sa daju robit po veceroch a tak, neviem, co robis, ja som pri malej ucila 6hodin tyzdenne, este pokial sa dalo robit popri rodicaku, na tych par hodin mi ju strazila suseda alebo kamoska ju mala v robote alebo ja som ju zobrala do skoly 😉

bezaz
23. sep 2010

@prsky adi a chcu to dat celoplosne na vsetkych dochodcov? lebo sa stale rozprava len o zamestnancoch vo VS a SS

nellie_
23. sep 2010

@prsky - no tak to este je nejaka ta sanca ze to neprejde... co by bolo super.. ked oni si tam vo vlade s tymi ich super platmi vôbec nevedia predstavit ze z coho musi "normalna" rodina kde je matka na materskej mesacne vyzit... 😒
No a s tymi dôchodkami je to tiez dobre od veci...

@bezaz - tak to mas super ze sa ti to da hentak zariadit 😉 🙂

prsky
23. sep 2010

@bezaz ja ti uz neviem. dnes hovorili o dochodcoch na predcasnom dochodku a ze budu riesit tych, co robia v statnej sprave. moja mama je na predcasnom. uvidime, ako sa to vyvrbi.

@nellie_ ale zas sak idu pomoct rodinam, kde otec zaraba nadstandardne, ale ked sa to rozrata na rodinu, tak to take ruzove nejde - mozete si zobrat hypo 😀 😀 😀 a po narodeni dietata si odlozit resp znizit splatky na 2 roky (co samozrejme predrazi uver az no) 🙄

@bezaz a kde sa da zohnat taka robota, ze na vecer? v supermarkete dokladat tovar? 😎

bezaz
23. sep 2010

@prsky kamosky prekladaju, robia ucto a pod 😉

prsky
23. sep 2010

@bezaz jasan, len to zozenies skor po "znamosti", take len tak na strome nerastie. ja tiez robim len vdaka tomu, ze ma tam poznaju

nellie_
23. sep 2010

@prsky presne toho nazoru som aj ja - ze dobra praca na doma na strome nerastie 😒 .. ze zena na materskej nema moc moznosti na robotu 😒
ja momentalne robim vo firme asistentku marketingu a to nie je povolanie co by sa dalo robit aj z domu "na dialku" 😒

hasacka
23. sep 2010

@bezaz Budem ti držať palce

hasacka
23. sep 2010

@nellie_ vitaj v klube, tiež robím asistentku ... takže prácu na doma len tak nezoženiem

dendy1
23. sep 2010

@nellie_ , @hasacka no ja tiež robim asistentku 🙂 a ak by som si aj v najružovejšom sne predstavila, že mi dovolia robiť napr. na 3-4 hod. poobede, po odrátaní všetkých nákladov ( opatrovanie, cesta do práce tam a späť 50km autom ) tak by som bola možno aj v mínuse 😀

lubka78
23. sep 2010

ja som tiez zvedava, ze ako to nakoniec dopadne s tym rodicovskym 😒
ja mam uz navyse 5 kil, takze tie ktore ste pribrali viac nie ste same 😅 ale nemyslim si, ze automaticky musite pribrat vela, pri Miskovi som pribrala hned na zaciatku asi do 4. mesiaca tiez 5-6kg a spolu som pribrala asi 11-12kg, takze celkom v pohode 😉

hasacka
23. sep 2010

@dendy1 presne tak .. .)) jedine, že by nám tú prácu nosili domov .) tak ale každý šéf potrebuje mať asistentku vždy poruke