Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
caute baby. ja mam tiez strasnu chut na pecienku. hlavne teraz ked su vsade pecienkove lokse v ramic husacich a kacacich hodov. Doktor mi vsak zakazl vnutornosti tak poslucham a trpim.
Inac ten homozigot som aj ja, ale nemam zvysenu hladinu homcysteinu. takze k hematologovi som nemusela ist. tak dufam ze bude vsetko ok..
Pohyby zatial necitim, len niekedy mam taky pocit, ale to nie som ista ci je to ono. (teraz koncim v 17 tt).
Vy ste kedy zacali citit pohyby. ja sa neviem dockat kedy ma bude kopat.
inac aj mne robil dokyno ultz ked mi brali krv na AFP testy. Meral tam hlavicku a este neviem co.
ahojte baby mala som pokazeny notebook,tak som tu dlho nebola.takze v stredu som bola v poradni a male je zdrave krasne vsetky testy dopadli super a navyse sme sa dozvedeli ze to bude chlapcek takze Marko bude mat braceka...strasne moc sa tesime a nevieme sa dockat🙂pohyby citim od minuleho piatku intenzivne kazdy bozi den niekolko krat a je to krasne maly jedosko🙂 marko chodi stale hladkat a pocuvat🙂
baby, viacrodicky ako sa vam rodilo predtym?
katelyn ahoj🙂 vies co no ked sa to tak zobere tak presne som zacala citit od zhruba konca 17tt odvtedy citim kazdy den aj niekolko krat..ja som si myslela ze jeto skoro ale doki povedal ze je to ok🙂
brikete dobra otazka mne dost blbo maly nechcel vyjst von takze 9dni po termine lezala s infuzkou v ruke vyse 8hodin otvarala som sa z nula az na porod takze bolesti ako svina ale nakoniec sa maly narodil prirodzene no potrhana ako morka🙂ale nasledky chvalabohu ziadne...tak pevne verim ze druhy bude bez vyvolavacky a rychlejsi...
@briketa malá šla s vyvolávačkou tú som dostala ráno o 7,30 teda na otvorenie a hned šúp na sálu okolo 13tej mi dr pustil plodovku a odvtedy infúžka v ruke a malá sa nakoniec narodila o 22,50 takže celý deň na porodke a potom ešte vyše dvoch hodín tak som sa na šestonedelie dostala po 1nej v noci malá vola dosť velká a štehov som mala statočne
@katelyn mne sa zdalo uz okolo 16-17tt, ze sa mi cosi prevaluje, v 18 uz boli normalne pohyby 😉
@briketa krasny pohodovy porod s dulou, bez zbytocnych zasahov, bez epi, nastrihu, prilozenie hned po vytlaceni 😉 rano 5.50 mi zacala odchadzat plodovka, ale bez kontrakcii, dohodli sme sa s dulou, ze ak to nebude postupovat, tak okolo 12 mam prist do nemocky, to som bola na 3prsty, len potom sa to trochu zastavilo, brutal nastal okolo 17, mlada nezostupovala, ako sa zistilo, visela za snuru, mala ju pod pazuchou a okolo krku.. najhorsie bolesti boli do krizov, kokos, som myslela, ze mi vyrazi chrbat 🙂 narodila sa 20.03, doktori sa smiali, ze musia stihnut ordinaciu v ruzovej zahrade {bol stvrtok}, nakoniec musela na mna vyhupsnut PA, lebo som uz nevladala tlacit.. bola som natrhnuta asi 2cm, teraz si dokonca ani jazvu neviem nahmatat 😅
Dobré ránko, tak ja som v Ba u našich, chystám sa na nákupy, tak potom vám napíšem, kde čo majú... 😉
@briketa ja som prenášala 10 dní, potom 2 vyvolávačky, po 6 hodinách bolestí som bola stále na pol prsta... malý už nemal dobré ozvy, tak sa šlo na sekciu... 😒 Veľmi by som chcela porodiť normálne, ale neviem, či ma pustia...
