icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

fugu77
30. sep 2010

Ahojte dievcata, ozyvam sa takmer po mesiaci. Blahozelam novomanzelkam a tiez novym tehulkam. Hned po prilete som sla 1x k lekarovi. Tam som sa vytesovala, ze babo je v poriadku a je take ake ma byt trinastom tyzdni. V nasledujuci den som nastupila do prace ale z prace som uz sla rovno do nemocnice pretoze som zacala krvacat. Tam si ma nechali tyzden a zacili dopovat liekmi, ktore este teraz dobram (ale uz mam ich len na 7 dni a dost). Ale nastastie sme v poriadku. Po prepusteni som nastupila na PN a ostavam na nej do konca tehotenstva. Ste este niektora na rizikovom? Ako pozitivum z toho vsetkeho si beriem to, ze som mala moznost drobca vidiet viackrat za sebou. Aj ked poviem vam, riadne som sa bala, kedze sme uz o jedno prisli.
Vcera som bola v poradni. Robili mi ultrazvuk (male spinkalo a neukazalo vobec nic okrem chrbatika a hlavicky) a brali mi krv na AFP. Chvalabohu, dnes mi lekar oznamil, ze vsetky tri sledovane markery su v norme a ze mame nizke riziko. Takze mam opat dovod na radost.
Dievcata, drzte sa tie, ktore caka amnio.
Mam vsak problem so zrazanlivostou krvi ako ukazali ine krvne testy a tiez este aj ked mi nevyskocilo ani kilo hore sa mi vyduli krcove zily. Mate niektora podobny problem?
Rozoberali ste tu vela zaujimaveho, pokym som nepisala. Ja zatial kociarik nekupujem, ale priznam sa, ze som si jeden kufor oblecenia doniesla teraz z USA. No odolali by ste, ked tie vecicky boli take krasne? Ano, pohlavie este nevieme ... ale kupovala som unisex. Snad na najblizsej poradni, ktoru mam az o mesiac.
Tak sa majte pekne a uz budem v pisani aktivnejsia. 😉

matyasovsz
30. sep 2010

Aj ja sa hlásim 🙂)))))). Mám termín 26 marca 🙂.

luciaschur
30. sep 2010

@sakura ja som mala zeleny pri prvom a teraz chcem červeny 😎 😎

matyasovsz
30. sep 2010

@kodada ahojček 🙂. Aj Ja mám presne termín 26 marca ako ty a chcem ti zaželať všetečko dobré a upokojiť Ťa, že pichanie a všelijaké bolesti mám aj ja... Asi je to normálne nakoľko sa to tam rozťahuje všetko 🙂. Veľa šťastia a drž sa 🙂.

babofka
30. sep 2010

@luciaschur ja mam chlapca a mame cerveny kocik 😉 a to som ho kupovala uz ked sme vedeli pohlavie. mne sa na chlapoch cervena paci 😀

luciaschur
30. sep 2010

@fugu77 ahoj mne sa zase bruško až vemi vydulo. Minule mi kolegyna povedala, ze na ten mesiac mam brusko ako keby som ich cakala dve a nie jedno. Inac som tiez nic nepribrala iba schudla.
JA som pri prvom tak nakupovala od zaciatku a bolo to fajn aspon som v tych poslednych mesiacoch nemala starosti. Teraz nemam na to zatial cas. ale uz sa pomaly na to chystam tiez. 😀 ( moj manzel vtedy chyta infarktove stavy 😝 😀 ) drz sa.papa

luciaschur
30. sep 2010

@matyasovsz aj ja mam obcas pichanie a bolesti, ale to je ok povedal lekar, pokial nemas krce a nekrvacas. 😉

fugu77
30. sep 2010

@luciaschur brusko mam tiez vydute ako keby som mala minimalne o mesiac viac ........... a muzi, ti su asi rovnaki. moj bol a stale je ako kratko pred infarktom, ked ma vidi s nejakymi vecickami. tak mu aspon s kociarom chcem dat pokoj. postielku, stolicku na krmenie, hojdacie lehatko a ine zdedime od svagrinej a zvysok budem dokupovat asi az v decembri a neskor. drz sa aj Ty 🙂 paaa