@briketa no mne sa rodilo uzasne... o 3tej rano zacali bolesti,tak som sa prechadza po dome, o 5tej som si dala teplu vanu,bolesti neustupili,takze som zobudila manzela zeje to asi tu-bola nedela.. o 7mej sme prisli do nemocnice, o 8mej mi praskla voda.. isla som rovno na porodny box, o 9tej mi dali epi...po pol hodine prisla sestricka a sa jej pytam,ze ako to vyzera a ona ze to moze trvat aj niekolko hodin..kukla som na manzela a vravim,ze do 11tej chcem byt vybavena..a tak aj bolo...o 10tej tlaky jak prasa-mala som problemy s lonovkou,takze to fakt brutal bolelo...a 10.21 na druhe zatlacenie bol David vonku...pekne ma potrhal,lebo isiel ako superman,rukou popri hlave 😀 ale bolo to uzasne, s mm sme sa smiali,fotili,ja som si spievala kym sme boli na boxe a cakali co sa bude diat 🙂 uzasny porod...dufam,ze druhy bude rovnako skvely 😉
Ahojte
@briketa mňa od rána preháňalo, bolo mi tak všelijako, ale dalo sa to vydržať. Poobede sme mali doma ešte návštevu, keď návšteva odišla okolo 19:00 tak som manželovi povedala, že sa mi to prestáva páčiť, že to budú asi kontrakcie a nie nejaké črevné problémy, tak som sa išla osprchovať, umyla som si hlavu, vyfúkala vlasy, namaľovala som sa, aby sa ma dieťa hneď nezľaklo a išli sme do nemocnice. Na príjme mi povedali, že som už na 5 cm otvorená, tak ma vyviezli na pôrodnicu, prepichli mi vodu a to ešte len začali tie poriadne kontrakcie. Potom som bola asi 1.5 hodiny v sprche a hopsala som na fit-lopte, otvorila som sa na 7 cm, potom mi dali vyvolávačku a už to išlo. Do pôrodnice som prišla 20:30 a malá sa narodila 24:00. Takže na prvorodičku dobré, aj doktor ma pochválil 🙂
@tinkaba Ahoj, diky moc 🙂 uz aby bol drobec na svete...
@briketa pred cim... 😀
prva nam od 27tt hrozila predcasnym, musela som iba lezat, psychika isla dolu, porod som nakoniec fyzicky nezvladla, plus mi vyskocila vysoka teplota, bola som dost mimo, vytlacila mi ju viacmenej sestricka...epi nezabrala, nastastie to bol relativne rychly porod...
pri druhej som bola fit po kazdej stranke...ale otocila sa ritkou, odtiekla mi voda, kontrakcie az po vyvolavacke, epiduralka tentokrat krasne zabrala, takze som si to v podstate uzivala, ale malinka aj tak nezostupila do porodnych ciest, tlacila sa hore za hlavkou, takze nakoniec CR
som velmi zvedava, co si na mna nachystalo toto mimi 😀
Ako tu citam tie vase skusenosti s porodom, tak neviem ci sa tesit alebo skor bat 😒 ja koncim 17tt a male este nekope (aspon si to myslim)sem tam ma pobolieva podbruskom, ale asi to tam vsetko rastie 😖 .........
@smajlik109 male iste kope, len este necitis...uz co nevidiet, neboj sa... 😉
a urcite sa na porod neboj, ale treba mat respekt a dobre sa pripravit... 😉
Čafte, tak ja som si nakúpila, fakt to tehotenské H&Mko je len v Eurovea a oplatilo sa... v C&A v Auparku nemali nič, bieda. Kúpila som si super čierne menčestráčiky, dvojbalenie čiernych tehu siloniek a jedny také zimné teplé sivé. Ešte som si zobrala jedny legíny a dvojbalenie podprseniek a tielka... super... 😉
cavte kocky...ja som rodila dost tazko ale stale normalne..chcela by som vediet ako je to s epiduralkou kedy ju vlastne aplikuju lebo som pocula ze aj v druhej porodnej faze cize tie naj bolesti aj tak prezivas nornalne???alebo ako to je???
tak a zasa nas je viac, prva stranka je trochu posunuta, musim si najst na to cas to upravit 😅 https://www.modrykonik.sk/fotoblog/marec2011/
tak sme si to vsetky uzili 🙂
@zuzkapu Re: umyla som si hlavu, vyfúkala vlasy, namaľovala som sa, aby sa ma dieťa hneď nezľaklo
ved dieta ked sa narodi tak daleko ani nedovidi 😀 s tymi opuchnutymi ockami. a aj to len ciernobielo.
jaj tak som sa schuti zasmiala, si podarena 🙂
@bezaz viem ze na Staty sa vseobecne nadava, ale musim povedat, ze ani sa nenastrihuje (aspon moj lekar nie), nijako sa neprivazuje, polohu si poviem, dieta ta po narodeni neopusta, mas ho po odstrihnuti pupocnej snury na sebe na kojenie cca 40min (tu sa deti neumyvaju len sa utru) a potom ked ide na merania, ides s nim, aj s postelou . postele su v nasej nemocnini len single, s nikym sa clovek nedeli.
ale k porodu. pri prvom - ja som som mala nejako podvedome zafixovane nerobit cirkus 😀 tak som len trpela a trpela celu noc a neskor rano som uz zobudila manza, ze uz naozaj nevladzem.
prisaham, ze najhorsie z celeho porodu je u mna ta cesta do nemocnice.
prisla som na pohotovost, hned ma viezli na porodne oddelenie, otvojena na 8.5 cm, 45 min tlacenia a prvorodeny syn bol na svete.
pri druhom, tam uz aspon clovek vie co ho caka, tak je taky pohodovejsi. aj sa mi zdalo, ze to stupnovanie kontrakcii ide nejako rychlejsie, tak hovorim manzovi, vies co podme. prisli sme, bola som na pat cm a do dvoch hodin bola dcera vonku. ten koniec boli dost nestihacky, ona bola drobna a normalne som citila, ze ide rychlo.
raz som zatlacila s tym pocitom, ze musite vytlacit celu obyvacku aj skrine a vesiaky v nej... a len som pocula ako sestricka krici potrebujem pomoc! a nikto nic. a zakricala este raz, the baby is out! hned tam boli asi za dve sekundy aj styri osoby 🙂. doktor ma vobec nestihol, prisiel az na placentu. tam nebolo treba ani raz tlacit, lebo ako prilozia babo hned na prsniky na kojenie, ako zacne cuckat, maternica sa sama automaticky stahuje a placenta vyjde sama von.
nakolko som sa vzdy citila dobre, som isla domov po siestich hodinach (na ziadost, inak je to 24h standart pobyt)
ja som mala obidva razy epiduralku, takze
@sindy107 epi ti ide ako kapacka na infuzke, da sa regulovat. mozu ti ju na tlacenie stiahnut aby si citila tlaky, ale mozu ti ju nechat ist stale, vtedy necitis vobec nic, ale musis presne pocuvat lekara ked ti povie tlacit, a ked ti povie netlacit.
ked ti ju pichnu, behom minuty uz mas kontrakcie citelne slabsie a cca za pat minut som uz necitila nic.
u nas ti ju aplikuju kedy si zelas.
ahojte ja už pohyby cítim od minulého týždňa, dokonca je to aj vidieť. Na chvíľu mi aj stvrdne brucho.
V stredu som bola na amnio - dalo sa to zvládnuť - u zubára je to horšie.Výseldky budú za 3 týždne, v pondelok 4.10. mám poradňu.
Inak stále cítim, že je to dievča. Tak snáď ma moja intuícia nesklame 🙂
@jabadaba ahoj ja som bola na amnio v stredu na Antolskej. Dalo sa to zvládnuť, bolo to trochu neprijemné (ale nebolelo to), cítila som pohyb ihly, ale nie bolesť. Na izbe som bola do 15:30 hod.Keď som ležala v posteli všetko v pohode.Keď som išla na WC-ko cítila som mierny tlak. Zhruba po 4 hodinách po amnie sa mimčo začalo strašne vrtieť v brušku. A tiež keď som si sadla k jedlu, tak som cítila vpich v bruchu. Na druhý deň v podstate detto (tlak pri močení a keď sa mi dostal okrajk nohavičiek na brucho - cítila som taký ťah. V piatok už ani neviem, že som bola na amnie.
Tak to sú moje skúsenosti zo stredňajšieho amnia.
@briketa takato prax je hadam vsade vo svete, teda "vyspelejsich" statoch.. najvacsia sranda je, ze u nas nakupia vselijake tie stolicky, kresla polohovacie, aj ti ich predvedu, ked si prides pozriet porodnicu, ale nakoniec z nich vyjde, ze vlastne ich nepouzivaju 😝 u nas nastastie aspon tie nohy som nemala vyviazane a normalne oprete dolu.. ale neviem si predstavit ist po par hodinach po porode z nemocky 😅
@salonka9 super, ze si to zvladla, uz len cakat na vysledky 😉
@bezaz ja keby som nemala pri klarke nohy vyviazane, tak ich od seba neudrzim asi...ja som aj cirkus robila... 😝
@sindy107 epiduralku pichaju do chrbta, na sk ti pichnu davku, ked zacnes citit kontrakcie, zavola sa anesteziolog a dopichne dalsiu a dalsiu az do finalnej fazy, kedy uz sa nesmie dopichavat...
pichnut ti ju mozu hned ako sa porod rozbehne, aj ked nie vsetci porodnici to chcu, lebo moze slabsie kontrakcie utlmit az zastavit porod...
mne ju pri klarke pichli uz neskoro, nestihla zabrat. az na sitie a to som vobec necitila.
pri magdulke mi ju pichli hned po nasadeni vyvolavacky...

@andiekens dik za odpoved, som sa od bratranca dozvedela, ze mangnezko je vlastne nejaka sol a napr v anglicku ho vobec pacientom nedavaju, tu ho zasa lekari davaju ako na beziacom pase.. kazodpadne vraj nemoze uskodit 😉
ad nosenie, sa inak divim, ze to babkam zrovna vadi, ich mamky asi takzo v kociaroch vozili, ni??? 😲 😀
ja som v rodine tiez trochu za exota, latkovky, nosenie {co som sa napocuvala prve mesiace, ako si ju navyknem na nosenie, ako ma zneuziva blablabla}, dlhe dojcenie {doteraz} a pod 😉
nosit ked tak budem vpredu v satke baby a na chrbte maducu s mladou 😉