matyasovsz
30. sep 2010

@luciaschur Tak som rada že niesom sama s bolesťami... Hm, inak mám stále trošku strach či sa dobre stravujem. Všade píšu že treba pestrú stravu. Ráno si robím veľa šalátu a snažím sa piť veľa mlieka cez den a jogurty... Hm, len s varením strácam fantáziu aby to bolo naozaj zdravé ako odporúčajú. Snažím sa dusiť lečá, špenáty a zapekať zeleninku a tak... Jem aj normálne veci ako som jedávala ale stále mám pocit či to stačí. Chcem sa ešte ohľadom stravy opýtať tehuliek čo tu píšu, či niečo počuli o rybom tuku v tehotenstve. Vraj to zvyšuje IQ dieťatka 😉 . Predávajú ho v lekárni, len som sa trošku zľakla lebo obsahuje vitamín A! Píšte ak ste niečo také počuli 🙂. Inak sme v pohodke. Krásne si rastieme a pomaly mám problém s oblečením. Termín mám až 20 októbra 🙂. Budú triplle testy :(.. Papa a držkajte sa všetky 🙂.

matyasovsz
30. sep 2010

@luciaschur ahojček 🙂. Aj ja mám také bruško ako píšeš 🙂. Nemáš problémy zo zápchou? Môže to byť z toho.... Mne trošku spľaslo ako som si kupila psyllium teda prírodnú vlákninu v lekárni a po jej podávaní som pozerala ako sa mi zmenšilo. Neboj, mám overené a môže sa užívať aj v tehu 🙂. Nakupovať sa aj ja chystám len neviem čo to ešte bude... Tak predsa trošku počkám aby som trafila farbu 🙂.

luciaschur
30. sep 2010

@matyasovsz JA si myslim, ze az prilis dobre sa stravujes. Ta kde ja nemam cas na take vymyslanie a varenie kedze som v praci. Jem hlavne vela ovocia a zeleniny v surovom stave. S tym rybim olejom nemam skúsenosti, ale ti odporucim si robit lososa. Vies poviem ti netreba to prehanat niekedy ani s vitaminami a ani s jedlom. Treba sa stravovat normalne. aspon ja sa tak stravujem. Pri prvom som tiež sa snažila všetko mozne pestre jest a pritom nic mastne a pribrala som za cele tehotenstvo 26 kg!!!!!! 😠 Pila som ako lekar vravel a tak som sa naliala cela, pretoze oblicky nestihali to spracovat, ze som sa roztrhala cela ako tiger. Bolo to strasne. Neber to ako strasenie, ale teraz to tak nebudem robit podla pravidiel.

luciaschur
30. sep 2010

So zápchou nemám problem, len s nafukovanim. Musim sa vyhybat takym jedlam, co nafukuju, lebo potom mamtake bolesti, ze ma ide roztrhnut. ☹ Na wc idem pravidelne

mary.la
30. sep 2010

@fugu77 som rada, že napriek všetkému je všetko ok, radšej veru doma, v pokoji ... ja mám tiež problém so zrážanlivosťou krvi, neviem presne, aký máš ty problém, ale ja som sledovaná v hematologickej ambulancii ... chodila som tam aj pred tehotenstvom, ale stačili mi zvýšené dávky kys. listovej a pyridoxínu a po zistení tehotenstva som sa tam mala znovu nahlásiť, tak chodím na kontroly, lieky - teda skôr vitamíny - užívam stále,výsledky mám dobré a aj ja sa cítim výborne ... nuž ale sledovať ma musia, kvôli prípadným krvným zrazeninám a krvácaniu počas pôrodu. Moja diagnóza je tá, že som homozygot s nejakou mutáciou, ale to označenie neviem naspamäť, ak budeš mať záujem, pozriem ti to v papieroch, a mám zvýšenú hladinu homocysteínu. Zatiaľ, jediné negatívum, klop, klop, je, že keďže som homozygot, moje dieťa to na 100% zdedí po mne, takže dúfam, že partner nie je ani heterozygot 😅 ... ale aj keby, dúfam, že to bude tiež také bezpríznakové ako u mňa. Mne to skôr spôsobovalo problémy s otehotením, teraz je to ok, ako som už písala 😉

matyasovsz
30. sep 2010

@luciaschur Máš pravdu moja ďakujem za radu 🙂. Je fakt že to trošku teraz preháňam a je to asi preto ako píšeš že je to prvé 🙂. Ja študujem a tak som doma a tak mám trošku času vymýšľať popri 🙂. Zatiaľ som s nadváhou nemala nikdy problém skôr som bola moc chudá a tak si veru aj tak budem dávať pozor a nebudem to preháňať radšej. Pokiaľ nemáš zápchu tak je to super. Inak to psyllium je aj na nafukovanie. Celkovo má dobré regulačné schopnosti a napravuje črevnú flóru. Fakt môžem len odporučiť. Čo viem, tak nafukuje práve z tej zeleniny ako kalerábu, kapusty, karfiolu... Každý má to svoje telo nastavené inak 🙂. Želám ti veľa šťastia a ak sa smiem opýtať, odkiaľ si? Ja som z Hlohovca 🙂. Papa

matyasovsz
30. sep 2010

Práve som volala do poradne a testy na krv ohľadom triplle testu sú v poriadku 🙂. Ešte ma čaká 16 poradňa a druhá časť triplle tak mi držte prsty 🙂.

euphoria
30. sep 2010

@fugu77
ja som mala pri prvom tehu v poslednom semestri dost vydute krcove zily, bola som aj na cievnom, po porode sa mi zapalili, no potom takmer uplne zmizli.Teraz sa mi vyduli snad uz v den,ked som zistila ze som tehotna,dokonca ma sem tam aj bolia, napriek tomu, ze som aj dost schudla, gyndos mi predpisal detralex a ze mam ist radsej znova na cievne.tak sa budem musiet objednat.Zrejme to je vec genetiky..

luciaschur
30. sep 2010

@matyasovsz Ja som Kosice okolie konkretne Štos. Neviem ci ti to nieco bude vraviet, ale asi nie. Aj ja som bola chuda pred prvym tehotenstvom mala som 45 -48 kg. Kludne papkaj také veci aké si vyvaraš ale jec tak ako keď si nebola tehotna. A dik za odporučanie toho pripravku, urcite vyskusam. 🙂

mary.la
30. sep 2010

@luciaschur červený je pre chalana dobrý ... horšie je, že mne sa páči ružový a mám tušenie tiež na chalana 😅 ... a to je už neprijateľná kombinácia 😀

@matyasovsz tiež si myslím, že sa stravuješ ukážkovo ... aj mne sa to teraz darí, keď som doma a tiež všeličo čítam a porovnávam, takže moja family sa už teší na môj opätovný nástup do práce, kde sa aj môj jedálniček zase dostane do starých ... nie veľmi zdravých koľají, ale čo už 🙂

... a ozaj, mávate niektoré ešte nevoľnosti ? Ja som v prvom trimestri ani nevedela, že som tehotná, žiadne bolesti, ani dávenia ... a teraz ma napína po každučkom jedle alebo keď zacítim nejakú vôňu, hocijakú ... nie je to zatiaľ kritické, tak sa len informujem

a ahá, ešte ma napadlo, ja mávam tiež trošku bolesti, skôr také ťahanie v podbrušku a väčšinou po malej ... takže to tiež pripisujem k zmenám usporiadania a veľkosti vnútorných orgánov 😉

luciaschur
30. sep 2010

@mary.la Take tahanie mam aj ja, ale doktor mi povedal, ze to pre ten prvý cisarák z jazvy. ☹ No a s tym ruzovym to bude problem 😅 , no nic dúfaj, ze to bude baba 😀 Mne sa tiež páčia také čierno - ciklamenové

mirinka7
30. sep 2010

@mary.la ahoj, ja to prezivam podobne, v prvom trimestri skoro nic a teraz som uz viackrat zvracala, napina ma a uz som takmer aj odpadla, asi mam velmi nizky tlak, takze nie si sama, ktora ma nevolnosti az teraz a pozeram, ze mame takmer aj rovnaky termin😉 A take tahanie v brusku sa mi tiez parkrat objavilo...Dnes som ukoncila PN, takze zajtra sup do prace, ale Dr. mi povedala, ze ak mi bude zle, tak ma necha doma 😉 Vraj na to mame narok v tehotenstve, aby sme sa zbytocne netrapili.

mary.la
30. sep 2010

@luciaschur jaj, cierno-cyklamenove ... to je uzasna kombinacia, mne sa celkovo paci kombinacia tmavej sedej az ciernej a nejakej kriklavej farby 😉 a vidis, jazvy po operacii ... to moze byt aj to tahanie u mna 😕

@mirinka7 aj ja mam nizky tlak, ale nastastie to nejako nepocitujem, len ked si odmeriam ... a termin veru, plus-minus jeden den ... to moze byt aj rovnaky 😀 a este nieco mame spolocne, dnes sme obe posledny den PN a zajtra nastupujeme do prace 😅 dufam, ze ti bude fajn, mne v podstate nic nebolo, len nakolko pracujem v skole a vyskytla sa nam tam zlatacka, tak mi odporucili zostat par dni preventivne doma, ci sa neobjavi nejaky dalsi pripad ... nastastie to vyzera, ze to uz preslo a nikto iny sa nenakazil ... tak pekny vecer baby, idem este trosku pracovat, doucovat 😉

elesarka
30. sep 2010

Ahojte,
vitam nove tehulky a kocky co cakate na amnio, tak drzim palce nech vsetko dobre dopadne.
Ja som mala dnes poradnu. AFP dopadli velmi dobre, vsetko je ako ma byt .Dokonca mi robil doktor aj UTZ, ze len pozrieme ako sa dorbec ma a pekne bolo vidno pipika, tak uvidime o mesiac, ked pojdem na morfologicky ci nam to potvrdia 😉
Uz som aj nakupila zopar kuskov, zatial neutral, chcela som pockat, na UTZ, ale kedze to asi bude dalsi chalan, tak plno veci podedi. Postielku mame aj stolicku, len kocik musime vybrat. Uz sme boli aj nejake omrknut, ale zatial len popozerat ake su.

bezaz
30. sep 2010

hojte
ja mam tiez tahanie a pripisujem to jazvam po laparke zlcnika 😅

kociar mame nastastie po dcerke, je tyrkysovy, tiez moja mama zalamovala rukami, ze sa pre dievca nehodi 😀

baby vy sa ako ukazkovo stravujete, ja mam teraz take debilne chute, len same nezdrave mi ide na chut, same pastiky, pecienka, instantne polievky a podobne hovadiny 😝

elesarka
30. sep 2010

@bezaz tak to sme na tom rovnako 😉 Vcera som snivala o pecienke s ryzou. A najviac mam stale chut na nieco vyprazane, napr. syr, alebo zemiakove placky. Aspon ze na sladke nemam teraz chut, co je u mna nezvyk, lebo ja aj 300g Milku na posedenie som zvladla. Tak aspon tomu sa tesim. A tie nezdrave jedla aspon kompenzujem kyslou kapustou a pomarancami, to teraz mozem 😎

mariannet
30. sep 2010

Ahojte,
Ja sa tiez hlasim na marcovy termin...som sa dnes vratila z nemocnice, nastastie je vsetko ok, len ma v nedelu dost pichalo vlavo v brusku.....z coho neviem......no a mne termin vychadza na 31.3.2011...
Mala som do toho este mikozu.....aj tu mi nastastie preliecili.......
Kocky, v ktorom tyzdni sa da predbezne vidiet pohlavie?.......ja by som mala byt v 15tt 🙂.....dakujeeeem 🙂
Este by som sa chcela opytat ako je to s tripple testami?.....ospravedlnujem sa ak sa to tu uz rozoberalo.... 🙂

bezaz
30. sep 2010

@elesarka jeej to vyprazane som zabudla, taky syr alebo zemiakove placky, mnamyyyy 😵 😵 😵 a sladke detto nechuti.. coze to budeme mat za deti? 😉

andiekens
30. sep 2010

ahojte babyy 🙂 uz vas nestiham citat, ucim sa na statnice, chodim do skoly a som z toho utahana ako pes..
pohlavie stale nevieme, ale snad v nedelu vecer uvidime na 3D, tak sa neviem dockat. ja som dokonca zacala mat kontrakcie maternice trvajuce cca 10 sekund, tak beriem magnesium a idem na to 3D a aj vysetrenie krcka, ci sa nahodou neskracuje. a ako to zvladate vy ?? ja mam pocit, ze to straaaaaaasne letii.. 🙂

bezaz
30. sep 2010

sme sa zasa rozrastli https://www.modrykonik.sk/fotoblog/marec2011/al...
piste mi doplnujuce infosky do IP alebo do IP na nick marec2011.. a tiez ak mate napad, co este doplnit do tabulky, chcete tam napr. mat aj porodnicu, surodencov {kedze je nas tu aj dost druho a viac rodiciek} a pod?

jeina
30. sep 2010

baby dakujem za pomoc. No my letime prave naopak, smer sever, to bude taky oddych u znamych ako prava dovolenka pri mori 😉 aj tak budem davat pozor a snad sa nic zle nezomelie. Doktora som sa pytala a nemal nic proti, prave naopak, tak snad bude vsetko ako ma byt 🙂 este raz dakujem

jeina
30. sep 2010

baby z BA nechodite niektora ku gynekologovi do Ruzinova / Milly alebo Zacok/? Mam taky problem, ze stale neviem vysledky AFP, sestricka mi kazala zavolat, lebo odisla na dovolenku ale im sa dovolat vobec neda. Neviete ci volaju ak by bolo nie zle?? dik za odpovede